Facebook skal fjerne ytringer om jøder som sionister!

Facebook har nå gått ut med at de har vedtatt å endre retningslinjene for bruken av ordet sionist i et forsøk på å balansere retten til ytringsfrihet mot hatefulle angrep på jøder på sin plattform. Dette gjelder jo da ikke bare Facebook, men samtlige plattformer som eies og driftes av teknologigiganten Meta. Dette inkluderer plattformen Instagram.

Meta forklarer at de «skal fjerne innhold som retter seg mot sionister og bruker dehumaniserende sammenligninger om dem, samt innlegg som oppfordrer til vold mot dem eller nekter for deres rett til eksistens. Det gjøres fordi sionist i dette tilfellet ofte blir brukt om jøder og israelere».

Endringene utvider Metas tilnærming om å behandle sionist som en hatytring når den brukes sammen med antisemittiske bilder eller tydelig referer til det jødiske folk heter det seg, og de sier videre at de «skal fjerne innlegg som angriper sionister når, i stedet for å være knyttet til den politiske bevegelsen, det dreier seg om antisemittiske stereotyper som påstander om at jøder styrer verden eller kontrollerer mediene».

Det er ganske interessant mtp hva jeg skrev i dette innlegget for under to måneder siden. Les «Fred over hennes minne».

ABC Nyheter beskriver sionisme slik: «Det er en form for jødisk nasjonalisme, som hevder at det jødiske folk har rett til hele eller deler av det historiske landskapet Palestina med hovedvekt på Jerusalem, definert som Israels land».

Ehh.. javel.. historien til Palestina er ganske kort. Israels historie er mer omfattende, men nå var det ikke akkurat dét jeg skulle skrive om i dette innlegget. Les heller «Israels tidslinje».

Meta/Facebook sier de jobber imot hatytringer og endrer stadig sine retningslinjer for å få dette til. Det kan høres vel og bra ut. Jødehetsen og grusomme ytringer mot Israel har vist seg være massiv i enkelte kretser, men jeg stiller spørsmål ved hvordan dette vil fungere?

Altså, dette vil jo da bli styrt av teknologi, ikke av mennesker, og da tenker jeg at vi nok en gang opplever at ytringer som ikke er hatefulle kan medføre å bli slått ned på, at man blir utestengt fra å diskutere i temagrupper på plattformer, ikke får poste statuser og så videre. I verdte fall blir folks kontoer avsluttet og stengt. Dette har jeg selv opplevd mang en gang under pandemien som feks da jeg postet innlegg som var en anmeldelse av filmen «Love and monsters» og da jeg postet innlegget som inneholdt den antirasistiske barnesangen «Jeg har sett en negermann».

Jeg håper Meta har kontroll på dette nå, flere innskrenkinger av ytringsfriheten trenger vi ikke. Hatet mot jøder er urettferdig og grusomt, men ikke alt er hatytringer. Hvis man skal bli utestengt fra sosiale media, som er det største samfunnet som knytter verden sammen, fordi makthavende som styrer disse plattformene har bestemt at algoritmene skal slå ned på bestemte ord, da ender det til slutt opp med at mennesker ikke kan ha noen form for diskusjon eller debatt, dermed mister man mange muligheter til å få økt forståelse iht flere problemstillinger, og det er ødeleggende før økt kunnskap, fakta og perspektiv.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#hatytringer #meta #facebook #instagram #ytringsfrihet #sionisme #jøder #israel #bunnytrash #bunny

4 kommentarer
  1. Ooo.. Det der skurrer greit i mine ører øgså. Er stygt redd det blir sånn at det som ikke er uttrykt enighet med den som innstiller AI på hva som skal lukes vekk, blir erklært for hets/hat..

   1. Tenker det ikke har ned enighet å gjøre, men med ord rett og slett. Jeg har blitt blokkert for å skrive på Facebook: «Da jeg vokste opp brukte vi ordet neger uten at det var ment negativt eller brukt i negativ sammenheng». Vips så var jeg utestengt med tilbakemelding om hatefull ytring. Hatefull?? Really?? 🐰

  2. jeg ble så glad da jeg så at du brukte smykket Davidstjernen , for meg betyr det mye, da jeg er så glad i Israel etter å ha besøkt venner der, og reist rundt i landet. Det er visst “politisk korrekt” å hate det landet nå, etter at det tar igjen og forsvarer seg mot HAMAS som faktisk startet krigen morgenen 7.oktober 2023. Folk overser at det var HAMAS som startet, og beskylder Israel for alle som er døde, men krever ikke at de bortførte skal settes fri. Om de lever da.

   1. Jeg bruker mange såkalte religiøse symboler, disse er ofte eldre enn disse religionene, så det er noe for folk å bryne seg på. Skal ihvertfall ikke fly rundt med palestinaskjerf og opptre som gal i Norges gater. Jeg har i mange år drømt om og halvveis planlagt å reise til Israel. Det blir ikke nå, men jeg har ikke lagt den drømmen til side 🥰🐰

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg