FUCK VIXEN AWARDS OG HANS-PETTER N.H!

En kan gjerne si at Vixen Blog Awards er bloggernes "Oscar". I fjor skrev jeg i bloggen min ved et par anledninger at jeg gjerne skulle blitt nominert til en slik. Men nå er ikke jeg en toppblogger. Innleggene mine er ofte på Blogglisten topp 200, men tror aldri bloggen min har vært på topp 20. Jeg vet ikke. Jeg vet den var på 44 en gang, lol 😜

Jeg driver heller ikke med reklame, likerklikk, sponsorer eller annonsører – jeg må kunne stå for bloggen min, produkter og i det hele tatt. Jeg vil være så ærlig som jeg kan være, og penger er ikke et mål for bloggingen 😊

Anyway. Nå er det snakk om Vixen Awards. Og «som alltid» er de såkalte «influencerne» og de godt betalte «wannabe-jentene» nominerte. Ikke noe nytt liksom! Men nominert ble også bloggen «Bloggomtoppbloggere». De ble nominert av folket til prisen «Folkets favoritt». En ære egentlig!

«Bloggomtoppbloggere» er en blogg som skriver om toppbloggere. Jeg leser stadig oftere denne bloggen, og ville faktisk stemt på den selv. De som produserer den bloggen følger med andre toppbloggere og gjør ære på det som er bra, men setter også fokus på når disse toppbloggerne er uærlige, bløffer og bedriver dobbeltmoral for å få lesere og mer penger. Sophie Elise og co avsløres stadig i bløff, og finner på mye for å selge seg selv og tjene mer penger. Utnytter leserne sine!

Link: Bloggomtoppbloggere

Så skjedde det noe som gjorde at jeg delvis har mistet respekten for Vixen Awards og Hans-Petter Nygård Hansen. Han bare plutselig disket Bloggomtoppbloggere uten gyldig grunn, han satte dem også i en «Black List» som han har lagt ut på nett.

Link: HPNH’s SVARTELISTE

WTF??!! Useriøst!!!

Er Vixen Awards korrupt?? Jeg tror gjengen bak «Bloggomtoppbloggere» kunne vunnet denne.. nå blir vel folkets favoritt.. la meg gjette: Sophie Elise!!

«Svartelisten.net» er shady!

I en annen blogg leste jeg at det er blitt uttalt at «Bloggomtoppbloggere» er en «tvilsom» blogg. Igjen sier jeg bare WTF??!!? De skriver da bare om det toppbloggerne selv har postet!

😳

Seriøst!!!

😱

Les:

«Vi har nettopp blitt diska fra Vixen for brudd på åndsverksloven. Vi har fortsatt ikke sett noe dokumentasjon på hvorfor, ellers skulle vi gjerne rettet opp i de tilfellene hvor vi eventuelt har brutt loven. Det er jo ironisk at vi som aldri har fått påpakk tidligere blir diska, mens bloggere som har fått brev fra Forbrukertilsynet med klare instrukser får være med videre. Jeg lurer på om juryleder selv har satt seg inn i åndsverksloven før han legger ut skjermdumper på egen nettside.

Hans-Petter påstår at en del av anklagene våre er av ganske grov sort hvor argumentene presenteres uten at motparten har fått komme med noe motsvar. Merkelig nok har ikke vi fått komme med noe motsvar før vi ble satt opp på denne svartelisten».

Bloggomtoppbloggere

Uansett så kan man ikke bare ta vekk «Folkets Favoritt» fra folket!! Da mister jo prisen all sin gjeve betydning!!!

Vixen mister totalt troverdighet hvis de ikke retter opp og gjør som rett er!

Jeg har også blitt fortalt at flere andre bloggere/semifinalister fikk komme tilbake i konkurransen siden de er «kjendiser».

ROFL!! 😂

Skjønner jo at om bloggen min en dag skulle bli en favoritt 😂 så har jeg ikke sjans hos Vixen når jeg ser dette. Jeg er jo ikke akkurat den som holder kjeft om ting jeg heller, og jeg har uttalt meg flere ganger om både «SophieElise», «Pappahjerte» og alle disse mammabloggene.

Stå på «Bloggomtoppbloggere» og alle ærlige og originale bloggere der ute!!

Ha en fortsatt fin kveld!!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#vixen #vixenawards #vixenblogawards #toppbloggere #folketsfavoritt #bloggomtoppbloggere #sophieelise #blogglisten #pappahjerte #hpnh #hanspetternygårdhansen #svartelisten #svartelistet #bunnytrash

First Price Halal og pelsdyrnæring.

For et par dager siden la jeg ut et blogginnlegg om mishandling og tortur av dyr i pelsdyrnæringen.

Innlegget som ga mange reaksjoner og tilbakemeldinger informerte blant annet om at pelsen som brukes til den populære jakken Canada Goose, kommer fra coyoter som blir fanget med fot- eller halssakser, en jaktmetode som påfører dyret enorme lidelser, og ofte sitter de fastklemt og lidende i mange timer før de blir funnet og drept. Denne jaktformen er forbudt i Norge, men allikevel har vi lov til å importere til Norge. Inni jakkene er det gåsedun fra gås som brukes til gåseleverproduksjon. Derfor tvangsfôres de ved at rør presses ned i halsen, og tvinger i dem maten. På en slik måte oppnås ønsket størrelse på leveren, som vil si flere ganger så stor som en vanlig gåselever skal være. En slik tvangsforing er også forbudt i Norge, men likevel lov å importere. Fuglene blir ribbet for dun mens de er levende, slik at dunet vokser ut igjen, og de kan plukkes flere ganger før de til slutt slaktes for leveren. Altså tortur!

En slik praksis er ulovlig i EU, men i Norge er det lovlig å importere det… 😠

Norges pelsindustri er heller ikke noe å skryte av. Ifølge Lov om dyrevelferd paragraf 23, kreves miljø i samsvar med artstypiske og individuelle behov. Rev og mink som på norske pelsdyrfarmer blir tvunget til å leve hele sitt liv i et bitte lite nettingbur, får ikke oppfylt sine artstypiske og individuelle behov. De som mener at disse dyrene har god velferd, vet svært lite om dyrs evne til å føle både smerte og redsel.

Så nå vil jeg fortelle litt om halal og slaktemetoden for halal..

Dyret henges opp etter hovene og selve slaktingen skjer med at de to hovedpulsårene i strupen på dyret kuttes med et raskt kutt. Kroppen skal tømmes for mest mulig blod så raskt mulig. Også luftrør og spiserør skal kuttes. Etter norsk lov må alle dyr som slaktes bedøves før blodtapping etter dyrevernlovens paragraf 9. Bedøving før slakting bryter ikke med halal, så lenge dyret fortsatt er levende når det slaktes. Dette noe omdiskutert da muslimer er redd for at dyret skal dø av bedøvelsen og ikke av slaktingen. Da er ikke kjøttet godkjent halal. Derfor foregår en del av halalslakting uten bedøvelse. Til slutt blir kjøttet «velsignet».

Slakting uten bedøvelse er forbudt i Norge, men sterke grupper kjemper for legalisering. Det sier seg selv hvem disse «gruppene» er.

Men..

Det som slo meg etter å ha skrevet om pelsdyrnæringen og om måten dyr tortureres på i den næringen, var at de samme menneskene som er FOR pelsdyrnæringen og som skrev stygge kommentarer til meg og oss, de er i MOT halal og halalslakting.

For i mot?!?!

Det er noe jeg ikke begriper!?!!

Her er noen kommentarer fra Facebook:

«Halal slakting er grusomt og se på, forby det i vårt land, bruk og slakt på den vanlige måten, slutt og ap etter islam. Halal er dyremishandling.»

«Pels har vårt urnorske folk ikledd seg fra steinalderen. Her i nord trenger vi plagg som varmer, det gjør pelsen. Den skitne burkaen kan man bare kaste på bålet…full av smitte, avføring mm.»

«Som en som er vokst opp på landet hvor det var og er litt kaldt om vinteren er jeg selvfølgelig tilhenger av skinnpelser. Det er gode klesplagg selv om jeg ikke har sett meg råd til å kjøpe det. Stakkars deg som er imot, du må ha det veldig vondt og være en skikkelig svekling

Og med det sagt vil jeg informere dere alle uvitende, kløyvde tunger, og alle dere med en slik tydelig dobbelmoral:

Kjøttfabrikken Meatco i Namibia produserer hvert år flere tonn med kjøtt som importeres til Norge. Unil AS under Norgesgruppen er en av de som kjøper kjøtt fra Namibia. Unil AS og Norgesgruppen fører merkene Jacobs, Folkets, Eldorado, Unik, Smart Pets og First Price.

Kjøper du en pakke med Storfe Entrecote fra First Price står det at kjøttet et produsert, slaktet og skåret i Namibia. Det vil si at kjøtt fra First Price er Halal kjøtt.

Studerer du nærmere kjøtt produsert på Meatco i Namibia står det at alt kjøtt er "Halal sertifisert, godkjent". Det vil si at alle overnevnte merker har halalslaktet kjøtt. Og alle i Norge kjøper disse merkene!

Ha en fortsatt fin dag alle sammen!!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#pelsdyr #pelsdyrnæringen #dyrevern #pels #kjøtt #dyremishandling #rev #mink #pelsdyrfarmer #nettingbur #dyrevelferd #pelsindustri #dyrevernloven #lovomdyrevelferd #canadagoose #coyote #dyrefeller #gås #tvangsforing #ribbing #tortur #eu #halal #halalslakting #muslimer #islamister #islam #import #velsignelse #lovforbud #kjøttindustri #meatco #namibia #unilAS #norgesgruppen #firstprice #jacobs #folkets #eldorado #unik #smartpets #norge

Bildene er fra Meatco Namibia og pelsdyrnæringen.

Link: Dyrevernsalliansen

Nå syrebehandles jeg!!

Som mange av dere vet så barberte jeg hodet mitt et par tre uker før jul. Det i håp om å bedre min psoriasis. Jeg håpet at den flytende Diprosalic som jeg bruker i hodebunnen ville fungere bedre uten å trekke inn i håret. Jeg håpet at lysbehandlingene jeg tar ville hjelpe på. Og jeg håpet at disse «kakene» jeg plages med ville ha godt av å få mer luft.

Joda, det funket. Dagen etter jeg skinnet meg så var utslettene allerede mye bedre. Men det varte bare en uke, så begynte flekkene å bli kaker igjen.

Tilbake kom også kløen, og blod under neglene.

Jeg har hatt psoriasis i store kaker over hele kroppen. Det er kun høyre arm som ikke har vært utsatt. Ved hjelp av cirka hundre sollysbehandlinger på hudpleiesenter har jeg blitt kvitt alt på kroppen unntatt noen prikker bakpå en legg, på et kne og enda mindre prikker på et av lårene. Og én liten prikk på magen.

Etter å ha prøvd mange typer kremer og salver, vitamintilskudd og så videre så prøver jeg nå noe nytt. De siste rådene jeg har fått er å spise kapsler med selolje og syrebehandling. Så nå prøver jeg syrebehandling.

Jeg har igjen fjernet alt håret. Så har jeg smurt inn alle «kakene» i hodebunnen og de flekkene jeg har igjen ellers på kroppen.

Dette skal virke til i morgen. Så skal jeg vaske dette vekk med såpe, og deretter dra på hudpleiesenteret å få sollysbehandling. Så får vi se.

Må vel gjentas noen ganger.. holder dere oppdatert!

Noen andre som har prøvd dette?

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#psoriasis #diprosalic #lysbehandling #hudpleie #sollysbehandling #syrebehandling #salisylsyre #vitaminyilskudd #selolje

Hvordan er rutinene ved reseptbelagte medisiner på sykehus?!

For tolv dager siden ble jeg innlagt på Drammen sykehus og hadde en omfattende øreoperasjon. Etter jeg våknet skulle jeg ligge på sykehuset et døgn, medisineres i ti dager, gå med bandasje og «ørefyll» i 12 dager. Så i dag var jeg altså på legebesøk på sykehuset og fikk fjernet det som skulle fjernes, og sjekket det som skulle sjekkes.

Etter operasjonen som var tidlig på morgenen den dagen var jeg selvsagt groggy i mange timer etter narkose og så videre. Men på kvelden kom smertene. Vanvittige smerter!

For dere som mener jeg sutrer nå, så kan jeg fortelle at jeg har HØY smerteterskel. Ved et tilfelle skar jeg av meg halvveis av meg en finger og stirret inn i beinet. Til snuppen min sin fortvilelse teipet jeg sammen fingeren selv og surret litt papir rundt. Pytt-pytt, ute av syne ute av sinne. Jeg gikk me isjhas-smerter i et par uker og kunne til slutt ikke gå, men dro ikke til noen lege eller legevakt før min kjære tvang meg. Det er den eneste gangen jeg har vært på legevakten de elleve år jeg har bodd her.

Forrige gang jeg var hos legevakt var i Nord-Norge i 1994. Den gangen også under «tvang».

En halvveis avkuttet finger, isjhas, og tannpine sammenlagt var bare bagatell i forhold til smertene jeg fikk i hode og øre etter operasjonen for under to uker siden. Jeg ba om smertestillende, og sykepleier kom da med to Paracet til meg.

Jeg forlangte å få noe annet etter å ha forklart at Paracet ikke fungerer på meg. Jeg sa at jeg får kun høyere leververdier og det er hverken gunstig eller ønskelig. Sykepleieren ville likevel ikke gi meg annet, og jeg forklarte at det var da merkelig rart at de ikke vil gi meg annet enn en medisin jeg har dokumentert fra fastlege at jeg ikke skal ha. Så jeg nektet å ta Paracet, jeg fikk så ordnet sterkere medisiner for egen hånd. Jeg var tydelig irritert, men ikke ufin mot sykepleieren. Men det ble sykepleieren, hun satte opp furteleppe og kom ikke inn til meg flere ganger. I timer lå jeg uten oppsyn. Og mens jeg var ute og røyket en gang så ble oksygenet mitt fjernet.

I ettertid synes jeg det er MEGET betenkelig i og med jeg var operasjonspasient, har de diagnoser jeg har, og pustestopp at, at kveldspleier ikke kom innom flere ganger, eller at jeg ikke fikk oksygen på natten.

Så mens jeg var på sykehuset, etter operasjonen så fikk jeg ikke smertestillende en eneste gang! Men da jeg ble skrevet ut fikk jeg resept på kraftige smertestillende som jeg har enda. Ikke åpnet pakken engang.

Ironisk. Når en ligger med vanvittige smerter på et sykehus så får en ikke smertestillende. Etterpå når det ikke er fullt så nødvendig lengre så får en kastet etter seg en full pakke. En full pakke med tabletter som er sterkere enn det en ba om i første omgang.

Denne opplevelsen var ganske surrealistisk for meg. Jeg har vært innlagt på sykehus utallige ganger. Vært operert utallige ganger. Og de tre første dagene er de mest smertefulle, og da skal en ha smertedempende som fungerer.

Jeg tok opp dette med legen på sykehuset i dag. Samme lege som opererte meg. Hun syntes det jeg fortalte var «rart og uvirkelig», fordi det var hun selv som hadde skrevet resept på hva jeg skulle ha mens jeg lå innlagt, og det var samme medisiner som jeg fikk utskrevet etter oppholdet.

Så da tenker jeg. Hvordan er rutinene i forhold til sykepleiere som deler ut medisiner? Jeg spekulerer faktisk i at denne unge damen hadde med seg medbrakt «lekemedisin» fra butikk som hun prøvde gi meg i stedet for den medisinen jeg faktisk skulle ha. Og at hun selv beholdt mine medisiner. DET samsvarer med oppførselen hennes, og det faktum at jeg ikke fikk smertestillende under hele oppholdet på over et døgn etter operasjonen.

Jeg tenker at det er ikke så rart at jeg tenker i disse baner, spekulert og kommet fram til denne teorien. Hvorfor fikk jeg ikke medisinene som var utskrevet til meg, hvorfor ble hun sykepleieren så sur, og hvorfor så jeg ikke mer til henne i løpet av vakten?

Jeg håper noen av de jeg har tatt opp denne saken med tar den videre, for dette er ikke greit. Jeg har flere operasjoner som jeg skal igjennom, og jeg vil helst ikke møte flere sykepleiere fra helvete som lar pasienter ligge i tortur og vanvittige smerter for moro skyld.

Vi betaler skatt for at vi skal bli ivaretatt på norske sykehus, ikke lide unødvendig, og ikke leve i frykt for hva helseansatte og syke-pleiere kan utsette oss for!!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#sykehus #drammensykehus #operasjon #øreoperasjon #vestreviken #sykepleier #medisin #smertestillende #narkose #reseptbelagtmedisin #resept #lege #smertedempende #paracet #norskhelsevesen #helsevesen #drammen #norge

Dette tok legen ut av øret mitt!!

I dag er det 12 dager siden øreoperasjonen. Jeg har siden da gått med stor lapp over, og noe som de kalte for en «tampong» i øregangen. Første dagene var smerter, etterhvert har det vært mye kløe og vonde «stikk» innimellom. Balansen har vært «merkelig» hele veien, og smakssansen borte.

I dag ble lappen og tampongen fjernet. Dette har jeg sett fram til. Og jeg ble stor i øynene da jeg så alt legen tok ut. Ikke bare var der en tampong, men tre blå strips, og et blodig lite «filter». Utrolig hva dem har fått plass til inni øregangen. Hun tok også stingene. De «gikk inn» bak øret, 20-30 sting.

Det var veldig deilig idet legen «pillet» ut det som var der inne. Men når hun hadde gjort det kjente jeg ingen forskjell lengre. Hører ingenting, kjennes som en «boble», har «merkelig» balanse, ingen smakssans, og masse kløe. Estimert seks uker rehabiliteringstid.

Sukk, er så lei allerede av å føle meg helt fjern sammen med folk. Det er greit å være liksom to og tre, men i forsamlinger der vi er flere så blir jeg helt «utenfor».

Jaja, sånn er livet!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#øreoperasjon #rehabilitering

Jeg kler meg heller i en skitten burka før jeg går med pels!

Lenge har jeg vært forundret over at det finnes så mange mennesker uten empati for andre veseners lidelse. At de velger å betale tusenvis av kroner som går til å støtte mishandling av dyr, kun for å få litt pels på jakken sin. At de uten å blunke punger ut og betaler for dyremishandling av groveste sort.

Det kan umulig finnes så mange empati-løse mennesker?! Antakelig er de fleste uvitende om hvilken mishandling de støtter og opprettholder. Eller…?!

Folk som velger for eksempel Canada Goose jakke, kan umulig vite at pelsen kommer fra coyoter som blir fanget med fot- eller halssakser.

Eller vet dem og bare gir faen?!

Denne jaktmetoden påfører dyret enorme lidelser, og ofte sitter de fastklemt og lidende i mange timer før de blir funnet og drept. Denne jaktformen er forbudt i Norge, men allikevel har vi lov til å importere svineriet. Det stopper heller ikke her. Inni jakkene er det gåsedun, fra gås som brukes i produksjonen av gåselever og gåsekjøtt.

Fuglene tvangsfôres ved at rør presses ned i halsen, og tvinger i dem maten. På en slik måte oppnås ønsket størrelse på leveren, som vil si flere ganger så stor som en vanlig gåselever skal være. En slik tvangsforing er også forbudt i Norge, men det er likevel lov å importere dette makabre svineriet.

Fuglene blir ribbet for dun mens de er levende, slik at dunet vokser ut igjen, og de kan plukkes flere ganger før de til slutt slaktes for å spises. Det sier seg selv at ribbingen er svært smertefull for for det stakkars levende dyret.

Det er faktisk tortur!

En slik praksis er ulovlig i EU, men i Norge er det lovlig å importere det… 😠

Norges pelsindustri er heller ikke noe å skryte av. Ifølge Lov om dyrevelferd §23, kreves miljø i samsvar med artstypiske og individuelle behov. Rev og mink som på norske pelsdyrfarmer blir tvunget til å leve hele sitt liv i et bitte lite nettingbur, får ikke oppfylt sine artstypiske og individuelle behov. De som mener at disse dyrene har god velferd, vet svært lite om dyrs evne til å føle både smerte og redsel.

Ikke støtt og oppretthold dyremishandling av verste sort. Det finnes mange fine jakker som ikke er laget av torturerte dyr!

SN, Student

Roger Endrè Pettersen, Blogger

Link: Dyrevernsalliansen

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#dyrevern #pels #dyremishandling #rev #mink #pelsdyrfarmer #nettingbur #dyrevelferd #pelsindustri #lovomdyrevelferd #canadagoose #coyote #dyrefeller #gås #tvangsforing #ribbing #tortur #norge

«Helvete», en oppfinnelse fra kirken!

Så nettopp en dokumentarfilm som fikk vekket min avsky for religioner og ideologier enda mer. Tidligere talspersoner for kirken som står frem og ytrer at «Helvete var et påfunn av Kirken for å skremme folk til kristendommen! Og for å holde mennesker under kontroll.»

Ved kristendommens opprinnelse og gjennom tiden har frykten for Helvete vært noe som skremte «vannet av» enhver.

Kirken ble bygget av menneskers frykt. Jeg har ingen problemer med å tro på dette. Vi vet jo feks at Norge lenge ikke var et kristent land. Vi hadde våre egne «guder», dvs Æser, Åsynjer og Vaner.

Norge ble kristnet ovenfra og ned. Det vil si at eliten ble kristnet først. Kongedømmets iver for kristendommen var makt. Mer makt! Kristendommen skulle brukes, og ble brukt, til å nedkjempe motstand fra lokale høv­din­g­er og svekke deres makt.

Kristningen av landet, ble iverksatt på meget brutalt vis, det vil si med å «døpe» folk. De som nektet, risikerte å bli torturert og drept eller å miste eiendommene sine. Og det var en del av dem også!

Er det ikke på tide å legge ned kirken og starte et forbud mot alle religioner – da hadde virkelig Norge blitt et forbilde og et land å være stolt av!!! 🌹

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#religion #himmel #helvete #ideologi #kirken #konge #religion #tortur #drap #høvding #makt #norge kristendom #æse #åsynje #vane #forbyreligion

Jeg var på Ice Awards – moro, moro!

Rett før jul var jeg statist på Ice Awards som er den nye reklamekampanjen til Ice (Net). Plutselig nå i helgen oppdaget jeg at reklamene er ferdig og lagt ut. Jeg ble ganske forbauset over hvor fort det gikk. Er jo bare en måned siden eventen.

Jeg er med i flere klipp, men det går så fort at man legger ikke merke til menneskene som sitter i publikum. Like greit egentlig, da dette var rett etter at jeg barberte hodet på grunn av psoriasis.

Anyway, nok en morsom opplevelse. Under er link til Ice sin side og der finner dere reklamesnuttene fra Ice Awards. Klarer dere se meg? 😂 lol

Link: Ice Awards

Dette er ikke ment som reklame for Ice. Jeg vet ingenting om hvor bra eller dårlig dem er. Jeg får ikke betalt for å vise dette i bloggen min, og jeg bruker ikke Ice selv.

Dette er bare for moro siden jeg selv er med i reklamene 😜

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#ice #mobil #mobildata #data #iceawards #statist #reklame #smårolle #innspilling #statistogsmåroller #onecall #nydalen #oslo

Min siste tur med Stena Saga – en tur som aldri glemmes.

I dag er dette et år siden. Arrene har jeg for livet..

Historien deler jeg med alle, både irl og på nett. Jeg mener at folk bør få vite, og være oppmerksomme hva som kan skje på Stena Saga. For her er det ikke snakk om at de bryter noen halvveis tåpelige regler og bli straffet for det. Men det er snakk om mennesker det er noe galt med, som blir satt i makthavende stillinger. Det er snakk om Stena Lines utrolige lave standarder og krav når de ansetter. Det er snakk om dårlig vedlikehold, renhold og elendig service. Det er snakk om overgrep mot gjester på båten deres, Stena Saga. Hvordan de lar grusomme hendelser skje uten anger.

Med alle de beste intensjoner og tanker gikk vi ombord på Stena Saga den lørdagen i januar i fjor. Det var 'Stena Sagas Venners tur' og jeg hadde gledet meg, og det var jeg som hadde stått på for å få med alle som vi var på denne turen, for å ha en kjempehyggelig fest. Vi var en stor flott gjeng. 16 stk. Det er sjeldnere enn sjeldent at vi er så mange av mine venner samlet. Så jeg kunne ikke vært mer positiv innstilt.

Klokken 20:00 gikk vi på taxfree og shoppet litt drikke og snacks, og deretter gikk vi til vår lugar. Vi spilte musikk med mobilen tilkoblet minihøytaler (Music Angel). Før klokken 20:50 kom en kvinne, en ung mor som bodde i samme korridor og spurte om vi kunne lukke døren til lugaren vår. Vi svarte at det var greit. Hun lukket døren.

Etter ti minutter var det ikke levelig der inne, så da åpnet vi døren igjen, vi var ni stykker inne på en comfort lugar (lugar med sofa og kjøleskap, litt større enn en vanlig lugar). Det ble varmt, dårlig luft og luftanlegget fungerte nesten ikke, noe vi først meldte fra om i resepsjonen. Til ingen nytte.

Kvinnen som hadde lukket lugardøren vår kom så tilbake og spurte om vi ikke kunne være så snill å holde døren lukket. Vi forklarte at det ble dårlig luft og varmt, så vi ønsket å ha døren åpen en stund til, men lovte at den skulle være lukket og vi stille før klokken 23:00. Men jeg spør jo så pent, sa hun. Og vi sa at det er enda litt tidlig, og det blir ubehagelig uten luft. Men vi skal være stille til før klokken 23:00. Hun gikk. Så kom mannen hennes og bare smelte igjen døren. Jeg reiste meg og lukket døren opp igjen, vi hadde dempet musikken, for vi ønsket ingen noe ubehag, ei eller noen konflikt. Fire stykker reiste seg og forlot lugaren klokken 21:30 for de hadde reservert bord for å spise. Vi var fem igjen. To vakter kom i døren, smilte og spurte om vi hadde det bra. Vi svarte ja, hyggelig, vi har det fint. Dem ba oss kose oss videre.

Da de to første vaktene hadde forsvunnet rundt et hjørne kom det to nye vakter rundt et annet hjørne. Til vår lugar. Meget ufine og aggressive. Vi fikk vite at en kvinne hadde klaget, men vi fikk ikke vite hva hun hadde sagt. Så umedgjørlige som vaktene var så skulle man tro at vi hadde antastet kvinnen eller noe. Men sannheten var at vi hadde prøvd å møte henne på halvveien, og vi forholdt oss til reglene ombord, men vaktene ville som sagt ikke forklare hva som var årsaken til aggressiviteten, og dem ville ikke høre et ord av hva vi mente eller hadde å si. Vi ble så bedt om å forlate lugaren. Vi sto på vårt! Vi hadde betalt for en Comfort lugar for at vi ville kose oss litt på lugaren før vi skulle ta det videre til underholdningslokalet og etterhvert diskoteket. Men vaktene mente at det var ikke greit! I følge regelverket skal det være stille på lugarer og i korridorer fra klokken 23:00 og jeg henviste til plakaten som hang ved siden av lugardøren vår.

Vi ble på lugaren en stund til, noen av våre venner kom tilbake til lugaren vår, andre forlot. Vi var som sagt 16 venner samlet på denne turen. Døren var lukket, musikken dempet. Men vi hadde ikke klart å holde løftet vårt om å være ute til 23:00. Vi var minuttet forsinket. Da vi skulle forlate kom vaktene oss i forkjøpet, de sto utenfor lugardøren vår klokken 23:00 og ventet på oss. Vi åpnet døren og skulle forlate, og der sto de, de la da opp til diskusjon og provoserte. Et minutt til eller fra, men vi var faktisk på vei ut av lugaren.

Tvers over, på motsatt i korridoren var det full musikk, og fest, men det var visstnok greit. Det var også greit at det var fest i nabolugaren til en venninne, der varte festen til i femtiden på morgenen. I stedet for å si seg fornøyde med at vi skulle forlate lugaren 23:01 begynte en av vaktene å dytte på meg, og nummer to fulgte på, de dyttet meg inn i lugaren for å så dra meg ut igjen. Ifølge vitner, ikke meg, så var situasjonen rolig helt til da, dem begynte å rope, dytte og bli fysisk. Jeg ble frustrert og sint, og ja jeg ble verbal. Det besvarte de med å bryte meg ned i dørken og fraktet meg til en glattcelle ombord. Før klokken 23:15 var jeg innelåst. Min samboer satt da igjen på lugaren, stemningen for å ta kvelden videre ut på båten var ødelagt. Han va på vei til å legge seg da vaktene kom tilbake etter ti minutter – et kvarter. De hentet så min samboer, foran flere vitner, ga uttrykk for at de ville ha en samtale, men plasserte også han i glattcelle. Noe jeg ikke fikk vite før dagen etter, da jeg kom hjem.

Samboeren min er verdens snilleste menneske. Ingen kan si noe annet. Alltid glad, inkluderende og full av omsorg. Han har jobbet på sykehuset i tyve år. Folk skryter alltid av han, og han får hele tiden positive tilbakemeldinger. Jeg kan møte fremmede i sosiale sammenhenger, eller bare på gata, som bare kommer bort til meg og forteller hvor varm og omtenksom flott han er.

Klokken fem på natten fikk han forlate arresten, og vendte tilbake til lugaren vår. Der ble han truet av vaktene med beskjed om å oppholde seg, at han ikke fikk forlate lugaren før avstigning i Norge.

Jeg lå på en blå madrass og frøs inne på cellen. Uten mine medisiner eller pustemaskin. Når jeg klarte å sovne, ble jeg vekket. Vaktene kom innom og fortalte meg at vennene mine skammet seg over meg, dette hadde de også gjort mot samboeren min. De løy og sa ting for å bryte meg ned psykisk. De gikk virkelig inn for å få meg til å føle meg så liten som mulig, en verdiløs kriminell, et null som ikke var noenting verdt.

Tross alt greide jeg å forholde jeg meg rolig, og bare nikket og svarte når de krevde at jeg ga lyd fra meg. Da båten kom i land i Fredrikshamn kom de og fortalte meg at de hadde hatt en samtale med kapteinen og blitt enige om at jeg måtte forlate skipet. Jeg måtte signere på et papir på at jeg hadde fått returnert smykker og briller som vaktene hadde tatt fra meg.

Da jeg begynte lese brevet klikket det igjen for den skallete vakta, han truet meg, og jeg fikk beskjed om at jeg kunne bare drite i å lese, jeg skulle bare signere. Han brølte til meg, men jeg fikk lest. Jeg fant det spesielt at der sto at bare én vakt 073-091 hadde tatt meg inn i arrest. Løgn og falsk forklaring, dem var flere!

Med store blåmerker på armene og hovent håndledd ble jeg fulgt til lugaren og måtte pakke sakene mine. Samboern min kunne ikke følge meg av båten, han måtte bli på lugaren. Så ble jeg satt i land.

Uten å vite helt hva jeg skulle gjøre videre ble jeg sittende på en benk. Så dukket der opp en nitten år gammel gutt. Han var forslått, full av blåmerker og blåøye. Han hadde også sittet i glattcelle ombord. Han hadde danset med en annen gutt, kanskje flørtet litt, og det viste seg at den andre gutten hadde dame. Hun hadde da i sjalusi gått til vakten og påstått at hun hadde blitt slått av denne nittenåringen. Vakten hadde da hentet han ut av dansegulvet, og ufint dratt han med seg ut av lokalet. Nittenåringen var blitt ganske full, og ble opprørt og skjønte ikke helt hva vakten sa, og han opplevde å bli redd da han fikk høre at han skulle ha slått en jente. Han ble oppfarende, noe som resulterte i at tre vakter slo han, brøt han ned i bakken, satte håndjern på han og spyttet på han.

En av vaktene hadde spurt han om han var Aidssmittet mens han satte foten mot halsen og hodet på han og tråkket på han. Merket etter vaktens sko var meget tydelig. Håndleddene hans var hovne, han var full av merker og tydelig med smerter. Han var også blitt forklart at etter kapteinens avgjørelse ble han satt i land i Fredrikshamn.

Så i løpet av denne turen hentet vakter på Stena Saga inn tre homofile, satte oss i arresten og terroriserte og plaget oss der. To av oss ble satt i land i Fredrikshamn, gutten og jeg. Hva er oddsene? Han hadde en god og støttende like ung venninne som valgte å ikke la han bli igjen og klare seg alene i Fredrikshamn. Så hun forlot båten hun også. Fortvilte foreldre satt igjen ombord.

Vi tre som da satt igjen i Danmark og så båten forlate kom i snakk med hverandre, og vi hadde flere turer fram og tilbake i nabolandet før vi kom oss hjem.

Stena Saga satte igjen to nittenåringer i Fredrikshamn etter å ha sjikanert, trakassert og mishandlet den ene, vel vitende om at dem ikke kunne komme seg hjem. Direkte ondskapsfullt, når man allerede er satt i glattcelle, hvilken fare utgjør man da for at det skulle bli nødvendig og sette noen av i Fredrikshamn??

Alternativ Aalborg og fly hjem gikk ikke. Tre tusen kroner per pers for flyet alene, og mellomstopp København, reisetid 9t 45m. Alternative båtreiser måtte ungdommene på 19 ha med seg foreldre eller foresatte. Uten fikk dem ikke reise. Så «hell i uhell» fikk jeg dokumentert meg som foresatt. Jeg måtte legge igjen skjema med adresse og personlige opplysninger. Så med det fikk vi endelig, klokken 17:30 dra med Color Line fra Hirtshals til Larvik.

Overgangen ble en stor kontrast. Vi ble tatt godt imot, båten var flott og fin, vaktene og de ansatte var utrolig hyggelige. Det var en fantastisk service og vennlighet. Det var som om vi hadde dødd i helvete og kom til himmelen.

I Larvik kom foreldrene til ungdommene og hentet oss. Dem kjørte meg hjem før dem tok turen videre hjem til sin sin by.

Vel hjemme endelig hos min lille familie fikk snuppen min fortalt meg at han også hadde blitt satt i arresten. Om angsten han hadde hatt der han var. Hvordan vaktene hadde plaget han på cella og deretter truet han til å være innesperret på lugaren. Bekymringene han hadde hatt for meg som hadde ligget hele natten i glattcelle uten medisiner og pustemaskin tilgjengelig, for så å bli satt av i Danmark i en slik tilstand. Kunne gått riktig ille. Og ingen ansatte ombord viste oss bare et lite snev av medmenneskelighet, omtanke eller medfølelse.

Jeg fikk en psykisk knekk etter denne turen. Måtte en periode gå på sterke medisiner og i samtaler. Jeg har kontaktet Stena Lines ledelse i etterkant. De «kjenner ikke til saken og ønsker det ikke heller».

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#stenaline #stena #stenasaga #oslo #fredrikshamn #trakassering #vold #homohets #overgrep #stenasagasvenner

Relaterte saker (linker):

Stena Line: Vi ser jo an folk! (Dagbladet)

Anmelder Stena Line! (TV2)

Nektet ombordstigning på Stena Line (Ung.no)

Sædsjokk på danskebåten (TV2)

Overgrep og terror på Stena Saga (blogg.no)

Don’t walk alone.. (Love Song Tribute)

Her hadde jeg egentlig lagt ut et dikt som jeg hadde bygget videre på fra en annen bloggers dikt. Jeg leste hennes dikt i natt, likte det, og begynte gjøre endringer. Det var ment som en «tribute» til bloggeren hvor jeg skrev nederst i innlegget hennes navn og link til bloggen hennes.

I morges sendte jeg henne melding og fortalte dette. Så for at hun skulle få lese det, så la jeg det ut her i dette innlegget. Det gjorde jeg for at hun skulle se oppsettet riktig, for det endrer seg hvis man bare kopierer teksten og sender på innboks.

Hun likte det tydeligvis ikke. Jeg var nesten helt sikker på at hun skulle like det, ihvertfall bli litt smigret. Men jeg totalbommet.. Hun begynte å skrive om det juridiske ved å «ta» en tekst, hun kontaktet blogg.no og hun begynte å skrive om payments.

Jaja, hadde noen likt mine tekster og ønsket jobbe videre på dem så hadde jeg tatt det som et kompliment, slik jeg mente det som – og jeg hadde bare sagt «go ahead»!!

Var veldig fornøyd med diktet!

Men storm i vannglass gidder jeg ikke!

Forresten var det slik Madonna og Prince laget tekst og melodi til «Love Song».

Madonna & Prince – Love Song (Spotify)

Madonna & Prince – Love Song (YouTube)

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#dontwalkalone #bipolar

#bunnytrash

#madonna #prince #lovesong

#tribute