Altså: 2,8 kg er 2,8 kg!

Da var tredje uke med faste over og på disse ukene har jeg redusert vekten med 2,8 kilo. Det er bare SÅÅÅ deilig å kjenne både motivasjonen og gnisten være tilbake igjen. Og det jeg synes er helt rått er at denne gangen faster jeg sånn på ordentlig. Altså de to dagene en faster i uken når en følger 5:2 dietten, så spiser en litt disse to dagene, men ikke mer en 500 kcal per dag. Det funket veldig bra da jeg reduserte vekten med 28 kilo i første omgang, og helt greit når jeg skulle justere vekten i ettertid. Men nå har jeg ikke justert siste året. Og vekta har gått opp, opp og opp. Flere grunner til det, men..

Denne gangen har jeg ikke spist noe som helst på fastedagene, null niks og nada!! Med unntak av to oliven en kveld da snuppen min hadde kjøpt oliven fylt med oregano. Det hadde ikke jeg smakt før, så måtte jo bare. Men trikset er å si NEI, nei takk!! En må følge planen en har satt seg. Jeg vet ikke helt om det er innbilning eller hva det er, men disse tre ukene på denne måten, uten å spise noe som helst fastedagene, virker som om det faktisk er lettere enn å spise litt..

Uansett, 2,8 kilo på tre uker synes jeg selv er dritbra og klapper meg selv på skulderen. Det er jo ikke slik at jeg er så inni gamperævva feit, men har gått opp i vekt og det må bort igjen, kan ikke la det skli ut. Med min kroppsvekt er dette knallbra resultat. Og jeg fortsetter. Etter turen min tidligere i dag kan det jo hende jeg har passert 3 kilo nå 😜

Rart å tenke på at jeg har vært han på bildet under..

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#diett #slanking #bunnytrash #bunny

Opp i høyden med Bunny!

Siden det er fredag i dag, altså fredag for meg, fordi jeg hadde søndag i går og lørdag dagen før, så var det jo passende med en tur ut i nydelig vær. I dag ble det briller fra Wish og en sixpence på toppen og jeg tuslet meg avgårde. Yes, igjen har jeg tatt turen helt opp i tårnet på Nordbykollen. Jeg var der for 12 dager siden (sjekk HER), og nå er det mye bedre å gå opp der. Praktisk talt ikke mer snø igjen, endelig!

Helt til topps, måtte opp i tårnet igjen. Var en del vind der oppe, og tårnet beveger seg, det er ikke innbilning. Tynne greier, men det er vel trygt, haha.. skrev meg opp i boken igjen i dag og det hadde vært mange innom. Forrige gang var jeg den eneste. Det kan ha noe med at «normale» folk har søndag i dag, og gjerne går tur på søndager, mens jeg har fredag og holder søndager hjemme på sofaen med musikk eller Netflix, en bok eller noe..

Møtte faktisk mennesker denne gangen, og to hunder. Skulle egentlig heller gjerne møtt noen ville dyr, det liker jeg bedre. Det hadde virkelig gjort turen. En frosk, en hoggorm, et ekorn, et rådyr, en elg.. jeg kunne gjerne møtt en krokodille, det hadde jo vært veldig snodig da, men det hadde vært himla kult! Men ingen dyr i dag altså. Jeg fant 36 elektriske sparkesykler på veien, vi er jo i 2023, så kanskje de er de nye dyrene. Dyr kombinert «Streeet Art».

Litt sånne ting og tang folk har satt fyr på så jeg også hist og her. Det er spennende å sette fyr på ting, noen mener det. Ikke for å grille pølser, men bare for kosen liksom, det er viktig å kose seg.

Det var en deilig tur, jeg følte jeg kom mye raskere opp denne gang. Da jeg satte meg på toppen for å kose meg med litt Solo Super under sola og nesten blå himmel kom jeg på at jeg hadde gått opp på tom mage. Ikke fordi jeg faster i dag, men hadde rett og slett ikke tenkt på mat.

Her har jeg tatt et par bilder bare for å ta bilder. Jeg har sett flere bloggere gjøre det, så spør de «hva ser dere»? Så svarer leserne at de ser både hjerter, aliens, fantasifugler og så videre. Ser dere noe inni dette treet da? Jeg ser litt av hvert.

Som denne steinen. Eller er det en stein? Kanskje er det en flodhest og det bare er baken på den som stikker opp der? Kanskje lurt å ikke gå så nærme..

Jeg har en finurlig ting når jeg går opp til Nordbykollen. Jeg går én sti opp, men havner alltid på en helt annen sti på returen. Jeg skjønner det bare ikke! Hvor mange stier er der?? Anyways, bak stien der ser dere Fjell, hvor snuppen min og jeg bor. Ser ut som bare et lite stykke rett frem, men det er en hel dal i mellom. Så jeg må helt ned, for å gå opp.

Her fant jeg en koselig plass å ta meg en røyk. Bruker ta meg en blås på toppen, men denne gangen måtte jeg ta det på returen. Var som nevnt veldig mye vind der oppe i dag. Holdt hendene mest i lommene, men jeg fikk filmet en TikTok fra tårnet.

Folk lager litt artige greier hist og her, dette skal liksom være en slags rasteplass. Jaja, fuglene liker det sikkert. Og andre små kryp!

Nesten nede på flata ser dere. Motorveibrua i Drammen. Home sweet home!! På veien opp til Fjell og hjem grublet jeg på hva jeg skulle ordne til middag, men snuppen min hadde kommet hjem før meg og laget kyllingburgere med ost og salat, servert med luftfriterte pommes frites av vanlig- og søtpotet. Passet meg helt utmerket. Elsker slike deilige dager som dette, ja til livet og kjærligheten 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#nordbykollen #tur #natur #drammen #bunnytrash #bunny

Gullregn.

Jeg skrev om «Blåregn» for noen dager siden, en plante jeg er litt ukjent ned, men som er fantastisk flott å se på, dere skjønner hva jeg mener hvis dere klikker på linken og ser selv. Og da jeg hadde postet innlegget var det noen som fortalte at de har Gullregn selv. Dette er også en plante jeg er ganske ukjent med, så jeg måtte jo lese litt og titte litt på bilder. Veldig flott altså!!

Gullregn er en prydbusk. Det finnes flere arter, blant annet Adamsgullregn, Alpegullregn og Hybridgullregn. Her snakker vi vanlig Gullregn (Laburnum anagyroides) som er nøysomme planter som trives på nesten all slags jord, bare det ikke er for fuktig. Er oppgitt å trives særlig godt på tørr, lett kalkjord. Rotnettet er svakt og en bør derfor gi nyplantede trær en støttestaur de første årene.

Gullregn tåler sterk beskjæring, men dette er sjelden nødvendig og anbefales ikke. Gullregn er opprinnelig fra sørlige Europa eller vestlige Asia. Den er løvfellende. Bladverket er trekoplet. Blomstene er hengende, gule blomster med erteblomstform, blomstringstid cirka mai-juni.

Vanlig Gullregn blir cirka 7-9 meter høyt og nesten like bredt. Bladene er tydelig grågrønne på baksiden. Blomsterklasene blir 15-25 cm. Vanlig Gullregn er ikke så hardfør som Alpegullregn. Trives best langs kysten av Sør-Norge og er naturalisert i kyststrøk til Trondheim, deromkring.

Gullregn bærer sitt navn med rette. Mange som har stått under et gullregntre i blomst, sier at det ser virkelig ut som gullregn. Lange hengende klaser med velduftende lysende gule blomster. Dette er et attraktivt løvfellende hagetre som er velegnet både som solitærtre og i sammenplantninger.

Viktig: Dette er en giftig plante som ikke bør plantes nær lekeplasser og barnehager. Giften planten inneholder heter cytisin. Har du alltid ønsket deg gullregn kan det være greit å bytte ønske ditt ut med en hybridgullregn. Det er en blanding mellom vanlig gullregn og alpegullregn, et sterilt tre som fortsatt er giftig, men det får veldig få fristende erter som barn kan finne på og spise. Husk at vanlig Gullregn ble ulovlig og såes fra 01.01.2021.

Det finnes flere sorter Gullregn, som for eksempel Alpegullregn (Laburnum alpinium) som kan bli et enda høyere tre, fra 5-10 meter. Alpegullregn har bred krone og blomsterklasene som blir 25-40 cm lange kommer i juni, altså litt senere enn vanlig gullregn. Den er hardfør i Sør-Norge, bortsett fra kalde innlandsstrøk.

Det heter seg at uansett sort Gullregn, alle er like vakre!

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#gullregn #vanliggullregn #alpegullregn #bunnytrash #bunny

Digg og sløv søndag 😊

Heisann, da var jeg innom her bare for å runde av kvelden. Er hviledag her i dag, som sikkert noen der ute har fått med seg så hadde snuppen min og jeg lørdag her i går, derfor er det søndag i dag og fredag i morgen. Dette er på grunn av jobbturnusen til snuppen min. Så her er det bare chill i dag. Det har vært et nydelig vær, i en viss grad. Det har vært mye vind, men knallblå himmel og sol. På balkongen her merkes ikke vinden, så der har jentene og jeg tibragt dagen. Det blir hett der, men med iskald Solo Super og isbiter i glasset har det vært bare deilig. Behagelig stemningsmusikk i bakgrunnen. Herlig!

Anyways, resten av kvelden blir Netflix and Chill. Håper dere alle der ute har like fine dager som meg?! Hvis dere har lyst å løse noen gåter så kan dere prøve dere på disse!

01). Hva tilhører deg, men brukes mest av andre?

02). Faren til Arne har tre sønner – Ole, Dole og ..?

03). Hva er meitemarkens favorittsang?

04). Hvilken kopp kan ikke drikkes av?

05). Hvilken høne har ikke fjær?

Les: «5 morsomme og nyttige mat-triks»

Takk for i dag, enjoooooy!! 🐰
Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#helg #bunnytrash #bunny

5 morsomme og nyttige mat-triks!

Bare innom en liten tur for å dele 5 morsomme og smarte mat-triks for de interesserte. Det første trikset er de som foretrekker å hoppe over armtreningen som følger med hjemmelaget potetmos. Da finnes det en enkel løsning å bruke en elektrisk stavmikser. I tillegg til å ta unna alle krefter (lol, jeg har fyrstikkarmer), sørger en stavmikser for klumpfri mos hver gang. Et triks mange sikkert bruker allerede, men nontheless, smart om en ikke har tenkt på det. En annen ting, har dere prøvd å ha noen biter fetaost oppi når dere lager potetmos? Prøv, og send meg gjerne en tilbakemelding hva dere synes 😜

Triks nummer to handler om saus, enten det er pestosaus, bernaise, hollandaise, ostepopsaus eller whatever. Om du har laget for mye, eller har ekstra saus fra et glass ferdigsaus du har kjøpt, ikke kast! Hell det i et isbitbrett, eller små beholdere, da har du litt saus til neste gang, lettvindt, pluss at sausen varer mye lenger enn om du hadde den i kjøleskapet 🐰

Triks nummer tre handler om å få best mulig utbytte når en skal ha juice fra en sitron, det får du ved å sette sitronen i mikrobølgeovn på høy temperatur i rundt 20 sekunder. Den blir varmere og mykere enn rett fra kjøleskapet, noe som gjør sitrusfrukten lettere å presse. Dette er genialt hvis du også lager limonade 🐰

Det fjerde trikset har jeg sett mange bruke, samtidig som jeg har sett like mange med klissete fingre og misformede kjøttboller. Bruk en isskje til å porsjonere kjøttdeigsblandingen, og du ender opp med den perfekte kulen hver gang. Bruker du hendene, skyll dem i kaldt vann før du lager kjøttbollen, det blir mindre klissete. Har du forresten prøvd å ha en bit (eller to) med fetaost inni kjøttboller eller kjøttkaker når du lager? Prøv, og send meg gjerne tilbakemelding om hva du synes 😜

Sist men ikke minst, triks nummer fem er fiffig. Å lage en omelett i et krus ser kanskje ikke ut som den beste måten å gjøre det på, men det er raskt og enkelt. Pisk et egg, to eggehviter, krydder og litt revet ost og/eller hakket skinke. Hell blandingen i et smurt krus og stek den i mikrobølgeovnen i ett minutt. Rør om og kok igjen på høy varme i et minutt til. Lekker liten rett, ikke sant, yumm 🐰

Enjoy!!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#mat #mattriks #bunnytrash #bunny

Her er 10 ting kvinner ikke liker med menn!

Fra forumet kvinner snakker ut, her kommer 10 ting menn gjør (eller har) som kvinner IKKE liker!!

01). Liten penis.

«Det er ikke størrelsen som betyr noe, men..». Dette er en myte, en slags høflighetsfrase. Dette er vel eneste utsagnet hvor det kommer ‘men’ etter komma og det er allmenn akseptert. Sier man til eksempel, «jeg er ikke rasist, men..». Så blir det oppstandelse. Man blir stemplet uansett. Så det er ikke størrelsen som betyr noe, men.. haha.. kvinner flest vil ikke ha menn med små peniser. Det er bare å innse. Micropeniser er ihvertfall uaktuelt!

Les: «Definisjonen av mikropenis».

02). Når han er for aggressiv.

Igjen går det på sex. Kvinner er mer opptatt av sex enn hva man ofte blir forespeilet. Men på en annen måte, de fleste vil gå varsomt og forsiktig fram og liker ikke at menn forsøker å være overtalende eller oppnå seksuell kontakt altfor raskt. Som når menn forsøker å spørre kvinnen hva de liker i senga når de «bare har kjent hverandre i 45 minutter».

03). Når han ignorerer intelligens, interesser og ideer.

Kvinner liker ikke at menn avskriver «alle» interessene og ideene sine som dumme eller ikke smarte nok.

04). Når han snakker dritt om eksen sin.

Menn som omtaler sine ekser negativt og sier til eksempel at alle eksene deres er «bitcher» eller «gale» liker ikke kvinner. Mange kvinner tenker at hvis en mann nedsnakker flere kvinner, så er det nok mannen selv som problemet.

05). Når han bare oppfører seg pent mot kvinner han tiltrekkes av.

Menn som behandler kvinner de ikke synes er tiltrekkende dårlig. Du er kanskje den aller hotteste fyren der ute, men hvis du tror du er for deilig til å si takk til jenta som akkurat hjalp deg, eller få ut noen setninger med tørrprat sammen med personen du akkurat møtte, så er du ansett som en dårlig mann. Ridderlighet slutter ikke bare du møter på noen du ikke vil stikke pikken din inni var det noen som skrev.

06). Når han gjør alle samtaler om til en konkurranse.

Kvinner liker ikke når samtalen blir til, eller føles som, en konkurranse om prestasjoner. Til eksempel når kvinner forteller om interesser og mannen besvarer med å si at han har gjort noe lignende, bare bedre.

07). Når han ikke ser personen han dater for den hun egentlig er.

Mange kvinner sier de har datet flere menn som opptrer med en ide av hvordan de er, og oppfører seg deretter, fremfor å se den kvinnen de faktisk har foran seg. Kvinner liker oppmerksomme menn som ønsker å bli kjent. Et eksempel gitt er en mann som ga en kvinne roser etter hun faktisk skal ha sagt at hun ikke liker roser særlig, men er svært glad i nelliker.

08). Når han spør om nakenbilder.

Når han spør om nakenbilder eller sender nakenbilder. Å sende dick pics er veldig homofilt (haha), altså for menn som liker menn. Kvinner liker ikke å bli spurt om de kan sende nakenbilder til han. Det er veldig ukomfortabelt.

09). Når han tester daten sin på «ikke-jentete» temaer.

Når en kvinne sier hun liker å se actionfilmer eller mekke bil, ikke still spørsmål ved det som om en tror at hun sier slike ting bare for å imponere. En kvinne uttalte at når menn stiller spørsmål med kvinner på den måten så vil det ikke bare få vaginaen deres til å trekke seg inn i kroppen og lukke alle kroppsåpninger for den aktuelle mannen for all fremtid, men kroppen vil gå inn i manuell overstyring og utføre backflips på stedet til den har lykkes i å evakuere henne ut av området. (Haha, herlig.. digger «guttejenter»)!!

10). Ting til husholdningen i gaver.

Å bli gitt i fødselsdagsgave eller Valentines en stavmikser eller frityrkoker liker ikke kvinner, såfremt de ikke selv har sagt at de ønsker seg akkurat denne tingen.

Kom gjerne med innspill folkens!!

Relatert: «10 ting menn ikke liker med kvinner».

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#kvinner #menn #forhold #egenskaper #bunnytrash #bunny

Her er 10 ting menn ikke liker med kvinner!

Fra forum for menn som liker kvinner, her kommer 10 ting kvinner gjør som menn IKKE liker!!

01). Er arrogant og skryter av seg selv.

Selvtillit er den største og beste kvaliteten en kvinne kan ha, kvinner med selvtillit bærer seg selv på en egen måte. Kvinner med selvtillit kan være i alle størrelser og fasonger. Selvtilliten stråler og menn fanger det opp. Det samme gjelder arroganse og innstillingen av at en er bedre enn andre. Det er ganske vanlig å mislike mennesker som er arrogante. Er en arrogant for å fremstå som «kul» eller whatever fordi en ønsker å imponere en mann, vil en mest sannsynlig mislykkes, selvskryt vil egentlig bare dytte en mann vekk. I beste fall kan en få seg et knull, menn er enkle slik, men en trenger ikke anstrenge seg for det. Ved å vise en mann hvor sta en er, vil få ham til å føle at du er den typen person som alltid ønsker å ha det siste ordet og vil aldri innrømme at du tar feil. Dette er en ting ingen mann ønsker å håndtere.

02). Negativitet.

Det å være en negativ person, å ha en negativ holdning avviser ikke bare menn, men også de andre menneskene rundt en. Vi har alle våre egne problemer som vi må forholde oss til hver dag, og det siste enhver trenger i livet er å bli belastet med negativitet fra andre.

03). Du forstår han ikke i det hele tatt.

De fleste menn vil bare ha en partner ved siden av seg som forstår dem. Fordi hvis en mann får forståelse fra en kvinne, så vil han være mer i nærheten av henne. På den annen side, hvis han føler at hun trenger ham eller bare prøver å få noe ut av ham for å oppfylle sine egne ønsker, vil han trekke seg umiddelbart. Såfremt han ikke er en desperat tosk, det finnes en del av dem også.

04). Du kritiserer eller ydmyker han.

Ingen liker å bli kritisert, men menn er spesielt følsomme på dette området, og deres ego er ikke noe å tulle med. Det største behovet for en mann er å føle seg som en vinner i denne verden. Fordi hvis du får ham til å føle seg som en taper, vil han ikke være rundt deg. Kvinner som går inn for å kødde med menns ego er frastøtende. De ender som oftest opp bitter og alene, eller sammen med en desperat tosk. Som nevnt er det nok av dem også.

05). Du er for opptatt av deres forholds status.

Menn liker å nyte øyeblikket, og de ønsker ikke å føle at de er i en trykkoker av et forhold, der de må gå på tærne, eller oppnå visse mål til avtalt tid, ellers vil hans kjære kvinne bli opprørt. En kvinnes fokus i et forhold bør være å forbinde, i stedet for å gi sitt forhold et navn. «Statushorer» som er mer opptatt av hvordan ting ser ut utenfra er ikke veien å gå for å ha det godt i et forhold, tvert imot.

06). Å være manipulerende.

Denne burde stått som nummer én, for manipulasjon er det utrolig mange kvinner som bedriver. En mann kan føle når han blir manipulert, og han vil fornærme deg for det. Derfor burde du ikke gjøre noe med vilje som provoserer ham, bare for at du skal få en bestemt reaksjon eller respons fra ham, fordi det er så utrolig umodent. Sunne forhold er basert på åpen og ærlig kommunikasjon.

07). Du er ulykkelig.

En kvinne som er lykkelig, er en kvinne som menn anser som utrolig sexy. Menn fanger dette opp på samme måte som hannbikkjer sanser løpetid hos det motsatte kjønn. Hvis du hater livet ditt, dine venner og deg selv vil han finne deg uattraktiv. Fordi menn elsker å leve sine liv enkelt og uten drama. Enkelt og greit, menn ER enkle sånn!

08). Han føler seg ubehagelig i nærheten av deg.

Hvis en mann føler at det å gå ut med deg er noe som plager han i stedet for å gjøre han glad, så vil han ikke gjøre det lenger. Mange kvinner gjør feil ved å stadig fortelle sine partnere om deres problemer. Det er greit å åpne opp, det er faktisk både ønskelig og velkomment, men hvis du som kvinne hele tiden stønner og klager over alt i livet ditt, blir det en byrde på deres forhold. Legitim årsak til utroskap!

09). Du er grusom mot andre.

Når en er på kino og ser filmer kan ofte de slemme jentene erobre de heteste gutta. Men i det virkelige livet er det annerledes, for det er absolutt ingenting sexy med en slem jente. Fordi onde mennesker vanligvis er ulykkelige mennesker. Synkronisering gjenspeiler også usikkerhet og følelsesmessige problemer, og ingen ønsker å ha det i sitt liv. Slike ender opp som nettroll og insekter i sosiale media.

10). Du er kranglete.

Det er greit å ha din egen mening, såfremt du ikke ikke har underkastet deg ideologien islam eller sådan, da er det eneste som er greit å holde kjeft eller ha den mening du er blitt fortalt du skal ha. Men i de frie samfunn er det greit å ha egne meninger, men det er så lenge du kan se ting fra den andre siden også. Men det er forskjell på å ha sin mening i en sak og ytre den i saklige samtaler. Det å si imot, være uenig bare for å være det, og drive med dette hele tiden, vil ikke lønne seg. Mange kvinner ser på menn som motstandere og bringer dette inn i forhold, de ser dermed ikke sin partner som en venn, men som en motstander. Behovet for å kjempe med han kan ha mange grunner, det er mange mannehatere der ute som bare elsker å tråkke på menn, men i et forhold er det nok lurt å vite hva som er viktig og hvilke saker en virkelig vil kjempe for.

Kom gjerne med innspill folkens!!

Relatert: «10 ting kvinner ikke liker med menn».

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#kvinner #menn #forhold #egenskaper #bunnytrash #bunny

Følsom Mimosa (Sanseplante – Rør meg ikke!)

Etter å ha søkt opp og lest om så masse planter de siste månedene så har det begynt å poppe opp av seg selv på mine sosiale media om planter. Alt hva vi gjør blir overvåket og algoritmer sørger for at vi hele tiden får opp reklame for produkter som er relatert til tidligere søk vi har gjort. Så dermed poppet denne planten hos meg, definert som en sjelden og annerledes plante, på norsk «Følsom Mimosa» eller «Sanseplante».

Følsom Mimosa (Mimosa pudica) er opprinnelig fra tropiske områder i Amerika, hvor den gjerne vokser i veikantene. I noen områder har den til og med blitt ansett som invasiv siden den har en veldig høy spirehastighet og en ganske rask vekstrate, noe som hindrer andre plantearter i å vokse.

Følsom mimosa blir også kalt Sensitiv mimosaog er en urteaktig flerårig plante, men i tempererte kalde områder dyrkes den som en ettårsplante fordi den er veldig følsom for kulde. Temperaturer under 10 ºC kan påvirke den alvorlig, men den kan holdes som en innendørs plante i rom hvor det er mye lys.

Planten blir ikke mer enn 100 cm, så med det kan den pottes. Den blomstrer om våren og sommeren og produserer små rosa, miniatyr ballerina «pom-pom» lignende blomster som har en diameter på omtrent to centimeter. Forventet levetid er omtrent 5 år.

Det er på grunn av bevegelsen på bladene når de berøres at planten har fått navnet Følsom Mimosa. Se video nederst i innlegget.

Disse bevegelsene bladene gjør når de blir berørt krever betydelig energiforbruk, så det er ikke nødvendig å leke med det.

Hvis du tenker å skaffe deg en Følsom Mimosa er dette verdt å vite: Den trenger MYE lys, det ideelle er full sol!! Bør holdes unna trekk! Moderat til hyppig vanning, i varme og tørre somre kan det være nødvendig å vanne i gjennomsnitt 3 ganger i uken, men resten av året er det nok med én til to vanlige vanninger. I blomsterpotte, bruk blomsterjord og rikelig med perlit, hull nederst i potten. I hage er den ikke veldig krevende, men den liker jord rik på organisk materiale og godt drenert. Gjødsles på vår og sommer.

Som nevnt, denne spirer lett og vokser fort. Bruk såjord i potte eller bed, plasser frøene på overflaten og dekk dem med et veldig tynt lag. Holdes litt fuktig i løpet av 2 måneder kan du ha dine egne små planter. Ikke så frø direkte ute når det er kaldt. Når minimumstemperaturen er minst 15 grader vil det være en god tid å plante den i hagen.

Hvis du har den i en potte eller sådan. Så må den pottes om i noe større når du ser røttene komme ut av dreneringshullene, eller hvis den allerede har okkupert hele beholderen.

Denne planten heter seg å være perfekt å ha på balkonger, uteplasser, terrasser … Som bordplante, for eksempel, den kan være veldig original og dekorativ. Også er den jo veldig nysgjerrig og følger med hva som skjer i omgivelsene.

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#følsommimosa #sensitivmimosa #sanseplante #rørmegikke #mimosa #bunnytrash #bunny

Gratulerer til snuppen min – 25 år!!!

Tenke seg til at snuppen min har i dag 25 års jubileum på sykehuset her i Drammen, Vestre Viken Helseforetagende.

Drammen sykehus er det største av fire somatiske sykehus i Vestre Viken. Sykehuset er lokalsykehus for rundt 168 000 personer og har områdefunksjoner innenfor nevrologi, nefrologi (nyresykdom), barn (både nyfødtintensiv og større barn), habilitering, øre-nese-hals, øye, hematologi, patologi, klinisk brystutredning og brystkirurgi samt karkirurgi for omlag 491 500 innbyggere. Drammen sykehus driver dessuten klinisk forskning innen flere fagområder.

Jeg er så stolt av deg snuppen. Det er ganske rått å bli stoppet på gaten av helt fremmede som bare vil skryte av deg til meg. Alle disse menneskene som du har bøyd deg baklengs for å hjelpe, hvor snill du er mot enhver, høflig og service-minded. Den kontrollen du har, oversikten over så mange ansatte, i tillegg til pasientene. At du går til og fra denne jobben hver dag, én time hver vei. Jeg er temmelig sikker på at du troner øverst av ansatte i Vestre Viken med minst fravær og en av de som har mest positive tilbakemeldinger. Du har yrkesstolthet og har vært og er utrolig viktig både for kolleger, pasienter og pårørendes følelse av å bli ivaretatt. Ingen er så god på dette som du!

Alt du har måttet stå i fra coronatelt morgen og kveld, sterkt psykisk belastede, og barn som har vært i de grusomste ulykker. Lidelser og død og du står på! Akuttmottaket er hvor det skjer, og heldig for alle andre, så er det nettopp der du er!! Hadde jeg vært sykehusets direktør så hadde det vært fest for deg i kantinen i dag, med alle dine favorittkaker, masse oliven, hortensia og en feit bonus! Og det bør bli egen tale for deg på jubileumsmarkeringen senere i år!

Tøff som jobben kan være, så har det vært mye moro med dine kolleger fra overalt i Vestre Viken. Mange dyktige og medmenneskelige flotte mennesker. Sykepleiere, leger, ambulansepersonell, portører, kantinemedarbeidere, legesekretærer og i det hele tatt har vært på besøk hos oss og vi vært på turer med. Samtlige snakker varmt om deg. Men ingen vet bedre enn meg.. alle som møter deg, og har deg i innom i sitt liv er heldige. De som ikke forstår dét er idioter, hehe.. jeg vet, og jeg er utrolig stolt!!

Glad i deg herfra til månen og runder rundt hele universet og 46.5 milliarder lysår i alle retninger fra jorden. Gleder meg til du kommer hjem i dag, i kveld skal vi kose oss.. 🥰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#snuppen #jubileum #bunnytrash #bunny

Steinet rektors hus og bil!

En rektor ved en skole i Drammen ble onsdag kveld utsatt for angrep. Ifølge et vitne skal to maskerte ungdommer ha stått utenfor rektorens hus og kastet murstein i bilruta og på ei rute i huset. Mursteiner faktisk!! Hvem gjør slikt?

Man kan si det er urovekkende at skoleansatte, lærere og rektorer opplever et angrep på sitt eget hjem og at man i kraft av sitt yrke og mandat blir utsatt for represalier. Men er det sjokkerende? Nei, jeg er ihvertfall ikke sjokkert. Vi har visst lenge at det er mye bråk og vold i skolene. Nylig ble det jo helvete etter en rektors utspill om at elever ikke skal forlate undervisningen for å be til Allah, og at denslags ikke er gyldig fravær. Rektor ble da truet med lynsjing.

Les: «Islam har overtatt den videregående skolen».

Politiets operasjonsleder Øyvind Hammervold har uttalt at hendelsen rundt klokken 22 onsdag ble meldt inn til politet, det handlet om skadeverk og de sendte to patruljer i området for å lete etter gjerningspersonene som hadde rømt fra stedet på sparkesykkel. De ble dessverre ikke funnet.

Et vitne hadde tatt opp jakten på vandalene da de rømte, feige som de var, fra stedet på elektrisk sparkesykkel. Vitnet har uttalt at de han fulgte etter var to personer, men han mistet de to av syne etter om lag 500 meter.

En ny rapport har slått alarm om vold i skolene i Drammen. Men som sagt, hva som skjer og hva som foregår er ingen nyhet. Det har bare blitt mest mulig maskert og hysjet ned. Men nå synliggjøres problemet i hovedverneombud John Ole Olsens årsmelding for 2022.

Ifølge meldingen viser avviksmeldinger fra ansatte i skolen at de er en svært utsatt yrkesgruppe når det gjelder å bli utsatt for vold, trusler om vold og trakassering i hverdagen. Spørsmålet er vel da hva politikere tenker gjøre med denne voksende voldskulturen. Vi vet jo hvilken kultur dette kommer fra, hvor det har utspring fra. Hvem det er, som ifølge rapporten «tidvis viser null respekt for ansatte».

Politikerne må nå prioritere skole slik at vi får en langsiktig strategi for å jobbe med drammensskolen og få bukt med ukulturen som vi har heter det nå. Men hvordan? Hvis det skal fortsette på den måten at man ikke kan snakke om importert ukultur, belyse hvem og hvorfor, hvilken nytte er det da? Hvis enhver skal henges ut som islamofob og rasist for å ta opp de økende problemer vi nå har fått i det norske samfunnet, særlig i innvandringsbelastede byer, så hva da?

Nå snakkes det om trygghetstiltak og bevilgning av penger. Skal det koseprates og serveres kebab, pizza og vafler, eller skal man ta problemet med roten? Det gjenstår og se. Rektor forteller selv at det har kommet trusler tidligere og at hin ikke lar seg skremme fra å fortsette sin jobb. Visse kulturer skjønner ikke at det er forskjell forskjell på person og funksjon. At rektor gjør jobben sin som rektor. Igjen, det må kunne snakkes om hvem og hvorfor. Hvis man ikke tar tak i selve årsaken til volden og alle problemene som bare øker og øker, så kan man bare legge ned norske skoler og forsette byggingen av moskéer, koranskoler og islamske sentre. Jeg ser helst det motsatte!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#vold #hærverk rektor #skole #islam #drammen #norge #bunnytrash #bunny