Avocado Omelett à la Bunny

Her om dagen gjorde jeg noe for første gang. Jeg kjøpte meg en avocado og spiste den, hahaha.. ja, helt sant, første gang jeg har spist en avocado. Jeg har jo selvsagt spist Guacamole og avocado i mat, men ikke ren avokado frukt. Jeg leste et sted at avocado har veldig god effekt for metthetsfølelse, noe som gjør at en blir mindre «fysen» og det tar lengre tid før en blir sulten. I tillegg til at den er svært sunn. Å spise avocado var helt greit, men jeg følte den manglet noe for å være god. Jeg tenkte at å salte den, krydre den, så ville den sikkert bli god.

Jeg fikk en ide, så i dag kjøpte jeg to avocado. Tok frem en bolle og hadde en god dæsj med revet ost i den. Skar avocadoene i to, rundt, helt inn til steinen, så skrudde jeg halvdelene fra hverandre. Klemte på halvdelen med stein, så poppet den ut. Så klemte jeg fruktkjøttet ned i bollen sammen med osten. Kakket oppi to egg og moste og rørte dette sammen med en gaffel.

Tilsatte litt salt og pepper underveis.

Så brukte jeg spiseskje og hadde «deigen» på rist med bakepapir under og satte det i airfryeren på 190 grader i 15 minutter. Da ble de så fine at.

Tok de ut av ovnen og lot de kjøle seg. Etterhvert delte jeg dem på midten, som hamburgerbrød.

Så ble det litt sånn «man tager hva man haver» og jeg fylte litt av hvert mellom omelettskivene. Først litt ruccolamix, litt purreløk, tomatskive, passelig dose flak av spekeskinke og noen dråper balsamico over. La så toppen av omeletten oppå, hadde noen dråper til med balsamico over der igjen, drysset litt pepper over og voila!

Så skulle snuppen min og jeg smake på dette da, og han filmet seg selv på TikTok idet han tok de første smakebitene, og han «ratet» avocado omeletten til terningkast 4,5. Det var uvant ja, men etterhvert som han spiste ble det enda bedre, så da ble det terningkast 5.

Dette var godt. Fungerer som frokost, brunsj, lunsj, mellommåltid, kveldsmat og snacks. Whatever, jeg ble veldig fornøyd og tenker lage dette igjen.

Dette burde du prøve du også Tom aka «Tomsmatprat», men da ønsker jeg denne gang å nevnes som inspirasjonskilde, selv om du velger å ha paprika på, haha..

Neste gang skal jeg forresten ha røykalaks mellom istedet for spekeskinke, da til frokost. Avocado omelett med røykalaks blir snadder.

Takk for titten og riktig god natt folkens!! 🐰

«5 morsomme og nyttige mat-triks»

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#avocado #omelett #avocadoomelett #bunnytrash #bunny

24 kommentarer
  1. Fy søren så kreativ du er!!! Jeg mener at jeg har lest at du har utdanning som kokk. Stemmer det? Uansett virker det som at du er veldig flink til å lage mat. Jeg håper du nyter å spise maten også. Nettopp ankommet hytta hvor vi blir i fire uker. Gleder meg til gode dager og digg mat. Regner med at soppen straks vokser frem i all sin prakt. Da er vi selvforsynt. Gooood helg til deg og din fra Birgitte

   1. Jeg er utdannet kokk ja, men aldri jobbet som kokk. Livet har hele tiden sendt meg i nye retninger. I dag har jeg grublet på om det finnes noe kurs for å lære ta gode bilder av mat. Jeg synes enkelte får så fine bilder når dem legger ut mat-innlegg, mens jeg selv aldri blir fornøyd med den biten. Men selvsagt, smaken er det viktigste, så joda jeg er veldig fornøyd med egen mat, haha.. i fjor fikk høst fikk jeg to soppbøker, nå må jeg bare endelig lære meg å plukke, for jeg elsker sopp, særlig kantareller.. hadde vært morsommere å ha noen å dra på sopptur med, men etter alle mine år i Drammen nå så har jeg enda ikke funnet noen. Veldig rart. Takk samme snille deg, koooos deg masse i helga, du og dine 🥰🐰

  2. Jeg ser du skriver at du ikke får til gode bilder av mat. Jeg tror mest det handler om hva slags mat som er “instavennlig” eller bloggvennlig, og ikke at du er dårlig fotograf. Noen typer mat egner seg mer til fotografering føler jeg 😀 Men hva vet jeg….jeg lager jo knapt nok mat…

   1. Takk for tips. Kan hende jeg lager den en dag. Årsaken til at jeg eksperimenterer med avokado er fordi den gir metthetsfølelse. Jeg må endre kostholdet litt igjen for nå har kiloene gått opp en del, og jeg MÅ ned. Jeg har for trangt pusterør og risikerer kveles, blodpropp, lungekollaps, hjerte etc, så her må grep til. Sjokolade er ikke veien å gå, men en skal ikke la være å unne seg innimellom. Neste gang jeg lager denne omeletten kan jeg fint ha mindre ost og litt mer krydder (chilli øker forbrenning og er veldig godt), og bruke laks mellom. Tenker det blir supergodt jeg 🥰

  3. Bare hyggelig det vettu 🤗 Ser absolutt den tankegangen, og det er mye derfor jeg bruker en del avokado – man blir metter og det er veldig sunt fett. Det finnes sikkert mange oppskrifter på den moussen, og de gangene jeg har laga den har jeg brukt kakao, ikke sjokolade..og chilipulver.
   Ja det hørtes veeeldig godt ut 🤩🥰

   1. Du må gjerne pøse på med tips og oppskrifter der avokado er hovedingrediens. Den nye greia mi er rødbeter og avokado 😜🐰 chilli har jeg brukt så ofte jeg kan over noen år nå.

    1. Skal faktisk prøve å huske på akkurat det – for jeg har liksom prøvd å holdt meg unna å poste alt for mye matrelatert her inne. Einaste jeg vet jeg har “gnægd” mye om er det sambla knekkebrødet med kokt egg + salt og mosa avokado på toppen – med masse sitronpepper. Rødbeter er jeg dessverre ikke særlig begeistra for, men chili er digg 🤗

     1. Jaaaa, det er DEG jeg har det fra, dette bildet i hodet med kokt egg og avokado på knekkebrød 🙈😂😂 hellige kaninmåne!! Rødbeter er ikke digg, men gjør så mye for kroppen at det er hinsides. Leste et innlegg hos Vibbedille en gang, og bestemte meg for å teste. Det funker i sådan grad at man virkelig merker det!! Kommer aldri til å slutte spise det, evt ta shots. Bare få det ned og ja til livet!! 🐰

      1. Haha.. såpass ja 😂 Er jo klar over helsegevinsten med rødbeter, men.. iiiiih!! Eller det er nå primært sylta rødbeter jeg takler dårlig. Digger jo de tortillalefsene med rødbeter, da.. og har mang en gang kjøpt og spist veggi-burgere av rødbeter. Så egentlig er det bare tull av meg å si at jeg ikke spiser det. Fysj Helene, tenk å “lyge” sånn på dæ sjøl 🙈😂

  4. Dette såg fristande ut 😊, og eg skal garantert prøve det 😋.
   Eg bruker lage smoothie med avocado.
   Me har slik smoothiemaskin frå Claas Olsson, der me har ingrediensene rett på flaskene, og køyrer det direkte. Praktisk og enkelt. Lager to flasker i slengen.
   Pr flaske treng du,
   1/2 avocado
   1/2 banan
   1/2 eple
   Eplejuice
   Kjempefint å ha med seg på tur 😊.

   1. Iom at jeg ikke er spesielt glad i smoothies eller epler så.. men oppskrifter og ideer med avokado som hovedingrediens verdsettes 😊🐰

    1. Eg kan ikkje eta epler, då får eg “frysningar” i kjeften.
     Det er som å tygge på aluminiumsfolie, men det går greit å drikka dei 😜.
     Er ikkje spesielt glad i smoothie eg heller, men akkurat denne synes eg er god, og så er der mykje energi i den. Difor brukar eg å ha den med på lengre skogs/ fjellturar.
     Det er ein enkel og kjapp måte å få i seg næring på.

  5. Tusen takk for tips. Det må prøves. Jeg får jo lett 10 kg med avokado på døren her i sesong. Er jo veldig heldig, men så jeg trengte tenke nytt for å få nyte dem. Jeg ville nok prøvd å lure løk og hvitløk i dem. Elsker det!
   Ha en flott dag og takk for at du brydde deg om damen i parken 🥰Respekt ❤️

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg