Medusa Orkidé.

Medusa Orkidé (Bulbophyllum medusae) er en art av epifytisk orkide med et krypende rhizom og et enkelt blad som er omtrent 10 cm langt som dukker opp fra toppen av hver pseudobulb. Blomstene er kremgule og arrangert i klaser på omtrent femten, arrangert i en sirkel på spissen av sin blomstrende stilk. Blomstene har for noen mennesker en ubehagelig lukt. De har trådlignende laterale begerblader som er omtrent 12 cm lange, noe som gir hver klase utseendet til Medusa.

Medusa-orkideen ble først formelt beskrevet i 1861 av John Lindley som ga den navnet Cirrhopetalum medusae som senere ble endret til Bulbophyllum medusae.

Denne orkidéen vokser på stammen og hovedgrenene til trærne i skogen i høyder opp til 400 m i Thailand, Malaysia, Borneo, de mindre Sunda-øyene og Sumatra. Bulbophyllum orkideer som Medusa-orkidéen tilhører utgjør den største slekten i orkidefamilien, som for tiden består av over 2000 arter. Denne slekten er da den nest største slekten av blomstrende planter i verden, nest etter Astragalus.

Navnet Medusa-Orkidé er blitt til fordi blomstene ligner på Medusa fra gresk mytologi. Medusa var iht mytologien et monster, en av gorgonene, generelt beskrevet som å ha ansiktet til et fryktelig kvinnemenneske med levende, giftige slanger som hår. Ved å se direkte på henne ville man bli forvandlet til stein. Hver blomstring genererer 30 til 100 små blomster, vanligvis hvite, kremhvit/kremgul.

For å dyrke Medusa, følg tipsene nedenfor:

Middels belysning og temperatur mellom 24 °C til 26 °C om dagen og 19 °C til 21 °C om natten. 50% til 60% luftfuktighet, det kan også være litt høyere. Vann regelmessig før jorda tørker ut. Gjødsle hver 3 eller 4 vanning.

Lykke til hvis du er så heldig å finne denne og blir gitt muligheten til å oppfostre den i ditt hjem!

Les mer om Orkidé her: «Orkidé».

Spesielle orkidéer:

«Frynsete Orkidé» og «Den østlige dronningen av Sheba».

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#medusaorkidé #medusa #orkide #bulbophyllummedusae #bulbuphyllum #medusae #bunnytrash #bunny

4 kommentarer
    1. Hei, har ikke vært mest aktiv men leser bloggen din daglig men nå ble jeg forvirret😊Hvorfor dette nye……

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg