Regnbuerose.

Regnbueroser er veldig populære. Disse blomstene er litt annerledes enn vanlige engelske røde, hvite, rosa og gule roser. Disse regnbuerosebukettene blomstrer i rike, livlige farger og skiller seg mildt sagt ut!

Hver regnbuerose deler lyse fargetoner, men er unike på grunn av kronbladene. Foruten roser kan andre snittblomster som krysantemum, nelliker, hortensiaer og orkideer også regnbuefarges på samme måte.

Bildene av regnbuerosene her har ikke blitt photoshoppet eller noe slikt, og rosene er ikke malt. De har faktisk blitt kunstig farget gjennom blomstens inntak av vann, deler stilken i forskjellige kopper farget vann for å oppnå regnbueeffekten.

Siden de er unaturlig farget, varer de ikke like lenge i en vase som vanlige roser, da fargestoffet påvirker plantenes evne til å fotosyntese og overleve. Du kan ikke dyrke regnbueroser naturlig fra bulber (pærer) eller frø, til tross for at disse stadig selges på eBay og så videre.

Hvis du er interessert i å lage dine egne regnbueroser hjemme, følg trinnene nedenfor.

Prosessen for å oppnå regnbueroser er ukomplisert, og har blitt eksperimentert med i mer enn et årtusen, men noen selskaper prøver å patentere prosessen. Senest, i 2004, skapte to nederlandske selskaper, River Flowers og FJ Zandbergen en rose som var bygd opp av regnbuefargede kronblader.

I vitenskapelige termer utføres denne enkle, men effektive prosessen ved hjelp av transportsystemet som ligger innenfor vaskulære blomster. Xylemrørene som ligger i rosens stilk, pumper farge til bladene og kronbladene når blomsten dyppes i farget vann. Når kronbladene har absorbert det fargede vannet, selve vannet fordamper og etterlater fargen. Det ytre laget av selve kronbladene (av en hvit rose) er gjennomsiktige så fargen vises vakkert.

Når det gjelder varianter, viste forskning at den beste varianten for å oppnå regnbueroser er Vendala, en kremfarget hybrid-te fra Nederland, Colombia og Ecuador – denne varianten sies å absorbere de forskjellige fargestoffene jevnt. Andre roser som kan brukes for å oppnå denne prosessen er La Belle og Avalanche. Disse oppnår imidlertid ikke en like lys regnbue som Vendela. Når det gjelder farger, er kombinasjoner ganske grenseløse, men svart og hvitt er umulig.

Har du lyst å forsøke lage din egen regnbuerose?

Trinn 1: velg rosen din!

Bruk ideelt sett en hvit rose for denne DIY-satsingen. Hvis hvit ikke er tilgjengelig, gå for en lys rose som blek rosa. I tillegg til at den originale fargen har en effekt på det endelige produktet, vil også stadiet blomsten er i, da det påvirker hvor raskt eller sakte fargestoffet tar til blomsten. Tips: Hvis rosen er på eller nær blomstringsstadiet, vil den lettere ta fargen.

Trinn 2: kutt stilken!

For å forberede rosen må du kutte stilken. Det er viktig å sørge for at stilkens lengde er riktig på dette stadiet for å sikre at rosen(e) sitter ordentlig i beholderen, ellers kan rosen bli topptung og bøye seg. Høyden på rosen(e) bør være akkurat høyere enn vasen(e) som du planlegger å farge rose(ne) i/presentere dem i.

Trinn 3: del stilken!

Del stammen i seksjoner med et skarpt blad for å lage flere seksjoner. Tips: Bruk en skarp kniv for å oppnå dette, ellers kan stilken ganske enkelt rive og skade rosen. Kuttet skal strekke seg fra bunnen av rosen uten å nå innenfor 2,5 cm fra bunnen av kronbladene. Del stilken i fire like store deler (hvis du kutter for mange kan du svekke stilken). Antall seksjoner du klipper avgjør antall farger i regnbuerosen.

Trinn 4: legg til fargen!

For å legge til fargen, bland flere forskjellige matfarger i separate kopper vann. Match antall farger med antall seksjoner i stilken(e). Du kan kontrollere hvor lyse du vil at fargene dine skal være etter hvor mye konditorfarge du bruker. Når du velger container(e), gå for de som er smale og solide. Plasser hver stammeseksjon i hver beholder. Gjør det med ekstra forsiktighet, da stilkene vil være veldig ømfintlige, og for mye kraft risikerer å bremse dem ved et uhell.

Trinn 5: vent og nyt!

Du vil begynne å legge merke til fargene endres så tidlig som 30 minutter etter oppsett, men for et levende utseende, la rosen(e) bade i fargebassengene i noen dager. Det kan ta opptil en uke før fargene er spesielt levende.

Å kjøpe regnbueroser..

Du har kanskje sett frø for å dyrke disse rosene på en rekke online markedsplasser (ebay etc), ikke la deg lure!! Du kan ikke dyrke regnbueroser fra frø. Ikke la deg friste av tilbudene og anbefalingene på anerkjente markedsplasser, det er rett og slett ikke mulig å dyrke dem som naturlige roser i hagen din fra frø. Det er umulig å kjøpe regnbueroser i frøform, da prosessen med å lage regnbueroser ikke er et produkt av genteknologi eller kryssavl som kan dupliseres. Hver regnbuerose er laget individuelt!

Hvis noen som leser dette forsøker å lage roser som dette, send meg gjerne en melding, jeg har lyst å se resultater!!

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#regnbuerose #bunnytrash #bunny

9 kommentarer

Siste innlegg