10 garanterte udødelige!

I går la jeg ut to innlegg hvor jeg anbefalte ti filmer i hvert innlegg, i det ene innlegget ti amerikanske filmer, og i det andre ti ikke-amerikanske filmer. Alle filmene laget på helt forskjellige tidspunkt med helt forskjellige utgangspunkt, men likevel hva jeg regner som ordentlige bra filmer.

Er det noe jeg er mer glad i enn film, så er det musikk, jeg elsker musikk og kunne faktisk talt ikke levd uten. Listen er uendelig iht ordentlig bra musikk, så det er umulig å si hva som er best, rangere og så videre. Så har vi jo utrykket «smaken er som baken», men uansett, værsågod her presenterer jeg ti album som betyr og alltid vil bety mye for meg, jeg synes alle disse er fantastiske.

Like a prayer – Madonna

Dette er fjerde studioalbumet til Madonna, hvorav hennes tre tidligere album «Madonna», «Like a Virgin» og «True Blue» var meget suksessfulle, så ble likevel Madonna dømt til å være en artist som ville forsvinne. Uansett hvor bra hun gjorde det både med hensyn til singler, album og konserter så var kritikerne ute etter henne. Det er de enda den dag i dag, men etter «Like a prayer» ga de henne en pause, for det fantes ikke noen med motsigelser på at dette albumet ikke er gjennomført bra. Albumet ble gitt ut i 1989 og har siden blitt regnet som en udødelig klassiker. Dette albumet kan ikke jeg være foruten.

NunSexMonkRock – Nina Hagen

Dette er debutalbumet til tyske punkrock, new-wave operasangerinne Nina Hagen. Det ble utgitt i 1982 og første låt når man setter det på er «Antiworld». NunSexMonkRock markerte Nina Hagens første utgivelse siden hennes avgang fra suksessfulle «Nina Hagen Band». Dette var også hennes første album med alle sanger fremført på engelsk, dette er selve signaturen på hvem Nina Hagen er.

Ozzmosis – Ozzy Osbourne

Dette er det syvende albumet til Ozzy. Etter utgivelsen av hans sjette album «No More Tears» i 1991 kunngjorde han at han ville trekke seg fra musikken. Imidlertid kom han tilbake med Ozzmosis i 1995, som inneholdt mangeårige gitarist Zakk Wylde samt tidligere Black Sabbath-bassist Geezer Butler. Fikk mikset mottakelse da det ble gitt ut, men har etterhvert blitt sertifisert dobbel platina og omtalt som høyt undervurdert. Der må jeg si meg 100 prosent enig, for dette er mitt nummer 1 Ozzy-album og hver låt er genial!

Eat to the Beat – Blondie

Dette er det fjerde studioalbumet til Blondie, utgitt i 1979. Albumet ble etter veldig kort tid sertifisert som platina i USA, hvor det tilbrakte et år på Billboard 200 og ble et av Billboards topp 10 album i 1980. I England inntok albumet førsteplassen, og dette er utvilsomt høydepunktet i Blonies karriere som et av verdens mest populære band.

Cyberpunk – Billy Idol

Dette er det femte studioalbumet fra rockeren som alle visste hvem var gjennom åttitallet og inn i nittitallet. Cyberpunk ble gitt ut i 1993 som et konseptalbum og var inspirert av hans personlige interesse for teknologi og hans første forsøk på å bruke datamaskiner til å lage musikk. Det ble for «voldsomt» for hans tidligere publikum, forut sin tid, men i dag musikalsk genialt.

Planet ‘P’ Project

Planet P Project er et pseudonym brukt av den amerikanske rockemusikeren Tony Carey for sin progressive rock/space rock-musikk med science-fiction-tema. Dette er det første av seks album som er gitt ut under dette pseudonymet. Planet Ps største singler er «Why Me?» og «Static» og de er med her.

Dark side of the Moon – Pink Floyd

Dette er det åttende studioalbumet fra Pink Floyd og ble utgitt i 1973. Albumet er et konseptalbum og regnes som bandets høydepunkt, i sterk konkurranse med et annet av bandets konseptalbum, The Wall fra 1979. Albumet blir ofte nevnt som et høydepunkt innen rock og spesielt progressiv rock og har en rekke ganger blitt kåret til tidenes rock-album blant annet av musikkmagasinet Rolling Stone.

Rain Dogs – Tom Waits

Dette albumet ble gitt ut i 1985. Ofte omtalt som et av hans sine to beste album. I 1989 kåret Rolling Stone dette albumet til det 21. beste i frå 1980-årene. Albumet er ei blanding av fleire stilarter som bindes sammen av Waits hese stemme, intelligente tekster og musikksmaker. Keith Richards fra The Rolling Stones spelar gitar på tre av sangene.

Metallica

Dette albumet har ikke noe annet navn enn bandets navn, men det er i mange tilfeller omtalt som The Black Album og er deres femte studioalbum gitt ut i 1991. Dette albumet inneholder en rekke av bandets mest kjente singler, «Enter Sandman», «Nothing Else Matters», «The Unforgiven» og «Sad But True», som bidro sterkt til å at bandet ble oppdaget av et nytt og større publikum som også favnet lyttere utenfor sjangeren heavy metal.

Lost on you – LP

Dette er det fjerde studioalbumet fra geniale sanger og låtskriver LP. Dette ble gitt ut i desember 2016 og tittelsporet gikk sin seiersgang verden over, men ukjent for meg fram til sommeren 2021. Etter å ha hørt dette kan jeg med hånden på hjertet si at dette er musikk jeg kommer til å høre på til min eksistens opphører.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!

#musikk #madonna #ozzyosbourne #tomwaits #blondie #ninahagen #lp #billyidol #pinkfloyd #planetpproject #metallica #bunnytrash

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg