Levergryte à la Bunny!

Flere ganger i det siste har jeg fått skikkelig lyst på levergryte, så jeg førte det opp på listen min over «13 ting jeg vil gjøre i mai». Og i helga har jeg laget levergryte. Dette er ingen fast oppskrift, bare bruker det jeg har for hånden, og om jeg kan si det selv, denne gryta ble absolutt himmelsk. Snuppen min slikket nesten tallerkenen sin da han hadde spist.

Dette brukte jeg:

400 gram kyllinglever

1 middels stor løk

1 pk (3dl) matfløte

1/2 terning oksebuljong

150 gram bacon i små terninger

6 relativt store champignon

3 skiver ferdigskåret gudbrandalsost.

Smør, mel og vann.

Aromatkrydder og pepper.

Først laget jeg saus. En real klatt med smør som jeg smeltet i en kasserolle. Så et par store spiseskjeer med mel oppi, røres sammen og brunes litt. Tilsatte buljongen. Så tømte jeg all fløten oppi. Det blir en veldig tykk saus. Har vann oppi til jeg får ønsket tykkelse på sausen. Så smakes den til med aromat og pepper.

Så stekte jeg kyllingleveren sammen med løken som er kuttet i små terninger. Dette ble stekt til det ikke var blodig lengre, så tømte jeg det over i kasserollen med saus. Champignon kuttet i skiver stekte jeg sammen med det ternede baconet. Bare til champignongen ser litt stekt ut. Så helte jeg det også i sausen og lot det hele koke litt på medium varme i 5-7 minutter ish.

Serverte med potetmos. Nå hadde ikke jeg andre grønnsaker i gryten, eller til retten. Det anbefales altså. Men jeg hadde ikke lyst på grønnsaker, haha.. men som sagt, dette ble himmelsk nydelig og rekker til 4 porsjoner.

PS: Det er godt med syltetøy til. Helst tyttebær, men bringebær og andre røde bær funker også. Selv brukte jeg rips- og jordbærsirup/gelé hjemmelaget av medblogger Vibbedille.

Bon Appétit!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#levergryte #bunnytrash #bunny

8 kommentarer

    1. Mamma laget himmelsk levergryte, jeg har alltid vært glad i lever. Men spiser det ikke så ofte lenger. Mange synes det er det verste som finnes. Vi hadde mye “rar” mat da jeg vokste opp. Tenk lever, lungemos, torskerogn osv 😀

      1. Levergryte da jeg var barn, da syntes jeg ikke det var særlig godt. Som voksen elsker jeg det, og kjøpte masse lever i Sverige nylig. Torskerogn er også godt, det har jeg alltid likt, men lungemos er ganske meeeeh..

    2. Spiste mye levergryte som barn, og sausen var jo aldeles nyyydelig (sjøl om mutter’n alltid stekte levra ihjæl). Vi brukte okselever som hadde ligget i melk, da. Ikke flink som voksen til å bruke det, et eller annet med lukta når jeg skar opp og fjernet grove galleganger. Kanskje jeg rett og slett skulle prøve kyllinglever i stedet 🤔. Din gryte høres uansett ut til å være veldig god 😃👍.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg