Når døden kommer nær deg i disse tider.


I dag.. nei klokken har nå passert midnatt. I går døde mammaen til min kjære. Den kjære mammen til snuppen min. De hadde et veldig nært og godt forhold, alltid og uansett. Hva han føler nå er det vel ingen ord for annet enn dyp sorg.

Han ringte meg fra jobben sin, han jobber i akuttmottaket på sykehuset, og nå også i coronamottaket. Klokken var 13:43. Jeg hadde ingen tanker om dårlige nyheter da jeg så ansiktet hans på mobilen min. Det var et nydelig vær ute, jeg satt med røyk og kaffe på balkongen hjemme. Jeg tenkte kanskje han skulle høre om jeg ville møte han i byen etter jobb. Gå en tur i finværet eller noe.

Jeg svarte. Først hørte jeg bare gråt, fortvilelse og sorg. Hjertet mitt sprakk i biter. Så hørte jeg stemmen hans: «mamma er død».

Vi dro så hjem til mammaen hans. Wenche. Og hennes samboer. Vi kom inn i leiligheten, og der var familien samlet. Søsteren og broren til min Jan. Deres barn. Og samboeren til Wenche. Og på gulvet lå Wenche. Hun hadde en blomstret pute under hodet. Hun elsket blomster. Og hun hadde et pledd over kroppen. Der lå hun helt stille. Livløs.

Det var på en måte fint å være familien samlet der. Familien var tilstede når begravelsesbyrået hentet Wenche. Hun ble lagt i kisten. Fikk på seg et pent antrekk. Silkepute under hodet og silkelaken over kroppen. Vi tok farvel.

Det som gjorde vondt var omstendighetene. Utrolig vondt og trist at Wenche har gått bort. Men det at familie i dag, under slike omstendigheter ikke kan ta rundt hverandre, gi klemmer og trøste. Det smerter i hjerteroten. Det at man ikke kan få en minnestund med nære og kjære, en begravelse som man synes er tradisjonelt verdig. Det at man ikke kan ha den nærheten, vise den kjærligheten som så sårt trengs i slike omstendigheter. Det er hjerterått og uvirkelig.

Kjære Wenche, du vil bli dypt savnet og alltid husket. Takk for gode stunder, jeg skal ta vare på din sønn og gjøre ære på han. Hvil i fred du vakre ❤️

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#sorg #kjærlighet #minne

8 kommentarer

Siste innlegg