Rislapper med smak.

Fortalte i det siste innlegget mitt går at jeg laget rislapper av restene etter julegrøt/risgrøt. Det var sånn mellom 8 og 9 dl grøt. Dette slengte jeg i en bolle sammen med 6 egg, 3 dl hvetemel, 2 spiseskjeer vaniljesukker og litt kanel, sånn cirka 1 toppet teskje. Så rørte jeg og rørte og rørte til det ble som en tykk vaffelrøre. Så lot jeg den stå en halvtime time før jeg satte igang stekingen. Tre små lapper av gangen på stekepannen. Hadde ikke noe smør i røra, men heller godt med smør i panna hvor jeg fylte på litt mellom hver steking.

Jupp, ble knallgodt dette. Skulle gjerne hatt blåbærsyltetøy, men eneste syltetøy vi har i huset akkurat nå er tyttebærsyltetøy og jordbærsyltetøy. Så da ble det noen lapper med jordbærsyltetøy, noen med bare sukker, noen med brunost, og noen med brunost og jordbærsyltetøy. Altså det er jo ikke måte på hva som er godt på rislapper, pannekaker, vafler, sveler og så videre.

Når jeg er i Amsterdam bruker jeg være innom et pannekakehus hvor jeg bruker spise pannekake med bananbiter og sjokoladesaus. Haha.. slikkemunn!

Snakker om sjokolade, så er det kanskje noen som husker innlegget mitt her om dagen hvor jeg spurte dere lesere om hvilken sjokolade som er deres favoritt? Vel det endte med at Stratos gikk av med seieren som storfavoritt hos dere. Troika ble nummer to, og Melkesjokolade fikk tredjeplass.

Det er mye gode smaker der ute, ingen tvil om det.

Besvarelser på Frodiths utfordring: «Dag 1 (dyr)», «Dag 2 (vær)», «Dag 3 (tur)», «Dag 4 (smil)» og «Dag 5 (snømann)»

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#rislapper #sjokolade #bunnytrash #bunny

14 kommentarer
    1. Lagde ofte rislapper av restegrøt. Lurte ofte inn en skvett fløte om jeg hadde. Favoritt på var sirup, sukker og blåbærsyltetøy. Det var når jeg ikke hadde smeltet sjokolade, peanøtter og banan. Det er snadder 🙂

      1. Veldig godt ja, lenge siden sist, så da ble det ekstra godt denne gang. Neste gang skal jeg sørge for å ha blåbærsyltetøy 😜🐰🥰

    2. Jeg vokste opp med rislapper med tyttebærsyltetøy. Aldri brukt noe annet. Det var, og er fortsatt, snadder som en liten varm godbit om kvelden, eller som del av en restemiddag.

    3. Mmmm rislapper ja! Lenge siden jeg har laget eller smakt. Åååå var ikke twixen seierssjokolade altså??? Nei ok stratos er god!! Mye smak helt klart 🙂

    4. Rislapper er kjempegodt. Lagde mye før. Nå har jeg aldri så mye grøt til overs, men skal lage det en dag jeg. For nå ble jeg gira på rislapper.
      Var på butikken i dag og kjøpte meg Stratos. Ikke smakt på sikkert 10 år. Var god!
      Natta….

      1. Greit å lage litt ekstra grøt for å kunne lage rislapper etterpå. Neste gang skal jeg sørge for å ha blåbærsyltetøy. Stratosen er god den. Drøm ufint da Solliv 😜🐰

    5. “Vanlige” lapper er også godt. 🙂 Stratos og melkesjokolade går jo ikke an å IKKE like. De er jo så “safe” 😂 Liker Stratosfamilien småsjokolader. og melkesjokolade med hint av havsalt 🤩 Troika, ikke såå gira…

    6. Hvorfor ikke? Spise masse? Jeg kan spise mengder av sjokolade jeg, blir ikke kvalm, uansett. Må bare SI FRA til meg selv at jeg må GI MEG: Kjefte litt strengt på meg selv liksom 😀

      1. Jeg kan kjapt spise en hel stor plate Fruktnøtt eller Stratos, mens Troika stopper seg selv mye raskere. Komboen sjokolade, marsipan og klissete gele er dritgod, men det stopper opp på et punkt, heldigvis 😂🐰

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg