Blå Tåkeblomst.

Blå Tåkeblomst (Conoclinium coelestinum) også kjent som bare tåkeblomst, er en flerårig nordamerikansk urteaktig art som normalt vokser til en høyde på 30 – 76 cm med runde, lysegrønne stengler og noen få eller mange greiner. Bladene er motsatte og har en slags «eggformet til trekantet» form som måler opptil 8 cm lange og 5 cm på tvers.

Blomstene er klaser, i fargene blå, lilla eller lavendel. Hver blomsterklase måler gjerne 3 – 8 cm er plassert på toppen av stilkene. Hvert blomsterhode (klase) består av omtrent 40 – 50 skivebuketter med små rørformede kronekroner som har 5 spredende fliker. Navnet ‘coelestinum’ er fra latin og betyr himmelblå eller himmelsk.

Planten er hjemmehørende i det østlige og sentrale Nord-Amerika, fra Texas i vest, Illinois i nord, østkysten i øst og Florida i sør. Den har blitt introdusert, forflyttet til New York, Michigan og Ontario. Denne arten foretrekker fuktig jord og kan finnes i trekanter, sandete skogområder og lysninger, våte enger og bekkebredder.

Blomstene blomstrer fra juli til november og er attraktive for bier og sommerfugler. Blå tåkeblomst dyrkes ofte som hageplante, selv om den har en tendens til å spre seg og ta over en hage.

Tåkeblomster kommer i full blomst på sensommeren og tidlig høst og er elsket av høstens trekksommerfugler. De forblir levende til den første frosten. Når våren kommer tilbake, spretter Blå Tåkeblomst rett opp igjen, vanligvis større og flottere enn før.

Den blå tåkeblomsten foretrekker tung, våt jord med mye organisk materiale, den trives naturlig best i grøfter og ved bekker, men den vil også vokse i sand og leirjord. Middels fuktighet er også greit, og den er faktisk ganske tørkebestandig. Den er på sitt beste i full sol, men vil gjerne blomstre i delvis skygge også.

En sår gjerne frø ute på senhøsten, men en ser også at vårsåing gir tilfredsstillende spiring det aller meste av tiden. Spre frø på jordoverflaten og trykk lett inn, de trenger lys for å spire. Hold området fuktig, og om etter 7 – 14 dager kommer de første spirene! De blomstrer gjerne det første året, men det andre året kan du forvente full effekt av blomster i nydelig levende blåfiolett farge.

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#blåtåkeblomst #tåkeblomst #bunnytrash #bunny

Jeg er heldigvis ikke den eneste utsatte bloggeren.

Man ser ikke selv at innleggene blir borte. Man poster innlegg så kommer det opp at innlegget er postet. Når noen begynner vise interesse for innlegget, så fjerner FB det og legger det i en fil som kalles «mulig spam», og det blir sjelden og aldri sjekket av administratorer.

 


Gøy ikke sant?! De får det til å se ut som om innleggene dine blir postet i den respektive gruppe. Men det ligger der altså på vent. Dette i grupper der administratorer normalt ikke trenger godkjenne innlegg som blir postet. Når noen som er våken og følger med sjekker dette opp, så får de (FB) det til å se ut som om det ligger der og venter på godkjenning, men som sagt, innlegget ligger ikke til godkjenning, det ligger i spamfilteret.

 


Jeg er administrator for temagrupper på Facebook selv, Gunna blir flagget, CathrineRuth, Allan.. altså bloggere fra blogg.no. Så nå blir det bare vanskeligere og vanskeligere å nå ut til publikum, for når noen deler innleggene våre, så får vi beskjed om at innlegg blir delt så og så mange ganger, men vi får ikke beskjed om at de fleste innleggene blir fjernet.

Det eneste jeg kommer på nå for å motvirke dette er å be administratorer i grupper å være mer oppmerksomme på dette, og klikke inn på administratorsiden og sjekke «mulig spam», og jeg vil så oppmuntre leserne til å dele innleggene mine ENDA MER!! På forhånd tusen takk!!

Nå tar jeg kveld!!

 

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#blogg #bunnytrash #bunny

«Ingen grunn til bekymring» sa politiet, «de kjenner hverandre!»

Drammens Tidende skriver i dag at «Den siste uka har både ran og knivstikking vært i nyhetsbildet i Drammen. Ingen er pågrepet etter de to hendelsene».

Jeg rister på hodet og ler. Jeg ler ikke fordi dette er morsomt, dette er på ingen måte morsomt. Jeg ler fordi det er så koko absurd. Det er så utrolig grusomt at det er slik. Det snakkes om kriger rundt om i verden og hvor forferdelig det er. Mens det som foregår her i eget land bagatelliseres, og folk forstår ikke at dette har en enorm vekst. Det pågår faktisk en form for krig her til lands også. Vi er ikke trygge, og siden det bagatelliseres så blir det ikke gjort tiltak, det bare eskalerer mer og mer. Når bomben har detonert, er det ikke for sent da?

«Den siste uka» skriver Drammens Tidende og forsøker seg på et narrativ om at det er ganske fredelig ellers. Hvordan noe som har pågått i måneder og år fremstilles som «siste uka» er så bak mål at ord kan ikke beskrive. Les videre..

Onsdag ettermiddag rykket politiet ut til Drammen stasjon, etter melding om at en person var knivstukket. Dette utenfor Drammen Togstasjon, Strømsø Torg.

Det heter seg ifølge Drammens Tidende at politiet og innsatsleder Torben Henriksen sammen med andre nødetater var raskt på stedet. Vedkommende som ble knivstukket ble sendt til legevakta, mens politiet skulle jakte på gjerningspersonen. I dag er det fredag og de jakter enda. Men les dette.. hør..

«Innsatsleder Henriksen kunne raskt betrygge drammenserne med at den fornærmede og den mistenkte kjente hverandre, og at det derfor ikke var grunn til bekymring for publikum ellers i byen».

Hva gir dere meg?? Så vi som ikke kjenner vedkommende som flyr rundt midt i sentrum har intet å bekymre oss for?? En som knivstikker folk han kjenner har vi som ikke kjenner noen grunn til å bekymre oss for? En som besitter stikkvåpen og er på flukt fra politiet er liksom ikke farlig?

Når politiet sier det så.. ja da må vi tro på det. Disse knivstikkerne bærer jo selvsagt ikke kniver for å knivstikke? Kniv er jo bare en helt vanlig accessorie, som et armbånd eller et hårstrikk. Ikke sant??

Dagen før, altså tirsdag kveld ble en person i 30-åra slått ned og ranet på Bragernes Torg her i Drammen av intet mindre enn tre ukjente gjerningspersoner. Hva var det innsatslederen hos politiet sa dagen etter? «Ingen grunn til bekymring».

I dag er det fredag, ingen er pågrepet.

Dagen før igjen, altså mandag, på starten av dagen, sånn halvveis til jobb ble snuppen min vitne til at ei jente, 15-16 år gikk løs på en litt eldre kvinne. Han løp bort og fikk skilt disse. Tenåringsjenta var helt gal, og begge skrek på urdu eller arabisk, og jenta måtte holdes unna den litt eldre kvinnen som blødde fra hoften/siden. Antar hun hadde blitt kuttet med noe. Så der satt snuppen min i busskuret sammen med kvinnen, ringte politiet, og han tok vare på henne til politiet kom.

Alle disse tre hendelsene var i sentrum, dette er ruta som snuppen min må gå hver dag. Det er helt galematias, helt vanvittig. Ingen av disse folkene er arresterte, ikke i skrivende stund ihvertfall..

Så sier noen, dere bor jo i Drammen frivillig. Altså, jeg mener. Hvor dumme er folk? Skal man bare importere mer vold og krig fordi folk som ikke liker vold og krig liksom bare kan si opp jobb, selge eget hjem og flytte til et roligere område et annet sted i landet? Hva skal man leve av og hvor skal man bo? Jeg tenker at enhver som kommer med slike uttalelser er nederst på rangstigen her til lands hva intelligens, medmenneskelighet, empati og forståelse går. Det er ingenting å hente der, enten bare suppe, grøt eller helt tomt mellom ørene.

Disse tre gruppevoldtektene jeg skrev om i går. Ingen av dem skjedde i Drammen. Det var i Bergen, utenfor Kristiansand deromkring, og Fredrikstad hvis jeg ikke husker feil. Og så har vi denne saken som skjedde på onsdag kveld i Trondheim:

En mann i 40 årene ble utsatt for alvorlig vold begått av to(?) mindreårige gutter over kriminell lavalder. Disse er blitt arresterte og siktet. Men hva så? De er ikke-norske og mindreårige, sikkert ute på gata igjen nå mens jeg skriver, på tross av at én av dem har erkjent straffeskyld. Men les videre..

De filmet volden. Som jeg skrev her i går så er det en pågående trend å filme hva noen kaller «fornedringsvideoer». Disse folkene synes dette er morsomt, de liker det. De voldtar, overfaller og utfører grov vold for moro. Videoen er blitt publisert på internett. Hvis dette ikke er moro for dem, hvorfor publisere det på nettet??

Mannen i 40-årene satt på en benk i fjæra. Så dukket det opp et helt gjeng, de var altså flere enn «bare» de to som ble arresterte skjønner dere. Jeg vet ikke hvorfor kun to ble arresterte, om det er slik at bare de to kunne pågripes utfra videoen eller hva (ikke sett videoen selv). De slo og sparket mannen med all sin kraft i flere minutter.

Videoen viser også at mannen blødde fra ansiktet. Politiet oppfordrer folk til å la være å spre videoen av voldshendelsen. Nå skal ikke jeg oppfordre folk til å gjøre det motsatte, men min tanke er at dere der ute som er for mer «berikelse» og vold importert hit til landet, dere som stemmer for dette over valgseddelen og mener fritidsklubber, brus og boller er løsningen, dere som ikke enda har opplevd en gjengvoldtatt datter (eller sønn) eller en kniv presset mot adamseplet eller levra. Dere burde kanskje se disse «fornedringsvideoene», istedet for å be folk om å flytte om man ikke liker at folk blir overfalt, ranet, voldtatt, knivstukket..

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#krig #norge #bunnytrash #bunny

Det er blitt fryktelig slitsomt å handle mat!

Altså, for veldig mange og stadig fler er det blitt slik at man må holde budsjett når en skal handle mat og varer til husholdningen. En må sjekke priser og tilbud og i det hele tatt for å få ting til å gå rundt. Jeg må ærlig talt si at på dette området opplever jeg et snev av misunnelse slik det er nå. Da mener jeg misunnelse der jeg ser disse som handler mat og bare kan plukke med seg hva det måtte være uten å tenke over det. Jeg ser mennesker som tar det dyreste brødet til en femtilapp, og vet om folk som kaster det som er igjen av brødet dagen derpå, for da er det ikke ferskt nok lengre.

Nylig så jeg dette tilbudet som Meny hadde. Stort oppslag: 50 % på Big One og Grandiosa pizzaer. Jeg sa til snuppen min at jeg skulle innom meny på vei hjem fra byen her en dag og kjøpe noen pizzaer fordi der var halv pris. Heldigvis hadde han fått med seg at dette ikke var reelt, men at det var lureri.

Med liten skrift står der «Trumf-bonus». Riktignok står det «Mer» under en Meny-logo på skiltet. Ikke noe sted står det at tilbudet kun gjelder Meny Mer-medlemmer. Så med andre ord, så er det ikke bare de, som meg, som raskt trodde det var halv pris på pizza, som ble lurt. Jeg vil ikke påstå vi er lettlurte, for det er jo ikke utrolig at det er 50% på Grandiosa, det skjer jo innimellom at det er slike tilbud. Så dette skjønner jeg at Meny skulle utnytte og benytte seg av.

Men det er også slik at de som har fått med seg at dette var et «bonustilbud» også blir lurt. Mange har Trumf-medlemskap og tenker at da får de (det som i dette tilfellet utgjør 2 prosent) fratrukket når de betaler med Trumf-kort. Men neida. For her må man altså ha ytterligere et til medlemskap som heter «Mer». I butikken står det bare «mer» med små bokstaver på prisskiltet, ikke at det er nok et medlemskap.

Jeg leser en undersøkelse i dag hvor 3100 mennesker som de siste dagene har handlet hos Meny har blitt spurt om hva de mener om «Mer»-tilbudet. 36 prosent svarer at det er dårlig, helt tullete. 45 prosent svarer at de aldri har hørt om det.

I dag søker jeg opp denne annonseringen, og med svære bokstaver står det «UKENS SUPERBONUS 50%» og bilder av Big One og Grandiosa. Så må man ta frem lykt og lupe for å lese at dette ikke er noe supert i det hele tatt, når man leser slikt så assosierer man jo uttrykket med et knalltilbud, et ordentlig avslag, et supertilbud. Og 50% assosierer man jo med halv pris. Men her er det altså snakk om to prosent avslag i form av bonuspoeng hvis en har et medlemskap halve befolkningen aldri har hørt om før.

Yuhuuu!!

Personlig synes jeg det er helt tullete. Jeg som ikke kjører bil er jo så sjelden innom en bensinstasjon som noen kan være. Men for ikke så lenge siden var jeg på en nydeligvakker solskinnsdag innom Circle K. Der var stort skilt utenfor om et tilbud på en eller annen bakst + brus, og jeg tenkte det var en grei deal. Da jeg skulle betale var prisen dobbel, haha.. for meg med vanlige solbriller på meg den dagen, istedet for vanlige briller, så hadde jeg faktisk ikke syn til å se hva de hadde skrevet med minimale bokstaver nederst til høyre på skiltet. Jeg har nedsatt syn, men ikke dårlig syn, men der gikk jeg også nesten i fella. Altså, jeg gikk jo i fella, men valgte å kjøpe noe et annet sted.

Stadig oftere ser jeg også at det oppgis kilopris på matvarer i butikkene ISTEDET for som tidligere, at  der stod pris for selve varen. Altså det står 99 kr, og det er kilosprisen. Derfra må en selv regne ut den faktiske pris på varen.

Alle disse sleipe triksene gjør det veldig slitsomt å handle. Før kunne jeg plukke varer fra butikkhyller. Kaviar 19,90. Da rundet jeg til nærmeste hele tier og la sammen i hodet mitt underveis på handleturen og visste da omtrent pris da jeg kom i kassa. Nå må man ha med seg kalkulator, lykt og lupe, og handleturen som før tok 25 minutter tar det dobbelte.

Jeg personlig synes dette er veldig dårlig, sier seg selv at all denne triksingen er ment for å lure folk, og det er meget dårlig politikk og medfører faktisk en vanskeligere hverdag for mange. Det at man til enhver tid skal måtte passe på å ikke bli lurt, det er bare trist. Men men.. man lærer underveis, men man blir matt av at mentaliteten overalt er å lure folk.

Hvorfor er det slik? Hva er greia med at man skal ha et stadig mer omfattende svindlersamfunn? Det har en smitteeffekt hvor folk synes det er mer og mer greit å lure sine medmennesker, forsure livet til folk, gjøre alt til aber og fortvilelse. Det er også ganske ydmykende å stå i kassa og ikke kunne betale for matvarene sine, det skjer faktisk også. Oftere enn de fleste tror. Det er trist, og det er pill råttent!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#økonomi #bunnytrash #bunny

Fjellkirsebær.

Fjellkirsebær (Prunus prostrata) også omtalt som ‘steinkirsebær’ og ‘liggende kirsebær’ er en hardfør alpinbusk som finnes naturlig over cirka 2000 meter over havet. Den finnes opptil 4000 meter over havet i Spania, Frankrike, Algerie, Marokko, Tunisia, Albania, Kroatia, Hellas, Nord-Makedonia, Sardinia, Tyrkia og Syria.

Fjellkirsebær trives i tempererte klima med moderate temperaturer. Den foretrekker sterkt, direkte sollys for optimal vekst. Vann planten når jorden er nesten helt tørr, og oppretthold moderate fuktighetsnivåer. Fjellkirsebær tåler en rekke temperaturer, men foretrekker kjøligere forhold.

Den har nydelige små søte blomster, og det var et bilde av en enslig slik liten rosa blomst som fikk meg til å søke opp om planten. Det jeg fant var at den vokser og kan bli så høy som inntil 1 meter, men mest vanlig er at den blir 15 – 30 cm. Man finner den helst i fjellsprekker på vertikale flater. Grenene har en tendens til å følge overflaten i alle vinkler. Blomstrende flekker av planten på steinete skråninger, noen ganger fortsatt snøkledde, er slående for klatrere.

Barken er rødbrun. Bladene er eggformede, med takkede kanter, tomentøse med hvit dun på undersiden, glatt over. Bladstilkene mangler kjertler. Blomstene har en uvanlig lys rosefarge, som kommer ut i april – mai, ensomme eller i par, nesten fastsittende, med en rørformet beger. Det er mer enn 20 støvbærere og frukten er rød, eggformet, med tynt kjøtt som modnes i juli.

Bærene høstes vanligvis på sensommeren til tidlig høst når fruktene er helt modne. Fruktene bør plukkes for hånd, og sørg for å håndtere dem forsiktig for å unngå blåmerker. Det er viktig å høste fruktene når de er ferdigfargede og litt myke å ta på. Planten foretrekker tempererte klima og bør dyrkes i godt drenert jord med tilstrekkelig sollys. Regelmessig beskjæring anbefales for å opprettholde plantens form og oppmuntre til sunn vekst.

Frukten er spiselig, men dette er ikke noe bær foretrukket av mennesker. Sikkert ikke noe gode bær med andre ord. Plantens hovedbruk er som prydplante i hager. Det kan nemlig podes for å danne et tre.

Prostrata betyr «å ligge på bakken», og refererer til plantens bakketilbøyelighet, en mekanisk nødvendighet i høy høyde. En liggende gren bøyer seg tilbake til bakken.

Fjellkirsebær foretrekker godt drenerende leirjord. Sørg for at jorden har god drenering for å forhindre vannlogging, noe som kan skade planten. En lett sur til nøytral pH er ideell for denne planten.

Bruk en balansert gjødsel med et N-P-K-forhold på 10-10-10. Gjødsle planten i løpet av vekstsesongen, vanligvis på våren og forsommeren, for å støtte sunn vekst og blomstring.

Om en dyrker Fjellkirsebær i krukker eller containere så bør den ompottes hvert 2-3 år eller når den vokser ut av sin nåværende beholder. Velg en litt større krukke eller beholder med god drenering. Potting gjøres best tidlig på våren før vekstsesongen starter.

Kan forplantes gjennom frø, stiklinger eller lagdeling. Den beste tiden å forplante seg på er sent på våren eller forsommeren. Stiklinger settes i en godt drenerende jordblanding, der roter de seg.

Beskjæring er avgjørende for å opprettholde formen og helsen til planten. Beskjær den på senvinteren eller tidlig på våren før ny vekst begynner. Fjern eventuelle døde eller syke grener og form planten etter ønske.

Lykke til den som ønsker forsøke!

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!!


Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#fjellkirsebær #bunnytrash #bunny

Dugnad på Fjell!

I ettermiddag har vi hatt høstdugnad, og vi er to blokker som har slått oss sammen og tar disse dugnadene i fellesskap. Snuppen min og jeg bare sitter her nå og forsøker lande etter all, rett og slett galskapen som befinner seg rundt oss. Jeg er rett og slett tom for ord. Halvveis sjokkskadet!!

Ei stor tyrkisk dundre med hijab kom flyvende over bordet der vi satt og forsøkte stjele pizzaene fra oss. Først tok hun en pizza og forsøkte fly avgårde med den, jeg fikk stanset henne. Da jeg fikk satt meg igjen for å spise så kom hun jaggu og forsøkte å ta en annen pizza. Hun kom som en måke, på størrelse med en hval. Skummelt!! Jeg ba henne stikke avgårde med seg.

Så kom hun faen meg en tredje gang og slengte seg ned lengst fra meg, vi satt ved et langbord, og der hoppet hun til og røsket til seg pizza og trykket rett i kjeften, et enormt gapehull og bare var helt som.. en blanding av en gaur og en fuckings spermhval!! Folk blir jo helt satt ut og skremt, tør ikke si noe. Noen må jo si noe!!! Og det ender jo på meg det da. Og hun har visst en sønn som bor i nabolaget her, så da kommer vel han på døren her i morgen. Kjerringa brølte til meg på slutten der, sint på meg for at hun ikke fikk stjele maten vår, og jeg begynte le av henne.. hun ble superduperkrenka!

Der var ellers mye rart som skjedde, men hun tyrkerdundra tok virkelig kaken. «Din svin-merr» avsluttet jeg med.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#crazy #fjell #drammen #norge #bunnytrash #bunny

Dømt for å ha filmet gruppevoldtekten de ble frikjent for!

Ja det er en spesiell overskrift på dette innlegget, men slik er det faktisk. To tenåringsgutter på 15 og 16 år møtte i september i retten, tiltalt for å ha gruppevoldtatt ei jente på under 14 år. Jenta har anmeldt voldtekten fordi hun ble truet og tvunget til å ha sex med dem. Hun forteller, og videoen viser at hun forsøkte å presse imot, at hun ga opp, og i følge henne selv så tenkte hun at hun ikke hadde noen sjanse og at det var bedre å få det overstått slik at hun kunne komme seg vekk raskere.

Dette skjedde bak et kjøpesenter, der guttene truet henne og tvang henne til å utføre oralsex på dem mens de selv filmet og i går, onsdag 02.10.24 ble dommen forkynnet og begge guttene ble frikjent for gruppevoldtekten de utsatte jenta for. De ble også frikjente for truslene mot henne.

Det spesielle her er at fagdommeren i Hordaland tingrett ville dømme, mens dei to meddommerne var fast bestemt på å frikjenne, og to meddommere i flertall ga frikjennelse, og de forklarer dette med at overgriperne var flere, altså to mot én. Så når to sier at dette ikke var voldtekt, og offeret står alene.. i tillegg forklarte meddommerne at guttene og jenta var på samme alder med hverandre.. hæ??

Derimot ble begge guttene dømt for å ha filmet voldtektene. Dette fordi jenta var under 14 år. Det er ikke lov å ha sex med mindreårige. Derav ble de to guttene dømt til samfunnsstraff i 30 timer.

Egentlig så kan man si at guttene da fikk en straff på 30 timer samfunnstjeneste for å ha voldtatt og filmet voldtektene av en mindreårig, et barn. Og at straffen ble så lav som den ble fordi begge guttene nektet straffeskyld. De var jo to mot én, så dermed hadde de makten, og må frifinnes utfra hva de tre involverte forklarer i retten.

Guttenes forklaring var enkel, hun ville det, hun maset om det, sa de begge. Og de sa at etter den ene så ville hun ha den andre, og etter det så ville hun ha den første igjen. Videre fremkommer det at politiet ikke har etterforsket saken, de har ikke avhørt andre ungdommer som var på dette kjøpesenteret samtidig, ungdommer som disse guttene og jenta hadde hatt kontakt med i løpet av kvelden. Politiet begrunnet dette med at de hadde videoopptaket, og mente derfor de ikke trengte avhøre vitner.

Hva gir dere meg?

Denne saken blir omtalt som «overraskende mangelfullt etterforsket». «Noe av det svakeste jeg har sett», sa forsvarar Marius Wesenberg til Bergensavisen.

Guttene nektet også straffskyld for filmingen, fordi de påstår at jenta skal ha sagt det var greit «så lenge ikke ansiktet var med». Men dette hører man på ingen måte i videoopptaket. Videre ble guttene i retten  utspurt om videoen og der innrømmer den eldste av guttene at det ser ut som en voldtekt, at kroppsspråket til jenta sier at det er en voldtekt. Men altså igjen, så lenge begge guttene i retten nektet for voldtekten, så ble de altså frikjent.

På tross av at filmen viser en voldtekt, og en av guttene innrømmer at det ser ut som en voldtekt, så har meddommerne skrevet i dommen at filmen gir ikke støtte for at det ble brukt tvang mot jenta. Dommeren, altså fagdommeren, derimot var uenig, og støtter at videoen viser at jenta ikke ønsket dette.

Statsadvokaten omtalte guttene sin forklaring som «rein konstruksjon og løgn»..

Frikjenningen for denne gruppevoldtekten skjedde i Hordaland tingrett samme dag som fire venninner ble frikjent i Agder tingrett for gruppevoldtekt av en venninne. Også der ble det slik at overgriperne ble frikjente fordi de var fire mot én. Bevisene viser at jenta ble holdt fast og tvunget, men siden overgriperne er i flertall og motsier offeret, så..

Jeg skroller på nettet. Det er mange slike saker. Det er grusomt. Dette sender et signal, at blir du utsatt for gruppevoldtekt så er det ikke poeng å anmelde. Du er alene mot flere, også i retten. En annen ting, som enda verre er, er jo signalene til ukultur fra klanmiljøer og gjenger der kvinnesynet og holdninger mot kvinner er at de er mindre verdt, objekter som en kan gjøre hva en måtte ønske med.

Attpåtil er slike «fornedringsvideoer» blitt en «ny» greie, en «trend» hvor innvandrergjenger søker ut et offer de ønsker fornedre. Nylig dukket det opp en video hvor et gjeng tvang en gutt ned på kne, de dro buksen av han, tvang han til å bjeffe som en hund, ler av han, mens de voldtok han analt med pinner, og postet anonymt i sosiale media. Bildene over er ekte!

Så her er ingen trygge, så lenge det er gjenger som utfører voldtektene, så.. ja.. heia Norge!!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#grupoevoldtekt #voldtekt #norge #bunnytrash #bunny

Texasklokke.

Texasklokke (Eustoma russellianum eller graniflorum) er en plante som rundt omkring har mange navn, deriblant ‘Prærie-ensian’, ‘TexasBlåklokke’, ‘Lisianthus’ og bare ‘Eustoma’. Sistnevnte blir noe feil da det er forskjellige Eustoma.

Texasklokke har blågrønne voksaktige blader og prangende klokkeformede blomster i blårosa eller hvitt som hver bæres enkeltvis på en oppreist plante. Avhengig av vekstforholdene kan den presenteres som en årlig, toårig eller flerårig plante.

Den finnes først og fremst i Nord-Amerika, fra Wyoming sørøst til Nebraska, og sør til Texas og Mexico. På grunn av sin popularitet og hyppigheten som den blir plukket med, har den ikke klart å gjenopprette seg selv til å vokse fritt, men dyrkes kun.
Den foretrekker fuktig, sandholdig jord og vokser ofte nær bekker, bekker, fuktige enger og kilder.

Texasklokke er en populær hageblomst, og har blitt dyrket i Japan i over 70 år. Mange varianter, inkludert de med doble kronblad, eller en rekke fargede blomster, er utviklede kultivarer. Den er ikke ofte forsøkt i innfødte villblomsthager på grunn av dens høye fuktighetskrav og korte levetid. Her i Norge er den populær egentlig kun som snittplante.

Den kan kjøpes som potteplante, men da som typisk engangsplante, altså man kjøper den, den blomstrer fint i mange uker, men etter noen måneder så dør den, og kastes. Den er yndig og kan blomstre lenge, men må betraktes som en engangsblomst.

En kan også så frø og dyrke den, men..

Texasklokke foretrekker et varmt, fuktig og solrikt miljø. Men mer tørke enn vått, altså fuktig. Den optimale temperaturen for vekst er 15-28°C, og temperaturen om natten kan ikke være lavere enn 12°C. Vannbehovet er strengt høyt, må være høyfuktig, men samtidig, for mye vann er også skadelig for veksten av røttene.

Det er mange flere Eustomaplanter, men i dag ble det denne populære, smellvakre, hovedsaklig snittplanten, som jeg her nå virkelig har forelsket meg i og bare har lyst å løpe ned til mine lokale blomsterforhandlere for å se om de har noen  inne som jeg kan ha på salongbordet og på balkongbordet mitt her.

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#texasklokke #texasblåklokke #eustoma #lisianthus #bunnytrash #bunny

Det vanskelige valget.

Sukk.. som sikkert ganske mange som leser bloggen her har fått med seg så har jeg et godt forhold til en annen blogger her inne på plattformen blogg.no. Hun drifter bloggen Vibbedille som er en hobbyblogg, altså strikking, hekling, maling, perling, støyping.. altså you name it, det bare oser av kreativitet der, så for meg som egentlig ikke driver med noe sånt er det gøy bare å titte på alt dette hun foretar seg, lager morsomme figurer og i det hele tatt. Dritkul dame som jeg har vært på tur med flere ganger, både trikk, buss, restauranter, topptur på Fløien og krabbetur langs jærstrendene og i det hele tatt..

Skal forsøke å ikke taste meg helt bort, men.. hun la altså ut denne spleisen i bloggen sin for et par dager siden. Jeg leste og tenkte, denne spleisen kan jeg ikke være med på. Hjelpe islams følgere i Libanon. Mange synes sikkert jeg er helt forferdelig som ikke vil bidra til den saken. Det er jo forferdelig hva som skjer der, folk blir drepte, familier med små barn er på flukt.

Jeg har mye jeg bidrar til, egentlig, en hjertesak er de foreldreløse hiv- og aidssyke barna i Malawi, blant annet. Men det er noe med å bidra til disse som ønsker islam, mer islam, moskéer over hele verden og i det hele tatt. Folk som har spyttet etter meg på gata, overfalt meg, truet meg med kniv. Stadig får jeg høre men alle er jo ikke sånn. Nei, alle er ikke sånn, men sant, jeg vil ikke ha sånt rundt meg. Jeg vil ikke ha ti slike til Norge fordi én av dem ikke er sånn.

Det er hva jeg har å komme med, det er at jeg vet at i Libanon er det høy grad av homohets. Avsky mot homofile er særdeles utbredt. Trakasseringen er såpass at hvis politi blir informert om trakassering av homofile personer, så deltar de heller i trakasseringen, fremfor å stoppe den. Homofili er forbudt i Libanon. Myndighetene har forbudt feiringer eller samlinger som fremmer LHBT+-rettigheter. Men det stopper ikke der, bare tegn på fysiske kjærtegn på offentlige steder så ryker du rett inn. I fengsel altså. Og når det først har skjedd, så er det ingen vei ut. Du blir torturert eller drept i fengsel der. Slipper du ut etter et år så ryker du rett inn igjen. Man slutter jo ikke være homofil. Homofil er noe man er, og holdningene i Libanon er utbredt.

Libanon er kjent for å være landet som har størst religiøst mangfold i Midtøsten. Det var et kristent land, men har etterhvert offisielt anerkjent flere religiøse grupper, et konsosiert demokrati der tanken var at makten skulle fordeles proporsjonalt med størrelsen på de mange religiøse grupperingene i landet. Dermed ble Libanon islam-styrt. Der føkket de det til. Islam er eneste religion i verden som ikke er reformerbar. Det er en politisk doktrine, en ideologi, som islams følgere tar med seg hvor enn de flytter til i verden. Når noen flytter fra et land som er islamstyrt, til for eksempel Norge, så legger de ikke fra seg islamske holdninger i landet de kommer fra, de tar islam med hit. Libanons holdninger i dag er islam!

Jeg har før sagt at jeg ønsker heller at Norge bidrar til å hjelpe i nærområdene der det er krig og elendighet, istedet for å dra elendigheten hit og ødelegge Norge på samme vis. Men jeg har ikke lyst å personlig bidra til en økende kultur i Norge med folk som mener jeg skal bli kastet med hodet først av en høy bygning. Jeg frykter at det skal komme masse flyktninger fra Libanon, og enda verre, fra Palestina!!

Blir dere forbannet nå? Fordi jeg er ærlig??

Alle er ikke slik. Neida, Ali nedi gata her er hyggelig han. Men han er én av ti!! Akkurat nå skal jeg ikke skrive så mye om de ni andre, enn at jeg ikke vil møte dem alene etter solen har gått ned!

Jeg taster meg nesten bort igjen. Men det var den spleisen til Vibbedille. Hun har vært gift over 30 år med sin mann fra Libanon. Hun har et godt liv sammen med han, de har to barn sammen, en gutt og en jente. Jeg har hilst på datteren hennes flere ganger, hun er hyggelig, har frekk humor og ikke islamske holdninger i det hele tatt. Vibbedille har vært heldig sånn. For mange jeg kjenner som har giftet seg inn i islam har havnet i helvete. Mildt sagt!

Jeg prøvde ignorere den spleisen. Men den kom hele tiden tilbake i tankene mine. Til slutt fikk jeg vondt i magen, og hodet. Dette er ikke hvilke som helst folk i Libanon, dette er familien til Vibbedille. Dette er tanter og onkler, fettere og kusiner til hennes barn. Hvis jeg snur på situasjonen, at alt hadde vært omvendt, så hadde Vibbedille uten å tenke seg om bidratt til å hjelpe meg og min familie. Hvorfor skulle jeg tenke meg om da, når jeg vet hun ville gjort det uten å tenke seg om? Jeg får unnskylde meg med, jeg er faktisk homofil, jeg vil ikke bidra til folk som ønsker skade meg og slike som meg, mine venner og snuppen min. Vi har hatt ille episoder, så dere der ute får bare mene hva dere måtte ønske om mitt hat mot ideologien islam. Men jeg har altså bestemt meg for å bidra til spleisen.

Jeg kunne bidratt uten å nevne det her på bloggen. Men jeg vil ha budskapet ut. Venner er venner uansett bakgrunn, uansett hvem familien din er, hvor man kommer fra og whatever. Kjærligheten du har til andre mennesker, og kjærligheten som en mottar fra andre mennesker står høyest, uansett faen. Så jeg legger her ved link om noen andre vil bidra. Jeg har sendt en liten sum selv, den er mer verdt i Libanon enn her. Jeg gjør dette for Vibbedille og hennes familie. Derfor! Glad i dere, spesielt deg Vibbedille, du har gjort mye for meg, jeg glemmer aldri!!

SPLEIS!!

Ja til livet og kjærligheten!!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#vibbedille #bunnytrash #bunny

Feiring av terror ved utenriksdepartementet, 7. Oktober!

Hodet mitt begynte nesten spinne rundt da jeg ble informert om dette. Er dette mulig i et land hvor det har vært arrangert utallige markeringer og rosetog for å markere avstanden man tar mot terror? Hvert år skal vi minnes og markere hva som skjedde på Utøya og ved regjeringskvartalet den uforglemmelige dagen, sommeren 2011.

Hadde nynazister valgt 22. juli som demonstrasjonsdato og ropt om hvit makt og denslags ville det vakt oppstandelse. Det ville på ingen måte whatsoever blitt akseptert. Dagens regjering ville klikket i fistel. Er det noe vi alle skjønner og vet, eller burde vite, så er det at datoer har betydning. Alle kjenner til terroren der 77 personer ble brutalt drept, åtte av dem mistet livet i Oslo, 69 i massakren på Utøya, i da i all hovedsak tenåringer. 66 skadde. For livet. Pårørende i sorg. Hele samfunnet, hele Norge i sjokk!

Det krever ikke mye for å skjønne at datoen for hva som skjedde på Utøya er spikret fast i menneskers minner og sjel, det er en dato som bærer i seg menneskers aller verste traume. En må være helt fraværende og empatisk tom for å ikke skjønne.

Så hva er det man ikke skjønner med Israel 7. oktober? Det er som Utøya ganget opp med 15-gangen iht antall drepte og grusom bestialitet. Hva som skjedde 7.oktober er overveldende veldokumentert og skrekkelig. Denne dagen ble det største antallet jøder drept på en dag siden holocaust!!

Bilder og videoer av brente babyer, torturerte familier og henrettede voldtektsofre. Kidnappinger, tortur, avskårne kroppsdeler. Tilogmed døde kropper ble voldtatte, og terroristene poserte og sendte selv bildene ut i verden. Metodene var så bestialske at foreldre til kidnappede ungdommer som var tilstede på festivalområdet i Israel gikk ut i mediene og sa de håpet at barna deres var drept. Kan en forestille seg noen foreldre som tar slike ord i sin munn? At man håper sine egne barn er døde? Hvis du som leser har barn, tenk litt på dette!!

Denne dagen velger altså Palestinakomiteen å arrangere demonstrasjon utenfor Utenriksdepartementet. 7. oktober!! Beskrivelsen av arrangementet er like grotesk som valg av dato.

Palestinakomiteen skal demonstrere mot «skremmende eskalering av dehumaniserende språk, ment å utslette all empati og evne til å se palestinere som medmennesker». Dette på datoen da den palestinske gruppen Hamas’ militære fløy Izz ad-Din al-Qassam-brigadene og startet en serie angrep mot mål i Israel. En terroraksjon som innledet krigen i Gaza i fjor. En krig startet av Hamas i samarbeid med den militante gruppen Islamsk Jihad!! Over 1200, i hovedsak ungdommer, ble drepte, mens over 200 personer ble tatt som gisler!

Denne datoen til å protestere mot «dehumaniserende språk». Denne datoen!! «Dehumaniserende språk»?? Hvordan kan mennesker ved sine fulle fem sette slikt opp mot de mest grusomme og bestialske terrorhandlinger mot sivile? Hvordan er det mulig å påberope seg evnen til empati uten å ta innover seg hva jødene opplevde denne dagen? Hvordan er det mulig å ha så totalt fravær av respekt? Jeg klarer bare ikke ta innover meg at dette faktisk skjer!!

Det er rart hvordan nordmenn kan akseptere noe slikt som dette hvor jødene i Israel skal stemples og hates og palestinerne, som hater Norge skal sympatiseres med. Jeg glemmer ikke hva som kom fra Gaza etter danskene hadde publisert muhammedkarikaturene i Jyllandsposten. På Gaza brente opprørte palestinere det norske flagget, og militante palestinske grupper truet med å drepe nordmenn.

Det å ha en slik demonstrasjon her i Norge 7. oktober fremstår som ekstremt kaldblodig. Jeg er sjokkert, jeg burde ikke være sjokkert, men jeg er det likevel.. på tross av at Palestinakomiteens leder, Line Khateeb, jublet den gang for et år siden da hun kommenterte Hamas’ terrorangrep på NRK Dagsrevyen. Hamas «brøt gjennom gjerdet og på en måte frigjorde seg» var beskrivelsen hun brukte. Hun nektet å kalle angrepet terror.

Det som derimot ikke sjokkerer meg er å se at partiet Rødts representant Sofia Rana er en av de som er pådrivere for dette. Samme dama som i sosiale medier nylig forsøkte samle bander til å bli med på pubrunde i Oslo by for å finne utenlandske nazister. Jeg kaller Sofia Rana en voldsape, for det er hva hun er, vold er hennes merkevare.

Å ha solidaritet med sivilbefolkningen i Gaza er det absolutt ingenting galt med. Krig er brutalt, og også i islamstyrte land og områder finnes helt uskyldige ofre. Vær klar over at muslimer var de første ofrene for islam, fra de blir født lever de i mørket. Men når mennesker her i vårt samfunn, folk som bor i «verdens beste land» Norge, ikke evner å ha noen form for medmenneskelig sympati for terrorofre og hva som skjedde i Israel den grusomme dagen 7. oktober så kan det ikke lenger kalles solidaritet, frihetskamp eller empati. Det er som å hylle Anders Behring Breivik 22. juli.

Dette er hat, her ser man hva som virkelig er hat. Verre blir det ikke hva hat angår. Reinspikket jødehat, støttet av Norge, og snart på hele verdens nyhetskanaler, med hva det måtte medføre.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#jødehat #bunnytrash #bunny