First Price Halal og pelsdyrnæring.

For et par dager siden la jeg ut et blogginnlegg om mishandling og tortur av dyr i pelsdyrnæringen.

Innlegget som ga mange reaksjoner og tilbakemeldinger informerte blant annet om at pelsen som brukes til den populære jakken Canada Goose, kommer fra coyoter som blir fanget med fot- eller halssakser, en jaktmetode som påfører dyret enorme lidelser, og ofte sitter de fastklemt og lidende i mange timer før de blir funnet og drept. Denne jaktformen er forbudt i Norge, men allikevel har vi lov til å importere til Norge. Inni jakkene er det gåsedun fra gås som brukes til gåseleverproduksjon. Derfor tvangsfôres de ved at rør presses ned i halsen, og tvinger i dem maten. På en slik måte oppnås ønsket størrelse på leveren, som vil si flere ganger så stor som en vanlig gåselever skal være. En slik tvangsforing er også forbudt i Norge, men likevel lov å importere. Fuglene blir ribbet for dun mens de er levende, slik at dunet vokser ut igjen, og de kan plukkes flere ganger før de til slutt slaktes for leveren. Altså tortur!

En slik praksis er ulovlig i EU, men i Norge er det lovlig å importere det… 😠

Norges pelsindustri er heller ikke noe å skryte av. Ifølge Lov om dyrevelferd paragraf 23, kreves miljø i samsvar med artstypiske og individuelle behov. Rev og mink som på norske pelsdyrfarmer blir tvunget til å leve hele sitt liv i et bitte lite nettingbur, får ikke oppfylt sine artstypiske og individuelle behov. De som mener at disse dyrene har god velferd, vet svært lite om dyrs evne til å føle både smerte og redsel.

Så nå vil jeg fortelle litt om halal og slaktemetoden for halal..

Dyret henges opp etter hovene og selve slaktingen skjer med at de to hovedpulsårene i strupen på dyret kuttes med et raskt kutt. Kroppen skal tømmes for mest mulig blod så raskt mulig. Også luftrør og spiserør skal kuttes. Etter norsk lov må alle dyr som slaktes bedøves før blodtapping etter dyrevernlovens paragraf 9. Bedøving før slakting bryter ikke med halal, så lenge dyret fortsatt er levende når det slaktes. Dette noe omdiskutert da muslimer er redd for at dyret skal dø av bedøvelsen og ikke av slaktingen. Da er ikke kjøttet godkjent halal. Derfor foregår en del av halalslakting uten bedøvelse. Til slutt blir kjøttet «velsignet».

Slakting uten bedøvelse er forbudt i Norge, men sterke grupper kjemper for legalisering. Det sier seg selv hvem disse «gruppene» er.

Men..

Det som slo meg etter å ha skrevet om pelsdyrnæringen og om måten dyr tortureres på i den næringen, var at de samme menneskene som er FOR pelsdyrnæringen og som skrev stygge kommentarer til meg og oss, de er i MOT halal og halalslakting.

For i mot?!?!

Det er noe jeg ikke begriper!?!!

Her er noen kommentarer fra Facebook:

«Halal slakting er grusomt og se på, forby det i vårt land, bruk og slakt på den vanlige måten, slutt og ap etter islam. Halal er dyremishandling.»

«Pels har vårt urnorske folk ikledd seg fra steinalderen. Her i nord trenger vi plagg som varmer, det gjør pelsen. Den skitne burkaen kan man bare kaste på bålet…full av smitte, avføring mm.»

«Som en som er vokst opp på landet hvor det var og er litt kaldt om vinteren er jeg selvfølgelig tilhenger av skinnpelser. Det er gode klesplagg selv om jeg ikke har sett meg råd til å kjøpe det. Stakkars deg som er imot, du må ha det veldig vondt og være en skikkelig svekling

Og med det sagt vil jeg informere dere alle uvitende, kløyvde tunger, og alle dere med en slik tydelig dobbelmoral:

Kjøttfabrikken Meatco i Namibia produserer hvert år flere tonn med kjøtt som importeres til Norge. Unil AS under Norgesgruppen er en av de som kjøper kjøtt fra Namibia. Unil AS og Norgesgruppen fører merkene Jacobs, Folkets, Eldorado, Unik, Smart Pets og First Price.

Kjøper du en pakke med Storfe Entrecote fra First Price står det at kjøttet et produsert, slaktet og skåret i Namibia. Det vil si at kjøtt fra First Price er Halal kjøtt.

Studerer du nærmere kjøtt produsert på Meatco i Namibia står det at alt kjøtt er "Halal sertifisert, godkjent". Det vil si at alle overnevnte merker har halalslaktet kjøtt. Og alle i Norge kjøper disse merkene!

Ha en fortsatt fin dag alle sammen!!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#pelsdyr #pelsdyrnæringen #dyrevern #pels #kjøtt #dyremishandling #rev #mink #pelsdyrfarmer #nettingbur #dyrevelferd #pelsindustri #dyrevernloven #lovomdyrevelferd #canadagoose #coyote #dyrefeller #gås #tvangsforing #ribbing #tortur #eu #halal #halalslakting #muslimer #islamister #islam #import #velsignelse #lovforbud #kjøttindustri #meatco #namibia #unilAS #norgesgruppen #firstprice #jacobs #folkets #eldorado #unik #smartpets #norge

Bildene er fra Meatco Namibia og pelsdyrnæringen.

Link: Dyrevernsalliansen

1 kommentar
    1. Helt enig. Virker som de som spiser forst price ikke bryr seg om Dyrevelferd. Jeg mener det er trach mat, der man spiser dyremishandling mat, Sau er råbillig , 130.000 skjøre sauer på utmark dør en langsom smertefull død , av alle andre årsaker en rovdyr, (som hadde vært normalt ),Syns det må komme tydelig frem hvor kjøttet kommer fra og hvordan, på embalasjen.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg