Helseministeren om norsk ruspolitikk og bruk av cannabis, innrømmer feilinformasjon og skremselspropaganda!


Kom nylig over en sak om norsk ruspolitikk og cannabis etter uttalelser fra vår helseminister Bent Høie. Dere finner link til saken nesten nederst i innlegget.

Jeg personlig synes det er veldig bra at stadig flere innser den feilslåtte ruspolitikken som har blitt ført her i Norge gjennom flere tiår, men det står noen punkter i artikkelen som jeg ønsker å kommentere:

* «Personer med astma kan oppleve at sykdommen forverres av cannabisrøyking».

– Dette gjelder vel alt man røyker og får i lungene. Men legger til at mange som inntar cannabis på andre måter opplever at astmaen blir bedre.

* «På den psykiske siden dobles risikoen for angstproblemer. Risikoen for depresjoner øker også, samt alvorligere psykiske lidelser – men det siste gjelder få personer».

– Dette gjelder også alkohol og særlig medisiner (pillere) som fås på resept. Likevel er medisiner i form av pillere lovlig statsdop som legemiddelindustrien tjener grovt med penger på. Cannabis som legemiddel vil være et bra alternativ for de som opplever angst og depresjoner som ikke har nytte i syntetisk fremstilt medisin.

* «Cannabis svekker hjernens evner til logisk tenkning og resonnering, samt arbeidshukommelsen«.

– Dette skjer med alle som ikke aktiverer hjernen. Hvis man aldri leser, aldri legger sammen to og to, hvis man unngår å tenke frem løsninger på oppgaver fordummes man. Alkohol, pillere, cannabis, medisiner og rus bør uansett ikke brukes i arbeidssammenheng eller feks hvis en skal bruke motorsag eller kjøre bil.

Mange mennesker blir fullstendig idiot av legemidler, og alkohol spesielt fører ofte til aggressivitet, sinne og vold. Akuttmottak og legevakt opplever ofte mennesker som må på detox, har brukt for mye og har tatt overdoser. Det opplever man aldri når noen har inntatt cannabis.

Mange påstår at cannabis er inngangsporten til rusavhengighet og narkomani. Det er mer komplisert enn som så. Mange ruser seg på det som er tilgjengelig for seg på grunn av tidligere traumer som seksuelt misbruk og overgrep. Kall det gjerne en virkelighetsflukt. Hvem trenger ikke en virkelighetsflukt i ny og ne?! Noen ruser seg av ren nysgjerrighet. Da har det lite å si hvilket rusmiddel de fikk tilgang på først. De fleste har røyket sigaretter og tobakk, tatt snus og koffein, drukket alkohol eller sniffet et eller annet før de har fått tilgang på feks cannabis.

Med å kriminalisere cannabis har myndighetene presset mange inn i kriminelle dårlige miljøer, og slik blir man introdusert for hardere stoffer, opprettholder mafiavirksomhet og kriminalitet. Mange liv har blitt ødelagt av dette. Ikke minst har en feilslått ruspolitikk ført til at mange har følt seg utstøtt i samfunnet, og det med grunn, for man blir faktisk utstøtt og ofte sett ned på av uvitende mennesker som tror de er bedre enn andre. Dette har myndighetene lagt opp til med sin propaganda av ignorant feilinformasjon.

Med å rette opp i ruspolitikken kan mye positivt skje. Der en hel del mennesker har sagt at cannabis er veien inn i elendigheten vil de muligens etterhvert innse at for de mange er det faktisk veien ut!

Link: Helseminister Bent Høie om cannabis.

Les også: Hvordan medisinsk marijuana fungerer.


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#filternyheter #benthøie #høyre #helseminister #cannabis #medisin #rus #politikk #hasj #pot #weed #marijuana #forebygging #fakta #fordommer #norge

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg