Nå lager vi nye minner!

Julaften postet jeg et innlegg med bilder fra en del av høydepunktene gjennom dette året som vi snart har passert. Masse gode minner og hyggelige stunder. Klikk gjerne innom det innlegget og ta en titt: «Minner 2023».

Nå i kveld koser vi oss med god mat, har flotte venner på besøk, skaper nye minner og koser oss, noe jeg håper alle dere som titter innom her også gjør!

De fleste bildene her er av jentene våre, Ella og Ariel, de fikk nyttårssløyfer i julegaver. Ble de ikke fine med sløyfer? Hehe..

GODT NYTT ÅR!! 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#nyttårsfeiring #fyrverkeri #raketter #bunny #bunnytrash

Dette må dere tåle, i kveld blir det feiring!

Nå er dagen her, dagen veldig mange har gledet seg til, og dagen veldig mange gruer seg til. Mange skal feire, mens mange ikke vet helt hva dem skal ta seg til. De som gleder seg viser liten forståelse for de som gruer seg, de skjønner ikke frykten, angsten og frustrasjonen som mennesker har iht fyrverkeri, raketter og denslags feiring. De skjønner ikke de som har blitt traumatiserte av opplevelser iht dette, de skjønner ikke de som har opplevd krig, de skjønner ikke PTSD, og de skjønner ikke at det er ikke bare er enkelte hunder som blir skremt fra sans og samling av menneskers uvettige og egoistiske nyttårsfeiring.

Det er faktisk mange hunder dette handler om, og mange hundeeiere må iverksette omfattende tiltak for å skjerme hunden sin. Noen får beroligende, noen må være mange timer innestengt på et bad eller i en kjeller sammen med eieren sin. Det spilles ofte musikk for å skjerme for lydene. Noen må reise bort, på hytte eller hundehoteller. Dette er det ikke alle som kan, ei heller har råd til. Samme problemet gjelder katter som gjemmer seg under møbler og i kjellere. Eiere holder dem innendørs, men det hjelper ikke de femti tusen katter som lever utendørs, i tillegg til gaupe.

Kyr og hester i stallene, rådyr og elg, fugler (forskning.no) og rev i skogen. Kaniner og harer er livredde, ikke bare smellene, men også lysene. Lysflashene kan for kanin være så skremmende at de får sjokk og dør. Gravide ekorn aborterer, rømmer og mister stedsans, finner ikke hjem igjen og risikerer bli offer for situasjonen. Listen er lang over grusomheter nyttårsfeiring med fyrverkeri og raketter fører med seg. Vi hører om hus og hjem som brennes ned, brannskader, lidelse og død. Triste historier om folk som har mistet sine nære og kjære er hva vi møter når vi går inn i det nye året.

At det ikke er et forbud, at det i det hele tatt selges fyrverkeri og raketter sier litt om grådigheten som rår blant enkelte. Penger i kassa er det som betyr noe, ikke det faktum at tullinger bruker fyrverkeri som våpen og kaster etter folk (Dagbladet) . Det har allerede vært flere episoder som har blitt omtalt i media hvor folk har blitt angrepet med raketter. Uvettige handlinger starter uker før nyttårsfeiringen, og fortsetter flere måneder etter.

Slik jeg ser det, mennesker som bruker masse penger for å skremme annet levende fra sans og samling for moro skyld er de siste som burde ha fyrverkeri og raketter mellom hendene. Gale mennesker med fyrverkeri er virkelig en farlig kombinasjon!

Jeg legger ved en link til HELSENORGE, fordi det kan fort være at noen mister noen etter årets mest egoistiske og hensynsløse feiring. Da er det greit å vite om hvem man kan kontakte hvis en trenger hjelp til å bearbeide sorgreaksjoner.

I kveld får snuppen min og jeg gjester. Vi skal spise «Siste måltid» som er skikkelig digg, høre musikk, skravle, kanskje danse, men ihvertfall kose oss. De eneste smellene som vil komme herfra er de flaskene med bobler som sprettes!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#nyttårsfeiring #fyrverkeri #raketter #bunny #bunnytrash

Gaver til vinnerne handlet – og forberedelser!

Dagen i dag har gått unna gitt. Snuppen min og jeg tok drosje til Gulskogen Senter og svirra litt rundt der i dag. Vi fikk handlet noen småting til heimen som vi trengte, og jeg fikk kjøpt meg en fin dress/selskapsjakke som jeg prøvde før jul i Oslo. Hadde innmari lyst på den, men lot være kjøpe den da jeg syntes den var litt for dyr egentlig. I dag hang det tre igjen av samme jakke på senteret her, til halv pris. En av dem var min størrelse, hehe.. så da var det en mening med det, og jakken er nå min!

The world is so full
of a number of things,
I’m sure we should all
be as happy as kings.

Fikk også handlet inn gavene til fire av de seks som vant fram på julekalenderen her på bloggen i år. Dere som ikke deltok kan angre, og dere kan se HER hvem de heldige seks ble. Så nå kan fire av dere vinnere begynne glede dere til skikkelig deilig kaninkos, for å si det sånn, for så snart vi er inne i det nye året så er disse fire første underveis!

På tross av masse feit mat og digg i jula, så ble det enda mer usunt i dag, vi var innom McDonalds og spiste Cheeseburgere og Chilli Cheese Tops før vi tok drosje hjem igjen. Hadde noe igjen på taxikortet mitt, og det blir nullet ut når vi nå snart går inn i et nytt år.

Nå er jeg ubegripelig trøtt, øynene sliter med å holde seg åpne. Har inntatt en kopp kaffe i håp om at dét kanskje skulle hjelpe litt, men gjenstår å se. Planen for kvelden nå var egentlig å forberede, mice en place, til middagen her i morgen. Vi skal servere retten som heter «Siste måltid». Lenge siden jeg har laget, og gleder meg til å spise, får se hva jeg orker i kveld. Moro skal vi ha det uansett i morgen!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWe: Link!!

Følg Bunny på Facebook: Link!!

#sistemåltid #nyttår #bunnytrash #bunny

Hold dere unna 14-åringer!!!

Noen leste kanskje saken om den 15 år gamle gutten i Sandefjord som gjentatte ganger har anmeldt flere gutter i alderen 14 til 17 år. Vi snakker om anmeldelser for til sammen fire ran de har utført mot gutten. I etterkant av anmeldelsene og avhørene han har vært igjennom lever han i frykt for represalier fra dem han har anmeldt. Det ble så ille at han måtte flytte til en annen by, og bo på hemmelig adresse, han blir rett og slett forfulgt av et kriminelt miljø.

Guttene som ranet ham fire ganger har fått besøksforbud, og gutten har også fått voldsalarm. Gjengen gir blaffen i besøksforbudet, og voldsalarm gir ingen beskyttelse. Gutten må kjøres til og fra skolen og trening hver dag, og kan ikke bevege seg fritt utendørs. Hans mor har ordnet en vakt i hallen når han er på trening, og han må oppholde seg innendørs med lærerne når det er friminutt på skolen. Han som er offeret i denne saken, må leve som om han var i fengsel, mens de som har ranet ham, og truer han på livet, går fri.

Voldsbruken blant barn og unge i Oslo har eksplodert. Ikke bare i Oslo, men i byene generelt, i takt med økt flerkultur. Ungdom som blir tatt med våpen i Oslo har doblet seg siden i fjor.

En historie fra Oslo. Det var en formiddag og tidlig vinter da en gruppe ungdommer stod og ventet utenfor en videregående skole på Oslos østkant. Blant dem en 15-åring med grønn og svart boblejakke og hans storebror. 15-åringen hadde gjemt en 22 centimeter lang kniv under jakken, mens storebroren hans hadde en hammer.

15-åringen tar frem kniven og går bort til en 16 år gammel gutt som kommer ut av skolen og stikker han totalt fire ganger i overkroppen. Ett av stikkene borer hull i brystveggen. På venstre underarm fikk offeret en 12 centimeter lang hudflenge som bare hang der. Så ble hendelsen heldigvis avbrutt og guttene stakk av.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett konkluderte politiet med at 15-åringen, som hadde reist til skolen fra Groruddalen, hadde prøvd å drepe 16-åringen. Han blir dømt til tvungent psykisk helsevern og til å betale offeret totalt 15 000 kroner i erstatning sammen med sin bror. Halvannen måned senere skal offeret, sammen med en rekke andre, hevne episoden med enda større våpen.

Derav ble det slik at seks maskerte ungdommer tvang seg inn i leiligheten til guttens familie. I hendene hadde de macheter som pekte oppover, og de spør etter 15-åringen som knivstakk utenfor skolen. Først når 15-åringens onkel sier han har ringt politiet og at de er på vei, stikker 16-åringen og de andre ungdommene av. Heldigvis ble ingen skadd, men guttene med sine macheter var ute etter blodhevn.

Voldsutøverne i Oslo, i Sandefjord, Drammen, Bergen, Fredrikstad, Kristiansand, Trondheim og så videre er ikke organiserte kriminelle gjenger, men de kameratflokker.

La oss nå se litt på dette som skjedde på en buss i Bærum nå 22. desember. Farid Rahmani (26) ble stukket ned og drept av en 14 år gammel guttunge. Ut i fra det som er fremkommet i pressen, reiste Rahmani mens den 14 år gamle gutten var i følge med tre kompiser. Rahami skal ifølge forklaringen til gutten ha blitt knivstukket fordi han filmet på bussen, han anså mannen som en trussel for seg selv og vennene. En kan jo da lure på hva mannen filmet, hva guttegjengen faktisk drev på med, siden de slettet opptaket fra mannens mobil før de stakk av?!

Jeg leser hist og her at folk er sjokkerte over akkurat denne sistnevnte hendelsen. Flere uttaler at de faktisk ikke kan føle seg trygg under allmenn ferdsel noe sted. Nettopp på grunn av denne ugjerningen som ble begått av en 14-åring (med tre kamerater) på bussen i Bærum.

Politiets statistikk viser en dobling av anmeldelser av bæring av kniv/annet våpen fra januar til september i år sammenlignet med samme tid i fjor. Det har generelt en økning av beslag av stikkvåpen som kniver, machete og øks. Det fremheves at det som har begynt med knyttneven, har blitt til kniv, så til machete og til slutt til skytevåpen.

En 16-åring skulle bare ut i friminuttet, knivstukket. En mann skulle bare ta koronavaksine etter trening, knivstukket. En familie skulle bare feire nyttårsaften, truet av guttegjeng med macheter. Mannen på bussen i Bærum. Alle disse er ofre for grov vold eller trusler med våpen, utført av ungdommer, og dette er bare hva jeg kommer på akkurat nå. Trenger jeg nevne skyteepisodene rundt omkring nå i adventstiden, blant annet på Sinsen og midt på Karl Johan, samme dag, uavhengige av hverandre.

Antallet voldsanmeldelser blant dem mellom 10 og 17 år i Oslo har skutt i været i 2023, viser ferske tall fra Oslo politidistrikt fra januar til og med september i år.

Sammenlignet med samme periode i fjor har det i årets første ti måneder vært en 62 prosent økning av voldsanmeldelser i denne aldersgruppen.

Det unnskyldes med tåpeligheter at voldsgjerningene blir begått pga trangboddhet, mangel på varmlunsj, pizza og fritidstilbud. Fremfor å bringe på bane hva disse ungdommene har til felles, hvem foreldrene er, hvor foreldrene kommer fra, hvilken bakgrunn, holdninger, kultur og så videre.

At folk er sjokkerte over hendelsen begått av 14-åringen på bussen i Bærum, stiller jeg spørsmål ved. Hvorfor så sjokkerte?? Det har vært flere rettsaker etter gjengvoldtekter begått av ungdommer i samme alder, utallige knivstikkinger, det omtales hver eneste uke, og de som topper listen over kriminelle voldshandlinger i året 2023 er, hold dere for øyne og ører som dere ellers gjør, det er 14-åringer!!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWe: Link!!

Følg Bunny på Facebook: Link!!

#kniv #machete #vold #knivstikkinger #ukultur #ungdommer #tenåringer #norge #bunnytrash #bunny

Hva mener dere om «Ghosting»?

«Ghosting betyr å bryte all kommunikasjon med noen uten en forklaring eller advarsel. Personen nekter eller overser å svare på henvendelser».

Begrepets opprinnelse har vært til stede siden cirka 2006 i forbindelse med sosiale medier. I 2015 ble begrepet først populært gjennom at en rekke artikler om kjendiser som brukte det. Etter det har det vært flere diskusjoner om faren ved at så mange gjør dette, bedriver ghosting, og hvilke konsekvenser det kan føre med seg for egen psykisk helse.

Ghosting er et begrep på en handling som bare ser ut til å bli mer vanlig. Hvorfor kan ha sammenheng med sosiale media, en rekke forklaringer er foreslått, men det er som oftest sosiale medier, datingsapper og den anonymiteten og isolasjonen som er til stede i dagens nett-kultur som gjør det lettere å oppføre seg dårlig sosialt sett. Så ja, selv om ghosting er blitt mer og mer vanlig, så ansees adferden som dårlig oppførsel.

I tillegg blir det til at jo mer vanligere denne oppførselen blir, jo flere individer blir utsatt for ghosting. Noen har antydet at begrepet skyldes mangel på empati i det økende internett-samfunnet som bare ser ut til å fremme den egoistiske og narsissistiske kulturen.

«Ghosting er ikke bare eksisterende ovenfor online dating og denslags, men kan også skje mellom venner, kollegaer og familiemedlemmer».

Jeg har i dette året som er gått blitt utsatt for ghosting, og tenkte derfor jeg ville ta opp temaet her på bloggen før utgangen av året. Jeg kan nevne et par-tre tilfeller som jeg har opplevd.

Det ene tilfellet var en person jeg hadde nærmest daglig kontakt med på nettet, og hadde møtt in real life. Det var veldig hyggelig, og jeg anså dette som et påbegynnende vennskapsforhold, jeg ble hele tiden tiltalt og omtalt positivt, det var virkelig ikke måte på. Så en dag sa det stopp, ingen forklaring ingenting. Eneste et langt dikt som ble postet på nettet av vedkommende der noen ble beskrevet på ufint og særdeles graverende vis. Jeg kunne bare anta at dette skulle være meg, selv om karakteristikkene, ved ettertanke, passer bedre til personen selv. På en måte fikk jeg en forklaring, men likevel ikke. Jeg hadde ikke gjort personen noe, men hvis det var som jeg tenker så fikk vedkommende sannelig vist sin sanne side.

Et annet tilfelle er sånn merkverdig også. Jeg blir omtalt og tiltalt som en venn i offentligheten. Men har også lagt merke til uttalelser, baksnakking, der vedkommende kanskje tror jeg ikke ser. Det rare her er at vedkommende fører kun dialog med meg i offentlig forum, enhver henvendelse privat blir ubesvart. Henvendelser på Messenger, Facebook, MeWe, Telegram osv forblir ubesvart. Så hvorfor vedkommende har sendt meg venneforespørsler på disse forum skjønner jeg ikke, når det faktisk ikke lar seg gjøre å ha en privat samtale..

Den tredje har jeg hatt god dialog med lenge, så fikk jeg beskjed at jeg hadde ved et par anledninger skrevet noe i sosiale media hin ikke likte. Men ikke noe som har med vedkommende å gjøre. Siden da har det vært tyst, helt tyst..

«Ghosting er sårende for de som opplever det fordi det gir følelsen av å bli avvist. Noen anser ghosting som et passiv-aggressiv form for overgrep, en stillhet og ignorering» (Wikipedia).

Nå ligger jeg ikke nede for telling og griner over disse, men jeg må jo si det er sårende og over tid bli kjent med mennesker som man får type forhold til. De er så snille, omtaler deg så pent, får deg til å like dem, kaller deg venn og alt dette… så bare.. ingenting.

Weird altså. Det heter seg at dette er vanlig adferd. Dét synes jeg ihvertfall ikke noe om. Det heter seg at dette er ikke god oppførsel, men dårlig oppførsel. Dér er jeg enig.

Hva tenker dere om ghosting?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWe: Link!!

Følg Bunny på Facebook: Link!!

#ghosting #bunnytrash #bunny

Nå er Pfizer saksøkt for sine vaksiner!

FILE PHOTO: Vials labelled “VACCINE Coronavirus COVID-19” and a syringe are seen in front of a displayed Pfizer logo in this illustration taken December 11, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Dette er en interessant sak. Det har seg slik at riksadvokaten i Texas, altså staten Texas, saksøker legemiddelselskapet Pfizer, med påstand om at vaksineprodusenten løy og overdrev om effektiviteten til deres såkalte Covid-19-vaksine, og med det lurte folket.

Ken Paxton, altså riksadvokaten, kunngjorde søksmålet torsdag 30. november 2023 etter å ha anlagt det i Lubbock delstatsdistriktsrett i Texas.

Kilder: Texas Tribune. Reuters. The Guardian. Forbes. The Hill. Og så videre. Saken omtales veldig mange steder, men jeg har enda ikke sett noe fra VG, Dagbladet, NRK, TV2 et cetera.

Paxtons sak kommer som en konsensus mellom helseeksperter og forskere som har sagt at vaksinen forhindrer alvorlig infeksjon og død fra Covid-19.

Paxton har saksøkt vaksineprodusenten Pfizer for å ha benyttet seg av falske, villedende opplysninger og villedende handlinger og praksis.

Paxton hevdet at Pfizers påstander om effektivitet antydet at den effektivt ville avslutte Covid-19-pandemien, og at den ikke klarte å gjøre det innen et år etter at den ble introdusert.

Søksmålet la også til at påstander om at vaksinen var 95 % effektiv ikke stemte, og at Covid-19-infeksjon samt dødsrater ble verre etter hvert som vaksinen ble stadig mer tilgjengelig.

Pfizer publiserte resultater om effekten av Covid i november 2020, og viste til at injeksjonen av vaksine var 95 % effektivt de første 28 dagene etter å ha mottatt vaksinen.

Saken hevder også at Pfizer konspirerte for å stille de som var kritiske til vaksinene i dårlig lys for å bringe dem til stillhet, altså sensurere vanlige argumenter fremsatt av andre fagfolk og eksperter.

Riksadvokat Paxton ber om 10 000 dollar for hvert påstått brudd fra Pfizer, i tillegg til annen økonomisk restitusjon. De totale sivile straffene mot Pfizer utgjør opp til mer enn 10 millioner dollar.

I en uttalelse sa representant for vaksineprodusenten Pfizer at «statens sak ikke har noen fortjeneste», og la til at «vaksinen har blitt administrert til 1,5 milliarder mennesker og bidratt til å beskytte mot alvorlige Covid-19-utfall, inkludert sykehusinnleggelse og død. Representasjonene fra selskapet om Covid-19-vaksinen har vært nøyaktige og vitenskapsbasert».

Vel, da gjenstår det å se hvordan dette går – selv reagerer jeg sterkest på det punktet om hvordan vaksinene ble reklamert for, under påstanden at de var 95 % effektive de første 28 dagene etter mottatt vaksine, altså første måneden etter en hadde blitt injisert. Jeg har flere ganger ytret både privat og på blogg hvordan jeg har reagert sterkt på at min samboer med flere plutselig fikk covid tre uker etter injeksjonen, altså når vaksinene skulle være på det mest effektive. Ikke bare fikk «alle» covid, de ble sykere enn de jeg kjente som fikk covid før vaksinene ble lansert, altså de ble lettere smittet og mer syk, sykere enn feks meg som ikke lot meg vaksinere av noe fra Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca), Johnson & Johnson, Novavax, Biontech eller Pfizer.

Vaksineselskapet Pfizer som nå staten Texas har saksøkt har stått for hovedandelen av covid-vaksiner brukt i Norge.

Har du fått Pfizer?

Les også: «Det slås alarm: immunforsvaret svekket!»

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWe: Link!!

Følg Bunny på Facebook: Link!!

#covid #corona #pandemi #pfizer #virus #søksmål #texas #bunnytrash #bunny

Slike flotte julegaver da!!

I går kveld postet jeg innlegget «Vis fram julegavene deres» som en protest mot disse sure insektene på nettet som liker å prøve ødelegge gleden for andre. Jeg avsluttet med å meddele at det vil komme flere slike innlegg fra meg. Ikke bare som en protest mot bitre insekter, men også fordi jeg har snuppen min som er så flink å finne gaver til meg, som gjør meg så glad og stolt over å ha han i livet mitt, og hvor digg det er å være så heldig å ha det som vi har.

Øverst her ser dere et par parfymer. Jeg elsker parfymene fra Jean Paul Gaultier. Har en serie av dem. Fantastiske dufter! Denne serien, «Scandal», er relativt ny, og den til venstre «Scandal Pour Homme Edt« har jeg hatt siden den kom, det er den originale og jeg elsker den. Så dukket plutselig den til høyre, «Scandal Pour Homme Le Parfum», opp, som er en dyp, varm og treaktig versjon av den originale. Jeg tror jeg elsker den enda mer enn den originale. Og nå har jeg den her, for snuppen min kjøpte den i julegave til meg.

Fikk også denne boken av snuppen min, biografien til Britney Spears. Jeg liker veldig godt å lese bøker om religion, ideologier, biografier og den slags. Jeg synes det er interessant og føler det gir meg økt forståelse om kulturer, holdninger og mennesker. Denne boken ønsket jeg meg så absolutt, hellige kaninmåne, det er jo Britney Spears, og hun har faktisk en historie å fortelle. Samtidig tenker jeg at denne boken er lett å ta inn, og vedig fin å lese. Så kanskje den kan lede meg inn i økt leselyst, har noen «tyngre» bøker liggende her, som jeg gjerne skulle ha kommet i gang med også.

Dette siste bildet var også julegave fra snuppen min. Jeg hadde ønsket meg ring og bling, bok og parfyme. Artig var det at han hadde ordnet alle tre ønskene, men disse skoene hadde jeg ikke sagt noe om, det har han funnet på selv. Og de er perfekte! Altså se på de fargene, rosa, lilla, svart.. og passer meg perfekt da planen er noen timer på tredemøllen i januar. Så nå spiser jeg masse deilig mat og digg, uten å være i nærheten av dårlig samvittighet selv om jeg vet hvor raskt jeg går opp i vekt, og hva som skjer med helsa iht både utmattelse, osas, stoffskiftet og whatever. Det er absolutt ingenting gærnt med viljen min, og nå har jeg jo sko som matcher!

Dere da? Har dere fått noe fint fra kjærestene deres, eller fra noen andre? Jeg kommer etterhvert med et innlegg hvor jeg viser fram en julegave fra en medblogger. Den var så overraskende, og blinkende moro. Snuppen min og jeg fikk hver vår. Utrolig artig!

Nyt kvelden 🥰🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWe: Link!!

Følg Bunny på Facebook: Link!!

#jul #julegaver #livet #kjærlighet #bunnytrash #bunny

Skryt av dagens middag: Lutefisk og medisterkaker!

Nå ble jeg utrolig sigen. Mat som dette sløver meg rett ned, det er som om jeg skulle ha røyka noe. Men hellige kaninmåne så godt dette var!

Yupp, jeg har spist lutefisk i dag. Det er evigheter siden sist, og straks dette kom i munnen min klarte jeg ikke la være å lage lyder: mmmmm, mmmmmmmmm og mmmmmm. Helt vanvittig godt, og ekstra godt er det å vite at i morgen blir det samme deilige middagen. Lutefisk og bacon med ertestuing og mandelpoteter.

Denne gang dampkokte jeg lutefisken som beskrevet i innlegget mitt om julemiddager. Og det som var spesielt artig er at dette var First Price lutefisk fra billigdisken på Kiwi XL til 50 prosent. Frøs den ned og tok den opp i går kveld. Fast og fin fisk, veldig overrasket hvor god den var. Gikk ikke i oppløsning i det hele tatt, så da er det en hel middag igjen!

Snuppen min spiste hjemmelagede medisterkaker med ertestuing, surkål og mandelpoteter. Han ble mer enn fornøyd han også. Jeg varmet/stekte medisterkakene i baconfett, så da ble det litt ekstra smak. Og disse er knallgode fra før, snuppen min som har laget dem. Anyways, den som «ikke liker» mat som dette går virkelig glipp av noe.

Nå må jeg slappe av litt, prekas 🐰 

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWe: Link!!

Følg Bunny på Facebook: Link!!

#jul #julemat #medisterkaker #lutefisk #dessert #bunnytrash #bunny

Julen da ribba så ut til å bli totally fucked!

Tirsdag 19/12 postet jeg et blogginnlegg med oppskrifter på julemat, blant annet pinnekjøtt, lutefisk og ribbe. Da det var skrevet og jeg postet det i bloggens facebook-gruppe og matgruppa, så skrev jeg i ingressen følgende: «Skal du ha ribbe på julaften? Bruker du frossenribbe? Da anbefaler jeg å ta den opp av fryseren nå». Så gikk jeg selv og tok juleribba vår opp av fryseren og slengte den på kjøkkenbenken. Jeg tenkte ikke mer over dét før dagen etter.

Yupp, da stod jeg der da og irriterte meg over hvor hodet mitt hadde vært. For jeg hadde jo tatt ribba opp av fryseren flere dager for tidlig, og også anbefalt leserne av bloggen å gjøre det samme. Jeg undret meg også over disse anerkjente matbloggerne, toppbloggere og velkjente kokker som hadde klikket ‘liker’ på innlegget mitt uten å bemerke at jeg hadde anbefalt å ta opp ribba flere dager for tidlig. Hvorfor sa ingen noe? Vel, jeg kunne ikke hive ribba i fryseren igjen, så da rutet jeg like gjerne svoren. Men jeg ventet til fredag før jeg krydret med salt og pepper.

Tabbene skulle deretter bare fortsette. For da julaften kom så skjedde det mer. Siden vi i år hadde ganske liten ribbe hadde den derfor mer enn god nok plass i en ildfast familieform. Så jeg slengte ribba i formen, med en klump aluminiumsfolie og en skvett vann under, og aluminiumsfolie over, og satte den til damping på varmluft 250 grader i én time.

Etter en time skal aluminiumsfolien over fjernes og temperaturen settes ned til 200 grader. Jeg fjernet aluminiumsfolien, men glemte å sette ned varmen. Dette oppdaget jeg ikke før etter ytterligere en time. Da var svoren allerede ganske brun, den ildfaste formen hadde sprukket, og fettet dryppet og sprutet alle veier. Jeg satte varmen ned til 185 grader, og lot det bare stå seg til.

Medisterkaker, ertestuing, julepølse og så videre ble ordnet til. Rørt tyttebær ble satt på bordet. Mandelpoteter ble kokt, og en himmelsk saus ble laget. Jeg visste at selv om jeg hadde fucket til ribben, så er jeg, om jeg får si det selv, helt rå på å lage de beste sauser. På den måten kan jeg redde inn de største fadeser. Ironien er at jeg hadde ikke fucket til ribben, den hadde riktignok bare fått «poppet» svor litt hist og her, men det var nok til oss. Selv om ribben hadde fått et par timers «hard medfart», så var den altså aldeles nydelig. Og da sammen med alt dette andre, og min himmelske saus, hadde vi store problemer med å klare slutte spise. Dermed ble det slik at da vi skulle åpne julepresanger litt senere, så var til og med dét en tung aktivitet, haha..

Julaften ble knallbra, julematen var digg. Men jeg hadde da altså greid å ta knekken på den store ildfaste formen min som jeg bruker til å lage de beste måltider. Sånn er det når man bruker slik form istedet for bakke, og har på 250 grader i to timer, når sådan form egentlig ikke skal brukes varmere enn 220 grader. Dermed var det ut i går for å finne ny ildfast form, av de største, for allerede nyttårsaften skal vi ha gjester her, og da skal jeg jo lage en av mine signaturretter. Den retten kalles «Siste måltid», og er perfekt til nyttårsaften. Blir spennende å lage da det er en stund siden sist, og vi både har fått ny ildfast form til tusenlappen og ny komfyr siden sist.

I dag er det lutefisk som står på menyen. Med masse stekt bacon, ertestuing og mandelpoteter til. Jeg gleder meg masse, for jeg har ikke spist lutefisk på et år, og jeg elsker lutefisk. Snuppen min derimot har tatt med seg masse uvaner fra barndommen og er slik at det er en del mat han har bestemt seg for å ikke like, uten å ha prøvd, og uten villighet til å prøve. Så til han blir det hjemmelagede medisterkaker. Det er synd for han, men heldig for meg, kanskje blir det da litt lutefisk til meg i morgen også.

Hvordan julemat har dere spist hittil i jula? Har dere koset dere? Mye digg å putte i hølet, ikke sant?!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWe: Link!!

Følg Bunny på Facebook: Link!!

#jul #julemat #ribbe #juleribbe #lutefisk #bunnytrash #bunny

Vis fram julegavene deres!

Et innlegg jeg leste her om dagen var ordlyden slik at hun hadde lyst å vise fram julegavene hun hadde fått, men lot det være fordi enkelte tar seg tid til å skrive lange mails for å påføre skam på de som viser fram julegavene sine. Selvfølgelig tar noen seg tid til det, ikke noe nytt under solen. Noen leter jo med lupe for å ta gleden fra folk, såre, komme med karakteristikker og denslags. Det bunner ganske enkelt i sjalusi og misunnelse. At den man ønsker påføre skam, den man forsøker ødelegge gleden for, har gjort langt mer enn den som skriver slike mail, for å bidra til samfunnet, hjelpe å stå opp for andre, betyr ingenting. Nei dét skal man ikke trekke frem!

Jeg leser kommentarer fra insekt hver dag, uansett hva jeg gjør så skal jeg påføres skam. Jeg kunne faktisk reddet verden fra atomkrig, og dagen etter kan msn banne på at jeg har fått en eller flere meldinger om hvor patetisk jeg er. Og at jeg fikk desarmert bomben, dét gjorde jeg jo kun for min egen del, ingen andres. Om noen bruker alt overskudd av trygden sin til veldedighet så er det kun for å fremme seg selv. Ok da, så hvis alle skulle gjøre som insektene da, enten ikke gjøre noe, eller ikke si noe om det, hva da?

Hvis ingen gir og deler, det vil vel ikke hjelpe mot eksempelvis fattigdom og sult? Hvis ingen vil bedrive frivillig arbeid, så vil jeg tro flere vil fryse og sulte? Om ingen står frem som ambassadører for den slags virke, så vil færre bli inspirert til å gjøre det samme. Eller?

 I kveld viser jeg frem ringen min. Den var i en av julegavene jeg fikk fra snuppen min. Den er ikke noe tull, den er skinnende blank og steinene gjengir faktisk regnbuens farger med nøyaktighet, til det fulle. Ikke at det vises så godt i disse bildene, men slik er det. Ringen er fascinerende, utsøkt og søt. Og dem ble gitt til meg, og jeg er veldig glad for den! Den betyr noe. Jeg er stolt og glad over hvor flink snuppen min er til å gi noe jeg faktisk liker. Han er stolt av at jeg liker det han kommer med, og at jeg vil vise fram gaven. Så før dere sender meg en email så vil jeg spørre, kjenner dere til dette nummeret: 140040 ? Bruk det!

Det er jul, dere har lov å være glade for hverandre, unne andre, og dere selv. Ingen vet hvordan året 2024 blir, så hvorfor ikke kose seg, være glad og stolt disse få dagene som er igjen dette året?!

Se på ringen min, tell antall steiner og farger, og vit at det kommer flere innlegg fra meg hvor jeg viser fram hva jeg har fått i jula, fra venner, nære og kjære som bryr seg om meg og er glad i meg. Jeg kommer på ingen måte å skamme meg for å ha kjærlighet i livet mitt, jeg er heldig, ikke noe å skamme seg over. Jeg unner andre også den gleden! Det sier seg selv, at det er den som skriver slike slemme mails og kommentarer som ikke unner andre godt, ikke mottakeren.

Fortsatt god jul 🥰🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWe: Link!!

Følg Bunny på Facebook: Link!!

#jul #julegaver #livet #kjærlighet #bunnytrash #bunny