Hvil i fred svigermor.

Før påske døde mammaen til snuppen min. Hun hadde vært syk noen år, og siste halve året ble det bare verre.

Dagen hun døde snakket snuppen min med henne bare en time før hun gikk bort. Hun var tydelig dårlig, men fortalte at hun hadde det ikke vondt, ingen smerter. Hun sa hun var veldig sliten. Med det forlot hun oss.

Akkurat dét at hun forlot smertefritt ga i hvert fall meg en god følelse. At man bare kan sovne stille inn uten å lide. Jeg unnet henne virkelig en omsynsfull avslutning, etter alt. Hun var ikke spesielt gammel, så skulle gjerne ønske at hun levde meget lengre. Men når situasjonen var som den var, at hun var så syk som hun var, så var det nok godt at hun fikk fred nå.

Bisettelsen var fin og verdig. Pyntet med masse blomster som hun elsket. Svelvik kirke er også en fantastisk flott kirke med en varm og trygg atmosfære. Alle hennes nærmeste var tilstede.

Snuppen min har to eldre søsken. En bror og en søster. Søsteren som er eldst hadde skrevet en hilsen som hun fremførte. Det er tøft å stå fremme der, så det står det respekt av, og det gjør en bisettelse sterkere og vakrere når en av de nærmeste deler sine personlige følelser.

En venninne av snuppen min og meg, Henriette Rojahn, stilte opp som solist og fremførte «Eg ser» av Bjørn Eidsvåg og «The Rose» av Bette Midler. Henriette skapte en utrolig god følelse til en familie i sorg. Det verdsettes.

Det er veldig surrealistisk i disse dager hvor man ikke kan gi hverandre klemmer, vise omtanke, omsorg og kjærlighet på den måten. Det er som om man lever i en merkelig kultfilm. Da blir det også ekstra spesielt å ha en begravelse, eller bisettelse, i disse tider. Men tross alt ble det en vakker, fin og verdig bisettelse.

Hvil i fred Wenche, takk for alt, og takk for sønnen din, jeg lover å ta godt vare på han ❤️


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#bisettelse #begravelse #svelvik #kirke #egser #bjørneidsvåg #therose #bettemidler #perfectstranger #henrietterojahn #takkforalt #hvilifred ❤️

 

Helseministeren om norsk ruspolitikk og bruk av cannabis, innrømmer feilinformasjon og skremselspropaganda!


Kom nylig over en sak om norsk ruspolitikk og cannabis etter uttalelser fra vår helseminister Bent Høie. Dere finner link til saken nesten nederst i innlegget.

Jeg personlig synes det er veldig bra at stadig flere innser den feilslåtte ruspolitikken som har blitt ført her i Norge gjennom flere tiår, men det står noen punkter i artikkelen som jeg ønsker å kommentere:

* «Personer med astma kan oppleve at sykdommen forverres av cannabisrøyking».

– Dette gjelder vel alt man røyker og får i lungene. Men legger til at mange som inntar cannabis på andre måter opplever at astmaen blir bedre.

* «På den psykiske siden dobles risikoen for angstproblemer. Risikoen for depresjoner øker også, samt alvorligere psykiske lidelser – men det siste gjelder få personer».

– Dette gjelder også alkohol og særlig medisiner (pillere) som fås på resept. Likevel er medisiner i form av pillere lovlig statsdop som legemiddelindustrien tjener grovt med penger på. Cannabis som legemiddel vil være et bra alternativ for de som opplever angst og depresjoner som ikke har nytte i syntetisk fremstilt medisin.

* «Cannabis svekker hjernens evner til logisk tenkning og resonnering, samt arbeidshukommelsen«.

– Dette skjer med alle som ikke aktiverer hjernen. Hvis man aldri leser, aldri legger sammen to og to, hvis man unngår å tenke frem løsninger på oppgaver fordummes man. Alkohol, pillere, cannabis, medisiner og rus bør uansett ikke brukes i arbeidssammenheng eller feks hvis en skal bruke motorsag eller kjøre bil.

Mange mennesker blir fullstendig idiot av legemidler, og alkohol spesielt fører ofte til aggressivitet, sinne og vold. Akuttmottak og legevakt opplever ofte mennesker som må på detox, har brukt for mye og har tatt overdoser. Det opplever man aldri når noen har inntatt cannabis.

Mange påstår at cannabis er inngangsporten til rusavhengighet og narkomani. Det er mer komplisert enn som så. Mange ruser seg på det som er tilgjengelig for seg på grunn av tidligere traumer som seksuelt misbruk og overgrep. Kall det gjerne en virkelighetsflukt. Hvem trenger ikke en virkelighetsflukt i ny og ne?! Noen ruser seg av ren nysgjerrighet. Da har det lite å si hvilket rusmiddel de fikk tilgang på først. De fleste har røyket sigaretter og tobakk, tatt snus og koffein, drukket alkohol eller sniffet et eller annet før de har fått tilgang på feks cannabis.

Med å kriminalisere cannabis har myndighetene presset mange inn i kriminelle dårlige miljøer, og slik blir man introdusert for hardere stoffer, opprettholder mafiavirksomhet og kriminalitet. Mange liv har blitt ødelagt av dette. Ikke minst har en feilslått ruspolitikk ført til at mange har følt seg utstøtt i samfunnet, og det med grunn, for man blir faktisk utstøtt og ofte sett ned på av uvitende mennesker som tror de er bedre enn andre. Dette har myndighetene lagt opp til med sin propaganda av ignorant feilinformasjon.

Med å rette opp i ruspolitikken kan mye positivt skje. Der en hel del mennesker har sagt at cannabis er veien inn i elendigheten vil de muligens etterhvert innse at for de mange er det faktisk veien ut!

Link: Helseminister Bent Høie om cannabis.

Les også: Hvordan medisinsk marijuana fungerer.


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#filternyheter #benthøie #høyre #helseminister #cannabis #medisin #rus #politikk #hasj #pot #weed #marijuana #forebygging #fakta #fordommer #norge

Fjordline nekter å refundere penger dem skylder sine kunder!


I dag er det en måned siden jeg skulle foreta en tur med Fjordline båt fra Sandefjord til Strømstad. Jeg hadde i god tid betalt for buffét for en gruppe som skulle spise og hygge seg på båten før en handletur i Sverige. Dagen før, altså 14/3 ble turen kansellert.

Det har ikke vært hyggelig denne måneden hverken i Norge eller resten av verden. Det har heller vært trist å leve i denne uvissheten, og jeg har medfølelse og respekt for at bedrifter og arbeidsplasser har nedgangstider, opplever økonomisk press og arbeidstakere har blitt permiterte. Med det sagt så vil jeg også legge til at jeg har ingen medfølelse eller respekt for hvordan Fjordline håndterer dette.

Turen ble kansellert, greit nok det har jeg forståelse for. De måtte jo det. Men videre fikk jeg ingen informasjon fra dem. Refusjon for alt jeg har betalt har jeg krav på.

Etter en tid sendte jeg email til Fjordline. Der fikk jeg svar at de bekrefter at beløpet vil bli refundert, at det vil ta litt tid, og at de prioriterer først de tre første kansellerte dagene. Som nevnt så var turen jeg hadde betalt den første datoen.

Etter litt fikk jeg ny melding fra dem at de kunne ikke se at jeg hadde betalt for reise og buffét for meg og mine venner. De prøvde seg virkelig, selv om jeg hadde oppgitt bookingnummer. Da sendte jeg dem kopi av kvitteringen, hadde jeg ikke hatt den så hadde det vel (om mulig) blitt enda mer krøll. Da de fikk kopi av kvittering fra meg fikk jeg tilbake akkurat den samme meldingen som jeg fikk første gangen, at beløpet vil bli refundert, at det vil ta litt tid, og at de prioriterer først de tre første kansellerte dagene.

Så gikk det litt tid, refusjon uteble, og jeg bestemte meg for å ringe dem. Hun som svarte meg unngikk å svare på spørsmål, hun bare leste opp akkurat de samme ordene som står i emailene. Jeg presiserte at jeg ventet på refusjon for den første datoen, og at de virkelig burde ha ordnet det da de selv påstår at de prioriterer de tre første datoene først. Dama gjentok akkurat det samme igjen, sitt standard svar, som en papegøye. Jeg ga meg ikke, og hun kom da med at jeg måtte skjønne at «på grunn av denne pågående krisen». Greit. Vi avsluttet, og jeg bestemte meg for å vente litt til.

Men så kan man begynne å undre seg over hvilken ‘krise’ Fjordline opplever? De har faktisk masse og økende trafikk med trailere og frakt av mat, næringsprodukter og så videre mellom land og byer. De har også konkurranser og giveaways på Facebook og internett for PR og omdømme. De deler ut gratis her og der, men å bare yte litt god kundebehandling og service til deres betalende kunder, det er tydelig nedprioritert. De er ikke særlig gode på PR, for når jeg nå har fått nok og tar til orde, så er jeg ganske sikker på at flere også vil gjøre det.

I dag sendte jeg ytterligere email til Fjordline da det nå er gått over en måned. Igjen fikk jeg deres standard svar, og at de har stor pågang og håper på forståelse.

NEI, de får ingen forståelse fra meg når de holder på slik. Man blir behandlet dårlig og får direkte løgner servert. Hadde de prioritert refusjoner for de tre første kansellerte datoene så burde jeg hatt pengene mine på konto for lenge siden, for jeg hadde betalt for den første datoen. Det vil faktisk si at de ikke har betalt refusjon til noen av sine kunder, og det virker som om de ikke har til intensjon å gjøre det heller.

Hadde dette vært kun én enkelt billett for turen over for meg så hadde jeg ikke brydd meg mer. Men dette var for en gruppe mennesker, og ikke bare for overfarten, men for middager også. En betydelig sum for meg som lever av minste uføretrygd. Ikke fikk vi eller jeg handlet i Sverige heller, noe som berører økonomien betydelig også.

Dette er bare utidig, respektløst, uprofesjonelt og uakseptabelt fra Fjordline!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#corona #korona #covid19 #fjordline #kundebehandling #service #refusjon #refusjonssvindel #svindel #norge

Pandemien er IKKE avlyst!!


Våknet og sto opp i dag. Stelte meg og luftet hundene før jeg så satte meg på balkongen med kaffe og røyk. Det neste jeg gjorde var å sjekke Facebook. Det første jeg møtte var et innlegg fra en person der første setning var «pandemien er avlyst» etterfulgt med kritikk til Bent Høie og regjeringen fordi det er blitt uttalt at covid-19 er under kontroll i Norge, og at samfunnet delvis begynner åpnes igjen.

Jeg leste flere statuser, innlegg og kommentarer om dette. «Bent Høie lyver, de har ikke kontroll», «Hvordan kan han si det??!»

Hva med å tolke det helseministeren og regjeringen uttaler litt annerledes? I stedet for å kalle alt som sies som løgn, hva med å kalle det for sannheter med modifikasjoner?

Det han mente var at de hadde fått ned antallet til under én, og kaller det kontroll. Kanskje landet og det norske folk rett og slett trenger positive nyheter. Mange er dritt lei. Ungdommer flokker seg på lekeplassen rett ved her jeg bor, andre drar i skogen for å møtes, drikke alkohol og feste. Folk drar til Sverige for å handle og driter i om de får karantene. Det hjelper lite å ha samfunnet stengt når folk flokker seg uansett.

Det er enkelt for oss som ikke må ta vanskelige og livsviktige valg for folk å samfunn å komme med pekefinger. Folk påberoper seg faktisk å være eksperter i mange av diskusjonene jeg ser på sosiale medier. Det er selvfølgelig helt greit å komme med meninger, men det får da være måte på, og samfunnet må uansett åpnes opp igjen.

‘Hele’ det norske folk tror at landet har en utømmelig skattekiste, men ingen kister er utømmelige. Masse arbeidsledighet, og det å gjøre Norge fattig vil føre til mye sykdom. En annen ting som har skjedd nå mens vi har vært i karantene er at folks nødvendige behandlinger og operasjoner har blitt kansellerte. Kreftpasienter får ikke cellegift, andre har tumorer, nyrestein, infeksjoner og så videre som ikke blir tatt hand om. Narkomane, alkoholiserte og andre bostedsløse har ikke natthjem og mottakssenter å gå til. Psykiske belastede møter stengte dører. Folk lever i smertehelvete.

De som dør indirekte av covid19 hører vi lite og ingenting om. Mye som må tas i betraktning, men pandemien er IKKE avlyst!


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#corona #korona #covid19 #norge

Slapp litt av folkens, og prøv nyte påsken litt 😘

 

Fuglene kvitrer så vakkert!!


Bent Høie sier at Norge har coronaepidemien under kontroll. Han er vår helseminister, så han sitter vel på den beste oppdaterte informasjonen vil jeg tro. Jeg tar i hvert fall dette som en gladnyhet.

Under kontroll, Bent Høie, VG.

Med det tenker jeg, og jeg håper at snart, veldig snart så må sykehusene i større grad ivareta og gi behandling til andre alvorlig syke. Det har de ikke gjort denne perioden, men tvert imot. Det er en del fryktelige alvorlige tilstander rundt i landet vårt nå som jeg skrev om i forrige innlegg.

Jeg nevnte en venninne som akutt trenger operasjon, men sykehuset vil ikke gjennomføre. Vi frykter for hennes liv og helse. Hun har selv nå prøvd å få banklån for å få gjennomført operasjonen på privat klinikk. Hun er uføre, og dette kan gi henne uante negative konsekvenser økonomisk. Fra smertehelvete til økonomisk helvete. Men helsa først, den er viktigst.

Jeg skrev også om de narkomane, landets løse fugler og de bostedsløse som nå har ingen steder å gjøre av seg. Det er mange som ikke er så heldige som oss, deg og meg. Natthjem, mottakssenter og brukerrom er stengte. Disse menneskene tilhører en gruppe som blir ignorert av staten og den norske main stream media.

Folk dør også indirekte av Corona, men vi hører ikke om det.

Jeg må si meg enig med Arbeiderpartiets Ingvild Kjerkol at akuttavdelingene nå må åpne for også andre pasienter. Jeg vet det er krise for mange, folk har det grusomt. Hva er vel vitsen med å beskytte seg selv og andre mot dette viruset hvis man skal bli tvunget til å dø på gaten eller pines i hjel?! Den sterkestes rett?? Dét er både umenneskelig og egoistisk!!

Pasienter må få slippe inn på sykehusene, VG.

Så noen ord om de virkelige fuglene. De som flyr rundt omkring, kvitrer i buskene og lever lykkelig uvitende om det vi mennesker gjennomgår nå over hele verden. De har nok sine problemer, helt sikkert, men jeg misunner dem å slippe coronakonsekvensene. Hver morgen hører jeg fuglekvitter utenfor soveromsvinduet vårt. Tross misunnelsen så gir denne kvitringen meg gode følelser og glede. Tusen takk mine små venner ❤️

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#corona #korona #covid19 #norge

Folk dør, men vi hører ikke om det, fordi myndighetene har bestemt det slik!


Det går samme veien her som i de landene som er rapportert som mest utsatte.

Det er ingen steder å bo for de som ikke er så heldige som oss, natthjem, mottakssenter og brukerrom er stengt for alle bostedsløse, de ingen snakker om i norske main stream media.

Operasjoner og behandlinger er kansellerte. En god venninne fikk sin livsnødvendige operasjon kansellert «på grunn av corona-situasjonen». Hun kjemper for å overleve smertene og situasjonen. Saken er gått til media, pasientbrukerombudet og så videre. Det så ut til å ordne seg, hun ble tatt inn på sykehuset, men så ble operasjonen kansellert igjen. Smertelindrende og et tilbud om kostholdsveiledning var det hun fikk i tillegg til takk og farvel.

Folk dør av andre årsaker enn Corona, de hører vi ikke om, nettopp fordi de dør på grunn av myndighetenes avgjørelser. Likevel en (in)direkte årsak av Corona, men på «bestilling» av våre myndigheter og regjering.

Folk må tenke seg om!

Folk gir faen!!

Folk går rådville i gatene sammen med disse dere ser i videoen her: video. Folk er lei, ingen nye rådgivninger før etter påske. Ungdommer samler seg på bestemte områder, gjør ugang og hærverk, permittere foreldre tar alle barna sine med seg på turer og kjøpesentre. Kriminaliteten øker dramatisk. Økonomien knuses. Det norske folk tror landet vårt er så rikt at det er uovervinnelig. Konsekvensene er ikke forståelig for det norske folk. Fremskrittspartiet ønsker nye løsninger, men blir forsøkt latterliggjort i media, den samme media som har et ensidig fokus på denne krisen..

Vi kan ikke fortsette å lamme samfunnet!!

Vi trenger nye løsninger og restriksjoner, ikke et samfunn som klager på at andre ikke holder linja i butikkene, klager på at folk ønsker å dra vekk fra storsamfunnet og til hytter og feriesteder… vi trenger nye og bedre alternativer og løsninger!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#corona #korona #covid19 #norge

Bildet øverst er av det stengte natthjemmet på Straxhuset.

Når døden kommer nær deg i disse tider.


I dag.. nei klokken har nå passert midnatt. I går døde mammaen til min kjære. Den kjære mammen til snuppen min. De hadde et veldig nært og godt forhold, alltid og uansett. Hva han føler nå er det vel ingen ord for annet enn dyp sorg.

Han ringte meg fra jobben sin, han jobber i akuttmottaket på sykehuset, og nå også i coronamottaket. Klokken var 13:43. Jeg hadde ingen tanker om dårlige nyheter da jeg så ansiktet hans på mobilen min. Det var et nydelig vær ute, jeg satt med røyk og kaffe på balkongen hjemme. Jeg tenkte kanskje han skulle høre om jeg ville møte han i byen etter jobb. Gå en tur i finværet eller noe.

Jeg svarte. Først hørte jeg bare gråt, fortvilelse og sorg. Hjertet mitt sprakk i biter. Så hørte jeg stemmen hans: «mamma er død».

Vi dro så hjem til mammaen hans. Wenche. Og hennes samboer. Vi kom inn i leiligheten, og der var familien samlet. Søsteren og broren til min Jan. Deres barn. Og samboeren til Wenche. Og på gulvet lå Wenche. Hun hadde en blomstret pute under hodet. Hun elsket blomster. Og hun hadde et pledd over kroppen. Der lå hun helt stille. Livløs.

Det var på en måte fint å være familien samlet der. Familien var tilstede når begravelsesbyrået hentet Wenche. Hun ble lagt i kisten. Fikk på seg et pent antrekk. Silkepute under hodet og silkelaken over kroppen. Vi tok farvel.

Det som gjorde vondt var omstendighetene. Utrolig vondt og trist at Wenche har gått bort. Men det at familie i dag, under slike omstendigheter ikke kan ta rundt hverandre, gi klemmer og trøste. Det smerter i hjerteroten. Det at man ikke kan få en minnestund med nære og kjære, en begravelse som man synes er tradisjonelt verdig. Det at man ikke kan ha den nærheten, vise den kjærligheten som så sårt trengs i slike omstendigheter. Det er hjerterått og uvirkelig.

Kjære Wenche, du vil bli dypt savnet og alltid husket. Takk for gode stunder, jeg skal ta vare på din sønn og gjøre ære på han. Hvil i fred du vakre ❤️

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#sorg #kjærlighet #minne