Minner med smokk!

Artige minner som kommer opp på Facebook. Dette bildet over er av Ella til venstre og Ariel til høyre. Her drikker de vann av vannskålen sin der vi bodde før. De hadde nabolagets flotteste vannskål!

Dette neste bildet er av Ella, før Ariel ble født. Når en har mops i familien, det er da en blir bevisst på hvor mange smokker som folk mister. Jeg kan love at det er høy omsetning på smokker her til lands, ihvertfall her i Drammen. Vi kunne altså ikke gå tur i byen her uten at Ella snappet med seg en smokk og tok med seg hjem. Hvis hun fant den rett etter vi startet turen, så gikk hun med den til vi var hjemme igjen. Om det var en halvtimes tur, eller tre timer. Åkke som, hun elsket smokker og fikk mye ekstra oppmerksomhet der hun gikk.

Her er dem begge to. Ariel foran og Ella bak. Dette bildet finnes også som tatovering. Verdens nydeligste hjertegull, begge to!

Og her er Ariel med smokk. Så forskjellige som hun og Ella er, så ble dette en likhet Ariel arvet. Dette opphenget i smokker. Det er ganske utrolig, for selv med to mops så greide stort sett alltid disse to å finne hver sin smokk når vi gikk tur i byen her. Dere kan se for dere blikk og ansiktsuttrykk på forbipasserende?

Under er dette bildet som jeg ofte bruker i bloggen her av meg og jentene. Ella til venstre og Ariel til høyre. Vi er i skogen rett ved her vi bor, ved et lite vann som heter Blektjern. Veldig fint der. Håper å kunne ta en tur dit nå snart.

Takk for titten dere, og riktig god kveld/natt 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#ella #ariel #mops #hund #familie #minner #bunnytrash #bunny

Premie og påskemoro 1. påskedag!

Velkommen innom igjen til dag 4 av 5 med påskemoro her i Bunnys blogg. I går kommenterte jeg den historisk dårligste oppslutningen som har vært iht påskemoro på bloggen, og SVOPP sa det, og plutselig var der en del flere deltakere enn dagen før. Dét var veldig moro. Jeg fikk også en sånn déjà vu følelse, at det var slik i fjor også. Dårlig oppslutning på langfredag, og en hel del flere på påskeaften. Orker ikke sjekke om følelsen var tilfelle, vi er jo uansett kommet til første påskedag. Kanskje blir det enda flere i dag? Det er nest siste dag med påskemoro. Gjenstår å se. Håper det ihvertfall!! Premie utdeles uansett 😜

Det er 3 spørsmål skal besvares hver av disse dagene, 1 påskenøtt skal løses, og det blir eggjakt!

Så da er det bare å sette i gang:

Quiz:

01). Hva er den påskegule sausen til Bunny laget av?

02). Hva heter hjertegullene til Bunny?

03). Hvilken medblogger mottok en hvit Bunny fra Bunny akkurat i tide til påske?

Påskenøtt:

Så var det påsken da et japansk skip forlot havnen og var på vei til åpent hav. Kapteinen gikk for å olje noen deler av skipet og tok av gifteringen sin slik at den ikke skulle bli skadet. Han la den på bordet ved siden av køyen sin. Da han kom tilbake, var den borte. Han mistenke tre besetningsmedlemmer som kunne være skyldige og spurte dem hva de hadde gjort i de ti minuttene han hadde vært borte.

Kokken sa: «Jeg var på kjøkkenet og forberedte kveldens middag».

Maskinisten sa: «Jeg jobbet i maskinrommet og sørget for at alt gikk knirkefritt».

Matrosen sa: «Jeg var på masten og korrigerte flagget fordi noen hadde festet det opp ned ved en feiltakelse».

Kapteinen visste umiddelbart hvem det var. Hvordan?

Eggejakt:

Hvor mange påskeegg finner dere i DETTE innlegget?

🐣

Kun besvarelser her i bloggen vil bli godkjent (ikke kommentarer på Facebook, Messenger, MeWe etc). Hvert riktig svar belønnes med 3 poeng på hver. Den med flest poeng vinner dagens påskemoro, blir det flere med like mange poeng så blir én trukket! Svarfrist midnatt!!

Lykke til 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#påskemoro  #påskenøtt #bunnyquiz #påskeeggjakt #bunnytrash #bunny

Blogg legges ned.

Jeg merker meg at flere og flere forsvinner fra plattformen. Bloggere skriver færre innlegg, og bruker heller andre sosiale media hvor de reposter gamle innlegg om og om igjen. Mye enklere enn å skrive noe nytt. Andre linker til bloggen sin på eksempelvis SnapChat og Instagram. Noen poster innlegg så sjelden at det er innlysende at det kun er for å forhindre at bloggen ikke skal bli slettet. Den er kjekk å ha hvis bloggplattformen skulle begynne blomstre igjen. Noe den ikke gjør hvis man bare sitter og venter. Det blir som med plantene mine på balkongen, de vokser ikke hvis ingen vanner dem.

Nei, det er ikke noe nytt at blogglandskapet visner og dør ut. De samme traverne leser og kommenterer hos hverandre, klikken. De som blogger for hverandre. Det er så gøy å lese «nå er det en stund siden jeg har vært her, har ikke skrevet eller kommentert noe særlig, men nå skal jeg lese meg opp og kommentere hos dere andre». Det er i hovedsak bloggere som kommenterer i hverandres kommentarfelt, hvis man er tatt inn i klikken. Sånn intern greie.

Grunnen til at jeg begynte dette innlegget er fordi sent i går kveld leste jeg et innlegg hos Helene aka «DocOgDask» hvor hun skriver etter en periodes fravær: «Det beste vil nok være å følge oss på DOCOGDASK på snap da alt deles fortløpende der. Er så enkelt og greit å dele der, og nå som blogg er et synkende skip, og snap faktisk betaler litt, så er valget greit».

Jeg sitter igjen med inntrykk/følelsen av at vi kommer til å se veldig lite til Helene Dask her på blogg fremover. Personlig synes jeg det er trist, hun er jo en av de gode gamle slik jeg ser det, en av de jeg føler har driftet en blogg uten at den har vært ment som en dagbok eller en syklubb kun for de innviede. Men samtidig skriver hun selv at penger er en viktig del av dette, så da er hun heller på SnapChat, de betaler litt, i motsetning til hva Egmont/blogg.no gjør. Egmont har ikke akkurat delt ut gulrøtter for å få litt fart og engasjement i blogglandia.

Personlig har jeg aldri vært her for penger, og har ikke sådan avtale. Mest fordi det blir strengere regler for de som har sponsorer og denslags, og mye av det jeg skriver om vil da bli stilt spørsmål ved, det vet jeg. Det forlanges en viss grad av politisk korrekthet, og det passer ikke for meg. Jeg vil ytre meg og mine meninger, ikke bli styrt av andre. Denslags ser man nok av i samfunnet. Horder av mennesker som hopper rundt etter andres pipe.

Vi som blogger er her av forskjellige grunner, og det er helt greit. Det er jo faktisk det som skaper mangfold. Hadde alle vært her for penger så hadde det blitt masse rosablogger med fillers og sminke, eller fjaseblogger med robotstøvsugere og hårfjerningsprodukter. Masse reklame. Reklame kan drive meg på flukt, særlig når det er samma greia om og om og om igjen. Overalt er det reklame, hele internett er reklameannonser. Så det å klikke inn på blogginnlegg merket med reklame, det skjønner jeg ikke poenget ved. Det er nok reklame fra før.

Nei, når de gode gamle bloggerne som har holdt seg utenfor klikken og syklubben, de som har vært en viktig del av blogglandia etter rosabloggerne sluttet dominere, nå begynner takke for seg. Når antall sidevisninger fra i fjor vår til i år er uendret og lavere. Når 0-50 sidevisninger er hva som skal til for å havne på topp 100-50 i blogglandskapet, at man kaller seg toppblogger med tresifret antall sidevisninger, og kun plassering 1-3 på topplisten har mer enn 1000 sidevisninger, når bloggere prøver overbevise seg selv om at antall sidevisninger er antall personer som har klikket innom bloggen, så er det vel på tide å bare opprette en gruppe på Facebook og poste litt skriblerier der innimellom.

Ethvert annet nettsted virker til å ha større publikum enn blogg. Og både FB og TikTok etc tilbyr lukkede grupper hvor troll og insekter klaskes rett ut. Eller muligheten er gitt til å kunne blokkere dem. På blogg må en få hjelp av IT-konsulent for hvert insekt en ønsker bli kvitt.

Det er kanskje på tide å vurdere bevege seg fra denne plattformen ja. Jeg har jo kontoer overalt. SnapChat, Instagram, TikTok, Telegram, MeWe, Facebook, men bruker jeg de? Nope, det er lite altså. Jeg liker å skrive, komme i dialog. Det blir bare mindre og mindre dialog på blogg. Det stikker noen bloggere innom og sier de følger og leser, noe de ikke trenger si, for jeg er våken, jeg får med meg. Jeg vet hva som er sant og usant. Min blogg blir lest av andre, hovedsaklig ikke-bloggere, men de av typen som leser og deler, men dialogen uteblir. Folk flest er sluttet å snakke med hverandre, gi feedback.

Kommentarfelt blir stadig mer hatefullt. Når jeg leser artikler fra nyhetssider, det være Nettavisen eller Dagbladet eller whatever, så blir ofte kommentarfeltene stengte fordi folk er så fæle. Det ser jeg tendenser til på blogg også. Er man ikke innad syklubbklikken så er det lite feedback fra de hyggelige, mens insektene surrer fint her inne med hatefulle kommentarer rettet mot den respektive blogger og ens handlelister, flaskesamling og hva det måtte være. Stygge meldinger fordi man maler bilder for å spe på inntekt eller drar på tur for å få et avbrekk eller en pause. Om en deler at ens 12 år gamle hund har bursdag så kommer det stygge meldinger i forsøk på å såre og ødelegge. Det er trist med disse stygge insektene (insektet), på tross av at en får bekreftelse på at en er bedre enn henne/dem. Poenget, dumme feige folk tiltrekkes av blogg, her kan de vise hvem de er, anonymt. Et fristed for grumset.

Skriver meg litt bort her nå ser jeg, men jeg mener å si at nok en gang reflekterer jeg over det å bare skrinlegge bloggen, jeg mistet litt piffen etter å ha lest Helene Dask sitt innlegg. Men det er kanskje på tide med noe nytt, på tide og la Kjerringtanker få drømmen sin, bli nummer 1 på blogg.no sin Toppliste som hun har kjempet i årevis for å få til. Så kan hun skrive innlegg om den som ligger nummer 1 (henne selv) og da kose seg med kommentarfeltet der de feigeste kommenterer, de anonyme insekter og deres pseudonymer. Det er vel på tide å unne Kjerringtanker dette, alle fortjener å få oppfylt en ønskedrøm once in a while.

Og til dere medbloggere. Ikke begynn nå å poste innlegg om at jeg har skrevet at dere skriver for dårlige innlegg og denslags, eller at jeg har skrevet at jeg skal slutte å blogge. Det skjer hver gang jeg filosoferer rundt dette med å «være, eller ikke være» her på blogg. At medbloggere dytter ord i munnen på meg som jeg ikke har sagt. Få heller med dere påskemoro her på bloggen senere i dag, klikk inn og svar på quiz og kanskje vinne en liten Bunny-pris, som kanskje ikke er så liten likevel 😜🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#bunnytrash #bunny

Liljekonvall.

Liljekonvall (Convallaria majalis) er en skjønn liten plante som jeg leste meg litt opp om i går da jeg fant den på lister over planter som folk forbinder med påske. Den er også omtalt som et sterkt vårtegn og nærmest et symbol på starten av sommeren med sin stolte holdning i skog og mark. Den er faktisk også såpass populær at folk gjerne vil ha, og også planter i hagene sine, i likhet med alle andre planter

Liljekonvall er en plante i konvallfamilien. Bladene og blomstene, og etterhvert også bærene, inneholder stoffer som har vært brukt som medisin i århundrer, men som kan være dødelige, også i mindre doser for barn og dyr. Slik er det med planter, mange er giftige, og det er kronisk morsomt, for når jeg skriver om diverse planter i plantegrupper opptrer enkelte som hysteriske fordi man skriver om planter som er giftige. Folk opptrer som det er en gruppe som handler om mat og ikke (pryd)planter, hahaha..

Uansett, navnet (Liljekonvall) kommer fra det gamle latinske navnet på planten, Lilium convallium. Sånn omentrentlig oversatt betyr det ‘dalens lilje’, som vi igjenkjenner også fra det engelske navnet på blomsten, «Lily of the valley».

Liljekonvall finnes oftest på bakken i lune skogholt, men er også observert helt opp i 1200 meter over havet, og så langt nord i landet som Rana. Den vokser altså vilt i store deler av Norge. Blomstene springer ut i mai og blomstrer frem til juni, før de danner røde, giftige bær. Planten er en flerårig urt og kan brukes som snittblomster for duftende buketter eller arrangement i vaser.

Det finnes både hvite og rosa liljekonvaller, og de ville variantene er nesten alltid hvite, mens dyrkede sorter også finnes i rosa samt med doble blomster og stripete blader.

I velassorterte blomsterbutikker finner du også pottedyrkede «iskonvaller». Disse har blitt kjølebehandlet slik at de kan blomstre frem til jul. Når de har blomstret ferdig, kan du vanne dem sparsommelig og plante dem i hagen når faren for frost er over. Har du flaks, kan de komme tilbake og blomstre igjen etter et år eller to. Den er veldig kjekk som bunndekke.

Når en planter Liljekonvall selv, husk å plassere den i skygge eller halvskygge, og at jorden som skal være godt drenert og rik på humus, ikke skal tørke ut i vokseperioden. Helst fuktig jord altså. Løkene settes i kompostjord med jordstammen vannrett. La det være cirka 20 cm avstand mellom hver plante. Dekk til med jord og vann med næring. Er man heldig, danner liljekonvallen en stor bestand ved hjelp av sine jordstammer. Blomstene blir som regel da cirka 15–20 cm høye.

Det finnes mange nye sorter liljekonvall som har blitt dyrket frem og kan kjøpes som stilker. Da kan en finne varianter med rosa, enkle blomster som får en dypere farge av mindre lys. Eller noen sorter med gulgrønne kanter på bladene og enkle, hvite blomster. Det finnes også varianter med store/større blomster, og noen med litt sterkere rosafarge enn «vanlig».

Andre fakta er at franskmenn elsker Liljekonvaller og det er fast tradisjon at disse selges på gatene i Frankrike 1. mai hvert år. Liljekonvallen har også vært Finlands nasjonalblomst siden 1982, og den er Østfolds fylkesblomst, for de som ikke visste det.

Andre planter som forbindes med påske: «Påskelilje», «Tulipan», «Påskekaktus», «Hyasint», «Kaninørekaktus», «Ildtopp» og «Gåsunger/kattelabber».

Flere vakre og spennende blomster her:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#liljekonvall #lilyofthevalley #lilje #påske #bunnytrash #bunny

Glemte nesten helgeutfordringen!!

Hver helg i flere uker har jeg fulgt Margrethe som drifter bloggen «Utifriluft» sin helgeutfordring. Nytt tema hver helg, og denne gang er utfordringen å finne en påskekylling og dele på bloggen.

Yupp, det burde jo ikke være noe problem i disse påsketider. Det artige er at snuppen min og jeg har egentlig ikke noen påskepynt, kyllinger, fjær eller denslags. Eneste er at vi har hvert vårt påskeegg, to morsomme påskeegg som jeg aldri har sett hos noen andre.

Anyways, tilbake til utfordringen. Oppå bar- og røykeskapet er det litt påskepynt. Og som dere ser er der noen kyllinger. De tilhører egentlig jentene våre, Ariel og Ella. Det er hundeleker, men de har nok leker, og disse synes jeg var så fine at jeg har tatt vare på dem hvert år når disse har kommet. Vi var medlem i «FlinkBisk» i cirka 11 år. Da fikk vi en eske med hundegodiser og leke hver måned.

Ella leker ikke med bamser og hundeleker. Det er bare Ariel som gjør. Men hun bryr seg ikke særlig om andre enn disse store kaninene dere ser på bildet. Jeg kjøpte i julegave et år – en hver til jentene. Ariel la beslag på begge, og hun blir litt stressa når hun ikke finner, så jeg kjøpte noen til. Da har hun en i «lekekassen», en i sofaen, en på kjøkkenet og en i sengen vår. Hun henter en slik som hun ligger og sutter på når hun koser seg, og rister på og herjer med når hun leker. Ganske komisk opplegg, og etter kaninene dukket opp så bryr hun seg lite med andre leker. Enda mer komisk er det at disse kaninene er nesten like store som henne.

Anyways, så her har dere både kyllinger og kaniner. Så da har jeg rukket utfordringen i siste liten. Snart kveld og natt, så kos dere og takk for besøket 🐰

«Madonna best ballads»

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#påske #kylling #utifriluft #utfordring #bunnytrash #bunny

Best Ballads.

I am sitting home alone today (except my beautiful girls), my boyfriend is at work, and I’m just doing house-stuff and listening to my biggest idol: Madonna. So here, for you, readers visiting my blog, I will share Madonnas biggest and best ballads (in my opinion). Starting in the early mid-80’s until now. Please listen, and enjoy!

🐰

Crazy for you (1985)

🐰

 

🐰

Live to tell (1986)

🐰

🐰

Oh Father (1989)

🐰

 

🐰

Rain (1993)

🐰

🐰

Take a Bow (1994)

🐰

🐰

I Want You (with Massive Attack – 1995)

🐰

🐰

Frozen (1998)

🐰

🐰

The Power of Goodbye (1998)

🐰

🐰

Hey you (2007)

🐰

🐰

Masterpiece (2012)

🐰

🐰

Ghosttown (2015)

🐰

🐰

Crave (with Swae Lee 2019)

🐰

🐰

And since she hasn’t released any ballads lately that has become a world wide hit song, I’ll give you this, her latest mid-tempo megahit that she released together with The Weeknd and feat. Playboi Carti last summer, and it is still on the charts:

Popular (2023)

🐰

🐰

Any favourites?

Have a nice evening 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#madonna #ballads #musicvideos #ballads #bunnytrash #bunny

Påskemoro med premie, påskeaften 2024!

Velkommen innom igjen til dag 3 av 5 med påskemoro her i Bunnys blogg. Tenker det er mange som er veldig opptatte denne påsken fordi det er den historisk dårligste oppslutningen som har vært iht påskemoro på bloggen. Men fortvil ikke, selv om jeg skulle ønske at langt flere deltok, så er det nå engang slik at når det er bare noen få som deltar, så øker det sjansen til den enkelte for å vinne dagens premie, hehe..

Det er 3 spørsmål skal besvares hver av disse dagene, 1 påskenøtt skal løses, og det blir eggjakt!

Så da er det bare å sette i gang:

Quiz:

01). Kan du nevne et annet navn for gåsunger?

02). Bunnys eldste hjertegull hadde bursdag i går og ble hvor gammel?

03). Hvilken medblogger mottok en turkis Bunny fra Bunny akkurat i tide til påske?

Påskenøtt:

Dette er ganske utrolig, det var ihvertfall veldig oppsiktsvekkende da en mann i sin beste alder kom ridende naken på en gigantisk påskegris bortover Lauritz Hervigsvei her på Fjell i Drammen. Halvparten av beboerne var hysteriske og en smule aggressive, mens den andre halvdelen holdt på å le seg ihjel. Han red inn her på Søndag, overnattet og red tilbake samme veien han kom fra dagen derpå, på Søndag.

Hvordan var det mulig at han kom på Søndag og dro dagen derpå på Søndag?

Eggejakt:

Hvor mange påskeegg finner dere i DETTE innlegget?

🐣

Kun besvarelser her i bloggen vil bli godkjent (ikke kommentarer på Facebook, Messenger, MeWe etc). Hvert riktig svar belønnes med 3 poeng på hver. Den med flest poeng vinner dagens påskemoro, blir det flere med like mange poeng så blir én trukket! Svarfrist midnatt!!

Lykke til 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#påskemoro  #påskenøtt #bunnyquiz #påskeeggjakt #bunnytrash #bunny

Gåsunger, pusekatter og kattelabber.

Jeg søkte på planter som er typiske for påsken, og da fikk jeg først og fremst opp påskeliljer selvfølgelig, men ikke den type liljer vi her i Norge kaller «Påskelilje» (Narcissus), men «Trompetlilje» (Lilium longiflorum). Planteverdenen er noen ganger en forvirrende verden, hehe..

Deretter kom varianten vi kaller «Påskelilje». Videre kom «Tulipan», så «Påskekaktus», videre kom den flotte «Gerbera», deretter «Iris» etterfulgt av «Babys breath (brudeslør)», velduftende «Hyasint», «Liljekonvall» og «Gåsunger/kattelabber». Personlig ville jeg lagt til «Kaninørekaktus», «Afrikalilje» og «Ildtopp» også, men men..

I dag tenkte jeg å skrive litt om Gåsunger/kattelabber her i bloggen, tilhørende konseptet Bunnys Blomster!

Gåsunger er navn på de lubne, pelsdekkede samlingene av veldig små blomster som finnes hos selje og andre arter i vierslekta. Blomstersamlingene hos disse artene er formet som aks. De enkelte blomstene beskyttes av et dekkskjell som er tett dekka av hår, og som gjør at gåsungene ser ut til å ha pels eller dun.

Gåsunger blomstrer tidlig, og er blant de første vårtegnene. Arter med gåsunger har egne hann- og hunnplanter (er særbu) og blomstersamlingene er ulike, hannplantenes gåsunger er gule på grunn av pollenet, mens hunnplantenes gåsunger er grågrønne siden de har et grønnlig arr i stedet for pollen.

Gåsungene er tette samlinger av blomster der enkeltblomstene mangler kronblader. De enkelte blomstene består av ett fruktemne hos hunnene og to eller flere pollenbærere hos hannene. Hos begge typene beskyttes selve blomstene av små blader, dekkskjell, som er tett dekka av hår. Det er disse hårene som gjør at gåsungene ser ut til å ha pels eller dun og dette er opphavet til navnet gåsunger. Hårene gjør at de enkelte blomstene utvikler seg raskere fordi temperaturen blir høyere.

I begynnelsen av blomstringen er gåsungene ganske like hos alle plantene; det er den grå pelsen som dominerer. Etter hvert som pollenet modnes vil gåsungene hos hannplantene bli tydelig gule og større enn de hos hunnplantene. Mot slutten av blomstringen strekker pollenbærerne seg slik at disse gåsungene får et rufsete utseende. Gåsungene hos hunnplantene endrer seg mindre, men man vil se de grønne arrene etter hvert som de modnes.

Etter blomstringen faller gåsungene hos hannplantene av, mens de pollinerte gåsungene hos hunnplantene utvikler seg til en rekke små kapsler med små frø som utover sommeren spres med vinden ved hjelp av frøull.

Vierslekta er i en mellomstilling mellom vindpollinering og insektpollinering. Blomstene har ikke fargerike kronblad til tiltrekning som mange insektpollinerte arter har, men blomstene har nektar som belønning for insekter. Hos vierartene er duft viktig som signal for pollinatorer i tillegg til det visuelle signalet som gåsungene selv er. Siden de hannlige gåsungene med sitt gule pollen er lettere synlige, får disse ofte flere besøk enn de hunnlige. Slik ulikhet i antall besøks mellom hann og hunn er ikke uvanlig og kan forklares med at det som regel trengs flere besøk av en pollinator for å frakte ut alt pollenet i en blomst, enn det trengs for å pollinere arret i en blomst.

Siden gåsungene blomstrer før de fleste andre plantene er de svært viktige for de tidligste insektene om våren, og selje og andre besøkes av tidlige insekter som humler, bier, sommerfugler og andre for samling av nektar og pollen.

Hvor viktig vind er for transport av pollen varierer mellom ulike arter og forholdene på voksestedet. I åpne områder kan vind være viktig, mens i skogsområder eller mer beskytta områder vil insektbesøk være avgjørende for pollinering.

Gåsunger som navn er brukt over hele landet, men kan noen steder være av nyere dato. Det er registrert mange andre mer eller mindre lokale navn. Kattelabber har stor utbredelse, og pusekatter, pusunger eller seljepuser er også registrert fra mange steder. Merk dere også Pussy Willow.

En helt annen gruppe navn som har vært ganske utbredt er palmer, seljepalmer eller påskepalmer, som trolig har sammenheng med tradisjoner knytta til å samle slike kvister ved påsketider og da gjerne til palmesøndag.

Hvis noen ønsker plante selje/seljetre (salix caprea) i sin hage, vit dette Selje er en svært nøysom plante uten spesielle krav til jord og lysforhold, men den trives best i drenert jord med en pH mellom 5 og 8. Planteavstand i grupper: 3-10 meter, og til hekk: 1-3 meter. Selje tåler godt beskjæring, men som oftest er det ikke nødvendig. Treet kan også formklippes. Beskjæring kan med fordel gjøres om våren før veksten tar til. Treet formeres med frø som bør såes rett etter modning. Stiklinger roter seg dårlig.

Fun fact: I byen jeg vokste opp var jeg fra bydelen Seljestad, der vokste det Selje, og vi fikk fra barndoms år håndtere kniv, bygge hytter i skogen, og vi laget masse seljefløyter.

Med det sagt, i skrivende stund er det påskeaften, så riktig god påske alle sammen!!

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#gåsunger #kattelabber #pusekatter #seljepuser #pussywillow #selje #seljetre #salixcaprea #påske #bunnytrash #bunny

Bursdagskake til hjertegull Ella 12 år!

Venter ivrig på kaken sin.

Gratulerer med dagen fineste Ella Madonna ❤️

Lille vakre nurket vårt. Tenk at du er 12 år og starter nå på det 13. For hvert år som har gått har det blitt vanskeligere og vanskeligere å la det synke inn. Tiden går dessverre altfor fort. Det føles virkelig ikke som 12 år siden da jeg fikk deg i mine armer første gang. Nå kom du jo ikke til oss før du var åtte uker, men likevel.. Hjertet mitt vokste den dagen, jeg glemmer aldri den følelsen, den er ubeskrivelig, det var ekte kjærlighet ved første øyekast.

Oksekake med småsnacks og krem.

Jeg hentet deg i Oslo da du kom fra Ålesund, du stakk snuten frem så livlig, uredd, tøff og glad, og vi dro da hjem hit til Drammen hvor jeg plasserte deg i armene på snuppen min, og jeg kunne se han smeltet umiddelbart. Blikket i hans øyne forandret seg, det skjedde noe helt forunderlig. Magisk!

Du (og rampedatteren din) er virkelig det beste vi har gjort. Men det du som har vært årsaken, du som har gjort vår lille familie hel med alle dine raptuser, din vilje, boffingen, all gleden, all kosen, tålmodigheten, vesle Ariel, og all din kjærlighet som ingen kan overgå. Ord kan ikke beskrive din enestående personlighet og hva du betyr.

Ella og Ariel nyter deilig bursdagskake.

Det er så utrolig vondt at dette muligens blir din siste bursdag, det har vært tøffe måneder nå, vi prøver ikke tenke så mye på det, men heller prise oss lykkelige over nået, at du er her sammen med oss, så glad, vakker, deilig og fin. Snilleste hunden på fire bein i hele verden. Du er vår stolthet, vi feirer deg i dag, gratulerer med dagen hjertegullet!!

Vi elsker deg uendelig ubeskrivelig mye ❤️

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#ella #mops #fødselsdag #bunnytrash #bunny

Årets påskemoro langfredag 2024!

Som jeg skrev i går i påskens første dag med påskemoro så var det nesten så det ikke ble noe av dette konseptet i år. Men det hører med at Bunny har påskemoro i bloggen hvert år, og da ble det slik i år også! Håper mange deltar!

Den som svarer flest riktige den respektive dag vinner og vil få en gledelig Bunny overraskelse i posten når påsken er over, så dere har ingenting å tape på å bli med, tvert imot så kan det bli noe dere kan få stor glede av. Så er dere smarte, så hiver dere dere med!! Om det skulle bli flere som har flest riktige vil det bli trukket en vinner av disse!

Det er 3 spørsmål skal besvares hver av disse dagene, 1 påskenøtt skal løses, og det blir eggjakt!

Så da er det bare å sette i gang:

Quiz:

01). I hvilket sør-amerikansk land finner vi Påskeøya?

02). Bunnys favorittfarge er?

03). Hvilken medblogger mottok en blå Bunny fra Bunny akkurat i tide til påske?

Påskenøtt:

Dagens påskenøtt begynner med en gutt som flyttet til et veldig lite samfunn ute på landet i et ganske stort hus sammen med sin far og mor. Bak hans families hus var et større hus, og der bodde den gang en storfamilie. Mor og far, katt og hund, og mange barn. Så mange at naboene priset seg lykkelig over avstanden mellom husene, hehe.. og at lekeområdet til barna var på andre siden av deres hus hvor det deretter var bare skog.

Den eldste jenta av alle disse barna i dette huset var noe eldre enn resten av flokken, etterhvert så ble hun og denne nytilflyttede gutten kjærester, og han spurte henne da om hvor mange søsken dem egentlig var, og hun svarte at hun har like mange brødre som søstre, men hver bror har bare halvparten så mange brødre som søstre.

Så hvor mange brødre og søstre var det da totalt i familien?

Eggejakt:

Hvor mange påskeegg finner dere i DETTE innlegget?

🐣

Kun besvarelser her i bloggen vil bli godkjent (ikke kommentarer på Facebook, Messenger, MeWe etc). Hvert riktig svar belønnes med 3 poeng på hver. Den med flest poeng vinner dagens påskemoro, blir det flere med like mange poeng så blir én trukket! Svarfrist midnatt!!

Lykke til 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#påskemoro  #påskenøtt #bunnyquiz #påskeeggjakt #bunnytrash #bunny