Fakkelblomst.

Det norske navnet på plantene Genus Aschynanthus er Fakkelblomster. Navnet viser ikke entydig til en spesiell plante. På engelsk kalles plantene Lipstick plant, som heller ikke er entydig. Men den dere ser på bildene er da Aeschynanthus radicans og er den vi vanligvis kaller Fakkelblomst!

Noen kaller den også Hengefakkel, den har opprinnelsen sin fra Indionesia og den tilhører Fagerblomstfamilien. Altså, dette er en hengeplante med tykke blad som kan få lange, røde blomster.

Jeg har ikke hatt denne planten selv, men noen postet et bilde av den i sosiale media i går og lurte på hva planten het. Jeg «forelsket» meg i den og måtte søke den opp på google. Jeg vil ha denne planten!!

Den trives lyst, gjerne hengende i et vindu, men ikke rett i sola midt på dagen. Blomsten kommer best til sin rett om planten får henge nedover. Dette er en tropisk plante som ikke tåler temperaturer under 10 grader, og den vil ikke blomstre under 15 grader.

Det er viktig at Fakkelblomt får drikke opp vannet før den blir vannet på nytt. Selv om jordoverflaten kjennes tørr ut, kan det fremdeles være fuktig nedover i potta. Det greieste er å løfte litt på planten og vanne når den kjennes lett ut. Det må ikke stå vann oppi potta. Når planten står i knopp, bør den ikke stå tørr lenge.

Vanlig blomstergjødsel annenhver uke passer godt. Den trenger mindre næring i den mørke årstiden.

Dette er en lettstelt plante som ikke har spesielle krav, men det kan være lurt å dusje bladene om lufta inne er veldig tørr, f.eks. når varmen står på inne. Planten tåler å klippes ned og kan formeres med stiklinger.

Trives godt hele året, men blomstrer mest midt på sommeren. For egen del så tenker jeg at jeg kan ha denne hengende i kjøkkenvinduet mitt vinterdekkene av året, og på balkongen (innglasset) resten av året.

Kjempeflott plante, hva synes dere?

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:  Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#fakkelblomst #lipstickplant #hengefakkel #bunny #bunnytrash

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg