Kimchi Sushi, Svelvik.


I dag har min lille familie og jeg vært en tur i dette nydelige været og besøkt Svelvik hvor snuppen min er opprinnelig fra. Svelvik er et vakkert sted, men der er ikke mye liv. Så i disse dager er der greit å være når det likevel ikke er mye liv noen steder.


Spisestedene har åpne for Take Away, og da der er kommet et par nye steder passet det seg fint at de har fått Kimchi Sushi, for sushi er mat som er greit å ta med på tur. Både snuppen min og jeg elsker sushi, så vi bestilte oss noen biter hver for å ta med oss ned til Batteriøya hvor det også er hyggelig å være for jentene våre.


Beskjeden vi fikk var at det skulle ta et kvarter. Det tok noe lengre tid, og vi kjente vi begynte å bli utålmodige. Når man er eneste kunder og det i tillegg tar lang tid så er det et dårlig varsel. Vi hadde bestilt et lite brett på 8 biter hver, begge brettene var det samme, og alle bitene det samme. Så dette burde ikke tatt tid i det hele tatt.


Vi hadde bestilt Kimchi Special som er makibiter bestående av Fritert Scampi, laks, avokado, ørretrogn, spirer, chillimajones og terriyakisaus. Disse smakene sammen forstår jeg, for dette kunne blitt veldig godt. Men flere biter gikk i oppløsning bare jeg så på dem. Chillimajonesen var «sprøytet» over på meget udelikat vis. Der var to sammenkrøllede små flak med ingefær til hver rett og en wasabi «dott» mindre enn en ert. Opplevelsen ble en skuffelse. Det som var mest skuffende var at risen var som om den var kokt i sjøvann fra havet. Alt smakte saltsjø.


For 50 kroner mer kunne vi begge fått dobbelt så mange biter på de beste sushibarene i Drammen. Vi ville også fått mye mer tilbehør og et bedre og mer smakfullt måltid. Jeg tenker at de i Svelvik kommer mye billigere og bedre ut av det hvis de tar buss til Drammen og henter Sushi her. For eksempel på No.1 Sushi i Tollbugata.


Kimchi Sushi i Svelvik var så skuffende at jeg vil ikke gi dem en andre sjans engang. Dette var deres sushi spesialrett. Skulle egentlig bedt om pengene tilbake, men jeg ønsker dem heller bare lykke til og gir dem terningkast 2.

Ellers vil jeg si at vi alle har hatt en fin dag i Svelvik i dag, så tross Kimchi Sushi så har vi storkoset oss.

Takk for titten folkens og kos dere masse videre 🥰


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#kimchi #sushi #svelvik

I dødens venterom.

I dype mørke øyne sitter minnet, som et speil for hva fortidens traumer har gitt. I dype mørke øyne sitter minnet, som et speil for de ugjerninger som er blitt begått. I dype mørke øyne sitter minnet som et speil, for de opplevelser en skulle vært foruten.

Gjemt bak farvede kinn og en fasade vakker som livet, ligger sorgen som satte seg for alltid. Gjemt bak en flott frisyre og moderne klær, ligger tomheten som ikke var til å slippe unna. Gjemt bak et bredt smil og et muntert hallo ligger ensomheten for alltid manifestert.

I hverdagen ligger lyset som gjemt i mørket. I hverdagen ligger gleden nesten glemt i karantene og isolasjon. I hverdagen ligger livet, gjemt og glemt, i dødens venterom.


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#dødensventerom

Ella! Ellagull, gullegull, hjertegull! Ella Madonna, 9 år i dag ❤️

Nettopp nå, Ella 9 år.

I dag er Ella hele 9 år!! Hjertegullet som smeltet hjertene våre fra første sekund. Ella kom inn i livet vårt og fra dét øyeblikk forandret alt seg.

Som valp elsket hun å leke med store 1,5 liters brusflasker. Flaskene var over dobbelt så store som henne og laget masse bråk da hun sparket dem foran seg og løp etter. Det var mye liv i den lille kroppen, men aldri laget hun til ugagn som var noe annet enn moro. Hun har aldri ødelagt eller tygget på noe som ikke var hennes eget. Hun har aldri trengt noe bur når hun har vært alene hjemme, hun har alltid vært pålitelig og snill og aldri gitt noen grunn til bekymring når hun har hatt leiligheten for seg selv.

Ella på 2-årsdagen.

Ella har brilliert på valpekurs, videregående, bronsjemerkekurs og hun har fått sløyfe på utstilling. Hun viste seg tidlig å være ei sta jente med sterk vilje, men er lydig når det står om det. Hun sitter pent når hun får beskjed, hun legger seg når hun må det, og hun går pent med og uten bånd. Hun er ikke med på å være noe sirkusdyr, så slikt tull som å gi labb og rulle rundt har hun stått over. Men hun er flink å si fra når det er noe hun vil.

Vesle Ella har vært med på mye fra starten og er ikke redd noe. Hun har vært i folkemengder i byene, tatt rulletrapper og heiser. Hun har reist med biler, tog, busser og båter. Villig med på alt. Hun har reist med fly til nordnorge og hjem igjen, og på ferie til Spania. Hun har vært på sydenstrender og på langturer i fjellene.

Ella 7 år.

Fire små valper fikk hun etter en fødsel som varte i åtte timer. Det ble tre gutter og ei lita jente, Ariel, som fra da ble en del av vår lille familie for passert 6,5 år siden.

Ella het Unbreak-My-Heart fra kennelen hvor hun ble født, men fikk navnet Ella Madonna da hun kom til oss. Aldri har hun vært syk annet enn normal syk når man ikke er helt i form en dag eller to, eller utslitt etter fødsel. Friskere og vakrere mops skal man lete lenge etter. Hun er utrolig søt, vakker, kosen og glad. Glimtet i øynene hennes er ubeskrivelig og mer enn bedårende.

Ella som valp, nummer 2 fra høyre, sammen med sin søster og brødre.

Det er mange historier med Ella, som hvor artig det var å nyse folk i ansiktet da hun var ungjente. Enkelte hadde en tendens til å komme helt opp i ansiktet på henne for kos, ptsjooo sa hun da. Det er hun selv som bestemmer når og hvordan hun skal koses med. Det beste hun vet er å ligge på rygg så man kan kose magen hennes. Da kommer det godlyder.

Tenk 9 år og hun er like flott. Hun er så deilig å ta på med en pels så bløt og god. Tiden har flydd, og jeg synes det er skremmende på mange måter. Vi kunne ikke vært foruten Ella, hun har beriket livet vårt så uendelig. Ella er selve symbolet på ekte uforbeholden kjærlighet.

Gratulerer med dagen Ellagull, elsker deg mer enn ord kan si, du er hjertet mitt på fire bein ❤️


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#mops #ella #ellamadonna #gullegull #ellagull #hjertegull #unbreakmyheart #kjærlighet

Snuppen min har vært helt Kokkejævel i dag!


Søndager som dette er bare så fantastisk digg, kun ligge på sofaen, slappe av og nyte at hele min lille familie er hjemme og koser seg.

I går kveld satt vi på balkongen og nøt god drikke med masse snacks til. Det ble både Irish Coffe, røde drinker, svarte shots og et par St.Halvard. Ellers på bordet hadde vi potetgull, rødvinspølse og chilli-dip. Alt dette er veldig godt til god drikke. Vi spilte masse bra musikk og hadde en skikkelig deilig aften.


Det er noe som heter «den som ikke har nattero, han har ikke dagen god», men jeg føler ikke det stemmer helt. Snuppen min er alltid i fin form dagen derpå, og forsovet jeg også, jeg kan innrømme at blir veldig sløv. Men med Osas og mulig utmattelsessyndrom så er jo ikke annet å forvente. Jeg har ikke noe imot å være sløv på søndager heller, tvert imot er det bare deilig.


Snuppen min har tatt all oppvask i dag, laget både frokost og middag. Deilig omelett til frokost. Middagen er nettopp fortært. Han hadde laget Gresk Moussaka toppet rikelig med ost og servert med hvitløksbaguett og iskald Solo Super på boks. En herlig kombinasjon må sies. Det smakte virkelig himmelsk, nydelig, så her må jeg jo skryte av han.


Nå er vi tilbake i sofaen, kose litt dyne før snuppen min skal ut å lufte jentene. Jeg ser de begynner å bli klare, hahaha.. ser dere bildet?

Etterpå skal vi begynne på siste sesong av RuPauls DragRace. Denne søndagen kunne ikke vært bedre!

Takk for titten og fortsatt riktig god søndagskveld til dere alle 😘


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#moussaka #familie #kjærlighet #søndag

Forventer massesøksmål mot staten!!


«Vi er midt inne i en alvorlig pandemi. Ellers hadde ikke regjeringen satt inn slike tiltak. I en pandemi er det selvsagt å være med på dugnaden».

Er det tiltakene som beviser pandemien og ikke omvendt? Er det prisen på en vare som beviser kvaliteten? Er keiserens nye klær flotte, bare fordi prisen var høy og alle jubler og klapper?

Den underliggende forestillingen og grunnmuren i denne form for omvendt logikk er troen på at regjeringen, styresmakter og autoriteter handler for vårt eget beste. De fatter avgjørelser på våre vegne og deres redelige motiver er det farlig å trekke i tvil. Slik tenker barn i forhold til sine foreldre, fordi trygghet er viktigere enn sannhet. Tryggheten ved å tilhøre fellesskapet forsterker frykten for å være uten. Derfor er det bedre å gå i takt for å være på den sikre siden.

Men tjener myndighetene virkelig våre interesser? Viser ikke realitetene med all tydelighet at regjeringen handler på vegne av internasjonale utenom-demokratiske aktører som WHO, World Economic Forum, legemiddelindustrien og verdens finanselite? Hva hvis myndighetene bare mottar ordre fra ytre krefter og er på god vei til å innføre hva de samme aktørene åpent beskriver som framtidens høyteknologiske kommunistiske samfunn inn under en verdensregjering? Den samme agendaen om en ny verdensorden mange av våre politikere, kronprinsen inkludert, bærer symbolet av på jakkekraven.

Bare det økonomiske aspektet ved pandemien burde få varsellampene til å lyse selv blant de mest godtroende. Bill Gates og andre som tilfeldigvis har aksjer i legemiddelindustrien kan nå se fram til astronomiske fortjenester nå som ordrebøkene fylles opp med bestillinger på flere milliarder vaksiner og som kan knapt leveres raskt nok. Alt sammen tungt markedsført av media hvor de tilfeldigvis også er eiere og har full kontroll. Bukkene passer ikke bare havresekken, de eier hele åkeren.

Er det ikke etter et år med dugnad litt kjipt å oppdage at dem på toppen aldri har tjent mer penger? Og enda mer om en har gjort en rekke personlige forsakelser. Avlyst 17.mai, ingen russefeiring, brylluper, begravelser, konserter, fester og store deler av sitt sosiale liv satt på langtidsparkering. Eldre som ble nektet besøk av pårørende og døde alene. Næringsvirksomhet som opphørte. Alle de rapportere selvmordene.

Prisen vi har betalt for denne dugnaden begynner å bli svært høy. Er det slik at jo høyere denne prisen blir, så viser det bare hvor alvorlig pandemien er? Eller er det omvendt? Jo, høyrere pris vi betaler, – jo, større er bedraget?

Teksten over er lånt fra Christian Paaske.


Så over til grunnloven og menneskerettighetene:

Jusprofessor Hans Petter Graver mener norske myndigheter kunne tapt et søksmål hvis det hadde kommet opp for retten at flere koronaforbud er brudd på våre menneskerettigheter.

Flere regler i koronatiltakene er for inngripende, mest av alt de reglene som avskjærer familier fra å ha kontakt med hverandre. Forbudet mot å ha mer enn to personer på besøk i egne hjem er da særlig overtramp. Hvordan kan noen bestemme dette for andre?! Mennesker sitter inneklemt som sild i tønne på busser og i kollektiv trafikk sammen med flere titalls fremmede på vei til og fra matvarebutikker, jobber og så videre, men kan ikke sosialiseres med nære og kjære i egne hjem?!

Til NRK sier jusprofessor Hans Petter Graver at det er «uproporsjonalt å straffe folk for å ha besøk», og at det mest sannsynlig strider med grunnleggende rettigheter. «Det kan godt være» uttalte han.

Vi risikerer en utvikling der folk anser det normalt at naboer angir hverandre, og der politi går inn i private leiligheter og hjem for å telle antall personer etter henvendelse fra naboer eller andre.

Graver uttalte seg også om at reglene som er satt vedrørende karantenehotell er betenkelige med sine skjønnsmessige kriterier om hva som er «nødvendige» reiser. Det er ikke etablert noe system som gjør at folk kan få begrunnelse eller mulighet til å klage. Det er muligens ulovlig.

Andre jussprofessorer er enige. For eksempel jusprofessor Geir Woxholth mener kravet om opphold på karantenehotell kan være i strid med menneskerettighetene. Å nekte folk retten til å være i egne hjem og pålegge mennesker økonomiske utlegg de nødvendigvis ikke har råd til.

Myndighetene bedriver frihetsberøvelse!

UiB-professor Hans Fredrik Marthinussen har oppfordret personer som har mottatt bøter for å være samlet i private settinger å nekte vedta eller betale disse.

Retten til privatliv er beskyttet av grunnloven § 102 som sier at enhver har rett til respekt for sitt privatliv og familieliv, sitt hjem og sin kommunikasjon. Det samme sier Den Europeiske Menneskerettskonvensjonen artikkel 8.

Jeg er med på massesøksmål, bare fortell meg hvor jeg skal signere!!


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#regjering #myndigheter #privatliv #menneskerettigheter #grunnloven

 

En ny religion er blitt til!


Det er ikke noe nytt for mennesker som kjenner meg at jeg har sterke meninger og ikke er redd for å ytre dem.. jeg er av den oppfatning at hvis man ikke kan ha egne meninger og ytre dem, da har vi tapt, da mister vi oss selv.

Å bli upopulær hos enkelte gjør meg heller ingenting. Hvis det er slik at en skal bli upopulær for meninger, da får det bare være. Urett og urettferdighet har ofte seiret, det vet vi alle, både i menneskers historie og av egne erfaringer. Folk følger sin flokk, og de som gjør urett og er urettferdige er ofte populære og suksessfulle. Jeg måler heller min verdi i egen integritet.

Vi har en helseminister og statsminister som drar på hytteturer og reiser hit og dit under smutthull som å kalle seg «pendlere». Erna Solberg har feiret 60 årslag på Geilo og skal tilbringe påsken i Bergen med sin familie, selv om hun i mange år har vært bosatt i statsministerboligen i Oslo. Helseminister Bent Høie skal på hyttetur utenfor Stavanger sammen med kjæresten, det er greit, fordi han har oppgitt den kommunen som fastadresse og er da «pendler» all sin tid i Oslo.

Her sitter vi da. Vi kan ikke reise, vi kan ikke ha besøk. Eller jo, vi kan ha besøk av to stykker, ikke to stykker i dag, og to andre om en uke. Men de samme to gjennom en periode på flere uker. Så hvis to venner kommer på besøk i kveld så kan vi ikke ha to andre venner på besøk neste helg. Men det vi kan gjøre er å sitte inneklemt i en buss med 50 andre mennesker for å komme oss til og fra matvarebutikken, til og fra jobb og så videre, men ikke ta mot besøk.

Snart reiser Erna og Bent med sitt entourage hit og dit. Koser seg, spiser sushi og kake, og kaller dette for nødvendige reiser. Noen som mener dette er rettferdig?

I en «diskusjon» på Facebook. Jeg skriver «diskusjon» fordi det var mer en hat-tråd enn en diskusjon. En «diskusjon» om hvor fæl og grusom Kari Jaquesson er med sine kontroversielle uttalelser og videoer. Ikke at jeg synes noe om hvordan Kari uttaler seg og er så veldig enig i alt hun kommer med. Jeg hadde til eksempel ikke sansen for hennes angrep på legen Wasim Zahid, en god og kunnskapsrik mann og ‘kollega’ av snuppen min. Men noen poenger har faktisk Kari!

Det til side. Jeg klarte jo selvfølgelig ikke holde kjeft, for jeg synes det er urettferdig at en side skal stemples som gal for sine uttalelser og handlinger, mens en annen side skal vi høre på, lytte til og følge blindt. Så jeg skrev «Kari lever i det minste som hun preker, i motsetning til Erna og Bent». Intet mer, intet mindre.

Det var nok til at et par «venner» slettet og blokkerte meg på Facebook. Årsaken er bekreftet.

Vi er alle i vår fulle rett til å mene hva vi vil om hva vi måtte ønske. Jeg både aksepterer og respekterer meningsmotstandere. Det går ikke alltid begge veier… jeg blir vel sett på som gal nå av mange fordi jeg ga Kari Jaquesson et poeng fordi hun lever som hun preker, hahaha.. men hvem kan vel benekte sannheten i dét, og hvem kan vel benekte urettferdigheten og dobbeltmoralen til Erna og Bent?

Men for all del, alle har sin tro, vi har Gud, Jesus og Kristendom, vi har Muhammed, Allah og Islam, og nå har vi altså Erna, Bent og Covid!

Amen og Allahu Akbar!

Lykke til og fortsatt fin fin lørdag til dere alle sammen. Hold hodet kaldt og hjertet varmt ❤️

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#religion #covid #islam #kristendom #ernasolberg #gud #jesus #karijaquesson #benthøie #muhammed #allah #allahuakbar #amen

Min nye venn Tassimo!


I går fikk jeg en ny venn. Han heter Tassimo og vi møttes på nettet etter at ei venninne hadde lagt inn noen gode ord om han til meg. Etter en kort og oppløftende «nettdate» for noen dager siden så avtalte vi at han kunne komme hjem til oss for å se om vi ville finne «kjemien».

Etter en tur på Vinmonopolet i går hvor jeg kjøpte masse digg dro jeg for å møte Tassimo på Extra Austad, ikke langt fra hvor vi bor.


Turen gikk greit, jeg ble ikke steinet av noen for å bevege meg utenfor bydelen vår Fjell hvor det anslås å være det største «smittetrykket» av korona her til lands. Folk har gitt uttrykk for at Fjell burde isoleres og de som bor her ikke skal ha frihet til å bevege seg andre steder.

Jeg ble heller ikke steinet for å ta turen til vinmonopolet. Jeg tenker at de verste moralistene på nettet er vel de som kjøper og drikker mest alkohol selv. Folk er så flinke til å rette finger mot hverandre, men det er tydelig at dobbeltmoral lever i høyeste velgående.


Tassimo ble med hjem til oss, og han virker til å være en veldig kjekk kar. Han kan lage masse forskjellig god kaffe. Jeg har testet et par av variantene. En type mocha, og en type fra Baileys. Sistnevnte var veldig god som kaffe, en kjenner essensen av baileys, men kan ikke sammenlignes med ordentlig kaffe-baileys. Uansett, veldig gode kaffe-varianter.

Gleder meg til å teste mer! Dette er moro!!


Snuppen min har frihelg fra jobben. Vi har spist deilig frokost og jeg nyter nå røyk og kaffebaileys på balkongen. Tassimo har laget kaffe til meg, den varianten med baileys, og jeg har hatt en dæsj original Baileys oppi. Hellige Madonna SÅ digg!!

Tassimo og jeg har helt klart funnet kjemien, og dette ser ut til å bli et langvarig, seriøst og tilfredsstillende forhold!! En skal ikke undervurdere «blind dates» 😜

Ha en nydelig lørdag alle sammen 😘


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#tassimo #bosch #kaffe #mocha #baileys #kaffemaskin

Disse bloggerne er irriterende!


Hahaha.. her kom det garantert noen lesere inn i håp om å få lese om navngitte bloggere og uthenging av enkeltpersoner. Nei, ikke i dag. Slike innlegg får tilhøre sjeldenheten og kun være når en føler kritikken er berettiget. Det er forskjell på hatprat, og på kritikk man hater å høre.

Med det sagt så over til tema.

I det siste har jeg vært innom en del blogger i bloggerverdenen, lest, kommentert, engasjert meg, søkt synspunkter, meninger og andres perspektiv på temaer fra samfunnet. Og ikke minst rett og slett søkt underholdning.

Så ja, jeg finner bloggere som skriver innlegg om andre bloggere i nesten samtlige av sine innlegg hvor de kritiserer, forsøker å ydmyke og latterliggjøre, de finner jeg irriterende. Det er bare ufint, og sier mer om personen som skriver enn om noen andre. At de så «gjemmer» seg bak å kalle sine innlegg for «satire» gjør det hele bare dummere. Satire er satire, det er innenfor en grense, på andre siden av grensen er man bare ondskapsfull og slem!

Jeg finner det også irriterende at man kan kommentere innlegg hos enkelte bloggere og aldri får noen form for svar eller respons. De ønsker kommentarer, men bare for klikk og oppmerksomhet. De bryr seg lite om leserne sine. Mangel på folkeskikk. Selv svarer jeg alltid på kommentarer og innspill jeg får i bloggen min. Det med unntak av kommentarer fra folk som kun skal hate og sjikanere. Noen ganger får de også svar, men da hvis de ikke gjemmer seg bak ‘anonym’ eller pseudonymer.

De som har stengt kommentarfeltet helt og holdent for kommentarer og tilbakemeldinger finner jeg også irriterende. De har hevet seg over alle andre og viser tydelig at ingen andres meninger og oppfatninger betyr noe, kun de selv har betydning. Det er arrogant!

Så er det de som legger ut innlegg med masse skryt og overfladisme, det er heller ikke min «cup of tea». Mange kan oppfattes som skrytete og overfladiske, uten å nødvendigvis være det. «Se på meg, så flott jeg er, dette har jeg, dette eier jeg, se på meg, meg meg..», da er det innlysende og opplagt skryt og overfladisk holdning.. blæh!!

Bloggere som bruker barna sine har jeg virkelig aldri hatt sansen for. Masse bilder og innlegg om barna som uskyldige blir lagt ut til skue for enhver, for klikk og likes, uten noen tanke om konsekvenser. En tid var det mange bloggere som gikk under navn som «18årogmammatiltre», «mammatil», «mammasom», «trebarnspappa» og så videre.

Så har vi bloggere som legger ut innlegg etter innlegg som ene og alene er reklame de får betalt for. Innlegget er uten innhold ellers. Dét er bare kynisk! Hvorfor skal alt ha en bakomliggende agenda? Hvorfor ikke bruke bloggerplattformen til noe som har verdi? Annonser og reklame har vi overalt, hvorfor ydmyke seg selv med å selge produkter som en ikke kan stå inne for? Noen synes det er ille med prostitusjon og at noen overlever med å selge kroppen sin. Jeg synes det er verre at man velger å selge sin integritet og egenverdi!

Samtidig er jo dette bare å utnytte plattformen og leserne sine. Me not like!!

Har jeg glemt noe?


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#blogg #bloggere #blogging #blogger #blogglesere #bunnytrash

#satire mohahahaha..

Hjem til mamma.


De siste par dagene har jeg kjent litt på følelsen og trangen til å pakke sakene våre og reise nordover, til Harstad, hjem til mamma. Jeg tror faktisk det ville vært bedre psykisk å være der i disse tider enn her på Fjell i Drammen.

Den siste tiden har koronasituasjonen blitt meget mer intens for oss som bor akkurat her min lille familie og jeg bor. Etter et år med korona og stadige klager på Brakar buss og kollektiv trafikk om manglende smittevern og tiltak så har «eksplosjonen« av smitte kommet i bydelen her. Fjell blir nå omtalt som stedet som har høyeste smittetrykk i hele landet, det verste stedet å bo.

Nå skrives det en hel del om trangboddhet og berøringsangst da det er slik at innvandrere og de med innvandrerbakgrunn er de som er hoveddelen av de smittede. Berøringsangst får så være, men når det gjelder trangboddhet så er det jo slik at halvparten som bor her er etniske nordmenn. Her er ikke trangere enn en velger å gjøre det. Velger man å få 8 barn og bo i en leilighet som vår, da sier det seg selv at det blir trangt og at man smitter hverandre lettere med bakterier, virus og basselusker. Når en da velger å farte rundt og ha omgang med familier i flere andre husstander så overføres selvfølgelig basseluskene og smitten. Lar man ungdommene sine farte ute og møte gjenger i barnehagene på kveldstid, så blir det slik.

Et år er gått og jeg har mange ganger vært både rystet og sjokkert over tilstandene på bussene inn og ut av bydelen her. Det har vært mange diskusjoner om dette gjennom året, både i blogg, lokale grupper på sosiale media, hos kommunen, klager sendt til Brakar etc. Busselskapene kunne satt pleksiglass mellom sjåfør og ombordstigende i bussen slik at passasjerer må gå på foran i bussen og vise at man har betalt. Istedet for går passasjerer på og av bussen ved de bakre inngangene. De slipper betale. De presser seg inn i bussen selv om de bare skal to stopp videre. De orker ikke gå fem minutter. De tar buss til lokalbutikken og hjem igjen. De roper og skriker og beveger seg imellom i bussen. Dette er hovedsaklig innvandrere og de med innvandrerbakgrunn. De fleste etniske nordmenn sitter rolig på et sete med munnbind på og holder kjeft.


Bare det å innføre en rutine på at alle blir sjekket at de har betalt for buss ville redusert antall passasjerer i bussene. Folk ville ikke betalt for å reise med buss to stopp som de gjør nå.

Forskjellene mellom etnisiteters måte å være på, smittevern, handlingsmønster og respekt for omgivelsene er store og tydelige. Men dette kan ikke snakkes om, noe som er en av grunnene til at det har fått være slik i over et år. Man kan skylde på de med innvandrerbakgrunn for å ikke ha tatt dette med avstand og smittevern seriøst. Man kan peke finger mot bestemte grupperinger for å presse seg inn i stappfulle busser bare for å reise noen få hundre meter. Men både Brakar og de ansvarlige for kollektiv trafikk, lokale politikere og regjeringen er mer enn medskyldige. Situasjonen har de visst om hele tiden, men de har tatt bevisste valg om å få opp smittetallene her.

Nå har det som skrevet i media, ikke bare lokale, men over hele landet, blitt «bekreftet» at smittetallene og smittetrykket her er de høyeste i hele landet. Nå hauses dette opp og brukes som skremselspropaganda. Det er så tydelig at dette er bevisste handlinger. Som sagt, ALLE har visst om situasjonen her i et år.

Drammens Tidende pumper ut artikler og overskrifter om Fjell. Smittetall og elendighet. Nå skal denne bydelen, som bestemte bydeler i Oslo brukes for å skremme folk til å vaksinere seg. Hele Norge får se gjennom media hvor fort dette viruset sprer seg, og det skrives om hvor syke mange blir. Støyen om den dårlige omtalen til vaksinene skal overdøves. Folk skal styres til å bli opptatt av andre ting enn at noen mennesker blir sykere av vaksiner enn de trolig de ville blitt om de ble smitta. Folk skal styres vekk fra det faktum at fullvaksinerte blir smitta, syke og må i karantener de også. Det er helt vilt!


En annen ting med å bo midt oppi dette området mens skriveriene og propagandaen pågår. Det er at folk nå er slitne, lei og frustrerte. Folk reagerer ofte med sinne, og hisser seg opp mye lettere. Folk har underkastet seg agendaen til den politiske overmakt, og går nå løs på hverandre. En undertrykket aggresjon slippes løs, og folk begir seg på hverandre i stedet for hvor sinnet burde rettes. Ser man i kommentarfeltene så er her lynsjestemning. Folk ønsker at Fjell skal isoleres, at vi som bor her ikke skal kunne bevege oss ut av bydelen. Det skrives at «Drammen må beskyttes mot Fjell». En del kommentarer er så grove at en kan nesten bli redd for å bli angrepet hvis en beveger seg til sentrum eller andre bydeler.

Nei. Det hadde vært fint om vi bare kunne pakket sakene våre og reist nordover og vært der en stund. De få vennene vi har hatt litt og moderat kontakt med gjennom dette året ser vi knapt nå. Ordskiftet og dialog er redusert. Vi er på en måte isolert fra omverdenen allerede, noen ganger føler jeg at jeg bare eksisterer, ikke lever. Det er ikke greit. Om vi hadde vært hos mamma i nordnorge nå, så hadde vi ikke hatt «utsatte bydeler» og skille i befolkningen. Alle er samme der. Og vi hadde tilhørt en kohort, ikke sittet helt isolert.

Portforbudet er ikke kommet, så jeg skal gå meg en tur ut nå snart. Om humøret ikke alltid er så godt om morgenen, eller om kvelden etter masse pes fra verden, så greier jeg innimellom å finne de små gleder i hverdagen som redder meg, de kommer gjerne gjennom en tur i frisk luft – så da har jeg i hvert fall det 😜

Og så er det fredag, helgen begynner, snuppen min har fri. Så om jeg ikke ser noen andre i løpet av uka, ikke blir invitert bort eller får besøk, ingen å gå tur med eller noe, så er jeg i hvert fall ikke helt alene i helga. Da kan vi kose oss litt. Men igjen, jeg skulle gjerne kunne pakket sakene våre og tatt med meg min lille familie til nordnorge og hjem til mamma ❤️

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#korona #brakar #fjell #drammen #vaksine #kohort #nordnorge #harstad #mamma #familie

Alle bildene i innlegget er fra Harstad og borettslaget hvor jeg vokste opp!

I hjertet mitt vil du alltid leve ❤️


I dag har snuppen min og jeg vært på graven til en av våre nærmeste venner som døde helt i slutten av 2019. Leukemi, blodkreft.

Det var tøft å se henne gå gjennom det hele, særlig med tanke på at hun hadde gått igjennom kampen en gang tidligere, brystkreft.

Hun fikk blodkreft av cellegiftbehandlingen i kampen mot brystkreften. Hun vant første runde, men måtte kaste inn håndkleet i runde to.

Dette er en av livets mange store urettferdigheter. Men glad er jeg for at jeg fikk følge henne til englene.


Kari-Anne trodde på Gud og var fascinert av engler, sommerfugler og ugler. Jeg delte ikke hennes tro, men jeg vet med meg selv at energi dør ikke, energi endrer bare form. Et sted er hun, et bedre sted.

Kari-Anne lever uansett for alltid i mitt hjerte. I våre hjerter.

I noen livssyn tror man at de døde kommer tilbake, blir gitt et nytt liv. Muligens.. litt søtt å tenke at den neste sommerfuglen som setter seg på handen min kan være henne. Eller at hun er ugla som kikker på meg når jeg går tur i skogen.

Kari-Anne vil for meg alltid være en engel, min engel.


Jeg savner Kari-Anne. Hun er et av få mennesker som har betydd noe i livet mitt som har blitt borte, som jeg virkelig virkelig savner. I dag er fødselsdagen hennes, så snuppen min og jeg har vært med roser på graven.


Mens vi var der kom hennes eldste søster Gry, flott dame som jeg fikk god tone med allerede første gangen vi møttes.

Var koselig å se Gry igjen, er blitt en stund siden sist. Hun var å tente lys for sin lillesøster.

Flere hadde vært der, der var roser, blomster, liljer og en lykt fra før. Kari-Anne var elsket, og hun er sårt savnet.


Gry viste oss ‘linna’ en gangvei som går strake veien fra nedenfor Frogner Kirke i Lier og inn til Drammen. Så derfra gikk snuppen min og jeg hjem.

Vi stoppet innom dyrebutikken og handlet med noe snacks til jentene våre underveis. Det blir dem glad for.


Nå er vi hjemme igjen. Hele min lille familie ligger strak ut på sofaen. Veldig glad vi kjøpte ekstra stor sofa da vi kjøpte leiligheten her. Det har kommet oss veldig tilgode.


Det ble en fin tur i flott vær. Selv om ikke solen ville komme helt fram fra bak et tynt skydekke, så var det fint ute. Deilig å få bevegd seg litt, og at snuppen har fri fra jobb så vi kunne besøke Kari-Anne sammen.

Savner deg snuppa mi ❤️

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#frogner #frognerkirke #lier #kreft #leukemi #fuckcancer #cancer #fødselsdag #minnestund #kjærlighet #vennskap #savn #drammen

Gi en gave til Kreftforeningen HER!!