Levende lys og levende sannhet!

Jeg er en av dem som ikke skjønner hvorfor en nyttårsfeiring ikke er bra nok med en god middag, noe godt i glasset, hyggelig samvær med sine nære og kjære, levende lys og musikk. For meg er jo det helt fantastisk, kan ikke bli bedre, så i kveld blir det alt der overnevnte sammen med snuppen min og jentene våre.

Det er vel ikke noe poeng å komme med en lang utgreiing om farene ved fyrverkeri, hvor dumt det er, all skaden det gjør. Det er vel ikke noe poeng å oppfordre til å sette på et lydopptak i egen stue med smell og bang, gjerne et videoopptak med masse lys og flash, så bare skru opp lyden og sitte der til ørene faller av.

Nei, det er ikke noe poeng. Dumme mennesker gjør dette uansett, og ondskapsfulle mennesker som ikke bryr seg om andre levende. Ville dyr har ikke en sjanse til å beskytte seg, de løper febrilsk i frykt og skjønner ingenting, de er aldri forberedt og har ikke noe tidsbegrep til å vite hvilken dato det er. Industridyr, husdyr og kjæledyr, i fjøs, stall og hjem. Noen dør rett og slett i sjokk, noen av skdene, andre blir traumatisert i sådan grad at de for alltid vil være livredde for å gå ut. Mennesker er redde, har angst og PTSD.

Det er vel ikke noe poeng i å nevne at media og veldig mange ellers påstår at sykehusene er overbelastet som følge at vi er i en pandemi med rekordsmitte. Det er ikke beredskap nok til å ta seg av alvorlig syke og skadede heter det seg.

Strømprisene trenger jeg ikke si noe om, det er bare noe folk klager på for å klage, det ser man jo når de samme folkene kjøper og fyrer opp fyrverkeri tilsvarende flere måneders strømregninger.

Nei, jeg skal ikke si så mye mer. I kveld og i natt skal folk og dyr skremmes pines og plages, hjem skal brenne ned og folk skal bli drepte. Det betyr ingenting så lenge de ikke dør av covid og er smittet av noen uvaksinerte, sånn utenom det så får det bare fare, da er det ikke så nøye. På forhånd vil jeg herved komme med min dypeste sympati, medfølelse og kondolanse til dere som mister deres hjem, eller nære og kjære som følge av dette.

Samtlige som sender opp fyrverkeri er medskyldige. Det er et faktum.

Ha en riktig fin aften, her i mitt hjem, vårt hjem, skal snuppen min og jeg spise pinnekjøtt med tilbehør, etterfulgt av vingløgg, gode drinker, musikk, snacks, spekemat og dip. Noe godt blir det på jentene våre også, de skal få våtfor med storfe, laks og bær. Så skal vi ta vare på hverandre så godt vi kan mens drapspersoner løper fritt utenfor.

Velkommen til 2022.

Riktig Godt Nytt År ønskes dere alle ❤️

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#sannhet #virkelighet #fyrverkeri #nyttår #bunnytrash

Bunnys Romjulskalender Dag 7 – siste dag og tusen takk!

Da er siste dag 2021 ankommet, og i år som i fjor gleder vi oss til å gå inn i et nytt år i håp om et bedre et. Hele landet fikk seg en kraftig nedtur av dimensjoner bare kort tid inn i det dette året som har vært, og bedre ble det liksom ikke. Men vi står i det, og mange har kanskje blitt flinkere til å lage seg gode dager tross alt. Det får vel bli mitt «nyttårsforsett», å bli flinkere til å lage meg gode dager. Det ønsker jeg for dere også.

For min del i dag blir det å skrive dette innlegget, så er det en rask tur inn til sentrum å kjøpe rødvin på polet pluss noen småting fra butikken, så bærer det rett hjem. I år ser det ut til at det blir første nyttårsfeiring i historien at snuppen min og jeg tar feiringen alene (med jentene våre da). Når jeg kommer hjem etter byturen så setter jeg på pinnekjøtt som blir årets siste måltid. Deretter blir det gløgg til å starte med, så blir det gode drinker, spekemat, musikk, snacks og dipp utover kvelden på balkongen. Vi skal kose oss!

Med dette sagt så er det tid for siste oppsummering av årets BloggFlax Julekalender, og som jeg har gjort hver dag i romjulen så har jeg delt med dere alle hyggelige opplevelser og tilbakemeldinger jeg har fått etter å ha postet julekalender hver dag denne måneden, med all jobb og annet dét har medført.

Veldig givende, og veldig hyggelig. Dere kan lese om dette dag for dag her:

Link: Dag 1 (25. desember) 😊

Link: Dag 2 (26. desember) 😊

Link: Dag 3 (27. desember) 😊

Link: Dag 4 (28. desember) 😊

Link: Dag 5 (29. desember) 😊

Link: Dag 6 (30. desember) 😊

Som dere ser så har det vært veldig mye positivt, overveldende faktisk, magisk rett og slett. På julaften toppet det seg på et vis jeg aldri kunne forutsett da det ble tre vinnere av BloggFlax Julekalender, og jeg opplevde de fineste, flotteste og beste tilbakemeldingene.

Selv om jeg ble veldig beveget og rørt av innleggene fra «Solliv takker Bunny» og «BforB – førjulsglede» med flere, så føltes det ekstra spesielt på julaften.

Tusen takk!!

Julaften la «Frodith» ut dette innlegget: «Jeg vant på selveste julaften», som var veldig hyggelig. Men så skjedde det noe da jeg stakk innom oppdateringssiden for blogger, da fikk jeg øye på et innlegg fra «Lene Elisabeth», og jeg vet ikke om hun ville at jeg skulle grine på selveste julaften, men om noen skulle klart det så var det henne med det innlegget akkurat der og da, for det gikk langt inn i hjerterota å lese sådan innlegg om seg selv. Dere kan lese selv her: «Du er unik». Ingen kan nekte på at det er veldig godt å bli sett!

Så dukket det opp enda et innlegg på blogg på julaften, dette postet av «Gryende» som også hadde vunnet i julekalenderen. Men av tidligere erfaring med å sende noe fra Drammen til Askim, så kan det ta mange uker før posten kommer frem, så jeg vet ikke om hun nå har fått sitt flaxlodd og julekort. Men følgende innlegg hadde hun postet på julaften: «Gryxen Awards 2021- Årets Ærespris». For dere som ikke blogger selv, la meg si det slik, det finnes ikke noe større som blogger enn å bli gitt denne prisen, etter noen og tyve Awards som ble delt ut var den siste og største til meg, det er helt rått, og tusen takk!!

Så over til dagens vinnere, og siden dette er siste dagen dette året, og siste episode av BloggFlax Julekalender/Bunnys Romjulskalender så ble det trukket 3 vinnere i dag, og de befinner seg på de respektive plasser 82, 56 og 80 på Topplisten.

– «Strikkekjerring» (82)

Bloggen deles mye på sosiale medier av en mann som heter Trygve, men vedkommende som drifter bloggen er visstnok en kvinne som heter Elin og hun brenner for strikking. Strikking fyller store deler av livet hennes, hun deler masse mønstre, tips og hverdagsliv gjennom bloggen sin. Så titt innom!

– «Christine Emilie» (56)

Denne unge damen bor i Alta sammen med sin ektemann «Kokkejævel». Hun er mamma til en liten gutt og bonusmamma til fire. Visstnok har hun bolle i ovnen også.

«Christine Emilie» er over gjennomsnittlig interessert i håndarbeid og fortalte oss en gang at med bloggen hennes vil hun ta oss med inn i sitt kreative univers. Ikke det at jeg personlig er spesielt interessert i håndarbeid, men jeg liker dama, væremåten og humoren. Desverre tar hun oss ikke så mye med lengre i sitt univers, virker ikke som hun har tid til å underholde Bunny og småfolket rundtomkring, men en gang innimellom under hver fullmåne dukker hun opp, og i «Christine Emilies» blogg er man velkommen!

– «Annebe» (80)

Her har vi ei som beskriver seg selv som en «godt voksen dame», hun er gift og har to voksne sønner. Og så bor hun i Drammen! Altså mange bekjente bloggere omtaler «Annebe» som ei godt likt dame på blogg, så jeg har over en tid visst om henne, men ikke fått det til å passe å lese meg opp på bloggen hennes. Nå først ser jeg at hun bor i Drammen, og hun skriver også at hun har jobbet i barnehage, hvilket jeg selv gjorde her i byen noen år, for å si det sånn. Jeg jobbet i 5 barnehager SAMTIDIG, jeg møtte da og ble kjent med mange i fra barnehager rundtom i hele byen, Lier og distriktene. Har jeg møtt «Annebe»?

«Annebe» forteller også at hun har jobbet en del som reklame og motemodell, også der har vi noe til felles da jeg har vært i reklamer, og har jobbet som statist- og smårolleaktør. Nå blogger vi begge, hun om mote med personlig vinkling og hverdagsliv. Jeg om samfunn og aktualitetstemaer, med en dæsj Bunny og Trash 😜 Om våre veier ikke har krysset hverandre til nå, så ser jeg virkelig ikke bort fra at det plutselig skjer 😜

Tusen takk alle som har bidratt til en fantastisk opplevelse gjennom adventstiden og julen. Tusen takk for alle disse tilbakemeldingene både for julekalenderen og romjulskalenderen. Tusen takk fir flotte innlegg dere har postet. Tusen takk alle som har vært med og bidratt.

Tusen takk alle mine lesere!!

Gratulerer til alle tre dagens vinnere, og Riktig Godt Nytt År til dere ALLE der ute, ha en kjempefin Nyttårsfeiring, og kos dere masse!!

Ja til livet og kjærligheten 🥰💥
Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!

#strikkekjerring #christineemilie #annebe #frodith #leneelisabeth #gryende #bforb #solliv #flaxlodd #julekalender #romjulskalender #julestemning #jul #magi #nyttårsfeiring #nyttår #bunnytrash

Bli med på flukten – meningsytrere, bloggere, kunstnere og dere alle!!

Det er allerede mange som har laget seg profil på MeWe, det har seg nemlig slik at en del Facebook-brukere flykter over til MeWe i frustrasjon over Facebooks repressive holdninger til visse meningsytringer.

Det har lenge vært et problem at høyreorienterte, innvandringskritiske personer blir utestengt og blokkert fra å publisere på Facebook i perioder. Det er særlig kritikere av religion og islam som rammes. Og skeptikere og meningsmotstandere iht tiltak, restriksjoner, koronapass og vaksinepress under en pandemi.

Andre som oftest blir rammet er kunstnere og veldig mye kunst faktisk blir sensurert vekk på Facebook. Når en først har vært utestengt for disse tingene så har en det gående og kan bli blokkert og utestengt for den minste ting.

Jeg selv har blitt blokkert flere ganger for å ytre meg iht til de overnevnte temaer, men jeg har også opplevd at det har skjedd helt uten noen forståelig årsak whatsoever. En gang delte jeg en filmanmeldelse, og poooof, så var jeg utestengt i en uke. En får ingen forklaring annen enn beskjed om at en visstnok har brutt Facebooks standarder, men man har nødvendigvis ikke det. Det tyder på at har det skjedd én gang, så legges det søk på enkelte ord, og med en gang en skriver akkurat det ordet så blir man blokkert, uansett sammenheng ordet ble skrevet.

Det er mange og stadig flere som opplever dette, jeg kan blant annet nevne Norges mest kjente frisør Merete Hodne, kunstner Thomas Knarvik, skribentene Shurika Hansen og Maria  Zahler. Det som er veldig oppsiktsvekkende er at alternative medier og bloggere blir veldig ofte blokkerte. Mens statsstøttet media har fritt frem med villedende artikler med manipulerende innhold.

I nyere tid har flere og flere bloggere blitt utestengt fra Facebook, da blogger som ikke har antydning til kontroversielt eller politisk ukorrekt innhold. Vi snakker hverdagslivblogger, håndarbeidblogger og blogger om psykisk helse og veien ut av rus. Algoritmer blir fanget opp, og føre var prinsippet misbrukt, og dermed blir de som minst aner det fratatt sin ytringsfrihet i sosiale media. Bare for å promotere en liten blogg eller sådan. Ingen kan benekte at Facebook er det største sosiale mediet, og mange er nærmest avhengige av dem for å få fram sine budskap. Dette vet Facebook og misbruker det for alt det er verdt, dette må gjøres noe med, de kan ikke fortsette å inneha den makten over oss.

Mange ser seg derfor om etter et alternativ til Facebook, og flere løfter nå frem plattformen MeWe som en erstatning. MeWe er et amerikansk, sosialt medium, startet av Mark Weinstein i 2012. Plattformen setter personvernet høyt, og skaperne har blitt kritisert for sin åpenhet for alle mulige synspunkter, også de som er anti-vitenskapelige. Altså de blir kritiserte for å verne om og støtte ytringsfriheten. MeWe markedsfører seg selv som et alternativ til Facebook, og DET er de virkelig.

Jeg opprettet min profil der i april 2019, og nederst i alle mine blogginnlegg siden den gang har jeg lagt ved link nederst i ethvert innlegg. Jeg oppfordrer alle som leser dette til å lage seg profil på MeWe.

Meningsytrere, kunstnere, bloggere.. alle burde gjøre dette, og alle burde oppmuntre videre til det. Bring a friend!! Støtt opp om ytringsfriheten, og støtt opp om å gi motstand til Facebooks regime av maktmisbruk, diskriminering og ytringsfrihetsberøvelse.

Ja MeWe er annerledes bygd opp enn Facebook, litt rart å bruke med det samme, mennesker flest misliker forandring, men det opplever vi hver gang Facebook selv gjør endringer. Da koker det med klager i kommentarfeltene, og kort etter er det greit og glemt, man husker ikke engang hva som ble forandret.

Jeg påstår uansett at MeWe er et bedre alternativ enn å være prisgitt Facebooks velvilje, og motvilje mot oss vantro – tross alt! Jeg godtar heller «dickpics» fremfor Facebooks repressive holdninger, venstrevridd propaganda og knebling av ytringsfriheten. Jeg liker kropp, kunst og ytringsfrihet – noe Facebook overhodet ikke liker.

MeWe er et mye mer fargerikt og inkluderende sosialt samfunn og vil garantert bli mer interessant enn Facebook uansett, nettopp fordi MeWe gir både kunstnerisk frihet, ytringsfrihet og er et sted for alle!

Følg Bunny TrashMeWeLink!!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#blokkering #karantene #sensur #facebook #standard #utestengelse #mewe #blogg #inkluderende #kunst #kunstnerisk #frihet #ytringsfrihet #bunnytrash

15 månedersplanen.

Det er altså så mye hastverk rundt vaksineringsprogrammet her til lands at det vrenger seg i hele magen min. Jeg kan ikke for mine følelser rundt dette, og jeg synes det er veldig galt at jeg skal bli hengt ut og hetset for de følelsene jeg har og mitt standpunkt rundt dette. Jeg kunne jo valgt å ikke være åpen om min status, men følelsene jeg sitter med ville jo vært de samme. Så..

Jeg ønsker verifisert kunnskap, ikke «vi tror» og «vi antar» og denne non-stop propagandaen i media som bringer frem det verste i folk, den er ignorant, ondsinnet patetisk og dum. Jeg, og de som meg, har nå over lengre tid fått høre at vi ikke fortjener å leve fordi vi ikke kommer til å ta covidvaksinene som tilbys i dag.

Jeg har blitt kalt monster og drapsmann.

Dette er handlinger fra befolkningen som blir støttet og oppmuntret av myndigheter og media. Det forsterker min holdning til dette. Aldri har det vært slik at man skal gi etter for, eller støtte mobbing, gruppepress, overgrep, hat og hets. Når dette er dagens metoder for vaksinering, så sier jeg nei. Med å la meg vaksinere under slike omstendigheter hadde livet mitt vært over, mens covidsmitte har jeg faktisk en sjanse til å overleve. Over 99,95 sjanse har jeg hørt, så på hvilken måte er jeg ufornuftig? Jeg vil jo leve!

Men ja, dette er psykisk belastende. Jeg omgås ikke folk lengre, jeg sitter hjemme. Pusler med mitt. Selskap vi skulle til i julen ble avlyst, ikke fordi antallet ikke var innenfor, men fordi vertinnen mente 1-meteren var vanskelig å overholde.

Så ser man på sosiale media bilder som blir lagt ut, en dag sammen med et gjeng, noen dager etter med noen andre. Holder rundt hverandre og klemmer. Det handlet visst ikke om 1-meteren likevel. Men når de skal kose og klemme på alle, selv om de er vaksinerte, så er det greit å holde seg unna.

Vaksinerte mennesker, ikke alle, men mange, er blitt indoktrinerte med frykt mot uvaksinerte. Det rare er jo at det er jo de vaksinerte som visstnok skal være beskyttet. Vennskap ryker rett og slett.

Flotte greier.

Som jeg har uttalt utrolige ganger så er jeg ikke vaksinemotstander, jeg har også full forståelse for at folk velger å la seg vaksinere. Jeg skulle bare ønske det var en opplyst avgjørelse, og at folk kunne vært mer våken og sette foten ned for metodene som brukes for å få folk til å vaksinere seg. Når man føler det som overgrep, så blir man bare enda mer motstander mot dette, og man blir enda mer sikker på ugler i mosen.

Jeg frykter hva vaksinene vil gjøre med folk, jeg frykter hva vaksinene allerede har gjort med folk, jeg frykter å se hva som skjer med folk jeg kjenner, nære og kjære.

Les også om sykehussenger i Norge: Behandler symptomene, ikke problemet!

Det har begynt, men det er bare menstuasjonsfortyrrelsene som følge av vaksinene det såvidt er begynt å skrives om i media. Det er jo flere uker og måneder siden jeg gjorde meg ferdig med det. Menstruasjonsforstyrrelser, perikarditt, myokarditt, blodpropp, hjerneslag og sådan er gammelt nytt. Men media må ta det litt etter litt, holde virkeligheten og alvoret skjult så lenge som mulig, for her skal fremdeles kjøres mange mange mange doser vaksiner til inn i kroppen til folk. Og da må narrativet endres veldig forsiktig og gradvis.

Hellige måne, man skulle jo bare injiseres med to doser og ja..

Studien på dose fire for de over 18 år startet for to dager siden i Israel, FHI har allerede bestemt at den Norske befolkningen skal ha dose fire i Januar. I tillegg kommer ny vaksine i mars som er et tre-dosers program, så det blir totalt 7 vaksiner på rundt 15 måneder.

Vis at du bryr deg, send dette på Messenger til en venn ❤️

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#pandemi #helsesektor #helsevesen #myndigheter #bunnytrash

Bunnys Romjulskalender Dag 6

Nå har vi kommet til dag seks av Bunnys Romjulskalender, hvilket vil si at dette er nest siste dag, både av romjulskalenderen og dette året. I morgen vil siste blogger bli trukket fra Topplisten for å få tilsendt en liten oppmerksomhet fra juleBunnyen, så vil det smelle og dundre utenfor dørene, noe jeg personlig ønsker det skulle nå vært lagt inn forbud mot, men men.. så blir det Nyttårstale og vips så er vi inne i et nytt år.

Farvel 2021. Velkommen 2022.

Så med det vil jeg takke alle som har fulgt BloggFlax Julekalender og Bunnys Romjulskalender, og jeg vil takke alle som har verdsatt konseptet, alle som tok seg tid til å svare meg når jeg har kontaktet hver enkelt som har vunnet. For det skal en jaggu ikke ta for gitt. At folk er så høflige og svarer. Blant masse hyggelige bloggere har man de som er så overlegne at det er ei skam. Og selv om det enda på en måte er jul så må dette sies, jeg er enda Bunny Trash for faen.

Å sende noen det som er ment som en hyggelig greie fra min side, for å se at man blir totalt ignorert og oversett, bevisst.. Vedkommende bloggere godkjenner kommentarer fra enhver, men ikke fra denne Bunnyen, beklager, men slike har jeg ikke noe til overs for. Og det må sies at dette er gjengående innenfor «en viss type» bloggere, som det heldigvis ikke er så veldig mange av, «message noted», hahaha.. men uansett: takk til alle som har fulgt med, takk til alle som har satt pris på dette, takk til alle som følger bloggen min uansett, og en spesiell takk til alle dere som faktisk har laget alle disse innleggene som jeg har referert og linket til i romjulskalenderen her. Det var høyst uventet, gledelig og rørende faktisk at så mange faktisk viet denne Bunnyen så mye hyggelig oppmerksomhet 🥰

Som sagt tilbakemeldingene har vært mange og høyst verdsatt, og gjennom romjulen har jeg prøvd å ta dere med gjennom alle opplevelsene jeg fikk gjennom å ha julekalender her på bloggen. Fantastisk moro, magisk må sies.

Dere kan enkelt klikke dere innom historien dag for dag her og også se hvem som har vunnet hittil i Bunnys Romjulskalender her:

Link: Dag 1 (25. desember) 😊

Link: Dag 2 (26. desember) 😊

Link: Dag 3 (27. desember) 😊

Link: Dag 4 (28. desember) 😊

Link: Dag 5 (29. desember) 😊

I morgen er som nevnt siste dag med Bunnys Romjulskalender, så noen overraskelser vil det bli, så vet dere det.

Men først dagens vinner som herved er blitt trukket fra Topplisten, vedkommende har den respektive plass nummer 33 og der befinner «Psykopati» seg.

Det som er utrolig festlig her nå er at dette er en blogg som driftes av en mann, en mann faktisk, hahaha.. så med det er det nå tre menn som har vunnet i BloggFlax Julekalender/Bunnys Romjulskalender. Tidligere har «Tenaaringspappa» og «Kokkejævel» vunnet og sendt en hyggelig takk i min innboks. Nå er det altså Daniel som er gift og bor i Oslo som har vunnet.

Bloggen «Psykopati» handler om kjærlighet og psykopati, jeg har vært innom noen ganger og har kjennskap til bloggen da den har eksistert i noen år. En tid var det forskjellige sjangre på blogglistene, det var litt kult, og da var det «Psykopati» og meg som herjet på toppen av listen for «alternative blogger» 😜

Gratulerer med BloggFlax «Psykopati»!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!

#psykopati #tenaaringspappa #kokkejævel #romjulskalender #bloggflax #flaxlodd #julestemning #jul #magi #bunnytrash

Manglende identitetsfølelse.

Merkelig dag dette. Fra jeg våknet i «morges» har liksom alt vært som «hengende i luften», ting som skal gjøres som ikke blir gjort fordi en er avhengig av at andre må gjøre noe først, før en selv får gjort det som skal gjøres. Alt er så tungrodd, skal en ringe til et kontor eller en bedrift så blir en sittende i kø i alt fra 20 minutter til et par timer. Sender man en e-post så kan det ta evigheter før en får respons. Da kan det jo faktisk ta dager og uker. Man sjekker og sjekker og venter og venter.

En annen ting jeg spekulerer på er mitt eget navn. Jeg har faktisk ingen identitetsfølelse med mitt eget etternavn. Mammaen min har et annet etternavn, og det har jeg heller ingen tilhørighet til. Snuppen min har sitt etternavn, men det er ikke for meg. Jeg har vel i over tre år hatt tanker om å endre etternavnet mitt, men jeg finner ikke ut av det. Jeg liker ikke at navn slutter på -sen. Så hva skulle liksom etternavnet mitt vært?

Jeg liker bokstaven X.

Samme med bloggen. Bunny Trash er et bloggnavn som jeg har hatt siden første innlegg ble postet for 12-ish år siden. Både bloggen og jeg har gått gjennom mange forandringer siden den gang, det som jeg følte passet veldig den gang føles ikke helt riktig i dag. Men hvis ikke Bunny Trash, hva skulle navnet på bloggen være da?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#identitet #identitetsfølelse #bunnytrash

10 garanterte udødelige!

I går la jeg ut to innlegg hvor jeg anbefalte ti filmer i hvert innlegg, i det ene innlegget ti amerikanske filmer, og i det andre ti ikke-amerikanske filmer. Alle filmene laget på helt forskjellige tidspunkt med helt forskjellige utgangspunkt, men likevel hva jeg regner som ordentlige bra filmer.

Er det noe jeg er mer glad i enn film, så er det musikk, jeg elsker musikk og kunne faktisk talt ikke levd uten. Listen er uendelig iht ordentlig bra musikk, så det er umulig å si hva som er best, rangere og så videre. Så har vi jo utrykket «smaken er som baken», men uansett, værsågod her presenterer jeg ti album som betyr og alltid vil bety mye for meg, jeg synes alle disse er fantastiske.

Like a prayer – Madonna

Dette er fjerde studioalbumet til Madonna, hvorav hennes tre tidligere album «Madonna», «Like a Virgin» og «True Blue» var meget suksessfulle, så ble likevel Madonna dømt til å være en artist som ville forsvinne. Uansett hvor bra hun gjorde det både med hensyn til singler, album og konserter så var kritikerne ute etter henne. Det er de enda den dag i dag, men etter «Like a prayer» ga de henne en pause, for det fantes ikke noen med motsigelser på at dette albumet ikke er gjennomført bra. Albumet ble gitt ut i 1989 og har siden blitt regnet som en udødelig klassiker. Dette albumet kan ikke jeg være foruten.

NunSexMonkRock – Nina Hagen

Dette er debutalbumet til tyske punkrock, new-wave operasangerinne Nina Hagen. Det ble utgitt i 1982 og første låt når man setter det på er «Antiworld». NunSexMonkRock markerte Nina Hagens første utgivelse siden hennes avgang fra suksessfulle «Nina Hagen Band». Dette var også hennes første album med alle sanger fremført på engelsk, dette er selve signaturen på hvem Nina Hagen er.

Ozzmosis – Ozzy Osbourne

Dette er det syvende albumet til Ozzy. Etter utgivelsen av hans sjette album «No More Tears» i 1991 kunngjorde han at han ville trekke seg fra musikken. Imidlertid kom han tilbake med Ozzmosis i 1995, som inneholdt mangeårige gitarist Zakk Wylde samt tidligere Black Sabbath-bassist Geezer Butler. Fikk mikset mottakelse da det ble gitt ut, men har etterhvert blitt sertifisert dobbel platina og omtalt som høyt undervurdert. Der må jeg si meg 100 prosent enig, for dette er mitt nummer 1 Ozzy-album og hver låt er genial!

Eat to the Beat – Blondie

Dette er det fjerde studioalbumet til Blondie, utgitt i 1979. Albumet ble etter veldig kort tid sertifisert som platina i USA, hvor det tilbrakte et år på Billboard 200 og ble et av Billboards topp 10 album i 1980. I England inntok albumet førsteplassen, og dette er utvilsomt høydepunktet i Blonies karriere som et av verdens mest populære band.

Cyberpunk – Billy Idol

Dette er det femte studioalbumet fra rockeren som alle visste hvem var gjennom åttitallet og inn i nittitallet. Cyberpunk ble gitt ut i 1993 som et konseptalbum og var inspirert av hans personlige interesse for teknologi og hans første forsøk på å bruke datamaskiner til å lage musikk. Det ble for «voldsomt» for hans tidligere publikum, forut sin tid, men i dag musikalsk genialt.

Planet ‘P’ Project

Planet P Project er et pseudonym brukt av den amerikanske rockemusikeren Tony Carey for sin progressive rock/space rock-musikk med science-fiction-tema. Dette er det første av seks album som er gitt ut under dette pseudonymet. Planet Ps største singler er «Why Me?» og «Static» og de er med her.

Dark side of the Moon – Pink Floyd

Dette er det åttende studioalbumet fra Pink Floyd og ble utgitt i 1973. Albumet er et konseptalbum og regnes som bandets høydepunkt, i sterk konkurranse med et annet av bandets konseptalbum, The Wall fra 1979. Albumet blir ofte nevnt som et høydepunkt innen rock og spesielt progressiv rock og har en rekke ganger blitt kåret til tidenes rock-album blant annet av musikkmagasinet Rolling Stone.

Rain Dogs – Tom Waits

Dette albumet ble gitt ut i 1985. Ofte omtalt som et av hans sine to beste album. I 1989 kåret Rolling Stone dette albumet til det 21. beste i frå 1980-årene. Albumet er ei blanding av fleire stilarter som bindes sammen av Waits hese stemme, intelligente tekster og musikksmaker. Keith Richards fra The Rolling Stones spelar gitar på tre av sangene.

Metallica

Dette albumet har ikke noe annet navn enn bandets navn, men det er i mange tilfeller omtalt som The Black Album og er deres femte studioalbum gitt ut i 1991. Dette albumet inneholder en rekke av bandets mest kjente singler, «Enter Sandman», «Nothing Else Matters», «The Unforgiven» og «Sad But True», som bidro sterkt til å at bandet ble oppdaget av et nytt og større publikum som også favnet lyttere utenfor sjangeren heavy metal.

Lost on you – LP

Dette er det fjerde studioalbumet fra geniale sanger og låtskriver LP. Dette ble gitt ut i desember 2016 og tittelsporet gikk sin seiersgang verden over, men ukjent for meg fram til sommeren 2021. Etter å ha hørt dette kan jeg med hånden på hjertet si at dette er musikk jeg kommer til å høre på til min eksistens opphører.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!

#musikk #madonna #ozzyosbourne #tomwaits #blondie #ninahagen #lp #billyidol #pinkfloyd #planetpproject #metallica #bunnytrash

Behandler symptomene, ikke problemet!

Her ser dere grunnen til at helsevesenet i Norge ikke evner å håndtere smittsomme sykdommer og virusspredning. Etter to år med pandemi så er bildet tydeligere på hvordan våre myndigheter har radert helsesektoren slik at tiltak og restriksjoner har vært, og fortsatt vil være, lenge, en del av hverdagen vår. For så lenge en ikke håndterer selve problemet, så sier det seg selv hvordan ting vil vedvare. Pandemien er symptomet, ikke problemet!

Norge har for få senger, for høyt belegg, for kort liggetid og for høyt press på personalet. Vi ligger helt i bunnsjiktet i Europa. I 2018 hadde vi 3,5 somatiske sykehussenger per 1000 innbyggere, i dag bare 2 somatiske per 1000 innbyggere. Antallet norske sykehussenger er faktisk halvert siste 40 år:

1980: 22.000 sykehussenger i Norge.

2019: 11.000 senger, og 1,3 mill flere innbyggere!

I 2019, året før pandemien, hadde vi 100.000 flere pasienter i norske sykehus, samtidig 600 færre senger enn i 2015 (SSB 2020).

Korte liggetider og skyhøye beleggsprosenter gjenspeiler ikke «mer effektiv behandling og organisering», men overfylte sengeavdelinger, for tidlige utskrivninger og fortsatt hardkjør på personellet med stor risiko for overbelastning og sykefravær, spesielt blant sykepleiere.

Ikke engang gjennom to år med covid19-pandemi er det løftet en finger for å rette opp i dette.

Så hva skjer hvis/når det blir katastrofe, et nytt farlig virus som sprer seg eller annet som kan ramme hardt? Men for all del fortsett å ta del i propagandaen og pek fingre i feil retning! Vi har ingen vaksiner mot framtiden og hva den bringer, men vi kunne hatt god beredskap og et sterkt helsevesen.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#pandemi #helsesektor #helsevesen #myndigheter #bunnytrash

Bunnys Romjulskalender Dag 5

Dag fem i romjulskalenderen er nå kommet og vi rykker stadig nærere det nye året 2022. Mange gleder seg og er sterk i sin tro på at det nye året vil bli bedre enn de to forgående. Det blir det nok helt sikkert. Selv om vi fortsatt vil leve med en pandemi, så er mennesker mer «vant til» i dag å måtte leve med omstendigheter som vi lever under, og med det kan ting være lettere å forholde seg til. Selv om verden er blitt som den er blitt, så er mange av oss veldig heldige, for vi har hverandre, vi har livet og vi har kjærligheten 🥰

Med det sagt så nærmer det seg en ende for Bunnys Romjulskalender som er et konsept som ble til, nettopp på grunn av den kjærlighet og det samholdet som har vært mellom mange av dagens bloggere. Gode ord, støtte og omtanke har jeg sett mye av her på blogg da jeg daglig postet bakvendtkalenderen BloggFlax Julekalender.

Tilbakemeldingene har vært mange, og gjennom romjulen har jeg fortalt dere litt om disse og daglig trukket ut en ny tilfeldig vinner fra Topplisten.

De som har vunnet på hittil i Bunnys Romjulskalender kan dere lese om her:

Link: Dag 1 (25. desember) 😊

Link: Dag 2 (26. desember) 😊

Link: Dag 3 (27. desember) 😊

Link: Dag 4 (28. desember) 😊

Disse fire dagene som har vært av romjulskalenderen har jeg i hvert innlegg lagt ved linker som andre bloggere har postet om BloggFlax Julekalender. Det har vært helt fantastiske tilbakemeldinger!

Denne kaninen ble helt rørt faktisk!

Nå er det to dager igjen, og det vil komme flere slike linker til enda flere av disse innleggene som viser hvor mange flotte fine folk det er her på blogg.

I dag derimot vil jeg fortelle om en blogger som vant to ganger i julekalenderen, men som ikke ønsket å ta imot flaxloddene hun vant selv. Derimot ønsket hun at jeg skulle sende disse loddene til en annen blogger, i et håp om å kunne bidra til å oppfylle en drøm.

Det har seg slik at vår alles kjære «Solliv» hvis blogg er enestående med fantastiske flotte bilder fra steder, kriker og kroker. En blogg som tar oss med på små reiser og koselige steder. En blogg driftet av en generøs og jordnær dame. Denne bloggeren, «Solliv» altså, har en drøm om å en dag få muligheten til å kjøpe seg en hytte for å kunne leve sine dager i og nyte livet og omgivelsene.

Så med det valgte vinneren av julekalenderens «luke 13» og «luke 11», nemlig «Kjerringtanker» å la sine to lodd bli sendt til «Solliv» for å muligens kunne hjelpe henne til å komme nærmere å oppfylle drømmen sin.

Dette synes jeg var stort av «Kjerringtanker» som også ble vinner av den unike bloggprisutdelingen Gryxen Awards som «Årets røde dame 2021». «Kjerringtanker» har bidratt mye til bloggverdenen med sin unike væremåte og ditto blogg. Det er helt klart at plattformen ikke ville vært den samme uten henne. Respekt for hva du har oppnådd «Kjerringtanker», stå på videre og riktig godt nytt år til deg!

Så over til dagens vinner som herved er blitt trukket fra Topplisten, vedkommende har den respektive plass nummer 66 og der befinner «Heidisverden» seg.

Dette er en blogg jeg har vært innom, og har lagt mer og mer merke til siste tiden. «Heidisverden» er driftet av en dame i Trondheim, jeg tenker dere klarer gjette hennes navn. Heidi liker å skrive, ta bilder, og gjøre ting som gir henne noe, eksempelvis skrive blogg.

Humor er viktig for Heidi, da humor gjør dagene lettere, hun er diagnosert med ME og det gjør dager mer utfordrende, så med det ønsker hun å gripe dagen alle lyspunktene hun kan få.

Gratulerer med BloggFlax «Heidisverden»!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!

#heidisverden #kjerringtanker #solliv #gryxen #gryxenawards #gripdagen #romjulskalender #bloggflax #flaxlodd #julestemning #jul #magi #bunnytrash

10 sterke ikke-amerikanske fra Bunny Trash!

Etter å ha lagt ut et innlegg tidligere i dag med ti filmer fra alle tider som jeg personlig synes er meget bra ble jeg oppmerksom på at samtlige filmer var amerikanske, veldig bra filmer, men alle amerikanske.

Plutselig spurte en leser om jeg hadde anbefalinger av ikke-amerikanske filmer, og her er da ti filmer gjennom tiden som jeg synes er meget bra og fint kan sees i dag.

Igjen ikke i rekkefølge og det finnes mange knallbra filmer der ute som kunne vært nevnt før et par tre av disse, men disse er de jeg kom på i dag, jeg elsker disse, smaken er som baken, men dette er for meg bra filmer.

Pricilla Ørkenens Dronning (Pricilla Queen of the Desert) – denne australske filmen tok publikum med storm i 1994, mye på grunn av dens forfriskende outrerte stil. Kostymene får karnevalsdeltakerne i Rio til å se ut som Askepott før slottsballet, og skuespillerne går tilsynelatende fullstendig opp i rollene sine. Fantastisk film!

Trainspotting – dette er en britisk dramafilm og svart komedie fra 1996 regissert av Danny Boyle om et gjeng gutter som lever i et hardt miljø preget av narkotika, vold og en del andre utfordringer. Første gang jeg så denne ble bokstavelig talt mine øyne større og mørkere!

Saving Grace – dette er en britisk komediefilm, fra 2000 med Brenda Blethyn og Craig Ferguson i hovedrollen. Blethyn spiller en voksen kvinne som nylig har blitt enke og må gjøre noen originale avgjørelser for å beholde hus og hjem. Uforglemmelig film!

Jeg er Dina – Norsk film fra 2002 om Dina en ukonvensjonell og moderne kvinne som dras mellom dødsdrift og livslyst. Hun er preget av at hun som barn uforskyldt forvolder sin mors grusomme død. Hun vokser opp som et forsømt barn, uten trygghet og kjærlighet.

Law of Desire (La ley del deseo) – dette er en spansk komedie-thriller-film fra 1987 skrevet og regissert av Pedro Almodóvar. Om tre menns unike og spesielle forhold. Med Eusebio Poncela som Pablo, Carmen Maura som Tina og Antonio Banderas som Antonio. Det var den første filmen Pedro Almodóvar produserte som uavhengig med sitt eget produksjonsselskap.

A Clockwork Orange – dette er en klassiker fra 1973 og var da en film om framtida i England hvor Alex de Large er lederen av en voldelig gjeng som har det gøy på andres bekostning. Da han og gjengen blir tatt, går de gjennom en eksperimentell prosedyre som hjernevasker dem til å bli gode borgere. Stanley Kubricks mest omtalte film ever!!

Dancer in the Dark – er en dansk dramafilm og musikal fra 2000, skrevet og regissert av Lars von Trier. Filmen handler om den unge tsjekkiske innvandreren Selma Jezková (Bjórk) som har bosatt seg i Washington State på 1960-tallet, sammen med sønnen sin. Hun jobber dag og natt på fabrikken for å forhindre at sønnen skal få den samme sykdommen som hun lider av, hun holder nemlig på å bli blind.

The Delinquents (Lovløs ungdom) – er en australsk voksende romantisk dramafilm fra 1989 regissert av Chris Thomson etter et manus av Clayton Frohman og Mac Gudgeon, basert på Criena Rohans bok fra 1962 med samme navn. Handler om Lola (Kylie Minogue) og Brownies (Charlie Schlatter) forbudte kjærlighet i Australia på 60-tallet. Jeg har sett mange gråte seg gjennom denne!

Terkel i knipe – denne filmen er fra 2004 og omtalt som en dansk animasjonsfilm for ungdom. Jeg tenker vi sier den er for voksne!! Jeg anbefaler den ikke til noen mindreårige, men den er hysterisk morsom!!

Menn som hater kvinner – er en svensk kriminalfilm fra 2009 regissert av Niels Arden Oplev med Michael Nyqvist, Noomi Rapace og Lena Endre i hovedrollene. Handler om journalisten Mikael Blomkvist har fått i oppdrag å skrive familien Vangers slektskronikk som involverer en merkelig forsvinning sommeren 1966. Blomkvist får hjelp av den unge og sosialt misstilpassede datahackeren Lisbeth Salander. I sin graving i familien Vangers fortid snubler de over en mørkere og blodigere historie enn de kunne forestille seg. Denne gjør inntrykk må sies!

Link: 10 sterke amerikanske fra Bunny Trash!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#filmer #klassikere #bunnytrash