Wasabi Sushi (pokebowl), Drammen.

I dag var solen kommet tilbake etter en helt overskyet dag i går. Helt nydelig vær, jeg var hos frisøren min og fikk klippet meg, og etter en runde i sentrum var snuppen min og jeg ikke helt klare for å dra hjem riktig enda. Så med det tok vi turen til restauranten Wasabi Sushi Drammen.

Dette er er sted vi ikke har besøkt før, på tross av hvor glade vi er i sushi. Vårt sushisted har ikke slike «pokebowls» og vi har ikke prøvd disse før noen steder, med unntak av disse små bollene de har i dagligvarebutikkene, som ikke er helt å rope hurra over. Så i dag var det tid for å teste dette.

Poke er en rå fiskesalat som serveres som forrett i det hawaiiske kjøkken. Poke er det hawaiiske verbet for å skjære eller kutte. Tradisjonelle former for poke er aku, ahi og he’e. Det finnes også varianter der rå laks eller skalldyr er hovedingrediensen. I Norge også kylling.

Vi kom inn i et veldig flott lokale med morsomt inventar og en stor busk stående midt i det hele. Veldig kult faktisk. Friskt pyntet med planter rundt omkring. Betjeningen var noe lavmælt, det var ikke slik at vi ble ønsket velkommen, eller noe ekstra hva service angår. Vi satte oss ved et bord, og etter litt fikk vi slengt menyene foran oss. Vi måtte til kassen og bestille, de kom liksom aldri tilbake for å ta bestilling. Vi bestilte da en slik «pokebowl» hver. Her i denne restauranten kalte de det for «Wasabi bowls».

Snuppen min bestilte «Crispy Chicken Bowl» med fritert kylling, teriyakisaus, chillimajones, vårløk, cherrytomater, rødløk og feldsalat.

Jeg bestilte «Ponzu Salmon Bowl» som er laks i ponzusaus, agurk, rødløk, edelmamebønner, cherrytomater, reddik, tempura crunch, sesamfrø og chillimajones.

Begge bollene var med ris og kostet 207 kroner per stykk.


Min rett var fulltreffer, helt nydelig, kunne gjerne hatt litt mer laks, men jeg klager ikke. Det stod ikke i menyen at det var mango med min rett, men det var det altså, og mango og laks synes jeg er fortreffelig! Snuppen min sin bolle var også fulltreffer, han syntes det var «kjempegodt» og var mer enn fornøyd. Jeg smakte en bit av hans friterte kylling, og den var perfekt crispy med masse god smak.

Det så godt ut også, veldig ryddig!!

Ikke noen middag akkurat, men i dag skulle vi gå for et lett måltid, og dette var midt i blinken. Disse pokébollene er den perfekte lunsj og anbefaler de gjerne!

Stedet ligger Engene 4. Vel verdt et besøk for slike «pokebowls» ihvertfall. Så får vi teste en sushimeny ved en annen anledning. Beliggenheten er jo perfekt, et minutt fra Bragernes torg liksom, adresse Engene 4.

Kos dere folkens!!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#wasabisushi #pokebowl #restaurant #mat #drammen #bunnytrash #bunny

Fra håndhilsen til frihetsberøvelse og hundehalsbånd!

Det har blitt en sak om denne gutten, en ungdomsskoleelev med innvandrerbakgrunn som ikke ønsket å ta rektoren hånden under en vitnemålsutdeling. I en video postet på sosiale media ser man at også de to foran denne gutten nektet å ta rektor i hånden, de valgte heller å holde handen på brystet, og i media blir dette fremstilt som en «hjertehilsen». Rektor tok likevel hånden til elevene, i forsøk på å vise hvordan man er respektfull her i Norge under slike anledninger. Da denne tredje gutten nektet å ta henne i handen og heller bare strakk ut hånda etter vitnemålet fikk hun nok, og brøt ut i noe som beskrives som en «tirade» mot publikum:

«Folkens, vi bor i Norge, og vi kan ikke ha det sånn. Vi kan ikke ha det sånn. Foreldre, vi bor i Norge. Dere skal jobbe med norske kvinner, ellers så lykkes dere ikke i Norge. Dette må dere ta tak i. Dere foreldre, dere må ta tak i det».

Bare det at rektor påpeker at «dere skal jobbe med norske kvinner» sier meg at det er utelukkende kvinner disse guttene nekter ta i hånden. Hun er rektor, og det er allviten nå hvordan lærere, da spesielt kvinnelige lærere blir behandlet i skolene av elever hvor det er høy andel med såkalt minoritetsbakgrunn.

Greit nok, i andre land gjør de ting annerledes. Om de bukker eller utøver «hjertehilsen» får så være. Men i en omvendt situasjon, så vet vi alle at vi nordmenn kan på ingen måte kreve at ting skal gjøres på vår måte i de respektive land. Vi har hatt representanter for Norge, da kvinner, som har dratt på seg hijab i møte med kulturen i disse land. Kvinner må dekke seg til.

Jeg har vært i nok land hvor vi har opplevd at kvinner i vårt følge må dekke til både hår og hud å for å komme inn i gamle moskeer bare for å ta en titt under turistguidet tur. Kvinners frihet til å være kvinner innskrenkes, de har ikke verdi på lik linje med menn. Det er mange eksempler på dette, og vi nordmenn forsøker i det minste, selv om vi innerst inne vet at dette kvinnesynet, denne kvinneundertrykkelsen og denslags er galt, helt forkastelig faktisk.

Her ser vi tilfeller hvor mennesker har flyttet til Norge, blitt gitt et nytt hjem med muligheter for utdanning, jobb og et langt bedre liv enn, nøden, krigen og de elendige forhold de visstnok flyktet fra. De er blitt ønsket velkommen til vårt samfunn, men de aller fleste av dem vil ikke ha dette, de motsetter seg hele tiden norsk levevis og hvordan ting fungerer her. Er utakknemlige og respektløse for hvordan ting fungerer her. For her snakker vi faktisk om ting som fungerer og er meget velfungerende! Respekt for hverandre i offentlige rom! Hele tiden får nordmenn høre at man behandler disse dårlig, hele tiden skal vår måte, hvordan vi gjør ting, endres for å tilrettelegge for disse menneskene. Mange «små» ting som gjør en stor helhet til å endre god norsk adferd til å bli noe annet.

Å håndhilse er god norsk skikk. Det skulle bare mangle at vi her til lands ikke skal kunne forvente at her følger man slik skikk. Man håndhilser, enten det er på rektor, selv når hun er kvinne, skal man i jobbintervju så tar man fram hånden med fast grep, ser hverandre i øynene, og håndhilser. Møter man nye mennesker så presenterer en seg med navn og håndhilser. Det er norsk folkeskikk, og vi er i Norge!

Rødt-politiker Sofia Rana og Arbeiderpartipolitiker, Kamzy Gunaratnam med flere holder tirader i sosiale media. Ord som «kultursjåvinisme» blir brukt, og selvfølgelig «rasisme». Hersketeknikker uten like, og rektoren, hun har måttet beklage. Selvfølgelig!

Å håndhilse eller ikke er opptil hver enkelt å bestemme, sier vår nye kulturminister Lubna Jafferey, slik legger hun forholdene optimalt til rette for sharia ikke bare i skolen, men i våre kulturinstitusjoner, offentlige organer og i politikken.

Hva nå Norge? Er kvinnekampen over? Skal vi ikke ha likestilling mellom kvinner og menn? Skal vi ikke ha norsk skikk og bruk i Norge? Er det ut med norsk kultur? Er norsk kultur = haram?

Leder for å arrangere Pride i Drammen, Angelica Bråten har samtykkende postet offentlig på sin facebookprofil en artikkel fra «Vårt land» en artikkel som bærer tittelen «Det virker som om mange har valgt å hoppe bukk over at eleven faktisk er et barn». Selvsagt er artikkelen skrevet av en med innvandrerbakgrunn, Farukh Qureshi, fra Arbeiderpartiet. Og jeg blir sittende å tenke: mener virkelig alle disse folkene at barn med innvandrerbakgrunn, skal ikke også de oppdras? Skal de ikke lære norsk etikette, folkeskikk og integreres med norsk kultur, respekt og høflighet? Er de fritatt fra dette? Javel, disse guttene som ikke ville ta sin rektor i hånden er barn, hva så?

Samtidig har vi en annen pågående sak her til lands, bare en til av veldig mange, men denne omfatter også barn. For som noen har brukt som argumenter, så må vi ikke «hoppe bukk over at disse faktisk er barn».

Denne andre saken handler om en gutt i 14-årsalderen skal har blitt holdt fanget av tre somaliske gutter inne i en moské i Sandvika i Bærum. Disse tre guttene har så filmet og spredd denne grusomme ydmykelsen på sosiale medier. Klippene viser at de tre somaliske guttene har tvunget et hundehalsbånd rundt halsen på sitt offer og truet han til å gå på alle fire mens han bjeffet. Gutten skal ha blitt slått, sparket, truet og «kvalt». De hadde også dratt av han buksene og filmet kjønnsorganet hans. I Allahs og profeten Muhammeds navn – altså inne i moskeen!

Det var i moskeen Al-Rahma Islamic Center i Bærum at hendelsen fant sted. Ikke Rabitha moskeen i Oslo hvor terrorister som Zaniar Matapour bevandret, men altså Al-Rahma Islamic Center i Bærum. Det er bekreftet at politiet etterforsker «hendelsen» som skal ha funnet sted i moskeen.

Så mitt spørsmål er, er det virkelig slik vi skal ha det her i Norge, at islamsk ukultur skal råde, en kultur hvor kvinner er mindre verdt, menneskesynet og menneskers verdi måles utfra om man har underkastet seg islam?! En kultur som i dag hyller kjønnslemlestelser, arrangerte ekteskap med barn, en kultur hvis verdier tidvis er voldelig og skremmende?!

Er dette framtidens barneoppdragelse?

Vi ser hver dag hvordan det blir om dette får fortsette når man legger bort vår kultur og tilrettelegger for islamsk kultur. Jeg tenker at mennesker i Norge som ikke aksepterer og retter seg etter norsk kultur, de holdinger, regler og lover som gjelder her, de kan flytte til land som praktiserer de ideologier og kulturer som de selv ønsker.

Det er ingenting galt med å respektere mennesker på den måte nordmenn gjør, tvert imot. Det er ingenting galt i å oppdra sine barn, behandle menn og kvinner likt, og ta hverandre i hånden for å vise hverandre den respekten. Dette har aldri vært et problem før, vi må slutte gi fra oss det som fungerer, til fordel for adferd som kommer fra kulturer som ikke fungerer. Det er ingenting galt i å stå opp for det norske og de verdier vi har som er bra, det er ingenting galt i å sette foten ned for ukultur og stå opp for eget land og virke! Feigheten må stoppe, sett foten ned, slutt med å gjøre knebøy for mer farlig ukultur!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#islamisering #bunnytrash #bunny

Nattfiol (Orkidé).

Nattfiol (Platanthera bifolia) er en plante i orkidéfamilien. Det norske navnet var tidligere Vanlig nattfiol, men etter Artsdatabankens arbeid med norske navn på arter er Nattfiol det anbefalte norske navnet på arten. Som dere vet så elsker jeg generelt orkidéer, så da måtte jo Nattfiol med nå.

Nattfiol blir 20-50 cm høy og bærer en klase med opptil 30 hvite eller svakt gulhvite blomster. Den har som regel to store eggformede blad som er festet til stengelen ved roten. Den er tilpasset pollinering ved hjelp av nattsvermere med lang sugesnabel, haha.. Nattfiol sender derfor ut en intens duft nattestid, derav navnet, den har bleke blomster og en 2-3 cm lang spore med rikelig med nektar.

Nattfiol er knyttet til skog, lunder, eng, hei og beitemark og har ikke særlig spesielle krav til næringsrik jord. Nattfiol vokser helt nord til Lebesby i Finnmark, og den går opp til 1300 meter over havet i Jotunheimen. Den er i rødlistevurderingen 2021 regnet som livskraftig.

Nattfiol er en av to arter i nattfiolslekta, den andre heter grov nattfiol. Den tredje arten med norsk navn nattfiol, sibirnattfiol, oppfattes nå som tilhørende en annen slekt, sibirnattfiolslekta.

I senere tid er vanlig nattfiol delt i to underarter heinattfiol og skognattfiol. Utbredelsen av disse to taksaene er lite kjent i Norge, men skognattfiol som trolig er den minst vanlige, er foreløpig kun påvist i herbariemateriale fra Østlandet.

Fin denne orkidéen også!

Les mer om Orkidé her:

«Orkidé».

Annen norsk orkidé:

«Honningblom»

Spesiell orkidé:

«Naken Mann Orkidé»

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#nattfiol #orkide #bunnytrash #bunny

Rar pingvindag 🤪

vibbedille.blogg.no

Dette ble bare en sånn «rar» dag som jeg egentlig ikke liker. Jeg gikk ned til sentrum, tenkte jeg skulle stikke innom frisøren min, for en liten klipp. Men han var ikke der. Disse tusseladdene som var igjen i sjappa var nedsløvet på ett eller annet, været kanskje, høhø.. så de fikk ihvertfall ikke klippe meg. Så da tenkte jeg at jeg til ei forandring kunne gå et annet sted. Første sjappa jeg gikk til lå frisøren på ventesofan og sov. Glem det, jeg gikk videre, så var jeg innom et sted der det var lang ventetid. Så til et sted midt i sentrum, der skulle de ha 650 kroner, så da ble jeg gnien. Jeg trenger egentlig ikke klipp, jeg ville liksom bare «freshe» opp litt til Pride i helga, men 650 for et par centimeter og litt skjæring hist og her for å lage rufsesveis, nei, det kan dem bare glemme fra meg.

Det er lummert her i Drammen i dag, litt sånn trykkende og varmt, samtidig som det småregner og er totalt overskyet. Så når ting ikke ble som jeg håpet, så ble humøret litt trykkende også. Men jeg fortsatte turen min og gikk til kjøpesenteret for å gjøre noen lette ærender der. Jeg skulle ha instant kaffe på Normal og litt kjemikalier til å ødelegge ozonlaget med. Slik spray med farge som en kan vaske ut. For litt siden hadde de flere farger, rosa, grønn, lilla.. i dag hadde de bare grønn. Jeg skal IKKE ha noe grønt i håret 🤮

Så da får jeg se i morgen da, om det kan bli en liten klipp i det minste. Har jo på en måte planlagt antrekk og sveis til lørdagen, men som sagt, det gjenstår å se. I dag er jeg ikke særlig positiv, har mest lyst å sove.

Men positive lysglimt har det vært. Da jeg kom hjem stod snuppen min på balkongen her i full vindusvask! Dét likte jeg veldig godt! Han har vaska ikke bare balkongvinduene, men også vinduene mellom stua og balkongen, OG soveromsvinduene!!

Og en annen ting. Vibbedille postet et innlegg tidligere i dag som handlet om emballasje og innpakning når hun selger alle disse tingene sine. Hun hadde der lagt ut et bilde av to søte pingviner hun har laget og pakket inn og brukt som illustrasjonsbilde. Jeg elsker pingviner, DE får virkelig humøret mitt opp. Fantastiske skapninger. Så jeg skrev at jeg ville kjøpe de to pingvinene (som egentlig ikke var for salg, haha..) og det fikk jeg!! Jeg elsker når Vibbedille lager duppedingser og ting og tang, det er disse figurene og kreativiteten jeg liker best med bloggen hennes. Og nå blir det altså pingviner i et par av blomsterkrukkene mine her!!

Bildet øverst har jeg rappa hos Vibbedille, hun tilgir meg nok, pingvinene er jo likevel mine, hehe.. for de av dere som ikke har fått med dere hvem Vibbedille er, så er hun ei kul «tante» som strikker, maler på klær, lager smykker, armbånd og myyye, myyyye mer. Hun tester ut og finner på ting, så det er jævlig gøy når hun poster disse innleggene av ting hun har laget. Ikke sant, fordi hun har en blogg der hun poster alt dette og viser fram, og noen ganger gir hun bort ting og selger en del. Jeg har både smykker, og bamser (kaniner), figurer, blomsterpinner og duppeditt og duppedatt hun har laget. Det er ikke tull, hjemmelaget og kvalitet!! Så sjekk ut den bloggen innimellom, den er GØY!!

Takk for titten og takk for i dag 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#pingviner #vibbedille #bunnytrash #bunny

Når ord betyr noe helt annet enn man tror!

I dag dukket det opp en artikkel i feeden min på Facebook under tittelen «Vet du hva en feilskyting er?». Jeg måtte jo lese artikkelen på tross av en vag anelse om hva en «feilskyting» er. Underveis i artikkelen dukket det opp flere andre ord. Legger ved et utdrag fra artikkelen.

«De siste årene har det svenske språket blitt beriket med en rekke nye ord. Grunnen er enkel: Samfunnet har endret seg, og det har manglet et språk for å beskrive den nye virkeligheten. Siden nødvendighet er oppfinnelsers mor, ble det derfor skapt nye ord. Et nytt, moderne svensk språk i orwellsk ånd. Disse ordene er allerede en så naturlig del av språket at ingen lenger reagerer på dem. Det er blitt vanlige, selvsagte og nødvendige.

Noen av ordene har vært i vokabularet før, men har endret betydning. Et eksempel på et slikt ord er «sprengning», som tidligere betydde planlegging og gjennomføring av sprengningsarbeider for å klargjøre grunn til byggearbeid eller utvide en gruve. I dag brukes ordet for å beskrive detonasjonen av en hjemmelaget eksplosiv enhet (det vil si en bombe), vanligvis ved boligbygg. Men bomber som eksploderer i nærheten av hjem, høres så brutalt og fryktelig ut. Nyhetssendingene foretrekker derfor å fortelle at «det var en sprengning», vanligvis supplert med at det er en «ukjent gjenstand» (en sykkelpumpe, et beger med rømme, en brusboks – eller en bombe?) og at ingen er pågrepet for gjerningen.

Andre nye ord er «förnedringsrån», (ran, ofte av barn og unge, hvor offeret også blir ydmyket ved å bli kledd av, tisset på og så videre, og hvor ranet ofte filmes og spres i sosiale medier), «stickskador», (kuttskader, til og med dødelige), «njutningsäktenskap», (muslim-godkjent prostitusjon hvor mannen kan gifte seg med en kvinne i en begrenset periode), «bombpojke» (mindreårig som prøver å sprenge folk) , «hedersmord», (drap utført for å bekrefte «ære» til drapsmannen/familien) , «könsstympning», (når en jentes ytre kjønnsorganer lemlestes for å hindre fremtidig seksuell nytelse), «hederskultur», (religiøse og kulturelle normer styrer og begrenser den enkeltes liv ned til førskolealder, ofte med støtte fra samfunnet) og mange, mange flere».

Så var det forfatterens personlige «favoritt», nemlig «felskjutning»? En feilskyting oppstår når person A ønsker å skade eller drepe person B, men bommer på personen (eller er dårlig til å sikte) og i stedet skyter person C. De siste fem årene har et titalls personer, inkludert flere barn, blitt drept i slike feilskytinger, bare i Stockholm. Antallet øker også etter hvert som antallet skytinger øker og er ikke lenger begrenset til kriminelle miljøer, men foregår på tider og steder hvor vanlige folk beveger seg. Dette vil vi snart se mye av også her i Norge, da først særlig i Oslo, og etterhvert Rundtom ellers i landet.

Jeg måtte reflektere over disse ordene, og jeg vil faktisk påstå at flere av disse finnes i norske versjoner også, ord som dekker over den harde brutale virkelighet som brer seg i samfunnet vårt nå, i stadig økende fart. Fornedringsran, stikkskader, æresdrap, æreskultur og slik fortsetter det.

Så kan jeg legge til MINE personlige favoritter. Istedet for å formidle sannheten og virkeligheten om islam, og beskrive islam som den farlige indoktrinerende politiske ideologien den faktisk er. I stedet for å bruke de riktige beskrivende ord, så brukes det heller ord som «kjærlighet» og «fred». At islam er «freden og kjærlighetens religion». Veldig rart, da ordet kjærlighet i rette betydning faktisk ikke eksisterer i koranen. Men uansett. Jeg vet hva vi nordmenn legger i ordet kjærlighet, det er forelskelse, en dyp omtanke og omsorg for noe eller noen. Det å elske noen, det å ha frihet til å elske den man elsker. Kjærlighet er aksept og likeverd. Dere skjønner hvor jeg vil?! Men i beskrivelsen her betyr «kjærlighet» å underkaste seg Allah (Muhammed). Ordet islam betyr underkastelse, og kjærlighet er å følge Allah (Muhammed), og islams måte. Det vil si, arrangerte tvangsekteskap, barnebruder, kjønnslemlestelse, segregering, diktatur, kvinneundertrykkelse..

Og «fred», det er å bedrive taqiyya, lyve for å fremstille islam annerledes. Slik at islam kan innyndes, og få større makt i ikke-islamske samfunn, som Sverige, og Norge. «Fred» er altså en hellig krig (jihad) for å ta makt i nye samfunn, islamisere samfunnet. Det kan også være å knivstikke, begå æresdrap, bombing og selvmordsbombing med hensikt å få fjernet, ta livet av de som ikke ikke vil underkaste seg islam (kafirs). Enhver handling, uansett hvor bestialsk grusom den, er «fred». «Fred» er når mennesker underkaster seg islam. Igjen, «islam» betyr «underkastelse», direkte oversatt.

Takk for at du leste.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#ord #samfunn #islam #islamisering #sverige #norge #bunnytrash #bunny

Ylang-Ylang (Magic Flower).

Ylang-ylang (Cananga odorata) er et alltidgrønt tre som kan bli opp til 12 meter høyt. Jeg fant fram til dette treet da det dukket opp omtalt som et tre med magiske blomster (Magic Flower).

Blomstene produserer en sterkt aromatisk olje, og blir høstet av den grunn. Den eteriske oljen utvinnes ved vanndampdestillasjon fra blomstene, som samles inn tidlig om morgenen, da innholdet av eterisk olje er størst. Ylang-ylang er en herlig eksotisk olje med svært blomsteraktig og søt duft. Den kommersielle produksjonen foregår hovedsakelig på Madagaskar, Komorene og på øya Reunion.

Oljen fungerer avslappende, psykisk beroligende, søvndyssende, antidepressiv, betennelseshemmende, antiseptisk, euforisk, afrodisierende, potensfremmende, nervestyrkende, blodtrykkssenkende, stimulerende for blodomløpet og feberdempende.

Den hjelper også mot manglende potens, frigiditet, manglende selvtillit, høyt blodtrykk, høy puls, sjokk, angst, depresjon, stress, sinne, irritabilitet, søvnløshet, anspenthet, hjertebank, raskt åndedrett, hyperventilasjon og hudproblemer.

Et tre kan produsere omkring 120 kg blomster hvert år, noe som gir 350 g eterisk olje.

Bladene er ellipseformede og 7-20 cm lange. Treet har gule blomster med lange, lansettformede blomsterblad. På eldre trær sitter blomstene gjerne i klaser. Frukten er mørkebrun og utvikler seg vanligvis samtidig med at treet blomstrer. Stammen er relativt svak og brekker ofte under stormer. Treet foretrekker fuktig, tropisk klima, og trives spesielt godt i regnskogene på Filippinene. Den er viltvoksende i Indonesia og på Filippinene, men dyrkes nå i tropisk Asia og Afrika (blant annet Reunion og Madagaskar).

Ylang-ylang er et tre med nydelig duft, og kalles derfor ofte for «parfymetreet». Navnet ylang-ylang er filippinsk og betyr «blomstenes blomst», eller fra de malaysike ordene alang ilang, som betyr «blomster som flagrer i vinden”». De jasminduftende blomstene plukkes som pynt, blir båret som et afrodisiakum og brukes i duftputer i lintøyskapet. I Indonesia blir blomstene strødd ut i sengen til nygifte par. På Filippinene brukes de i hudkremer, ofte med en kokosnøttoljebase.

Et tre kan produsere omkring 120 kg blomster hvert år, noe som gir 350 g eterisk olje.

Tidlig på 1900-tallet oppdaget man at ylang-ylang-oljen kunne være effektiv mot malaria, tyfus og tarminfeksjoner, og man registrerte at oljen har en beroligende virkning på hjertet. Ylang-ylang er derfor en viktig olje i behandlingen av høyt blodtrykk. Den bidrar til å senke blodtrykket, redusere unormalt raske hjerteslag og unormalt raskt åndedrett. Den har en beroligende virkning på hjertebank knyttet til angst og panikk.

Ylang-ylang er berømt som afrodisiakum, både for menn og kvinner. Oljen frigjør hemninger og fordriver stress, samtidig som den virker seksuelt opphissende. Den kan være effektiv i en sensuell massasje og i en duftlampe.

Den eteriske oljen av ylang-ylang skal bare brukes utvortes, og ikke i for store mengder, da det kan føre til hodepine og kvalme. Konsentrert olje kan også irritere følsom hud, og det er best å ikke bruke den på betent hud eller hudområder med dermatitt. I små mengder regnes oljen for å være ugiftig. Den virker ikke irriterende og regnes heller ikke som allergifremkallende. Bruk den eteriske oljen innvortes bare under tilsyn av kvalifisert helsepersonell.

Her i Norge er ikke planten i seg selv så interessant da den vokser dårlig eller ikke i det hele tatt. Mens oljen derimot, har hjulpet mange både medisinsk og som en del av aromaterapi og terapeutisk massasje.

Magisk altså!!

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#ylangylang #magicflower #parfymetre #bunnytrash #bunny

Paa Brygga og sånn i Fredrikstad.

Da har vi brukt dagen til å kose oss i Fredrikstad. Det er mange mange år siden sist. Som barn hadde vi en ferietur til Hvaler. Var noen uker på ei flott hytte der. En gang var jeg en sommer på Bevø Camping, hadde en sommerfling som jeg tilbragte ferien med der, og vi koste oss masse i Fredrikstad. Da forelsket jeg meg i Fredrikstad, som jeg mente måtte være en av de flotteste byene her til lands. En sommer var snuppen min og jeg med et vennepar som hadde et gammelt hus på Hvaler, Ingerholmen, vi bodde der og jeg leste historieboken om huset. Det hadde vært i riktig gamle dager, et bordell.

Anyways, mange år er gått siden siste tur til Fredrikstad, og hver sommer har jeg sagt til meg selv at nå må vi ta en tur. Endelig ble det slik. Hadde egentlig lyst å ta en overnatting for å se litt på uteliv, men det ble en dagstur midt i uka, i dag.

Vi dro rett fra togstasjonen til byferien over til Gammelbyen og ruslet rundt der. Det var akkurat som jeg husket. Idyllisk. Veldig behagelig. Og disse artige butikkene er jo unikt for stedet. Skulle vært flere slike «sjapper» rundt omkring. Elsker dem! Man kan jo bruke masse tid inne på et slikt sted og bare kikke på nips og dill og dall.

Derfra var det videre med en annen byferje inn til byen. Der gikk vi og kikka litt rundt i gatene, så dro vi ned til bryggen igjen for å finne et sted å spise. Fredrikstad er enda flottere enn jeg husket. Fantastisk flott! I love it!! Absolutt en av mine favorittbyer her til lands. No doubt!! Neste gang skal utelivet på kveld og natt testes!

Vi spiste på restauranten «Paa Brygga» hvor vi bestilte en stor pizza, «Bryggas Special» som det sto med små bokstaver under at var komponert av en Ketil et-eller-annet som hadde stått for de beste pizzaene i Fredrikstad gjennom mange mange år. Måtte prøves!! Det var den tjukkeste amerikanske pizzaen vi noen gang har fått servert. Og den var dritgod! En slik pizza er nok til å mette en barnehage, satt på spissen, vi måtte kaste inn håndklærne og ba faktisk om å få resten med oss hjem, haha.. kunne ikke gå fra det som var igjen. Den kostet 349 kroner, veldig verdt det! Service på stedet var upåklagelig, superhyggelige folk! Anbefales!!

Det må også sies, enhver vi snakket med i Fredrikstad, alt fra betjening i små nipsbutikker, andre butikker, folk vi spurte oss frem hos, tilfeldige møtende og på restaurant, alle var kjempehyggelige og utrolig hjelpsomme.

Fredrikstad leverte i dag, tusen takk!!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#paabrygga #gammelbyen #fredrikstad #bunnytrash #bunny

Kaprifol.

Kaprifol (Lonicera caprifolium) er en løvfellende busk eller klatreplante som er et fint innslag i hagen eller på balkongen. Spesielt på kveldstid, når kaprifolens blomster åpner seg for fullt, og en dras inn i de livlige duftene som denne planten da gir. Denne vurderer jeg skaffe meg til neste år.

Litt fakta, den blir 1–6 meter høy. Har bredt ovale, snaue blader sitter og har en kort stilk. Det øverste bladparet under blomsterstanden er vokst sammen til en skål. Kaprifol blomster i juli–august og dufter sterkest om kveldene når store svermere kommer for å pollinere blomstene. Blomstene er samlet i hoder og er nesten helt snaue, monosymmetriske og hvitgule eller med litt rødfarge. Disse blomstene er søte og gode i fruktsalater. De kan brukes for å lage blomstersirup eller blomstersukker. Bærene er røde, oransje eller gule, og giftige, for den som skulle være så uheldig å få i seg disse venter bivirkninger som brekninger, ansiktsrødme, overdrevet tørst og til og med utvidede pupiller. Å spise disse bærene er derfor naturligvis noe man i aller høyeste grad bør unngå.

Kaprifol vokser vilt i sørøstlige Europa og Vest-Asia.

Det finnes naturligvis massevis av fine og velduftende arter av kaprifol, og det som skiller disse, foruten farge og form, kan være ting som blomstringstider og hardførhet i ulike plantesoner. Jeg kan nevne ekte kaprifol, villkaprifol og ildkaprifol, som alle har ulike fordeler. Finn den som passer deg best, eller har du plass, skaff deg flere forskjellige, haha.. Gi kaprifolen en lys plassering uten direkte sol, og noe å bukte seg langs, så heter det seg at halve jobben allerede gjort. Deretter tar denne planten over og kan piffe opp både nettinggjerdet i hagen og balkonger med sitt buktende vekstmønster og sine herlige blomster.

Aller enklest er det om du dyrker frem kaprifol fra en stikling eller ved å plante en plante. Begynn med å sette planten i en bøtte med vann, slik at den er helt gjennomfuktet før plantingen. Forbered en grop i hagen, eller i en ​​​​​potte for balkongen, der kaprifolen kan få cirka 60 cm dybde for røttene sine. Plantingsjord passer godt for kaprifol, enten den skal plantes ut i hagen eller stå i krukke.

For hagen kan du blande plantingsjorden ut med jorden som allerede er i hagen for det beste resultatet. Sett planten ned i jorden og fyll opp med jordblandingen. Klapp siden jorden ned litt forsiktig, og vann deretter rikelig. Sørg for at planten har noe å støtte seg mot, for eksempel en treliss. Vann den med jevne mellomrom, sørg for at den ikke tørker helt ut, spesielt ikke i sitt første leveår, når den er ekstra følsom for tørke. Gjødsle kaprifolen på våren, med fullgjødsel eller naturgjødsel og gjerne en gang på forsommeren også. Det må imidlertid ikke gjøres samtidig med selve plantingen, la det gå et par uker først.

For å holde kaprifolen din i god stand kan det være lurt å ta vekk eller renske de stygge greinene på planten. Om den vokser seg altfor stor, trenger den ofte å beskjæres eller tynnes ut for å holdes fin.

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#kaprifol #bunnytrash #bunny

Det jeg skrev i går beklager jeg ikke!

Insektene svirrer rundt i kommentarfeltene i andres blogger her inne, nettopp fordi enkelte bloggere har skapt et hjem for dem her hvor de kan trolle og være ekle uansett tema som bringes på bane. Det nytter ikke å slette en og annen kommentar når en likevel ellers lar dem holde på som dem gjør med sine ondsinnede kommentarer.

Med det sagt, nei jeg beklager ikke mitt innlegg i går som ga et lite, bittelite glimt av min barndom og oppvekst. Jeg leste et innlegg om tema, det bragte fram tanker og jeg følte det passende å dele. Enkelt og greit. At folk der ute og lesere av bloggen får vite om min bakgrunn og hvor jeg kommer fra, det gjør meg ingenting. Tro meg det var langt verre å fortelle min egen mor om overgrepene og voldtektene jeg ble utsatt for over flere år.

Den tid jeg startet bloggen så skrev jeg ganske mye om volden, overgrepene, voldtektene, rusmisbruk og det helvetet jeg gikk gjennom. Jeg fikk bearbeidet mye som jeg ikke fikk utløp for via for eksempel ppt, ppd og barnevern (som faktisk utsatte meg for flere overgrep). I voksen alder satt jeg flere år i møter med psykiatere, politi, advokater og så videre da det ble rullet opp en sak i Harstad. Jeg hadde skrevet to innlegg om denne mannen som utsatte meg for utallige grove overgrep ingen skal måtte oppleve. Det medførte at noen som var utsatt for samme mannen kjente igjen fremgangsmåten, og bragte anmeldelse inn til politiet, da med utskrifter av blogginnleggene mine. Jeg ble kontaktet, og derfra sto flere og flere gutter og menn fram med sine historier. Overgrep begått i flere tiår i Harstad, Finnsnes, Tromsø og steder rundt. Vi ble rundt 40 stykker.

Saken ble en skandale. Da jeg som barn opplevde dette satt denne mannen samtidig i rettsak og ble dømt for overgrep mot en gutt. Altså noen få dager fengsel og en liten bot. Familien hans merket ikke at han var borte engang (han var gift og har to barn selv). Dette fikk jeg ikke vite før under møter med advokaten min. Det er hårreisende at politi ikke fulgte med mannen, overvåket han. De lot det skje. I møtene med advokaten min fikk jeg også detaljer fra fremgangsmåter og andre overgrep mannen hadde gjort, gutter han hadde ødelagt helt som satt igjen med ptsd, depresjoner, var suicidale og ikke fungerte i samfunnet. Det ble en gjennopplevelse av grusomheter, oppslag i lokalavisen, jeg måtte fortelle mine nærmeste om ting som jeg helst ville spare dem ubehaget om å vite. En annen ting, mannen på dette tidspunktet hadde innyndet seg ved ungdommens hus (fra alder 13 år) og fungerte som støttekontakt for innvandrerbarn, tok dem med på turer og denslags. Nå vet flere hvem han er, noe jeg tenker er veldig bra oppi dette råtne norske korrupte systemet hvor barneovergripere blir tilrettelagt for å begå overgrep om og om igjen.

Jeg leser på blogg i dag at innlegget mitt var før å få klikk til bloggen. Javisst, skulle gjerne fått mye mer klikk, skulle ønske flere delte disse innleggene. Jeg har opplevd dette før, innlegg som når frem og skaffer hjelp til andre utsatte for overgrep som har trengt både hjelp og omtanke. Jo flere klikk og delinger så er det større sjanse for at jeg kan bidra til noe. Jeg sitter ikke her og daglig maner frem, dveler ved og lager dramatiske overskrifter til innlegg som ikke forteller mer enn overskriften, for oppmerksomhet og medlidenhet. Jeg prater like lett om disse tingene som alt annet her i livet, fisketurer og hopping i zipliner. Jeg har overlevd alt dette, jeg har kjæreste, jentene mine, bor i landets mest solrike by, og jeg har leilighet som jeg eier, da med lav trygd som plasserer meg under fattigdomsgrensen. Men hva gjør vel det, bak all elendighet, vold og overgrep så vokste jeg opp med en meget kriminell far som var den siste personen som så de 51 millionene som aldri kom til rette igjen etter nokas-ranet. Jeg har ingen uttak fra minibank hittil i år.

I morgen skal snuppen min ut på tur igjen. Ikke så langt, men til en by her i Norge som det er mange år siden både han og jeg har vært. Den byen det er meldt best vær i morgen. Så skal vi kose oss med å tusle rundt og kikke og shoppe litt, spise deilig mat på restaurant og bare nyte. Så kan insektene bare summe her på blogg, hehe.. patetiske små skapninger!

Tusen takk til alle dere som bryr dere og ser viktigheten av å klikke og dele om psykisk helse, overgrep og vold i nære relasjoner. Fortsett slik!! Ha en nydelig dag alle sammen!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#bunnytrash #bunny

Harehale (Bunny Tail).

Harehale (Lagurus ovatus) er en ettårig plante, eller gress som er hjemmehørende i middelhavsområdet og introdusert i andre regioner med et varmt temperert klima. Den er oppreist, 10-40 cm høy med ganske brede, mykhårede blader. Stengelen ender i en tett eggformet tue av enkeltblomstrede aks. Arten dyrkes noen ganger som prydgress og kan tørkes.

Kompakte tuer med bedårende små, hvite dusker over bladverket. Svært anvendelig i blomsterbed og potter. Duskene kan tørkes til dekorasjon, en kunstplante som er vakkert å blande i en bukett med snittblomster. Mange lager med disse egne vakre blomsterarrangement og pynter opp hjemmet for en kos stemning.

Frø såes direkte på friland når jorden er varm. Vann jorden før såing, holdes fuktig gjennom spiringsperioden. Kan også dyrkes i potter. For tørking høstes duskene når de er ferdigutviklede.

Ja, det er koselig med harehaler (Bunny tails) ikke sant 😜🐰

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#harehaler #bunnytails #bunnytrash #bunny