Har fått tilbud om å skrive for en nettavis!

I dag har jeg blitt kontaktet av en redaktør for en nettavis med tilbud om å skrive for dem. Jeg kan med en gang si at her er det ikke snakk om noe media som står til høyre eller venstre i det politiske landskapet eller sådan. Det er ikke iNyheter, tidligere Resett som før har gjenutgitt tekster jeg har skrevet, med link til bloggen min. Det er ikke HRS eller noen islamkritiske tenketanker. Faktisk vet jeg ikke engang om dem vet at en stor del av hva jeg har skrevet om i bloggen her er islamkritiske innlegg.

Det jeg vet er at de har lest innlegg jeg har skrevet, og derav tilbudet. Nå er det slik at i dag er det lørdag, snuppen min og jeg har puslet litt her i hjemmet, og i kveld blir det musikk, deilige drinker, spekemat og snacks på balkongen her. Vi skal bare kose oss, og muligens runder vi av i natt med en liten tur ut på byen. Derfor har jeg vært så «utidig» å ikke svare på dette tilbudet jeg har fått. Jeg tenker at om tilbudet ikke står ved lag etter helgen er over, så er det på en måte greit nok. Jeg liker best å være den som har siste ordet når det kommer til hva jeg skriver og hva som publiseres. Så da passer det meg best å kunne få litt betenkningstid. Men gøy er det å få slikt et tilbud, det er en stund siden nå at media har kontaktet meg i slik øyemed.

Snakker om media, så har min facebook-app blitt forandret på mobilen min. Før var det en app med blå bakgrunn og en hvit F. Nå er bakgrunnen svart med en blå F. Snuppen min sin app har fremdeles blå bakgrunn med hvit F.

Ifølge nettstedet Distractify har ingen så langt vært i stand til å forklare denne endringen eller hva som forårsaket den, og det ser ikke ut til å være noen forklaring som involverer noe individuelle brukere gjør.

En plausibel teori er at endringen kan være relatert til nye funksjoner i den kommende iOS 18-oppdateringen. Men det svirrer jo (som alltid) flere teorier. En kommentar jeg leste var at de som har fått en svart facebook-app har «havnet på den mørke siden», hva nå enn dét betyr??

Det jeg vet er at jeg har begrensninger på min facebook-konto, jeg har fra det begynte under covid-pandemien og til i dag opplevd mange begrensninger og utestenginger. Dog, aldri latt det stoppe meg. I begynnelsen var det gjerne ofte relatert til ytringer som ikke var ansett som politisk korrekt, for eksempel stille spørsmål ved koronavaksinene, manipulering av info, islamkritikk og slike ting. Etterhvert har disse begrensningene kommet for de mest tullete ting. Det virker helt random egentlig.

De tre siste gangene det har skjedd var da jeg postet et innlegg med søtpotetsuppe, chilli og scampi. Vips så var jeg utestengt og blokkert for spam. Det andre tilfellet var var et innlegg om at jeg er invitert til å delta i en politisk debatt om Pride. Forsidebildet var av en gagball, ment som en metafor, men innlegget ble slettet og jeg blokkert og utestengt i tre dager for «nakenhet og seksuell aktivitet». Tredje gang jeg ble blokkert var eksperimentet jeg skrev om, og forsidebildet var en trekant 🔺 og en firkant ◾️ dette ble registrert som spam. Samtidig fant de et innlegg fra januar om kjærlighetssorg, det også registrert som spam, og vips så var jeg kastet ut, blokkert! På facebook-kontoen min står det at den er begrenset fram til september, kanskje det har noe med dette å gjøre at appen min er svart? Snuppen min har som sagt blå bakgrunn på app med hvit F. Han har heller aldri blitt utestengt, blokkert eller fått begrensinger på facebook.

Så ja, hvem vet hvorfor noen har fått svart bakgrunn på facebook-appen, og andre ikke? Facebook har hittil ikke kommentert saken. Vel, nå stenger jeg ute hele greia, ikke mye jeg kan gjøre med uansett. Alt jeg har skrevet om i dette innlegget tar jeg på mandag. I mellomtiden kan jo dere kanskje fortelle meg hvilken farge dere har på deres facebook-app, og hva dere tror dette handler om?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#internett #nettavis #facebook #bunnytrash #bunny

Må barnevernskritiker og aktivist Tonje Omdahl i fengsel?

Landets mest kjente barnevernskritiker og aktivist Tonje Omdahl har nå en potensiell fare hengende over seg, nemlig å bli fengslet, for sin aktivisme.

13 år gammel satt hun på skolebenken og ante fred og ingen fare, da uniformert politi braste inn i klasserommet og dro henne med seg, for deretter å tvinge henne inn i en politibil som var parkert rett utenfor. Hun ble så kjørt av gårde uten at noen ville si et kløyva ord om hva dette handlet om. Livredd ble hun ført inn i et avhørsrom, og den ventede avhørslederen satte umiddelbart i gang med å spørre regelrett absurde spørsmål angående faren hennes. Hun møtte et politi som nektet å svare på hvor faren og brødrene hennes var, og om de var OK. Hun hadde ingen anelse ikke hva dette handlet om, annet enn at et eller annet grusomt var på gang..

Dette var begynnelsen på en uendelig lang- og enda mer sjokkerende kamp mot barnevernet her i Norge. Barnevernet som har til jobb å verne, beskytte og sørge for at samfunnets mest sårbare blir beskyttet mot urett og tatt vare på. Ivareta barns rettigheter, sørge for en trygg oppvekst og sådan. Og denne jenta fikk oppleve at barnevernet benyttet sin myndighet til å gjøre det stikk motsatte.

Dette var i en bygd uenfor Stavanger, og den da 13 år gamle jenta var Tonje Omdahl. I mange mange timer ble hun sittende skremt i dette avhøret. Men samtidig var hun vettug nok til å sikre seg opptak av denne seansen, som ingen ville trodd på hadde hun ikke dokumentert dette til det uomtvistelige.

Etter å ha blitt traumatisert i dette avhøret, går det opp for henne at de, politi og barnevern, av en eller annen ubegripelig grunn hadde fått det for seg at faren, som var eneforsørger for henne, og hennes to brødre, skulle ha misbrukt dem. Deretter blir hun transportert til en annen del av landet og plassert i et beredskapshjem. Mot sin vilje, og fremdeles uten forklaring fra barnevern, politi og myndigheter. Hun ble nektet kontakt med familie og venner, og nektet tilgang til internett.

Dette ble så starten på en grusom kamp mellom familien Omdahl med Tonje i spissen på den ene siden, og den lokale barnevernsinstitusjonen med støtte fra alt som ellers måtte være av offentlige institusjoner på den andre. Faren hennes ble beskyldt for vold og seksuelle overgrep mot henne og brødrene, noe som ikke stemte. Hun ble flyttet til beredskapshjem, fosterhjem et annet sted i landet, og deretter på institusjon.

Istedet for å la seg knekke valgte en annen vei. Hun kritiserte og anmeldte. Hun var et barn som tok en kamp en aldri skulle trodd et barn ville være kapabel til å utføre. Hun skremte livskiten ut av de involverte, og barnevern og deres entourage gjorde alt de kunne for å kneble henne til taushet, uten at noen av dem lykkes. Straffesaken mot faren ble etterhvert henlagt av politiet, etter at hun ble akuttplassert. Deretter ble hennes mål i livet å avsløre barnevern og myndigheter for alle de uretter de begår mot familier og barn i Norge. Og etterhvert har det blitt bevist, Norge har verdens verste barnevern som begår overgrep mot barn og bryter menneskerettighetene ustanselig.

Det norske barnevern og myndigheter jakter enda ustanselig på henne, og ønsker henne taus. Hun har blitt arrestert, ulovlig razzia i hennes fars hjem, og så videre og så videre. Nå er Tonje Omdahl 21 år og blant annet tiltalt for å ha vært med på planleggingen og organiseringen da en yngre jente klarte å rømme fra en avlastningsbolig i Rogaland. Hun mente da at jenta befant seg der som følge av et ulovlig vedtak fra barnevernet.

Tonje er også tiltalt for en påstand på Facebook om at en navngitt ansatt i barnevernet skal ha begått grov tjenesteforsømmelse. Som en del av tiltalen er dessuten en Facebook-posting med navnet på en barnevernsansatt som Tonje mener skal ha begått lovbrudd. Videre er hun også tiltalt for å ha identifisert en advokat som tidligere er dømt for seksuell omgang med mindreårige. Altså, en pedofil advokat innad systemet.

«Tonje Omdahl arrestert»

«Tonje Omdahl uttaler seg etter arrestasjonen

Tidligere i år, nærmere bestemt i februar, ble Tonje dømt til 30 dagers betinget fengsel i Gulating lagmannsrett for å ha publisert lignende innlegg om navngitte personer på sosiale medier, blant annet på YouTube og Facebook. Hun har avslørt masse stygge ting som foregår i systemet, da særlig ift barnevernssaker og bortføring av barn.

Tross dommen har Tonje Omdahl ikke gitt seg, og nå kjører myndighetene henne for retten igjen, i håp om å denne gangen kneble henne til taushet, få henne til å stoppe avsløringene om norsk barnevern, myndigheter og korrupsjon innad systemet.

Tonje Omdahl har fortalt  til NRK at hun i løpet av ett år kanskje får flere titalls henvendelser fra barn som forteller at de har problemer med barnevernet. I gjennomsnitt setter hun seg inn en ny sak hver uke. I hovedsak involverer hun seg i saker hvor barn og er plassert på institusjon, og de varsler at de blir ødelagt psykisk.

Tonje Omdahls advokat forteller at hun, sammen med Tonje, kommer til å gå til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg med den rettskraftige dommen fra lagmannsretten som Høyesterett ikke ville slippe inn. Hun mener bestemt at det Tonje publiserer om disse sakene er innenfor rammene for ytringsfriheten.

Tonje Omdahl kommer aldri til å gi seg i kampen mot barnevern og myndigheter ift til alle disse uretter begått mot barnefamilier og barn i Norge. Torsdag 29/8 og fredag 30/8 var Tonje for retten. Nå ønsker staten henne fengslet. Jeg støtter Tonje Omdahl, og jeg håper folk i Norge følger med framover nå med argusøyne, og stiller opp for henne, slik hun stiller opp for barn som begås statlige overgrep mot.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#tonje #omdahl #barnevern #staten #norge #bunnytrash #bunny

Spir (Astilbe).

Spir (Astilbe) har utrolig mange navn som blir brukt, noen er for egne arter, andre er lokale kallenavn, man kan lese: makinospir, japanspir, kinaspir, spirblom, arendspir, sildrespir og så videre. I dette innlegget forholder jeg meg kun til ‘Spir’.

Navnet spir viser til blomsteraksets form som ligner et spir, ganske enkelt. I Sverige (og en del i Norge) kalles planten astilbe og i England brukes navn som Astilbe, False Spirea og False Goat’s Beard.

Spir/Arendspir/Sildrespir/ er samlenavn for en gruppe hybrider som er foredlet fram gjennom krysninger med flere arter.

Spir er gjerne 40-100 cm høye, vakre bladfellende, stauder med en fyldig jordstengel og stive, opprette stengler, som ikke trenger å bindes opp. Spir har sammensatte, 3-ganger finnete blad. Små blomster i fargene rød, rosa og hvit (etter sort), som sitter i aks, som igjen er samlet i til dels store, tette blomsterstander.

Spir vokser godt i flere slags jord, men denne flerårige planten trives best i en moldrik, litt jevnt fuktig jord med lite eller ingen kalk. Spir bør helst ha lett skygge på vokseplassen, men hvis jorda er jevnt fuktig, tåler den også å stå i full sol. Den er meget herdig, de fleste sortene spir tilrås plantet til klimasone H7.

Spir har vakre bladverk, glinsende grønt, gjerne rødt ved bladsprett. Trives godt langs kanten av dammer og andre fuktige steder. Spir kan stå i 10-12 år før de må plantes om og er som nevnt en herdig plante, som kan dyrkes over store deler av Sør-Norge, og på lune steder i Nordland og Troms.

Spir foretrekker fuktig godt drenert jord, men den tåler imidlertid noe tørrhet. Spir blomsterfrø blir vanligvis sådd innendørs tidlig på våren og flyttet ut når været er varmere. Bruk en løs, myk jordblanding, og plant blomsterfrø på overflaten, press dem så litt ned i jorden. Vokser best i halvskygge i drenert jord som har en lett sur pH (6,0).

Populære sorter som holder utover høsten: Cattleya har fargen mørk rosa, blir 100 cm. Else Schluck har rødpurpur farge og blir 60-70 cm. Irrlicht er hvit og blir 50 cm. Alle disse blomstrer juli, august og september.

Dette er en allergivennlig slekt. Plantes om våren eller høsten med avstand 40 cm. Gode rabattstauder som formeres ved deling vår eller høst. Passer fint sammen med bregner. Den er også en fin snittplante og som interiør hvis en har tørket den, må da høstes tidlig. Regnes som høstplate da de fleste sortene blomstrer i juli-august, og hvis heldig – i september.

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#spir #arendspir #sildrespir #bunnytrash #bunny

Når bloggere får komplimenter og blir lei seg!!

Nå klarte jeg ikke å dyyyyy meg for å skrive om dette, det bare måtte bemerkes, for jeg synes dette var veldig oppsiktsvekkende. Jeg har ikke vært så veldig aktiv på å lese blogger i det siste. Har plagdes såpass mye med egen blogg at jeg har ikke orket. Det har vært mye tekniske problemer som på en måte innimellom gjør det litt slitsomt å skrive innlegg. Men jeg har postet både 1, 3 og 4 innlegg daglig likevel.

Anyways, i kveld tok jeg meg en liten leserunde hos bloggere jeg har brukt, og bruker følge. Og så kommer jeg innom en blogg der vedkommende, ikke bare i et, men i et par innlegg, fremmer at hun er lei seg på grunn av en (eller to) kommentarer hun hadde fått i bloggen sin. Det var noe sånt som ‘du er 60 år og flyr rundt som en 40åring’!

Really??

Dette er jo et helt supert kompliment. Om jeg skriver blogg når jeg har passert 60 år, og noen skriver slikt i mitt kommentarfelt, så vil jeg nok garantert smile stort, klappe i hendene og juble litt inni meg. Kan jo bare håpe at jeg får sådan kompliment. Eller håpe at jeg er i bevegelse når jeg er 60. Eller i det hele tatt lever! Hvordan i helv… kan man få vondt av eller bli såret av sådan??

Da jeg begynte å lese innleggene så tenkte jeg med det samme at noen hadde skrevet noe skikkelig stygt, så var det faktisk bare flotte komplimenter!! Jeg gir meg over!! Her sitter en annen blogger i Kongsberg og blir i perioder hetset på utrolig sårende vis, og størsteparten innad bloggmiljøet vet om dette. Jeg selv har opplevd så mange graverende og stygge omtaler fra et insekt og enkelte bloggere, drapstrusler tilogmed, og disse nevnte vet dette. Men da er det liksom ‘hev deg over det’, ‘ikke bli så krenka’a’ og så kommer dette??

I kommentarfeltet dukker en annen blogger opp som i alle år har vært raus med negative skildringer av enkelte bloggere, som i tide og utide kaller folk for lettkrenket fordi man blir såret av løgner og stygge kommentarer om en, mens i dette kommentarfeltet skriver hun ‘skjønner at slike kommentarer setter igang tanker’… whuuut?? Medhold i at dette er vond og sårende kommentar å få, når det er anything but!!

Første gang jeg har lest på blogg at noen ikke liker å bli omtalt som å være 20 år yngre enn en faktisk er. Spinnvilt!! Kjære deg, er du 60 og blir omtalt som 40 så ta deg en dans på bordet. Tidligere denne måneden døde en annen blogger fra denne plattformen, hun ble ikke 58 engang. Så har vi en annen blogger igjen, i begynnelsen av 40-årene, som ikke har kunnet fartet rundt noen steder på egenhånd på nærmere 10 år, i dag kan hun ikke gå rundt eget hus, ikke kunnet gjort på flere år..

Kan du farte rundt og danse som en 40åring når du er 60, så gjør det!! Skal ihvertfall jeg gjøre om jeg blir gitt muligheten!!

Les: «Jeg er ikke her for å passe inn»

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#sårende #vondekommentarer #mobbing #krenka #lettkrenka #kompliment #perspektiv #bunnytrash #bunny

SmaksLykke i Drammen.

Smakslykke er en delikatessebutikk på CC kjøpesenter her i Drammen. De selger masse digg av oster, spekemat, sauser, pizza og mye mer. De har også catering og café. Det er en stund siden de åpnet, og ved et besøk tidligere da jeg var på CC kjøpesenter kastet jeg et blikk bort på cafémenyen, og da så jeg at de solgte croissanter til 100 kroner stykket. Da tenkte jeg at der skal jeg aldri spise, haha..

De siste dagene har snuppen min mast om å teste maten der. Han følger med på TikTok-trender og denslags, så jeg tenkte, javel, greit. Jeg liker jo å prøve noe nytt, så dermed ble det tur til Smakslykke i dag.

I menyen er det noe de kaller for «Pinza – Romersk pizza». Det er altså en pizza bare at den vanlige pizzabunnen er byttet ut med et slags foccacciabrød. Jeg bestilte nummer syv «Pinza N’duja» og snuppen min bestilte nummer tolv «Pinza Polpette». Hver av disse koster 189 kroner. Og så bestilte vi oss hver vår Cola.

Dette var veldig godt altså! Generelt dyr butikk, men det skal jo være en delikatessebutikk da. Ikke et sted jeg kommer til å løpe til for å kjøpe hverken det ene eller det andre. Jeg finner mye godt andre steder og liker jakte på tilbudsvarer og denslags da jeg synes matpriser i dag er ganske så utidige. Men disse pinza-pizzaene var veldig gode (smakte på begge), og faktisk ikke så dyre tatt i betraktning størrelse, at vi ble mette på dem, gode råvarer, veldig gode smaker. Det foccacciabrødet er alle tiders. Så her vipper jeg mellom terningkast 4 og 5. Anbefaler alle å prøve!

Eneste jeg kan utsette på konseptet er at akkurat da vi var der var vi få gjester. Dette var like før rushet etter endt arbeidsdag. De kom først med min pinza, så måtte snuppen min vente mens hans ble stekt i ovnen. Altså, de kunne bare steke én og én pinza. Hva da hvis vi ikke bare var oss to? Hva hvis der var flere gjester? Akkurat dét var litt dumt. Men vi koset oss, som sagt pinzaene var veldig gode, anbefaler alle å prøve dette.

Smakslykke finner dere inne på CC kjøpesenter, Tomtegata 36, 3012 Drammen. Åpningstider 09:00-20:00 hver dag unntatt lørdag, da er det 09:00-18:00. Søndager er der stengt.

Bon appétit, jeg er mett enda 😜🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#smakslykke #cafe #catering #delikatessebutikk #pinza #bunnytrash #bunny

Tore Tønne, husker dere han?!

Etter gårdagens innlegg om hvordan media forfølger og jakter på kronprinsesse Mette-Marits førstefødte sønn Marius Borg Høiby, ble det mange diskusjoner i sosiale media, og det var flere som kommenterte til meg og andre «husker dere Tore Tønne?»

Tore Tønne ble født 5. mars 1948 i Ogndal i Nord-Trøndelag, han døde 20. desember 2002, han tok sitt eget liv etter at det i dette året fram til dagen Tønne ble funnet død, ble publisert cirka 150 større eller mindre medieoppslag om han, hans person, karakteristikker, graverende uttalelser, beskyldninger om korrupsjon, og så videre. Et helt mediekorps som var ute etter å knekke han. Det greide de, Tore Tønne begikk selvmord, bare 54 år gammel.

Kronprinsessens førstefødte sønn, Marius Borg Høiby, som er dagens målskive i media, er 27 år gammel.

Tore Tønne var en sterk mann, målbevisst og målrettet. Han var politiker og næringslivsleder, konserndirektør i Statoil, konsernsjef i Røkke-firmaet Norway Seafoods og helseminister i Jens Stoltenbergs første regjering (2000 – 2001).

Tore Tønne ble utdannet siviløkonom i Bergen og studerte jus i Oslo. Han ble ansatt i Utenriksdepartementet i 1972 og arbeidet i diplomatiet frem til 1981. Han innehadde også en rekke ledende styreverv, blant annet i Fokus Bank, Nationaltheatret, Luftfartsverket, og Høgskolen i Stavanger.

I desember 2002 ble det kjent at Økokrim etterforsket Tønne for å ha mottatt et honorar på 1,5 million kroner fra Advokatfirmaet Bugge, Arentz-Hansen og Rasmussen (BAHR AS) for rådgivning han i en periode på seks uker utførte for Kjell Inge Røkke i forbindelse med oppkjøpet av Kværner i etterlønnsperioden etter helseministerposten i Stoltenbergs regjering.

Tønne hadde skriftlig forsikret at han ikke hadde lønnet arbeid, noe som også stemte på det tidspunkt forsikringen ble avgitt. Da var det uvisst når og om han skulle få noe betalt oppdrag.

Honoraret ble av BAHR AS kamuflert ved hjelp av en falsk faktura. Saken førte til omfattende mediedekning. Økokrim tok ut tiltale mot Tønne 20. desember. Tønne ble meldt savnet på morgenen den 21. desember 2002, og like før klokken 19 samme dag ble han funnet død like ved sin egen bil. Etter cirka 150 medieoppslag om han, som gikk på så mye annet enn selve saken, knakk han sammen. Belastningen ble for meget. Dødsfallet ble raskt betegnet som selvmord, der var ingen tvil.

Oppslagene om Tønne startet den 4. desember 2002, først ut var følgende forsidetittel i Dagbladet: «Fikk 1,5 mill. for seks ukers jobb». Deretter eskalerte det fullstendig.

Brurås-rapporten konkluderer med at enkelte medier hadde en tendens til å kaste et «mistenksomhetens lys over så å si alt» Tønne hadde foretatt seg. Det ble i mediebildet også brukt svært negative karakteristikker av Tønne som person, og saken ble hos noen medier blant annet stemplet som mulig korrupsjon.

Respekt for mennesker og menneskeverd i journalistikken ble tema i Brurås-rapporten, der det også ble stilt spørsmål ved om omtalen av Tønne var berettiget, uansett hva han eventuelt kunne blitt funnet skyldig i.

Er alt hva som skrives om Marius Borg Høiby berettiget? Er alt sant? Nødvendig? Er det menneskeverd i journalistikken?

Tiltalen mot Tønne ble henlagt, mens advokat Øyvind Eriksen i BAHR AS fikk og godtok en bot på usle 50 000 kroner.

Her er rapporten fra Brurås-utvalgets gransking, kalt «3 uker i desember».

Tore Tønne begikk selvmord fordi han følte seg maktesløs overfor alle anklagene som haglet mot ham i pressen. Han var 54 år, en tøff sterk offentlig person med masse erfaring. Det var ikke kjent at han hadde slitt psykisk, at han hadde rusproblemer, var ustabil eller trengte noen form for hjelp – i motsetning til 27 år gamle Marius Borg Høiby.

Les: «Åpent brev til Se og Hør og Dagbladet»

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#toretønne #mariusborghøiby #psykiskvold #media #selvmord #bunnytrash #bunny

Solbrud.

Høstsolbrud (Helenium autumnale).

Solbrud (Helenium) er dagens plante. Du/dere har kanskje hørt om ‘Praktsolbrud’? Det er denne. Solbrud er i hovedsak hybrider (krysninger), det er mange av dem, og de artene som er brukt for å få fram hybridene kommer opprinnelig fra Nord-Amerika. Viktigste art i foredlingen har vært ‘Høstsolbrud’ (Helenium autumnale), som er mest populær.

De forskjellige solbrudene kan bli 50-150 cm høye. Dette er planter med bladfellende, opprette, rikt forgreinete stauder med godt forgreina røtter som nærmest danner klumper. Bladene er skruestilte, hele og lansettformete, og bladene peker nedover slik at de ser ut som vinger på greinene.

Blomstene, som sitter i de øvre bladhjørnene, er fra rødbrune til gule korgblomster. Fargene varierer fra sort til sort. Blomsterkorgas midtskive er nesten trill rund, og kantkronene er noe bakoverbøyde.

Prydsolbrud.

Solbrud trives best i en veldrenert, men litt fuktig, næringsrik og humusrik jord, i sol og halvskygge. Gjødsling en gang iblant gir rikere blomstring. Vanning anbefales i tørkeperioder. Planten er relativt rasktvoksende, og den bør deles med 5-6 års mellomrom. Deling bør skje om våren. Oppbinding kan bli nødvendig, særlig på steder med noe vind.

Herdighetsgraden som oppgis på forskjellige solbruder varierer. Noen arter oppgis H4, men de fleste H6. De er meget herdige. Jeg bruker egentlig si at, er planter kjent som meget herdige, forsøk uansett hvor du bor, hvis du liker planten. Den som intet våger, intet vinner.

Plant Solbrud i fuktig, men godt drenert jord i full sol. Sats gjerne på høyere varianter, spesielt under utsatte forhold. Vann regelmessig for å forhindre at jorda tørker ut, og fjern døde blomster for da kommer det nye og flere. Del solbrudens klumper/knoller med noen års mellomrom, om våren eller høsten.

Moerheim Beauty

Har du frø?

Plant frøene i vinduskarmen fra januar (eller så direkte ute mellom juni og juli). Spre frøene på våt jord, men ikke dekk over med jord. Hold temperaturen ved 20 – 22 grader og frøene vil spire etter 14 – 21 dager. Prikle dem og flytt dem til en mer næringsrik pottejord, og plasser så de unge plantene til et litt kjøligere sted for å styrke dem. Plant ut om høsten eller tidlig på våren. Klargjør jorda ved å gjøre den løsere, fjern ugress, grav et plantehull, plant stauden, fyll hull med jord og vann deretter.

Her er noen populære sorter: «Crimson Beauty» er 50 cm i høyde og fargen rødbrun, blomstrer best i august og september. «Die Blonde» kan bli inntil 130 cm høy og er gule med vakker blomstring i juli, august og september. «Moerheim Beauty» er rødbrun, blir 90 cm, blomstrer i juli, august og litt til.  «The Bishop» er mørk gul, cirka 70 cm høy og blomstrer i juli og august og «Wyndley» er orange, 70 cm høy, blomstrer i juli, august, og ofte enda lengre. Alle disse er meget herdige.

Solbruder er gode rabattplanter. Det anbefales at de plantes med en planteavstand på 35 cm, gjerne mer. Formeres med deling eller stiklinger som tas om våren. Solbrud blomstrer fra juli til september, og ofte lengre, alt etter sort. De er også vakre snittblomster.

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#solbrud #prydsolbrud #høstsolbrud #bunnytrash #bunny

Når bloggflammen slukkes!

Det har vært en trist sommer når det kommer til bloggen. Én etter én dette året har flere flotte fine bloggere forlatt plattformen. Noen bloggere som jeg har sett opp til, respektert og hatt en god tone med. Samtlige har hatt sine grunner til å takke for seg, andre prosjekter, jobb og denslags, men nå siste tiden har det vært noen som har valgt å gi seg fordi blogg.no er en synkende skute, noe vi har visst lenge. Men at det skulle bli slik at blogg.no saboterer for oss på denne plattformen, det er vanskelig å svelge.

De jeg har kontakt med av bloggere forteller at dem er demotiverte og oppgitt. Jeg selv ymtet såvidt innpå i et innlegg i går at situasjonen begynner å bli pinlig. Og i dag leser jeg at en av mine favoritter, nok en gang en favoritt, i dag slukker lyset på bloggen sin og forlater blogging. Gnisten en har hatt, gløder ikke opp lengre, flammene dør hen, man blir ikke motivert til å blogge når man er vitne til hvordan de som drifter plattformen destruerer den.

Jeg skrev i går at jeg har kontaktet blogg support, men fremdeles intet svar å hente. Fremdeles i dag er det problemer med riktige antall sidevisninger på blogg.no, og andre ting her som ikke rettes opp. I morgen kan mang en blogger skryte av å ha rykket opp en plass på topplisten, ikke fordi en har skrevet et bra innlegg som har skapt engasjement, men fordi nok en bra blogger slukket sin bloggflamme, takket for seg og lukket døren.

Klem til Helene aka «ZoeticWorld», jeg vil savne roadtrip-innleggene dine, og innlegg skrevet på «vårt språk». Du er, og har alltid vært ei kul dame. Kos deg med bålmannen din, så prekas vi på facebook, og sees etterhvert i gamle trakter 🥰🐰

«Lavmål av blogg.no»

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#blogg #bunnytrash #bunny

Åpent brev om Marius Borg Høiby, til Se og Hør og Dagbladet!

Marius Borg Høiby befinner seg nå i Pisa (Italia) sammen med en kamerat. Ifølge Se og Hør og deres «sikre» kilder er Marius og kameraten usikker på hva de skal gjøre videre nå etter at Marius visstnok er blitt avvist som gjest i bryllupet til sine «venner» tidligere «Farmen»-deltaker Karianne Vilde Spetalen, og milliardærsønn Kristian Spetalen som i disse dager skal smis i Hymens lenker i et storslått bryllup med en rekke rike og mediesky gjester fra inn- og utland.

Det heter seg at Marius Borg Høiby takket tidlig nei til sin «tante» prinsesse Martha Louises bryllup som skal skje nå i helgen, fordi han hadde takket ja til invitasjon til Spetalens bryllup i Italia.

Se og Hør skriver at flere norske medier er på plass i Italia for å forsøke å få Marius Borg Høiby i tale. Jeg tenker at det er trygt å si at Se og Hør selv har flere utsendte som nå jakter på Marius. Men hvorfor?

Saken er ute, folket er opplyst og vet at Marius har utført vold mot sine kjærester, brukt narkotika og så videre. Marius selv har innrømmet dette og forklart at han har hele sitt liv slitt psykisk og at han sliter med rusproblemer. Det er intet nytt å formidle før etter en rettsak og en rettsdom.

I dag gikk det kaldt nedover ryggen på meg da jeg leste at Marius hadde blitt avvist i sine «venners» bryllup, og at Se og Hør melder at de vil fortsette jakte på han for å «få han i tale». Dette skremmer meg.. jeg fikk en slik «prinsesse Diana vibe».

Jeg selv skrev mitt innlegg «Marius Borg Høiby» kort etter hendelsen på Frogner hvor han hadde begått vold mot, og truet Rebecca Helberg Arntsen. Og jeg fulgte opp med et innlegg om «Rebecca, Juliane og Nora» noen dager etter hvor jeg ytret min respekt for at dem står frem og setter fokus på vold i nære relasjoner. Dette mener jeg fortsatt, respekt for å stå frem, at det er viktig og bra og få fokus på denne type overgrep, for å kunne hjelpe andre utsatte. Jeg har også skrevet at jeg mener at Marius Borg Høiby ER en offentlig person, og at jeg mener saken kan da diskuteres offentlig, men..

Siste dagene har jeg observert media, da spesielt Dagbladet og Se og Hør som fråtser i denne saken. De reposter artikler uten nytt relevant innhold. Det er hele jævla tiden. Faktisk bare minutters mellomrom. Som om de nyter dette og ønsker å fullstendig ta knekken på en 27 år ung mann som har innrømmet å slite psykisk. Om Marius er en offentlig person javel, men nå handler det soleklart ikke om å formidle nyheter i saken. De skal knekke han, det er innlysende.

I mitt første innlegg om Marius Høiby avsluttet jeg med at det er bare å ta fram popcornet, for fremover nå vil dette bli et jævla sirkus. Jeg fikk rett. Men nå har det passert sirkus. Nå opptrer media som om det er dem som har enorme psykiske problemer. De er gale. Nå presser de altså så på at tilogmed jeg blir særdeles bekymret. Hva om Marius forsøker flykte fra pressen og havner i en dødsulykke, som Diana? Hva om det klikker for han og han gjør noe enda dummere enn han allerede har gjort, i ren desperasjon? En skal ikke kimse av psykisk helse. Hva hvis jeg får rett igjen, at dette ender ikke bra?!

Er det noen som kan forestille seg følelsen av å bli hatet av en hel verden, forfulgt og jaget som han blir nå? Han er angivelig avvist i et bryllup til hva han garantert må ha ansett som veldig gode venner, siden han heller takket ja til det, fremfor et kongelig bryllup og som i tillegg er hans egen familie. Hvor alene må han føle seg? Venneløs og hatet. Nå må alle roe seg ned tenker jeg.

Nå er det tilogmed slik at Karianne Vilde Spetalen og Kristian Spetalen har gått ut og sagt at Marius Borg Høiby ikke er avvist av hverken dem selv eller gjester, men at han aldri har vært invitert til deres bryllup. Hva som er sant vites ikke. Marius er som kjent i Italia, og det heter seg at han er god venn med det blivende ektepar. Virker veldig rart, men igjen, tydelig at media er ute etter å knekke kronprinsessens sønn med alt de bedriver.

I dag 29. august er Kong Harald og Dronning Sonjas bryllupsdag, i helgen skal deres eneste datter gifte seg. Dette burde være en uke de endelig skulle glede seg over et høydepunkt i livet. Etter pandemi, sykdom og skandaler. De nærmer seg 90 år, og er vårt lands ansikter utad. Litt respekt fortjener de, men norsk media, med støtte fra staten, bedriver en grusom jakt for å drive deres svigerdatters sønn ut i desperasjon.

Jeg er redd en ulykke vil skje, jeg er også redd for Marius’ psykiske helse. Tar han sitt eget liv, så blir ikke jeg sjokkert. Å drive noen til selvmord med medias psykiske voldsovergrep, er man da noe bedre enn Marius?

Se og Hør? Dagbladet? Media?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#mariusborghøiby #spetalen #bryllup #kongehuset #kongefamilien #voldinærerelasjoner #vold #heksejakt #psykiskvold #media #bunnytrash #bunny

Kinasøte.

Kinasøte (Gentiana sino-ornata) er viltvoksende i de sørvestre deler av Kina og en plante som passer seg godt hvis en ønsker blomstring i hagen utover høsten.

Dette er en lav cirka 10 cm høy teppedannende, bladfellende staude med nedliggende stengler, smale, nåleaktige blad og trompetformede blå eller hvite blomster i toppen av stenglene. Blomstene er trompetformede, klarblå, hvite eller lyseblå, alt etter hvilken sort.

Blomstene sitter enkeltvis i toppen av stenglene og blomstrer fra september- og er en av de siste plantene som blomstrer i hagen helt til det blir for mørkt eller kaldt. Den tåler noen kuldegrader før den blir ødelagt, men den blomstrer ikke når temperaturen blir lavere enn 5 grader. På kalde høstdager er derfor blomstene åpne bare noen få timer om dagen, når solen varmer.

Kinasøte trives best i en godt drenert, kalkfattig, humusrik, næringsrik jord, i halvskygge. PH i joden blr være 5-7 og planten bør deles og plantes om ganske ofte, omtrent hvert 3. år, og da tidlig om våren.

Kinasøte er en god rabattplante, som er populær i fjellhager. Brukes også som bunndekke. Anbefalt lanteavstand er 30 cm. Den er meget herdig, klarer seg i hele landet, men usikker på Nord-Troms- og Finnmark. Men hadde jeg bodd der, ville jeg likevel forsøkt å plante den, hvis det var en plante etter min smak. Den som intet våger, intet vinner. Kinasøte er også en veldig fin snittblomst.

Slektsnavnet Gentiana er etter kong Gentis av Illyria som først brukte planten som medisinplante. Sino-ornata betyr «kinesisk vakker», og gjenspeiler at det var nettopp i Kina, 1904, denne planten første gang observert.

Kinasøte er lettdyrket, men krever nøytral eller sur jord. Det må ikke kalkes der den står. Finest blir den i lett fuktig jord, og full sol. Formeres ved deling eller med frø. Enjoy!

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#kinasøte #bunnytrash #bunny