Selvmordstanker av slankemedisin!

På internett og blant venner jeg har i privatlivet er det flere som omtaler slankemedisinen Wegovy. Dette er en slankemetode som har bekymret meg over tid nå, da jeg først og fremst har liten og ingen tillit til legemiddelindustrien på enkelte områder. Mistilliten min kommer blant annet av den simple årsak at legemiddelindustrien tjener ikke penger på at folk er friske, de tjener penger på at folk er syke!

Hvordan opprettholder man at det er utbredt sykdom? Ved å gjøre folk syke. Kan høres paranoid, konspiratisk og urealistisk ut, men historien viser mange tilfeller. Blant annet kan man lese seg opp om hvordan legemiddelindustrien produserte og solgte OxyContin, en medisin som var mer avhengighetsskapende og som utgjorde høyere risiko enn noe stoff solgt ulovlig på gaten. Omtrent 450 000 mennesker døde på grunn av denne «medisinen». Om dere ønsker vite mer om dette kan dere Google og gjøre research selv, eller bare ganske enkelt se tv-serien «Painkiller» på Netflix om OxyContin-skandalen. Den ble lansert i 2023.

Videre vet man at i 2021 var det seks ganger så mange overdosedødsfall i USA som det var i 1999. Hva kom det av? Legemiddelindustrien.

Vi har nå også fremfor oss en ny vaksineskandale. Ja jeg snakker om vaksinene gitt for å hindre smitte og sykdom iht Covid-19, lite om dette hittil i norsk media, men «Staten Texas har saksøkt produsenten Pfizer for sine vaksiner», og en kan anta at dette er bare begynnelsen. Det er ikke til å legge skjul på hvor merkverdig det er at det aldri har blitt fremlagt vaksine mot hiv/aids, mens covidvaksinene ble produsert på få måneder, på tross av enorm manglende kunnskap om viruset vaksinene skulle virke mot. Som sagt, legemiddelindustrien tjener penger på syke, ikke friske.

Så over til skepsisen til slankemedisiner. Dette har jo potensiale som en enormt lukrativ business. Slankemiddelet rimonabant (Acomplia) ble i 2014 trukket fra markedet fordi det førte til selvmordstanker. Og nå begynner det å bli stadig økende med meldinger om at noen av de som har brukt Ozempic og Wegovy har fått tanker om å skade seg selv og fått selvmordstanker. Slike meldinger er det kommet verden over, også i Norge.

Både amerikanske og europeiske legemiddelmyndigheter undersøker nå bivirkninger på disse nevnte, i tillegg til selvmordstanker mistenkes disse bivirkninger som hårtap og aspirasjon. Aspirasjon kan føre til akutt lungesvikt og oksygenmangel i blodet, altså en kan dø av dette.

Dette er ikke noe jeg sitter og fantaserer frem, men det er fra en fersk rapport fra Det amerikanske legemiddelverket FDA (Food and Drug Administration).

I Norge er det hittil «bare» registrert 17 meldinger om selvmordstanker som mistenkt bivirkning etter bruk av slankemedisinene. Dette viser nye tall DMP (Direktoratet for medisinske produkter, tidligere Legemiddelverket) har hentet ut. Selskapet bak medisinene, Novo Nordisk, sier sier selvsagt at de fortsatt er trygge på legemidlenes nytte/risiko-profil.

Vær klar over, at det var bare i fjor, altså helt nylig at denne «nye» slankemedisinen Wegovy ble tilgjengelig på det norske markedet. Og bruken har eksplodert. Tall FHI har hentet ut viser at 73 454 nordmenn hentet ut minst én resept med virkestoff semaglutid i fjor. Virkestoffet i disse slankemedisinene er semaglutid, og er virkestoffet som er mistenkt å føre til selvmordstanker. Det er ikke usannsynlig at semaglutid kan påvirke følelser og være meget destruktiv for den psykiske helse.

I en rapport fra september, omtalt av blant andre CNN og danske BT, kom det fram at FDA da hadde registrert minst 422 tilfeller med hårtap blant pasienter som bruker medisin med semaglutid. I tillegg, og enda verre, har det vært minst 201 tilfeller av selvmord eller selvmordstanker. Over tid kan dette utvikle seg katastrofalt!

Jeg håper og ber om at folk slutter sverge til legemiddelindustrien når det kommer til medikamenter som dette. Slutt heller å overspise, reduser inntak av kalorier, og øk forbrenningen av dem med aktivitet. Har man overvekt (BMI over 25) kan man forsøke faste én eller to dager i uken. Redusere sin vekt på naturlig vis. Til eksempel kan en lese seg opp om og følge 5:2-dietten som jeg selv reduserte min kroppsvekt med å følge, hvilket utgjorde et vekttap på cirka 30 kg i løpet av 6-7 måneder.

Og ihvertfall, influensere der ute, ikke reklamer for disse «slankemedisinene», dere gjør dere faktisk medskyldige til å knekke menneskers psykiske helse, ødelegge liv, slik jeg ser det. Selvmordstanker, aspirasjon og selvmord, er det hva man vil bidra til?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#slankemedisin #wegovy #semaglutid #novonordisk #ozempic #selvmord #legemidler #legemiddelindustri #bunnytrash #bunny

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg