Elskelig Orkidé.

Elskelig Orkidé (Dendrobium amabile) er en orkidé opprinnelig fra Vietnam. Jeg forstår det slik at det er kun der den vokser ute i naturen. Men det var likevel enn sann glede å «finne» denne, for som sikkert en del av dere der ute har fått med dere så har jeg en forkjærlighet for orkidéer.

Elskelig Orkidé beskrives som en veldig frisk orkidé som blomstrer veldig mye. De dom har vært heldige nok til å få denne i sitt hjem forteller at den blomstrer masse gjennom hele sommeren.

Det er ikke så veldig mye informasjon om denne orkidéen. Muligens hvis jeg graver dypere. Det jeg har hittil er først og fremst at ‘Elskelig Orkidé’ er en art av Dendrobium orchid-slekten, det ligger likdom i navnet. Den har en pseudobulb som kan lagre vann, og røttene på denne vokser seg veldig sterke, derav så den er i grunnen ganske enkel å dyrke.

Elskelig Orkidé har harde, avrundede, mørkeblå stilker, vanligvis 30-80 cm lange. Langs stilken er det mange små riller. Bladene er veldig tykke, mørkeblå, sterke og gode hele året. Bladene er ca 10-12 cm lange og 6-8 cm brede.

Elskelig Orkidé har ikke hviletid, så den er mindre løvrik om vinteren. Blomstene vokser i klaseer som er 20-25 cm lange fra nær toppen. Blomsterklasens diameter er cirka 10 cm med masse små enkeltblomster. Blomstene er lys rosa.

Stilkene til blomstene er 4 – 5 cm lange. Bladene er lettere spisse og cirka 3 cm lange og cirka halvparten bred. Kronbladene er ovale, med en avrundet topp, cirka 3 – 3,2 cm lang og 1,9 – 2 cm bred. Leppene på orkidéen er runde, lange og brede cirka 2,6 – 2,8 cm med hvite kanter. I midten er en oransje flekk.

Denne orkidéen har blomstringstid om sommeren, starter gjerne mellom slutten av mai og midten av juni. Blomstrer i cirka 2 måneder. Trives den holder den lenge. Navnet Elskelig Orkidé er fordi ‘amabile’ betyr ‘loveable’ som er ‘elskelig’ på norsk. Den har en søt duft. Morsomt er det at de som har hatt denne beskriver duften som rabarbra-pai.

Skulle fjerne hatt denne elskelige orkidéen. Ta meg en runde hos blomsterforhandlere i området til uken og få den satt på en ønskeliste. Sant?! 😜

Les mer om Orkidé her: «Orkidé».

Spesielle orkidéer:

«Frynsete Orkidé», «Medusa Orkidé» og «Den østlige Dronningen av Sheba».

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#elskeligorkide #dendrobium #amabile #orkide #loveable #bunnytrash #bunny

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg