Dagbokinnlegg.

Dette blir som et dagbokinnlegg.. kjære dagbok, i dag har jeg hatt en veldig slitsom, psykisk påkjennende og jævlig dag. Rett og slett! Opp klokken 07:00 for å dra til dyreklinikk, tre ganger til, og tre ganger fra.

Jeg har hatt trøbbel med taxi-sjåfører, de er jo alle allergiske mot hunder, busser som ikke går, fordi dem blir overopphetet i varmen. Hurra for El-biler folkens!! *ironi* Jeg har vært på min første generalforsamling for borettslaget, som tillitsvalgt fir blokken. Dét møtet tok jo sin tid, enkelte har de mest finurlige ting å ta opp i forsamling, som egentlig ikke har noe der å gjøre. Jaja.. og jeg har handlet til bloggtreffet. Så da føler jeg at dét er nogenlunde på stell.

Nå har jeg nettopp løpt opp og ned trapper med hunder i mine armer, og da dermed gått to lufteturer, istedet for én. Det har gått i ett. Nå først sitter jeg. Aaaahh.. så deilig!! Jeg har ikke sittet i hele dag. Og når jeg har skrevet dette så skal jeg lage biff til snuppen min kommer fra kveldsmiddag. Så takk for titten og velkommen innom igjen i morgen. Da tror jeg at jeg er «meg selv» igjen 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#onsdag #bunnytrash #bunny

Lufta er for alle!!


Yuhuu, kom da vel!!

Lørdag 3. juni blir det et uformelt, lite, men koselig bloggtreff i Drammen. Hvem som kommer kan jeg ikke svare på. Flere «blogghøner» har meldt og sagt at de kommer, men ingen «blogghaner». Inntil videre. Det gjenstår å se hvem som dukker opp da. Det kan jo fort være at noen som har sagt de kommer, ikke kan likevel, det vet man jo aldri.

Det jeg kan fortelle er at de som har meldt at de kommer er noen sterke personligheter, disse er aktive bloggere på blogg.no og har veldig forskjellige blogger. Disse har gode plasseringer på den berømte Topplisten og «alle» bloggere på plattformen vet hvem dem er. Som sagt dette er sterke personligheter som byr på seg selv. Interessante folk som jeg gleder meg veldig til å treffe.

Hyggelig om DU også vil komme!!

Planen for bloggtreffet i Drammen lørdag 3. juni:

Vi møtes på Strømsø Torg klokken 13:00, ved fontena rett utenfor inngangen til togstasjonen, og to minutter gåavstand fra busstasjonen. Derfra går vi sammen langs elva til Gulskogen Gård. De som ikke vil gå stiller på Gulskogen Gård klokken 14:00

Les mer om det her: Bloggere til Gulskogen Gård!

Det neste jeg tenkte er å kunne ha en hyggelig middag sammen. Bare 4 minutter gåavstand fra Strømsø Torg og Drammen Togstasjon ligger en ny restaurant som heter Alpenhaus Restaurant som har et Østerrisk/Tysk konsept, og dette stedet har fått masse skryt både for atmosfære og mat. Ikke er der spesielt dyrt heller. De har hovedretter fra 150 kroner.

Dette klokken 18:00 tenker jeg..

Les mer om det her: Middag for bloggere!

Men altså, bloggertreffet er tur fra Strømsø Torg til Gulskogen klokken 13:00 (14:00 for de dom drar direkte til Gulskogen) og middag på Alpenhaus 18:00.

Håper dere som vil være med kan svare raskest mulig nå, dagene går veldig fort. Håper både kjente, bekjente og ukjente vil være med. Dette blir bra!!!!

Klem fra Bunny 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#bloggtreff #drammen #bunnytrash #bunny

Trepeon (trepion).

Trepeon (Paeonia suffruticosa) kommer opprinnelig fra Asia og dyrkes både i Japan og Vietnam, men kanskje aller mest i Kina hvor den opprinnelig er fra og har vært dyrket i minst 1400 år. Denne er svært viktig i kinesisk kultur. På kinesisk kalles planten for ‘mudan’ (牡丹). Den har svært lenge vært brukt som medisinplante, men dyrkes mest på grunn av de vakre, duftende blomstene. Trepeon har status som Kinas nasjonalblomst. Denne planten heter seg å være noe for de virkelig interesserte som er ute etter noe som er som prikken over i’en og gir hagen det lille ekstra.

Det nytter ikke å beskrive planten, ord blir overflødig, vakker, spektakulær, nydelig, saken er at den må bare oppleves. Trepeon er frodige busker som blomstrer på en måte som få andre planter kan måle seg med, med nydelige blomster som er så store som frisbeer og som i tillegg lukter fantastisk. Mange av de dyrkete kultivarene har doble kronblad eller fylte blomster. En skjønner godt plantens populæritet, men det krever både tid og arbeid hvis man virkelig skal kunne sette pris på trepeonens blomsterprakt.

Trepeonen feller bladene om høsten, og tilbake står de nakne grenene som ikke trenger å beskjæres. Den vokser nemlig bra uten hjelp så lenge døde grener blir fjernet, og med tiden blir den til en vakker busk.

Hvis du skal lykkes med trepeonen, må du sette den på et strategisk lurt, uforstyrret sted med veldrenert jord og rikelig med plass. Den trives greit i sol, men den bør helst ikke få for mange soltimer og gjerne litt skygge innimellom.

Trepeonen bør helst ikke flyttes på grunn av det store rotsystemet der den lagrer energi til vinterdvalen. Kan med fordel gjødsles om våren. Vannes ved behov. Fuktig jord, gjerne kalkholdig egner seg best for trepeonen.

Det er også fullt mulig å så trepeon selv innendørs. Halvbland vanlig plantejord med sand eller perlite, bland inn frøene, vann og la det stå i to måneder. Deretter skal de nye plantene stå svalt i ytterligere to måneder. Plant dem deretter ut på et egnet sted.

Blomstene går stort sett i myke fargetoner, og de forskjellige sortene har alt fra delikate kremhvite varianter til lekre nyanser av rosa, purpur og rødt.

Planten er treaktig og regnes som en halvbusk. De store og tunge blomstene kan få en diameter på opptil 30 cm, og grenene må derfor av og til støttes opp for at de ikke skal knekke. Du bør derimot ikke regne med at trepeonen kommer til å blomstre med én gang du planter den, den krever en god del tid og tålmodighet.

Trepeon blomstrer i mai og juni, den er flerårig, blir fra én til to og en halv meter høy, er hardfør og regnes som en av de vakreste blomsterbuskene som finnes!

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#trepion #trepeon #bunnytrash #bunny

Jeg ble valgt – hva skjer nå?

I går kveld ble en opplevelse av dimensjoner. Det har seg slik at snuppen min og jeg bor i et borettslag, i en blokk. Som det er i slike bofelleskap så velges det en blokkansvarlig som da er et tillitsverv hvor den som har vervet arrangerer blokkmøter og formidler beskjeder mellom beboerne og styret for borettslaget.

Snuppen min og jeg har nå snart bodd her tre år, vi trives godt, men som dere skjønner er det noen ting som ikke er helt bra, og det må man, i det minste forsøke, å få gjort noe med. Kun én gang i året blir det innkalt til blokkmøte og det kommer ikke referat til beboerne etter møtene. Møtene blir varslet veldig kort tid i forveien, og derfor er det veldig få som stiller. Folk er på jobb, har andre avtaler og denslags. Samme med den årlige dugnaden på våren. To dagers varsel. Denne gang forløp det hele mens vi var i Nederland. Dette har vi og andre blitt uthengt for av blokkansvarligs samboer.

Det har vært mye med blokkansvarligs samboer. Det er visst et problem at vi har hunder, er homofile og hva det måtte være. Men det er ikke bare oss, andre er redd han. Nylig ble jeg forespurt av to andre beboere om jeg kunne overta vervet som blokkansvarlig. Det har i flere år ikke vært noe slik valg, og blokkansvarlig har da bare hatt vervet. De har da en forståelse av at dette vervet gir dem en slags lederstilling hvor de bestemmer og tar avgjørelser uten at andre som bor i blokka blir spurt. Tar seg friheter som kun skal gjelde for dem. Flere har sett seg lei på dette, men tør ikke påta seg tillitsvervet selv, så jeg sa ja til å stille som kandidat.

En av de som spurte meg om jeg ville stille kontaktet så styret og de innkalte til blokkmøte for å ha avstemning om ny tillitsvalgt. En «klan» i blokka bestemte seg for å prøve sabotere møtet. Få det utsatt, eller avvist. De var rasende, kom med trusler og den slags. Ropte og skrek. De ville ikke ha avstemming, ikke ha en demokratisk avgjørelse. De skulle bestemme, for de hadde bodd der lengre enn oss og andre beboere. De prøvde seg tilogmed at det var pinse og helligdag. Det hele ble for dumt, det er ikke pinse i islam. Jeg likte godt de fra styret, de var standhaftige og stod på at dette skulle avgjøres nå, da det er generalforsamling i morgen, onsdag.

Så ble det slik at samboeren til blokkansvarlig stilte som motkandidat. Plutselig ville han ha tillitsvervet. Avstemningen ble foretatt etter nesten en times hyling, skriking og uforskammenheter. Jeg ble valgt, og derav kom truslene på løpende bånd. De skal lage et helvete for meg og snuppen min. Som sagt, disse folkene tror at blokkansvarlig er en sjefsposisjon, og at jeg da, som har hunder, er homofil og så videre ble valgt, det ble et nederlag. Så min første oppgave som blokkansvarlig ble altså i dag å sende inn klage på truende adferd og trusler, til styret. Det er en regel om at hvis en benytter trusler og denslags mot andre beboere tre ganger kan styret vedta å kaste vedkommende ut og legge leiligheten for tvangssalg.

Jeg er oppvokst i borettslag, og bofelleskap. Aldri opplevd makan. Pulsen min var i totusen og helvete et par timer etter møtet i går. Men jeg holdt meg jeg, veldig behersket og rolig utad. En adferd slike mennesker ikke forstår. Nå gjenstår det å se hva som skjer videre, man vet aldri hva ustabile mennesker finner på. I Norge kaller vi det berikelse, og vi skal verdsette det. Ikke sant?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#drammen #bunnytrash #bunny

Dansende dame orkidé.

Dansende dame (Oncidium) orkidéer er populære medlemmer av Orchidaceae-familien som er innfødte i regioner i Sør- og Mellom-Amerika, inkludert Karibien. De er epifytiske i naturen og vokser ofte på barken av trær og kan brukes som prydplanter for innendørsrom.

Dansende dame er kjent for sine store pseudobulbs og lange blader som kan nå en høyde på 62 cm. De produserer også rikelig med rosa, gule eller lilla blomster som er modifisert og ser rufsete ut, disse «krukkete» blomstene er grunnen til at plantene kalles «dansende dame orkidéer»..

Det er tonnevis av dansende dame (Oncidium)-varianter som produseres, dette er fordi de er hybridiserte slik at det er lett å introdusere nye arter.

Dansende dame-orkideer er enkle å dyrke og ta vare på, de er litt mer tolerante enn de fleste orkideer og vil blomstre under riktige lys-, vannings-, temperatur- og fuktighetsforhold. Disse damene dyrkes bedre i områder med tilstrekkelig tilgang til sterkt og indirekte sollys, men de er likevel mye mer tolerante for direkte sollys enn de fleste orkideer.

Langvarig eksponering for direkte sollys har negative effekter på plantens blader, så det hjelper å filtrere solens stråler med en lysgardin.

Plasser potteplanten i et rom, nær et østvendt vindu hvor de kan få tilgang til morgensollyset, du kan deretter flytte dem til et rom med sterkt indirekte sollys midt på dagen. Bare for å ta best mulig vare på dem, og det anbefales at en vanner damene hver 2. til 7. dag, dette varierer litt selvfølgelig, litt avhengig av plantens art. Og når en vanner, sørg for at det brukes avklorert vann som har lunken temperatur for å unngå stress på plantens røtter. Som epifytiske planter krever ikke damene vanlige jordblandinger, bruk derfor et barkbasert litt medium i stedet når dyrkes i potter, gjerne med tilsetning av torvmose og perlitt.

Dansende damer har en høyere toleranse for de fleste klimatiske forhold og kan bli funnet i tropiske områder. Temperaturområdet bør være fra 12-30 grader celsius og fuktighetsnivået mellom 40-60 prosent. Bruk gjødsel som er egnet for orkideer én gang i måneden..

Dancing Lady orchid (Oncidium Varicosum)

Dansende dame-orkidéer kan formeres gjennom to metoder, formering med frø og forplantning gjennom ved deling. Krever ikke hyppig ompotting da de kan vokse i årevis uten å trenge en ny potte. Beskjæring bør gjøres etter at Oncidium Orchid er ferdig med å blomstre, for å bidra til å fremme veksten av nye blomster.

Les mer om Orkidé her:

«Orkidé».

Spesielle orkidéer:

«Naken Mann Orkidé»

«Frynsete Orkidé»

«Svøpt Baby Orkidé»

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#dansendedameorkide #dansendedame #oncidium #orkide #bunnytrash #bunny

Islamsk maktdemonstrasjon i norske byer!

Kanskje å ta litt hardt i når jeg skriver norske byer i flertall, men jeg tør faktisk anta at det ikke var bare her i Drammen det ble hurmlumhei i går kveld. Det hele var bare trist og tragisk, faktisk ødela dette freden for meg i går, det ødela søndagen og pinsen.

I går ettermiddag begynte det å smelle utenfor. Fyrverkeri. Så kom en lang parade med biler, samtlige holdt det gående på fløytene. Et forferdelig leven som holdt på til rundt klokken 23 på kvelden. Barn fikk ikke sove. Hunder og andre dyr ble stresset. Noen voksne ble sinte, andre, som meg, ble trist.

Erdogan vant til slutt igjen valget i Tyrkia. Trenger ikke skrive mer om hvordan det foregikk, men det blir fem nye år med, despoten, diktatoren og islamisten Recep Tayyip Erdoğan, den tidligere statsministeren som har hevet seg til president. En maktsyk faen som har brukt sin valgkampanje til å spre ytterligere med hat mot homofile i den islamske verden. Mannen som mener kvinner er mindre verdt, bedriver undertrykkelse og umenneskelige aksjoner som påvirker mer enn bare innenfor de tyrkiske grenser. Han har enorm påvirkning i hele den islamske verden, og på stormaktene ellers. Og i Norge!!

Snuppen min og jeg har vært i Tyrkia under tidligere valg når Erdogan har grabbet til seg «fem nye år». Oppstandelsene som vi var vitner til der nede, så vi på lik linje her i går. Skulle faen tro vi faktisk var i Tyrkia!

under valgperioden var vi i Nederland sammen med Tyrkiske venner. Venner vi har hatt i mange år som vi avtalte å møte i Nederland. Noen bor i Nederland, noen i Lithauen og noen bor i Tyrkia. Samtlige ønsker seg vekk fra Tyrkia, på grunn av Erdogan. Det var utrolig fint å kunne være sammen i et ikke-islamsk land. Synd at så mange ikke skjønner hva jeg mener med det utsagnet..

Vi fulgte med på tyrkiske medie-kanaler i Nederland om valget og ting rundt. Sammen med våre tyrkiske venner. Da ble vi fortalt at i Norge stemmer de tyrkiske på Erdogan. Hvorfor gjør de det ble vi spurt?! Jeg ble faktisk litt satt ut. De vi omgås av tyrkere i Norge gir ikke uttrykk for å støtte Erdogan, tvert imot. Så på en måte ble det konkludert at det er ikke så ille som fremstilt. Sikkert bare noen få som støtter Erdogan. Disse tyrkerne er jo i Norge, et såkalt demokrati med ytringsfrihet, medmenneskelighet, her støtter man likestilling og kvinners frihet. I Norge kan man være seg selv uansett legning og så videre..

Fy faen vi nordmenn er lettlurte og dumme!

Saken er at situasjonen i Norge er faktisk verre enn man tror. Diktatoren Erdogan har stor støtte blant tyrkere i Norge, faktisk nesten 100 prosent. Erdogan styrer og eier tyrkerne i Norge. Hadde tyrkerne i Tyrkia stemt som tyrkerne i Norge hadde Erdogan vunnet valgkampen galant. Det hadde ikke blitt noe omvalg som nå har vært. Tenke seg til at i Norge styrer Erdogan 9 moskeer og langt flere imamer. Han styrer praktisk talt hele den tyrkiske befolkningen i landet her. Han eier og styrer moskeene og folket, og norske skattebetalere har utgiftene. Det er særlig under Erdogan at Tyrkia har blitt stadig mer et totalitært regime, men det hindrer altså ikke tyrkere i Norge å stemme på ham. De ønsker islamisering! Dette forteller oss intet annet enn at nesten alle tyrkere i Norge lever i Erdogans Tyrkia – her i Norge.

Dette forteller oss også hvor liten respekt tyrkere i Norge har for landet de er i, vårt levesett, ytringsfriheten, demokrati, likeverd, medmenneskelighet og så videre. De forakter alt vi står for. Det er så trist hvilken andel av den tyrkiske befolkningen Norge har ønsket velkommen, kun Erdogan og islams følgere. Halvparten av Tyrkia vil ikke ha Erdogan og diktatur, de ønsker ikke stadig mer tilnærming av islamske sharialover og undertrykkelse.

Hvorfor skal tyrkere som ikke ønsker at Norge skal være og forbli Norge, hvorfor skal de være i Norge? Hva gjør de her tror dere? Tenk litt nå..

I går på en søndag. Det er pinse. Kristen høytid og tradisjon i Norge. Plutselig smeller rakettene av, og det fortsetter i flere timer utover kvelden. En lang parade av biler kjører rundt i byen og demonstrerer og feirer Erdogan, hans regime og islam. En ren islamsk maktdemonstrasjon. Ingen gjorde noe med dette. Politiet turte ikke bryte inn på tross av ulovligheter og støy. Det hele var en respektløs reell maktdemonstrasjon, intet annet. Og jeg ble skremt over å se hvor mange dem faktisk er. Det var jo helt hinsides, ville ingen ende ta.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#erdogan #islam #tyrkia #islamisering #tyrkere #islamister #norge #bunnytrash #bunny

Regjeringen ønsker at dyr skal lide!

Det er en grusom overskrift. Men dessverre sann. Virkeligheten er mer grusom. I går postet jeg et innlegg om hvordan vår egen regjering gjentar seg selv ved å stemme mot forslag om å øke strafferammen for grov vold mot dyr. Hvordan de mener det er mindre alvorlig å utøve grov vold mot dyr enn for eksempel en parkbenk. Å utføre grov vold mot dyr er faktisk langt mindre straffbart enn å utføre vold/hærværk mot en parkbenk. Utrolig, men sant. Så lite er dyrs liv verdt for regjeringen vår.

Det er så utrolig lavmål å stemme mot dette forslaget, men det stanser ikke her. Da jeg postet innlegget om denne saken var det noen aktører i sosiale media, på Facebook, som kom med beskyldninger om løgn. De satte i gang en greie om at innlegget mitt var oppdiktet, at Arbeiderpartiet ikke hadde stemt ned forslaget. Og det kan jeg si dere, at Arbeiderpartiet. Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig folkeparti stemte imot forslaget. Det er ingen løgn. Hvorfor skulle noen lyve om dette?

Jeg klikket meg inn på Facebook-profilene til «verstingene» som forsøkte å henge meg og bloggen ut som løgner. Det jeg fant da var at disse er Arbeiderparti-supportere. Det har de lenge vært! Jeg synes metodene deres er forkastelig. Men samtidig beviser det at disse vet hvor galt det er av regjeringen og stemme mot forslag for å heve dyrs rettigheter og stanse dyremishandling og den grove volden mange dyr faktisk blir utsatt for. Likevel velger disse fremfor å kjempe for dyrs rettigheter, faktisk å henge ut andre som kjemper for dyrene, som løgnere.

Vel når det kommer til regjeringen, så stanset det ikke her i denne saken om å heve dyrs status i samfunnet og stanse dyremishandling og øke straffene for grov vold begått mot dyr. Neida, les videre..

Stortinget stemte over flere forslag for å styrke dyrs rettsvern. Det ble som nevnt dessverre ikke flertall for å heve strafferammen for grov dyremishandling. Men det ble flertall for tre andre viktige punkter:

01) Sikre at Mattilsynet i større grad anmelder alvorlige brudd på dyrevelferdsloven.

02) Sikre at dyreeiere lettere fratas retten til å drive med husdyrhold etter alvorlige og gjentatte brudd på dyrevelferdsloven.

03) Utvide politiets metoder for etterforskning av dyrekrim ved å endre straffeprosessloven § 216 b.

Vet dere hva, ikke noen store overskrifter om dette i statsstøttet media. Men regjeringen stemte faktisk mot disse punktene også. Arbeiderpartiet og Senterpartiet stemte mot alt som har med dyrevelferd å gjøre. Rett og slett!!

De som kaller meg løgner medvirker til og støtter dyremishandling, det vil jeg også konstantere som fakta. Stortinget 25.05.23.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#dyrsrettigheter #bunnytrash #bunny

Akeleier.

Black Barlow.

Akeleie (Aquilegia vulgaris) er en flerårig blomst som tilhører soleiefamilien. Den befinner seg høyt oppe på manges favorittliste over planter. Akeleier elskes fordi de er så ualminnelig søte der de står, samtidig som de blomstrer på en tid av året hvor man er veldig sulten på blomstring. De er av de første i åkeren som blomstrer etter løkplantene og de forteller at vi er kommet til tidlig sommer.

Planten regnes som svært gammel og har vært vanlig å finne i mange norske hager, der den er blitt plantet som prydplante. Akeleie har sin opprinnelse fra Mellom- og Sør-Europa, og Nordvest-Afrika og var hellig for middelaldermennesket under middelalderen og ble ofte avbildet som en kristen symbolplante eller Mariaurt. De karakteristiske honningsporene ble sett på som fem vanndrikkende duer og blomsten ble derfor tydet som et bilde av Den hellige ånd.

Stellata Nora Barlow.

Akeleie er siden blitt forvillet i Norge og finnes praktisk talt overalt fra i veikanter til i gamle kirkegårder.

Den vanligste og opprinnelige fargen på blomstene til akeleie er blå, men den dukker ofte opp i rosa (rødfiolette) og hvite varianter. Akeleieplanter krysser seg lett med hverandre og nye fargekombinasjoner kan dukke opp.

Årsaken til dette innlegget var at jeg fikk lye på en helt mørk Akeleie i Barlow-serien, som er en godt kjent gruppe akeleier med såkalt bonnet blomster, det vil si at formen kan ligne på gammeldagse kyser. Blomstene er ikke så store. Denne jeg så kalles for «Black Barlow» og jeg synes den er helt nydelig. Litt sånn «mørk og mystisk». Altså, «Black Barlow» er selvfølgelig temmelig mørk, men i solskinn ser man at den egentlig er veldig dyp burgunder. Barlow-akeleier fungerer veldig bra som snittblomster.

Blue Barlow.

Blomsterdekkbladene på akeleier har form som kremmerhus og er forlenget til lange honningsporer. Stengelen er nesten hårløs, og bladene er blågrønne. De er to ganger trekoblet, og har hår på undersiden. Det er til sammen fem begerformete blomsterblader og fem fargete honningblader på en plante. Sistnevnte bladtype har lange honningsporer.

Akeleie har en tykk loddrett rotstokk, og sprer seg derfor ikke med rotsystemet. Småplanter kan fint flyttes på våren hvis man vil flytte på dem. Akeleie sprer seg ved frøspredning og frøene, som er blanke og svarte, sitter i apokarpe belgkapsler som åpner seg når frøene er modne. Frøene drysser da ned på bakken og blir liggende i nærheten av morplanten, men de kan også spres med vinden lenger bort til nye steder.

Rose/Pink Barlow.

Akeleie kan bli mellom 30 og 80 cm høy, alt avhengig av lysforhold, jordas surhetsgrad og tilgang på næring. Planten trives best i halvskygge og i næringsrik, fuktig og kalkrik jord. Den dyrkes som staude i hager, men Akeleie kan også trives godt på næringsrik grunn, for eksempel i rike lier under sørberg langs kysten, i baserik skog og gjerne ut på havstrand.

Akeleie ble opprinnelig dyrket som medisinplante i klosterhager allerede fra 1100-tallet. Den gang ble den sett på som en god medisinsk plante som ble brukt som febernedsettende, mot barnekramper og hovne lymfekjertler. Frøene ble brukt mot gulsott og forstoppelse i leveren. Saften av planten anvendtes til å lege gamle sår, utslett, øreverk. Det har også blitt solgt frø av denne på norske apoteker mot skabb og flass. Det viste seg at planten og frø inneholder blåsyre, er giftig og at barn kunne dø av dem, så i dag anses Akeleie for å være farlig til medisinske formål.

Akeleie Aquilegia vulgaris.

Men Akeleie er fremdeles populære prydplanter og såes innendørs på cirka 18 grader. Frøet dekkes lett, viktig å ikke dekke det for godt. Bruk gjerne vermiculite til dette. Etter spiring kan de gjerne så kjøligere, for eksempel 12-15 grader hvis du har mulighet til det. Den plantes ut når faren for frost er over, med en planteavstand på cirka 25 cm. De liker sol og godt drenert jord. Ellers er Akeleier lite kravstore og lever i mange mange år.

Jeg liker disse!

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#akeleie #barlow #bunnytrash #bunny

Nå går det nedover med meg!!

Nå går det nedover med meg, og det er helt superdupert, en bra ting altså!! Nå har jeg i 7 uker fastet to døgn i uken. De fire første ukene reduserte jeg min kroppsvekt med 4,1 kilo, hvilket vil si over 1 kilo hver uke. Perioden uke 5 og 6 gikk jeg dessverre opp i vekt igjen. Hadde en liten ferieuke i Nederland hvor det ble mye gatemat, et par kvelder med festing og øl. Starbucks Venti Kaffe Mocha med krem hver morgen og så videre. En herlig uke hvor man hverken telte penger eller kalorier, haha.. men jeg holdt fastedagene læll. Så det kunne vært verre!

Etter turen til Nederland var det hjem til Norge og sammenkomst med venner på 17. mai hvor det var stor buffet med masse digg mat som dadler i bacon, kjøttkaker, fritert kylling og så videre. Marsipankake og Pavlova, og ikke minst sprudlende champagne og annen god drikke. Så etter disse to ukene hadde kroppsvekten gått opp nøyaktig 1 kilo. Så med andre ord var da kroppsvekten redusert med 3,1 kilo på 6 uker.

Nå har ytterligere én uke gått. Det har vært turer til Gulskogen Gård, Klopptjern og Nordbykollen. Lengste turen ble to mil til beins. Fastedagene ble holdt. Tirsdag og torsdag spiste jeg null, niks og nada. Da jeg gikk på vekten igjen hadde jeg redusert kroppsvekten med 1,6 kilo i løpet av uka. Hvilket vil si at tilsammen på 7 uker har jeg nå gått av meg 4,7 kilo. Jeg er veeeeldig fornøyd!!

Nå er det strax kveld. Det er søndag. Siste dagen denne uka. I morgen er det mandag og en ny uke begynner. En ny uke med nye utfordringer, jeg gleder meg masse til nettopp denne uka. I slutten av uka er det bloggtreff her i Drammen, på lørdag, og hvis du har lyst å være med så ta kontakt, er ikke for sent enda. Så ikke nøl, bli med da vel!!

Takk for titten og ha en riktig fin kveld! 🐰

Link: Bloggtreff i Drammen lørdag 3. juni.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#vektredusering #slanking #diett #bloggtreff #vår #sol #sommer #drammen #bunnytrash #bunny

Regjeringen sier: la dyrene lide!

Stortinget har nå behandlet forslaget om å øke strafferammen for grov vold mot dyr til samme nivå som grovt skadeverk. Arbeiderpartiet gikk til valg under slagordet «vanlige folks tur», de vant valget og dannet regjering med Senterpartiet. Etter dette skulle det vise seg alt annet enn vanlige folks tur. Skatter og avgifter, priser på mat, strøm og drivstoff – opp, opp, opp. Bedrifter legges ned, ned, ned. Fattigdom blir det mer, mer og mer av. Matkøene blir lengre, lengre og lengre. Folk er sultne og blir sykere og sykere.

Så dette forslaget da, om å øke strafferammen for grov vold mot dyr. Et forslag 74 prosent av befolkningen er enig i og ønsket dette. Da ble det slik at forslaget ble stemt ned. Regjeringen og deres støttepartier ville ikke høre på folket. Det viser seg gang på gang på gang at vi skattebetalere som har ansatt disse til å ivareta VÅRE interesser, faktisk ikke skal respekteres for våre ønsker whatsoever. De vil ikke engang beskytte uskyldige dyr mot grov vold og grusomme lidelser. Tenk dere.. så lavmål!!

NOAH – for dyrs rettigheter er en norsk dyrerettighetsorganisasjon etablert i 1989. NOAHs ideologi bygger på at dyr i likhet med mennesker lever for sin egen del, og har krav på frihet og livsutfoldelse. De fikk gjennomført en undersøkelse som ble dokumentert i april 2023, altså bare i forrige måned, som viste at 3 av 4 nordmenn støtter en heving av strafferammen for grov dyremishandling fra 3 år til 6 år. Det er ønsket at grov vold mot dyr ses på som like alvorlig som grovt skadeverk.

Økokrim har tilrådet denne økningen og FrP, Venstre og Høyre har så (igjen) lagt frem dette forslaget om at grov vold mot dyr skal straffes i det minste på lik linje med grovt skadeverk, altså hærverk. Dette sa altså regjeringen og deres støttepartier (Ap, Sp, SV og KrF) nei til. De mener altså at det er mer alvorlig at noen begår hærverk, enn å utsette dyr for grov vold, tortur og lidelser.

Jeg personlig mener det er svært viktig at vold mot dyr ikke lenger blir vurdert som mindre alvorlig enn skadeverk. Hallo!! Straffer har en holdningsskapende effekt i samfunnet, om en ikke mye, og nødvendigvis ikke i alle situasjoner, men effekten er der og jeg tror iht vold mot dyr, dyremishandling og denslags så ville dette hatt en god effekt. Dyrerettighetsorganisasjonen NOAH har ytret i lang tid at de erfart den negative effekten av svært lave eller ikke-eksisterende straffer for dyremishandling. Og jeg tenker, hvem følger mer med disse sakene og har bedre oversikt enn nettopp NOAH?

NOAH formidler også at de har sett en bedring i holdninger iht dyr etter at dyrepoliti ble etablert. Men at det er fortsatt et stort problem i befolkningen at lovbrudd mot dyr blir sett på som noe som ikke får konsekvenser. Når straffene for vold mot dyr er lave, går det ut over dyrs status i samfunnet.

En ting er at 75 prosent av SVs velgere ønsket å få dette forslaget vedtatt. Det er bare ironisk, for jeg ser på dette «godhetspartiet» som et rævsleikerparti. De stemmer ikke for et slik forslag før det er de selv som legger frem forslaget. Slik at de kan ta æren for det. Det er SV. Det som imidlertid er mer interessant er at 79 prosent av Arbeiderpartiets velgere er for økt straff. Det burde fortelle disse samme velgerne hvor lite partiene deres bryr seg, hvor lite de respekterer sitt eget folk. For jeg tenker. Hallo, vi snakker om uskyldige dyr. Hvor lite bryr man seg om noe som helst når man uten å mukke stemmer ned dette forslaget, flere ganger?!! Joda, for dette forslaget har vært oppe til avstemming før, og de samme partiene stemte imot!!

I dag er den maksimale strafferammen for brudd på dyrevelferdsloven tre år i fengsel, men likevel er den strengeste straffen som er gitt for slike saker i Norge bare to år og seks måneder. Til sammenligning ligger strafferammen for skadeverk på gjenstander eller eiendom på seks år. Haha.. ikke meningen å le – men det er så vanvittig at… ahhh..

Det er faktisk helt uforståelig at noen partier aktivt velger bort muligheten for å rette opp en skjevhet i rettssystemet som et klart flertall i befolkningen ønsker å rette opp. Dyr er en sårbar gruppe som har få rettigheter. Det er uholdbart at det også skal være mindre alvorlig å utøve grov vold mot dem enn for eksempel en parkbenk. Det er helt absurd. Det er nesten som dem sier: La dyrene lide!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#dyrsrettigheter #bunnytrash #bunny