Afrikansk Koralltre (Kystkoralltre).

Afrikansk koralltre (Erythrina caffra) eller kystkoralltre, er et tre som er hjemmehørende i det sørøstlige Afrika, som ofte dyrkes og har introdusert populasjoner i California og India. Alle de 17 artene av koralltre i slekten (Erythrina) regnes som det offisielle treet i Los Angeles, California i USA.

Afrikansk koralltre er et middels til stort løvtre. Det vokser i kystbusker og elveskoger langs den sørøstlige kysten av Sør-Afrika og opp i Zululand.

De sammensatte bladene består av tre brosjyrer. Hver brosjyre er bredt eggformet til elliptisk. Brosjyrene har ikke prikker og er hårløse.

Blomstene består av et hovedblad og fire små kronblad. Hovedbladet buer tilbake for å avsløre støvbærerne. Blomsterfargen er varmrød til skarlagenrød. Blomstene danner stilkede aksillære racemes opp til 10 cm lange.

En raceme er en uforgrenet, ubestemt type blomsterstand som bærer blomster med korte blomsterstilker langs skuddene som bærer blomstene. De eldste blomstene vokser nær basen og nye blomster produseres etter hvert som skuddet vokser i høyden, uten noen forhåndsbestemt vekstgrense.

Barken på planten eller treet er relativt glatt med intermitterende torner, og tornene har en tendens til å være skarpere på yngre greiner. Treet når en høyde på 9 til 12 meter. Det har vanligvis ikke pigger, men når det er ungt kan det ha 1 eller 2 på ryggraden. Blomstene er veldig vakre, skarlagenrøde i fargen og cirka 5 centimeter i diameter. Du trenger et mildt, varmt klima, samt godt drenert fruktbar jord. Den motstår frost ned til -7 ° C.

Dette opprinnelige artsnavnet ‘caffra’ er relatert til kaffir, et slang-ord om svarte mennesker i Afrika. På den internasjonale botaniske kongressen i juli 2024 ble det holdt en avstemning med resultatet at ‘caffra’-relaterte navn vil bli endret til ‘affra’ for å ikke krenke befolkningen i Afrika, altså navnet er stemplet som ‘botanisk rasistisk’.

Det til side, Afrikansk Koralltre regnes som et tropisk hagetre, et utrolig vakkert et synes jeg!

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:
Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!
Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#afrikanskkoralltre #kystkoralltre #bunnytrash #bunny

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg