10 sterke ikke-amerikanske fra Bunny Trash!

Etter å ha lagt ut et innlegg tidligere i dag med ti filmer fra alle tider som jeg personlig synes er meget bra ble jeg oppmerksom på at samtlige filmer var amerikanske, veldig bra filmer, men alle amerikanske.

Plutselig spurte en leser om jeg hadde anbefalinger av ikke-amerikanske filmer, og her er da ti filmer gjennom tiden som jeg synes er meget bra og fint kan sees i dag.

Igjen ikke i rekkefølge og det finnes mange knallbra filmer der ute som kunne vært nevnt før et par tre av disse, men disse er de jeg kom på i dag, jeg elsker disse, smaken er som baken, men dette er for meg bra filmer.

Pricilla Ørkenens Dronning (Pricilla Queen of the Desert) – denne australske filmen tok publikum med storm i 1994, mye på grunn av dens forfriskende outrerte stil. Kostymene får karnevalsdeltakerne i Rio til å se ut som Askepott før slottsballet, og skuespillerne går tilsynelatende fullstendig opp i rollene sine. Fantastisk film!

Trainspotting – dette er en britisk dramafilm og svart komedie fra 1996 regissert av Danny Boyle om et gjeng gutter som lever i et hardt miljø preget av narkotika, vold og en del andre utfordringer. Første gang jeg så denne ble bokstavelig talt mine øyne større og mørkere!

Saving Grace – dette er en britisk komediefilm, fra 2000 med Brenda Blethyn og Craig Ferguson i hovedrollen. Blethyn spiller en voksen kvinne som nylig har blitt enke og må gjøre noen originale avgjørelser for å beholde hus og hjem. Uforglemmelig film!

Jeg er Dina – Norsk film fra 2002 om Dina en ukonvensjonell og moderne kvinne som dras mellom dødsdrift og livslyst. Hun er preget av at hun som barn uforskyldt forvolder sin mors grusomme død. Hun vokser opp som et forsømt barn, uten trygghet og kjærlighet.

Law of Desire (La ley del deseo) – dette er en spansk komedie-thriller-film fra 1987 skrevet og regissert av Pedro Almodóvar. Om tre menns unike og spesielle forhold. Med Eusebio Poncela som Pablo, Carmen Maura som Tina og Antonio Banderas som Antonio. Det var den første filmen Pedro Almodóvar produserte som uavhengig med sitt eget produksjonsselskap.

A Clockwork Orange – dette er en klassiker fra 1973 og var da en film om framtida i England hvor Alex de Large er lederen av en voldelig gjeng som har det gøy på andres bekostning. Da han og gjengen blir tatt, går de gjennom en eksperimentell prosedyre som hjernevasker dem til å bli gode borgere. Stanley Kubricks mest omtalte film ever!!

Dancer in the Dark – er en dansk dramafilm og musikal fra 2000, skrevet og regissert av Lars von Trier. Filmen handler om den unge tsjekkiske innvandreren Selma Jezková (Bjórk) som har bosatt seg i Washington State på 1960-tallet, sammen med sønnen sin. Hun jobber dag og natt på fabrikken for å forhindre at sønnen skal få den samme sykdommen som hun lider av, hun holder nemlig på å bli blind.

The Delinquents (Lovløs ungdom) – er en australsk voksende romantisk dramafilm fra 1989 regissert av Chris Thomson etter et manus av Clayton Frohman og Mac Gudgeon, basert på Criena Rohans bok fra 1962 med samme navn. Handler om Lola (Kylie Minogue) og Brownies (Charlie Schlatter) forbudte kjærlighet i Australia på 60-tallet. Jeg har sett mange gråte seg gjennom denne!

Terkel i knipe – denne filmen er fra 2004 og omtalt som en dansk animasjonsfilm for ungdom. Jeg tenker vi sier den er for voksne!! Jeg anbefaler den ikke til noen mindreårige, men den er hysterisk morsom!!

Menn som hater kvinner – er en svensk kriminalfilm fra 2009 regissert av Niels Arden Oplev med Michael Nyqvist, Noomi Rapace og Lena Endre i hovedrollene. Handler om journalisten Mikael Blomkvist har fått i oppdrag å skrive familien Vangers slektskronikk som involverer en merkelig forsvinning sommeren 1966. Blomkvist får hjelp av den unge og sosialt misstilpassede datahackeren Lisbeth Salander. I sin graving i familien Vangers fortid snubler de over en mørkere og blodigere historie enn de kunne forestille seg. Denne gjør inntrykk må sies!

Link: 10 sterke amerikanske fra Bunny Trash!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#filmer #klassikere #bunnytrash

10 kommentarer

Siste innlegg