En nydelig dag med små aper, frosker og mer i Oslo!

I dag har snuppen min og jeg tilbragt hele dagen i Oslo, greit å komme seg hjem før solen går ned 19:57. For sol har det vært til stor glede og behag. Jeg elsker det! Vi har vært litt hist og her, på uterestauranter, på kjøpesentre. i parker og så videre. I morgen stenger de toglinjene, så det var greit med en tur i dag, siste dagen i mars.

Her kommer noen bilder fra Oslo reptilpark, hvor de har øgler, slanger, krokodille, aper, fisk, frosk, edderkopper, skorpioner og insekter. Noen år siden sist jeg var her, så dette var moro. Jeg elsker artige dyr og vesener. Mange flotte og utrolig fascinerende og søte dyr. Dette er en privateid norsk dyrepark, og Norges eneste reptilpark.

Parken åpnet i Storgata 26 i januar 2002, men flyttet til nåværende adresse høsten 2007. Altså St. Olavs gate 2. Dessverre fikk vi hverken koset med slangene eller edderkoppene denne gang, slik som tidligere, var bare ei litta jente som jobbet der, så hun kunne kanskje ikke påta seg det ansvaret. Kanskje neste gang..

Nå er ikke snuppen min spesielt glad i reptiler da, men han innrømmet at noen av disse var morsomme å se. Vel å merke gjennom glass. Der var faktisk en edderkopp han syntes var flott også, men påsto likevel at han hadde dødd om han fikk den på seg. Personlig så ville jeg gjerne holdt den edderkoppen, den var dritfin. Dere ser den litt lengre opp her, den er svart og orange. Kul sant!?!!

Overraskelsen var jo disse apene. Kunne ikke huske at de hadde dem da jeg var i reptilparken sist for noen år siden. Det er Dvergsilkeaper, de er ikke større enn 14 cm utfra skiltet, jeg synes de så litt større ut da, men de var veldig små, artige og søte. Snuppen min trodde først det var ekorn, hahaha..

Jeg må jo si dvergsilkeapene var en høydare og favoritt, men som alltid blir jeg mest fascinert av Pilgiftfroskene. De har sort og gul variant og blå variant der. Disse er små og ser ut som leker, de beveger seg robotisk og er nysgjerrige. En av de blå kom helt inntil glasset og så ut som om han ville snakke med meg. Artig liten type det der.

Øgler, firfisler, gekkoer og kameleoner. Utrolig spennende. En må liksom lete godt med øynene for å se dem, de skifter farge, er kaldblodige og kan bli som omgivelsene. En kameleon greide jeg rett og slett ikke få øye på. Men de er jo slik, klatrer de på en pinne så skifter de farger og ser ut som en pinne, står de på en stein så ser de ut som stein.. plutselig ser man bare et øye som blinker, hehe..

Denne tassen på bildet over lå egentlig å sov på en gren, så ble han vekket av en liten unge som skrek og banket på glasset. Det må sies at jeg er ikke spesielt begeistret for at dyr er i fangeskap. Men såvidt jeg har skjønt er her bare arter som har det godt og trives i disse burene, selv om verdenen er rundt dem er begrenset. De blir ivaretatt, men jeg sår mine tvil om at det er heldig med disse ungene hvor foreldre ikke viser ansvar, bare ser på og ler. Bare litt til så hadde jeg skremt både ungen og foreldrene, bare for å understreke et poeng..

Anyways, menneskers bedritne og hensynsløse adferd til side. Har dere aldri vært i reptilparken før, og har muligheten når dere er i hovedstaden, så anbefaler jeg en tur. Ligger veldig sentralt, og adressen finner dere lengre opp i innlegget her, og det er også et veldig enkelt søk på nettet.

Yupp, dette har vært en utrolig fin dag i Oslo, og kjempespennende å se de artige og meget «iøynefallende» (haha) dyrene i reptilparken. Og så fikk jeg faktisk også krysset punkt 5 på listen av «13 ting jeg ville gjøre i mars», det er digg å komme seg ut igjen, gjøre ting, se oppleve, og dette ble da på månedens siste og fineste dag..

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#osloreptilpark #dvergsilkeape #pilgiftfrosk #oslo #bunnytrash #bunny

Flueblom (Orkidé).


Vi snakker om orkidéer som om de er eksotiske og finnes kun importert fra det store utland og til blomsterforhandlere som selger videre til oss blomsterentusiaster. Slik er det ikke.

Jeg har tidligere skrevet om Flekkmarihånd som er den av Norges orkidéer som er vanligst og mest utbredt. Den finnes på myrlendt grunn til opp mot snaufjellet i hele landet. Og jeg har skrevet om Marisko som er en sjelden plante som selv om den finnes over store deler av landet er den i klar tilbakegang og det ser stygt ut for framtiden. Det blir bare færre og færre. Dette er altså ville orkidé som vokser her i Norge. De ville orkideene i Norge tilhører en fantastisk plantefamilie med både sjeldne og vakre blomster. Vi har vel 40 arter og underarter og av disse er 20 rødlistet og 13 er fredet.

Orkideer vokser fra kysten og høyt til fjells. Med dagsturer fra Oslo vil det kunne finnes rundt 35 arter, mens Bergen og Trondheim har et par-tre mindre, og Tromsø kommer opp i nær 25. Videre nordover synker antallet raskt. For å ta vare på disse plantene, er det nødvendig at folk som forvalter utmark kjenner dem. Bli gjerne orkidéjeger, men forlat plantene like uberørt som da du kom!

Vi har en, ikke akkurat orkidéjeger her på bloggernes plattform, men heller en naturjeger. Margrethe heter hun og drifter bloggen «Utifriluft», og dagens plante, nemlig orkidéen Flueblom var det hun som tipset meg om da hun ofte ser denne på mange av sine utallige turer ut i skog og mark.


Flueblom
(Ophrys insectifera) er en av de mest særegne orkidéene i Norge. Blomstene har utseende og duft som imiterer hunner av noen arter av graveveps og blomstene oppsøkes av hannene hos disse artene i den hensikt å pare seg med det de tror er en hunn. Denne atferden vil kunne føre til pollinering.

Flueblom er sjelden i Norge og har en østlig utbredelse fra sør i landet nord til Fauske. Arten vurderes til nær trua i Rødlista fra 2015 og den er fredet her i Norge.

Flueblom blir opp til 30 centimeter høy med tungeforma, ganske breie blader nederst. Stengelen er rett og har noen få blomster med svært karakteristisk utseende. Blomstene består, som vanlig hos orkidéer, av seks blomsterblader. De tre blomsterbladene i den ytre kretsen er grønne og ganske små. De tre indre blomsterbladene er i hovedsak brune. To av disse blomsterbladene er smale, mørkebrune og sitter øverst i blomsten. Disse to bladene imiterer antennene hos gravevepsen som blomsten etterligner. Det siste blomsterbladet, leppa, utgjør hoveddelen av blomsten og illuderer insektets kropp med to fliker som kan ligne på vinger. Fargen på leppa er hovedsakelig matt brun, men det er tre områder som glinser blålig og som antas å imitere insektets øyne og refleksene i vinger i hvileposisjon.

Flueblom finnes kun på baserik mark i kalkfuruskog, enger og myrer. Geografisk er artens utbredelse i Norge tredelt. Den opprinnelig videste utbredelsen har vært på søndre Østlandet, sør fra Kragerø og nord til Hole med utbredelse østover. Deretter har arten flere populasjoner nord i Trøndelag og de nordligste forekomstene er i Salten. Arten er trolig i tilbakegang i store deler av områdene; i sør er det særlig nedbygging i tillegg til hogst og gjengroing som er truslene, mens de nordlige populasjonene trues av gjengroing.

Verdensutbredelsen for arten er Europa med tyngdepunkt i Mellom-Europa østover til vestlige Russland.

Flueblom er insektpollinert, men har ingen belønning til sine besøkende insekter. Slik «narrepollinering» er utbredt i orkidéfamilien, og så mye som mellom en tredel og halvparten av alle orkidéer er tilpassa et slik system. Det særegne med flueblom er at det ikke er matsøket (nektar) til insektet det snyltes på, men partnersøk. Ved at blomsten utseendemessig og duftmessig imiterer hunner av gravevepsslekta flueblomstgraveveps, vil den tiltrekke seg hanner som vil forsøke å pare seg med det den tror er en hunn. Hannen vil lande på blomstens leppe med hodet plassert oppover og vil trykke hodet mot øvre del av blomsten der pollenkøllene er plassert. Pollenkøllene vil så kunne festes til insektets hode og fraktes ut fra blomsten, og pollen vil kunne avsettes på neste blomst som besøkes av insektet.

Denne orkidéen er jo helt fantastisk. Takk til «Utifriluft» for tipset. Artig lesing dette, på tross av at denne holder på å forsvinne, hvilket er trist. Flueblom har vært freda i Norge siden 2001.

Les mer om Orkidé her:

«Orkidé».

Spesielle orkidéer:

«Naken Mann Orkidé»

«Frynsete Orkidé»

«Svøpt Baby Orkidé»

«Apeansikt»

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#flueblom #orkide #bunnytrash #bunny

Det BLIR påskemoro med Bunny!

En leser lurte på om det blir påskenøtter eller noe på bloggen her i år. Jeg har vært litt usikker om det da jeg har observert litt støy rundt hva jeg bedriver på blogg. Jeg leser i kommentarfelt at noen gjør narr av at jeg bruker dele ut Flaxlodd til jul og påske. Dette er jo de samme som kritiserer alt annet jeg skriver også, så konklusjonen er at det BLIR påskemoro!!

Det er bare å innse at enkelte er bitre uansett, og om noen blir lottomillionærer, det være bloggere som AudMarit som sliter litt innimellom, ZoeticWorld som trenger et nytt hjem på hjul, eller hyttedrømmen til Solliv som blir oppfylt, det synes jeg hadde vært bare storartet å kunne bidratt til. Altså om jeg hadde vunnet 1 million selv og gitt halvparten til Barnekreftforeningen, så hadde jeg nok fått kritikk for det også.

Ingen dager er like, og noen ganger har jeg dårlige dager, og da preller ikke piss like lett av som det gjør ellers, det er jo noe bitre folk vet, at om en bare fortsetter og fortsetter på den måten, så vil det komme en dag de greier å vippe den de har satt seg som mål å harselere med. Det er det som er målet, å knekke noen. Men kaniner er spenstige, tjolahopp fallerallera, og Bunny tramper videre.

Jada jada, så fikk jeg litt skrivekrampe i det vide og det breie her. Jeg MÅ liksom forklare, hehe.. men ja, det BLIR påskemoro, om det blir nøtter, quiz eller whatever vet jeg ikke. Men jeg skal prøve holde det enkelt.. som en forsmak på det har jeg følgende å komme med. Dere ser det bildet av de to morsomme rosa og hvite påskeeggene med føtter, hanekam, solbriller og gul punkersveis? Hvilket av de to tror dere er mitt? Det til venstre eller det til høyre? Kun svar i kommentarfeltet her i bloggen vil bli godkjente.

Alle som svarer riktig er med i trekning om flaxlodd førstkommende lørdag formiddag!!

Påskeklem på forskudd 🐣🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#påske #bunnytrash #bunny

Topplisten og tanker om blogg.

Da jeg logget meg inn på blogg i dag var det første innlegget jeg leste fra «Strikkekjerring» der hun takker sine lesere for å bragt henne til 5.plass på topplisten. Jeg ville heller bemerket hvor mange som besøker bloggen, fremfor plasseringen. Som jeg bruker si, jeg kan heller ligge på 20. plass med 2000 visninger, enn på 10. plass med 1000 visninger. Det er leserne, det er dere som er viktige. Uansett, det er vel fortjent. Da denne dama kom inn på blogg.no som fersk blogger her, da skrev jeg at nettopp dette ville skje, hun ville klatre raskt til topp 5. Hun vil nok også snart nå høyere enn dét, sann mine ord folkens.

Hva er oppskriften? Vel, dama har konseptet klart, hun skriver om strikking og hobby. Dét er den røde tråden, så sper hun litt på med å dele litt fra hverdagslivet sitt, noen samfunnsbetraktninger, og historiske tilbakeblikk. Slik har vi blitt kjent med henne, alltid hyggelig, besøker medbloggere, legger igjen kommentarer, og kommer ikke med nedsettende kommentarer. Ei heller eller daglige innlegg med negative karakteristikker, som om en er besatt om hva andre kollegaer skriver mener, og gjør. Litt kritikk mot hva folk publiserer offentlig er lov, det må man tåle innimellom, men denne dama har kun hatt fokus på sitt eget, veldig bra kjerring dette!

Videre skulle jeg skrolle på forsiden og finne en annen blogg jeg leser, og kom da til å klikke feil. Plutselig var jeg innom bloggen «Strikkepiken», og dette er virkelig en forundrerlig greie. Den bloggen har ligget høyt og urokkelig over lang tid, men siste innlegg består kun av teksten «Hei. Legger ut nytt innlegg for å holde bloggen levende. Tenker å skrive litt mer etterhvert, men må sette meg inn i ny plattform og alle disse greiene, før jeg kan gå løs på ny». Dette var jo i januar, hele greia er jo en bløff!! Innlegget før det er fra mai 2022. Og bare litt scroll så er vi plutselig i 2017. Altså en blogg uten innlegg som ligger ustanselig på listen uten oppdateringer, dette stemmer ikke, ugler i mosen, og jeg synes heller ikke det er greit.

Noen bloggere jobber med bloggene sine, har som mål å komme inn på topp 20, der man vises, med bilde og fremheving av bloggens tittel. Se for dere at for eksempel en haug av tidligere toppbloggere gjorde det samme, postet et innlegg der det står «legger ut et innlegg for å holde bloggen levende», thats it. Så havner disse på på toppen av listen alle sammen. Det hadde vært noe det. Om Sophie Elise, René Kleveland, Mammaen til Michelle, Pappahjerte, TCMN, Kokkejævel, Mette Ask, Anne Brith Davidsen, Bloggomtoppbloggere og Isabel Raad mfl hadde gjort det samme. Hadde det vært noe igjen av gulroten til oss andre? Jeg synes ikke den greia er fair. «Stina» er også en blogg som bare «holdes levende». Vel vel, det er hva det er, det må være lov å si at jeg synes det er ugreit.

Når jeg først havnet inne på kritikk, så vil jeg igjen henvise tilbake til «Strikkekjerring» sin oppskrift for å bygge opp bloggen. Måten hun har klart dette på fortjener gulroten. Men jeg må si at andre oppskrifter der det brukes overskrifter som antyder at man skal skilles, det er drøyt. Jeg har ikke lest innleggene, men kjenner lusa på gangen, det handlet sikkert om at den ene skulle på butikken og handle mat, og den andre på trening eller noe. Garantert ingen skilsmisse, ikke enda ihvertfall. Overskrifter om selvskading, noe som sikkert handler om en sjokolade som ligger i kjøkkenskuffen og frister. For meg blir det så dumt. En overskrift om en kropp som ikke fungerer, som sikkert handler om vondt i en tå. Det føles som latterliggjøringer av alvorlige livshendelser, psykisk helse og sykdommer som mange av oss har slitt eller sliter med. Sånt noe synes jeg er ugreit, men bevares, fullt lovlig. Clickbaits er skrik etter oppmerksomhet, jeg har gjort det mange ganger selv. Har jo blogget i 12 år eller mer.

Ellers er jeg veldig glad for å kunne lese innlegg der bloggeren faktisk legger litt sjel i arbeidet sitt. Disse med elendig norsk burde gå over tekstene sine en ekstra gang før de poster innleggene sine, særlig om de har en blogg som skal utgi seg som nyhetsmedia, det være media eller alternative media. Jeg snakker ikke om skriveleifer, men grove feil. Når man bytter om på ord, skriver komma på helt feil sted eller sådan, så kan budskapet en formidler plutselig få en helt annen mening. Jeg glemmer aldri den dagen jeg logget meg inn her på blogg og møtte overskriften «Ble voldtatt av BARE fire stykker». Seriøst!!

Nå har jeg ikke sett på en stund at disse grove feilene har blitt så graverende som eksemplet, men det kan lett skje når en faktisk fortsatt enda ikke ser ut til å bry seg med korrektur. Men enda mer kvalmende synes jeg det med bloggere som skriver at de kunne tenkt seg å sparke ihjel medbloggere og trampe på dem til de slutter å sprelle, skriver om reelle drapstanker, og at andre bloggere da igjen hiver seg på og sier de nyter selskapet. Jeg må si at jeg så absolutt liker og foretrekker «Strikkekjerring» sin oppskrift best av alle disse, og mange er enig ned meg om det, nettopp derfor vokser akkurat den bloggen!

Til slutt må jeg si at jeg har lekt med noen tanker om endringer her på blogg.no. Jeg kunne faktisk tenkt meg at man fjernet tallene på topplisten, altså listeplasseringen 1-100. Og eventuelt antall sidevisninger også. At listen bare ganske enkelt har den mest leste øverst og slik fortsetter det nedover, uten tall. Det tror jeg hadde blitt alright.

En annen ting, jeg savner en blokkeringsfunksjon. Altså som på Facebook, hvor man blokkerer så slipper man se de (lesere/bloggere) man ikke ønsker. Man kan jo blokkere insekter i eget kommentarfelt, men hva med en funksjon som gjør dem usynlig overalt? Når en blokkerer Ole Hansen på FB så ser man ikke vedkommende noe mer, ikke kan de sende deg meldinger eller kommentarer, og ikke ser du dem på veggene til noen andre, eller i diskusjonsgrupper og så videre. Tror det hadde vært forebyggende for stalking, hets, mobbing, konflikter og dårlig klima på plattformen.

Hva mener dere?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#blogg #bunnytrash #bunny

Porselensplante (Hoya).

Porselensplante / Hoya carnosa.

Noen postet et bilde av en plante med navnet Hoya macgillivrayi som er en raskt voksende vinplante hjemmehørende i det nordøstlige Australia. Jeg forsøkte febrilsk å finne et norskt navn på denne, og da fant jeg ut at det er en type Hoya, en voksblomst. Men på mange av disse typene er det ikke norske navn.

Hoya carnosa eller porselensplante er den vanligste potteplanten i den store slekten Hoya, som består av flere hundre arter og sorter. Det finnes også ulike sorter av Hoya carnosa, for eksempel den vanlige ‘Australis’ og ‘Silverspots’ med sølvprikker. Den førstnevnte som jeg så bilde av er den som er avbildet under.

Hoya macgillivrayi.

Porselensplante (Hoya carnosa) er en klassisk og lettstelt potteplante med tykke, mørkegrønne og blanke blader. De fleste kjenner til planten, ihvertfall gjør jeg det, mange jeg kjenner har den. Den er vakker, og får den nok lys, vil den etter hvert blomstre med søte, små velduftende blomster som ser ut som porselen. Jeg ser den for meg, og jeg kjenner duften, så spesiell er den altså.

Porselensplanten er en slyngplante med lange ranker, og den er som regel bundet opp med ståltråd i en bue eller pyramide i butikkene, men men den trenger ikke det, du kan selv bestemme formen ved å lede planten i ulike retninger.

Planten kan bli riktig så gammel, og den blomstrer gjerne mer jo eldre den blir. Blomstene produserer nektar som ser ut som dråper på blomstene. Denne kan dryppe, så beskytt gjerne underlaget for å unngå flekker. Hvis du vil at planten skal blomstre, bør du være forsiktig med å klippe den, den blomstrer nemlig på gamle skudd.

Hoya pubicalyx.

En porselensplante har relativt tykke blader. Det gjør den både robust og lettstelt, dette er rett og slett en plante som tåler å glemmes i ny og ne. Men den liker å stå lyst, men ikke i direkte sollys. God stuetemperatur er bra for porselensplanten, men den kan ha godt av en vinterdvale i litt kjøligere temperatur i de mørkeste månedene. Bør ikke stå i under 15 grader. Vannes helst med lunkent vann, men ønsjer å tørke lett opp mellom hver vanning. Løft på potten for å sjekke om den er lett eller tung. Det gir deg en mye bedre indikasjon på om det er på tide å vanne enn å bare kjenne på jorda med fingeren. Liker å få dusjet vekk støv av bladene. Gjødsles én gang i måneden fra vår til høst, hviler om vinteren.

Porselensplanter, og Hoya generelt, er glad i å ha det litt trangt, det vil si en trang potte med dreneringshull og helst skål under. Løft planten ut av potten for å sjekke om den trenger en større potte. Hvis den er full av røtter, er det på tide med omplanting, men da bare til en potte som er bare litt større. Bruk veldrenert næringsrik jord.

Porselensplanter kan formeres med toppstiklinger og dukan også formere den med jordavleggere.

Hoya lacunosa.

Hoya pubicalyx, Hoya kentiana, Hoya macrophylla og Hoya lacunosa er eksempler på andre arter i den fantastiske Hoya-familien. Og selvsagt den jeg nevnte øverst, Hoya macgillivrayi, som er årsaken til dette innlegget.

Mange har virkelig lagt sin elsk på denne slekten, og det skjønner jeg godt, jo mer jeg ser, desto mer fascinert blir jeg.

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#porselensplante #porselensblomst #voksblomst #hoya #bunnytrash #bunny

Gratulerer med dagen fineste Ella!!

Gratulerer med dagen fineste Ella Madonna ❤️

Lille vakre nurket vårt. Tenk at du er 11 år. For hvert år som har gått blir det vanskeligere å la det synke inn. Tiden går altfor fort. Det føles virkelig ikke som 11 år siden da jeg fikk deg i mine armer første gang. Nå kom du jo ikke til oss før du var åtte uker, men likevel.. Hjertet mitt vokste den dagen, jeg glemmer aldri den følelsen, det var kjærlighet ved første øyekast.

Jeg hentet deg i Oslo da du kom fra Ålesund, og vi dro da hjem hit til Drammen, jeg plasserte deg i armene på snuppen min, og jeg kunne se han smeltet umiddelbart.

Du (og rampedatteren din) er virkelig det beste vi har gjort. Men det du som er årsaken, du gjorde vår lille familie hel med alle dine raptuser, din vilje, boffingen, all gleden, all kosen, vesle Ariel, og all din kjærlighet som ingen kan overgå.

Vi elsker deg uendelig ubeskrivelig mye ❤️

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#ella #mops #fødselsdag #bunnytrash #bunny

Liker du kake – husker dere Lene Elisabeth?!

Jeg savner virkelig «LeneElisabeth» her på blogg, hun koselige snille dama i Larvik med feel-good bloggen med samme navn. Hun som vant GryXen Award 2021 som «Årets Home-Maker» og igjen i 2022 som «Årets Hjem og Interiør-blogger».

Prisen i desember i fjor fikk hun på tross av å glimre med sitt fravær. Den måneden postet hun kanskje to innlegg, omtrent det samme som hittil i år. Det har med andre ord blitt mindre og mindre blogging fra den kanten, og mer og mer noe annet. Nemlig kaker og sånn!!

Der er en side på Facebook jeg følger (sikkert på Instagram, TikTok og så videre også) som heter «For_you_by_Lene» og der poster Lene fantastisk kakekunst.

Jeg tenkte bare jeg måtte gjøre dere som stikker innom her oppmerksom på den siden, de flotte bildene, og kakene». De tre bildene dere ser her i innlegget er fra den siden, og laget av Lene.

Jeg merker ikke dette innlegget som reklame da dette er en anbefalelse, og bildene får jeg lov til av Lene å bruke til å pynte blogginnlegget mitt med. Så det så!! Haha..

Vel, det var det jeg ville si!!

At Lene lager fantastisk kakekunst. At alle burde titte innom siden hennes og se de flotte bildene. At jeg savner henne på blogg, og at hun er ei alle tiders flott dame tvers gjennom! Mannen hennes er heldig, og de er heldige de som disse kakene er til, vet ikke om jeg hadde klart spise så flotte kaker, men det er nå meg det..

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#leneelisabeth #foryoubylene #bunnytrash #bunny

Kaninører (Bunny Ears Cactus).

Denne kaktusen sier seg selv måtte nevnes her i bloggen i mitt Bunnys Blomster konsept. Altså Bunny Ears (Kaninører) er jo bare sååå festlig!!

Bunny Ears kaktus er en populær kaktus på grunn av sine flate morsomme blader, mangel på lange skarpe pigger og at den er lett å behage. Og den er definitivt et fantastisk tillegg til enhver som samler på kaktuser i sine hjem. I tillegg er de omsorgstolerante, hehe, noe som gjør disse bedårende kaktusene til en flott følgesvenn og et brilliant valg, spesielt for noen som elsker å reise mye.

Kaninører (Opuntia Microdasys), eller også kjent som Bunny Ears eller Angel’s Wings Cactus er en unik plante som har sin opprinnelse i det nordlige Mexico. Denne kaktusen danner tykke, ovale puter med uklare, hvite eller gule glochider som er designet for å løsne med en enkel berøring, og vokser i tette busker, som sprer seg ut til å dekke omtrent 60 til 150 cm av bakken når den modnes og kan også nå opp til 38 til over 60 cm høye.

Sammenlignet med andre sukkulenter eller kaktuser tåler Bunny Ears lengre perioder med tørke, takket være putene! Men i løpet av den første sesongen av Bunny Ears til det nye vekstmiljøet eller beholderen, vil den trenge litt ekstra kjærlighet og omsorg, bare til den utvikler et sterkt og sunt rotsystem.

Du kan hjelpe Bunny Ears med å tilpasse seg raskere ved å sørge for at jorden konstant er fuktig. Gjør dette ved å gi denne kaktusen et godt sug med vann (la den renne ned fra pottens dreneringshull), la den første centimeterne av jorda tørke ut før du gir den mer drikke

Som alle andre kaktuser er Bunny Ears solelskende planter. De trenger å få minst 6 timer med sollys om dagen for å holde dem glade og vokse til sitt fulle potensial. Så uansett om du dyrker din innendørs eller utendørs, plasser denne kaktusen på et sted hvor den kan få så mye sollys som den kan i løpet av dagen, spesielt i områder som vender mot sør.

I tilfelle du ikke får mye naturlig lys i området ditt, kan du plassere denne kaktusen cirka 15-30 cm under et vekstlys med et hvitt lysstoffrør i minst 14 til 16 timer om dagen for å supplere belysningskravene, spesielt under mørke, regnfulle dager og mørketid.

Bunny Ears er varmeelskende kaktus og kan dyrkes utendørs uten bekymringer i USDA-sonene 9a til 11b. Med andre ord kan denne kaktusen tåle sommertemperaturer så høye som 40 grader celsius, spesielt mens den vokser aktivt. Nå, hvis du vil se denne kaktusen blomstre, må du bare sørge for at den får en temperatur på litt over 10 grader celcius om vinteren og holdes unna varmekilder (panelovn under vinduskarm, peis etc).

Som alle andre sukkulenter, er Bunny Ears også utsatt for rotråte når de blir liggende i våte for lenge. Så sørg for å bruke en leirpotte som har litt størrelse og er litt dypere enn du normalt ville brukt til kaktus, potten bør også ha dreneringshull, ellers er riktig vanning ikke mulig.

Du bør også bruke jord med litt sand som drenerer raskt eller er løs nok til at røttene kan spre seg skikkelig. Kaktusjord eller kaktusblanding. Et tips er å blande din egen potteblanding med 40% jord for å gi næringsstoffer til kaktusen, 40% sand for å løsne opp potteblandingen og 20% ​​torvmose for å holde på fuktigheten etter hver vanning.

Hvis du ønsker å dele gleden ved å dyrke denne kaktusen med enten en av dine familiemedlemmer eller venner, så er du heldig, siden Bunny Ears er veldig enkelt å forplante gjennom de flate putene! For å gjøre dette er alt du trenger å bryte av eller løsne et segment fra moderplanten. Ikke glem å bruke hansker for å beskytte huden din når du håndterer denne kaktusen.

La putene tørke ut og hardne litt i noen dager før du begraver den i jorden minst 2,5 cm, da i en gryte fylt med ferske kaktusjord eller med din egen hjemmelagde blanding. Når du har plantet babykaktusen, plasser potten på et lyst sted og vanne den regelmessig for å fremme et sunt rotsystem. Når den har kommet kan du omplante.

Til sist det nevnes at Bunny Ears er svært verdsatt for sine vakre blomster på toppen og deres snev av eksotisme. Av attraktive og rikelige blomster har de mange kjøttfulle og ovale kelkblad gul i fargen plassert i flere serier, som når de er befruktet, produserer røde, ovale frukt som inneholder mange frø. Denne kaktusen hybridiserer lett, men mens hybridene fortsetter å blomstre voldsomt, er de ikke i stand til å produsere frø.

I tillegg til navnet Kaninører på norsk brukes navn som Englevinger og Prikkakaktus om denne, men vi liker Kaninører best. Sant!?!!

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#kaninører #englevinger #prikkaktus #bunny

Bloggtips!

Heisann medbloggere og andre dette måtte angå. Jeg ville bare komme med noen råd her. Når dere som selv skriver blogg, enten det er her på blogg.no, eller andre plattformer. Når dere kommenterer andres blogginnlegg så er det lurt å bruke det navnet dere har på bloggen deres, og fylle inn bloggadressen deres i feltet hvor det står nettsted (se bildet under). Da lager dere en link hvor andre lesere og bloggere kan klikke seg inn på din blogg. Dette kan faktisk generere en del lesere. Dette med linking, både i innlegg og kommentarfelt er en del av blogging som gir klikk!

En annen ting er at det er lettere for den du kommenterer hos å skille den ene fra den andre. Jeg har fem som heter Kari som innimellom kommenterer i min blogg. Enda er det et par av dem jeg ikke har helt greid å skille fra hverandre. Så et godt tips er å linke til bloggen sin hvis en har blogg, og lesere uten blogg kan gjerne bruke første bokstav av etternavnet sitt eller et symbol når man har et navn som er populært.

Medbloggere bruk deres bloggnavn i kommentarfeltene, heter bloggen din DIVA, så ikke skriv Jorunn når du kommenterer, men som sagt, det er veldig lurt å linke!!

Ellers er et godt tips å være snill med Bunny!!

Fin fin kveld alle sammen 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#blogg #kommentarer #råd #tips #bunnytrash #bunny

Kylling og pasta i ostepopsaus!

Nå skal vi se her ja. Her kommer et matinnlegg fra Bunny. Noen ganger skjer det, på tross av hvor overflødig jeg mener matblogger er. Altså, eksperimenter selv på kjøkkenet, la dere inspirere av alt rundt dere, miks og prøv ting dere liker sammen. Å følge slavisk andres oppskrifter er jo såååå boring. Men en idé innimellom er ikke å forakte. Ta det fra mesterkokken Bunny som gikk skolen i nordnorge og var ute i praksis titt og stadig med Kokkelauget.

Anyways, i dag har jeg laget kylling og pasta i ostepopsaus. Oh yes, ostepopsaus. Man tar en skvett vann i en kasserolle og når vannet koker er det bare å ha oppi ostepop mens en rører rundt. Når sausen er så tykk som du ønsker den så slutter du ha ostepop oppi, haha.. jeg brukte i dag First Price ostepop. Smakte som bare det, helt nydelig!! Må sies at jeg hadde noen korn med Chilli Klaus Carolina Reaper krydder, oppi. Dere ser på det innzoomede bildet under, det er ikke snakk om mye, dette krydderet har vindstyrke 15, so be aware.. Jeg måtte jo ha et lite ekstra sting i sausen, og fy så godt det ble!!

Yupp, samtidig som jeg kokte denne sausen av vann, ostepop og et hint Carolina Reaper så stekte jeg kyllingfilét av bryst som jeg hadde kuttet i små biter. Og så kokte jeg spaghetti. Det ble spaghetti i dag, men kunne gjerne vært skruer eller whatever pasta. Da pastaen var ferdig helte jeg ut vannet og tømte sausen og kyllingbitene over pastaen og blandet dette. Hellige kaninmåne for en herlig kaloribombe. Anbefales for enhver som liker ost, ostesaus eller ostepop!

Hadde det hele på to tallerkener, én til snuppen min og en til meg. Krydret med nykvernet pepper og hadde noen kuttet oliven på for syns skyld. Snuppen min elsker oliven. Han kom da altså hjem fra jobb til dette, og fikk utrykk i ansiktet da han begynte spise. Yupp, suksess!! Han elsket også ostepopsaus. Han gikk rett ut i sosiale media med dette, haha..

Hva mer jeg kunne gjort med denne retten, eller hva jeg kunne gjort annerledes? Jeg kunne brukt stekt bacon istedet for kylling. Eller bacon i tillegg til kylling! Eller stekt laks?! Det tenker jeg prøve neste gang, stekt laks, pasta og ostepopsaus må jo bare bli helt kaninkonge!! Det blir ikke en av de første dagene, denne sausen er som sagt en bombe for seg selv! Ved mindre porsjoner kunne jeg brukt kuvébrød til, for eksempel luftfritert hvitløksbrød.

Anyways, har du ikke prøvd ostepopsaus, så anbefaler jeg å prøve. Lag til noe du liker ostesaus til. De fleste liker ostesaus til pasta, det er gjerne innertier. Ostesaus av ostepop på denne måten var nok en innertier for meg. Snadder!!

Takk for titten 🥰🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#mat #bunnytrash #bunny