Behandler symptomene, ikke problemet!

Her ser dere grunnen til at helsevesenet i Norge ikke evner å håndtere smittsomme sykdommer og virusspredning. Etter to år med pandemi så er bildet tydeligere på hvordan våre myndigheter har radert helsesektoren slik at tiltak og restriksjoner har vært, og fortsatt vil være, lenge, en del av hverdagen vår. For så lenge en ikke håndterer selve problemet, så sier det seg selv hvordan ting vil vedvare. Pandemien er symptomet, ikke problemet!

Norge har for få senger, for høyt belegg, for kort liggetid og for høyt press på personalet. Vi ligger helt i bunnsjiktet i Europa. I 2018 hadde vi 3,5 somatiske sykehussenger per 1000 innbyggere, i dag bare 2 somatiske per 1000 innbyggere. Antallet norske sykehussenger er faktisk halvert siste 40 år:

1980: 22.000 sykehussenger i Norge.

2019: 11.000 senger, og 1,3 mill flere innbyggere!

I 2019, året før pandemien, hadde vi 100.000 flere pasienter i norske sykehus, samtidig 600 færre senger enn i 2015 (SSB 2020).

Korte liggetider og skyhøye beleggsprosenter gjenspeiler ikke «mer effektiv behandling og organisering», men overfylte sengeavdelinger, for tidlige utskrivninger og fortsatt hardkjør på personellet med stor risiko for overbelastning og sykefravær, spesielt blant sykepleiere.

Ikke engang gjennom to år med covid19-pandemi er det løftet en finger for å rette opp i dette.

Så hva skjer hvis/når det blir katastrofe, et nytt farlig virus som sprer seg eller annet som kan ramme hardt? Men for all del fortsett å ta del i propagandaen og pek fingre i feil retning! Vi har ingen vaksiner mot framtiden og hva den bringer, men vi kunne hatt god beredskap og et sterkt helsevesen.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#pandemi #helsesektor #helsevesen #myndigheter #bunnytrash

10 kommentarer
   1. Oppgulp? Selv om det står skrevet i en blogg så betyr det ikke at det ikke er fakta eller ikke stemmer.. ser du har de mest vettuge i landet på besøk i bloggen din, hva er det dem kverulerer på egentlig? Har himmelen sluttet være blå fordi det blir bemerket i noens blogg? Evner dem ikke se opp og se selv?
    Den er blå.

    1. *hehe* My knight & shining defender, even against myself.. 😛 😀
     Men ikke desto mindre, kunne jeg ikke vært mer enig!
     Sånn for ordens skyld; Med ‘oppgulp’ mener jeg uttømming av oppsamlet frustrasjon/irritasjon i sakens anledning siden forrige innlegg som dreide seg om C19 -anliggende.
     – Og folk skjønner åpenbart ikke hvor jævlig mye jobb som ligger bak ethvert av de innleggene vi legger ut om dette her! I dag har jeg fått en god del mer ‘pes’ enn vanlig, det er iallfall ‘Snickers & Twist’ *hehe*. Men det er i og for seg en bra ting, for det betyr jo at folk leser innleggene, -og kritiske spørsmål innebærer jo unektelig at jeg får videreført ytterligere info!..
     Men jeg skal ærlig innrømme at det er vrient å holde sarkasmen i sjakk når den ene etter den andre underminerer den innsatsen vi legger ned med f.eks å insinuere at vi henter kunnskapen fra alskens udokumenterte ‘jalla-kilder’.. 😉

     1. Ja det er jo hyggelig når noen som burde ha et visst begrep om hvem du er nærmest påstår at du henter info fra folk som stikker pinner inn i ørene sine på TikTok, personlig tror jeg ikke du har TikTok engang.. men men..

    1. Hvor ellers kan en dele blogger utenom på FB?
     (Non the less; De sensurgreine irriterer meg så til de grader! For hva faen er det som er ‘abusive’ i dette innlegget her!? Og dersom det skulle være så fryktelig, så er det vel strengt tatt bare å la være å lese! – Ja, en kan til og med blokke vedkommende, om så skal være!)

  1. Hei igjen 😊🇳🇴🌺
   Myndigheter og toppsjiktet har blitt svært flinke til å behandle symptomene og ikke problemet så lenge de klarer å tåkelegge at det foretrekker å kaste millioner av vaksinedoser fremfor å tilby dem til de landene viruset har kommet fra.
   Men,på en annen side så har man jo sett at vaksinene ikke funker så det er jo en mulighet for at de landene som ikke har «nok» vaksiner kommer best ut av det i lengden mtp virkninger og bivirkninger av vaksinene på sikt.
   Hilsen synskepeggy.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg