Vertshuset Oscar & Stallen

Det er mange år siden jeg har spist mat på denne restauranten, over ti år siden, og når jeg tenker meg om så er det nok over tolv år siden også. Den gang spiste jeg lutefisk med tilbehør, og det var aldeles nydelig. Fantastisk tilberedt, nærmest perfekt var det.

At snuppen min og jeg spiste her i dag var ikke planlagt, men helt impulsivt. Jeg møtte han etter jobb, så foreslo han middag på Vertshuset Oscar & Stallen. Jeg var ikke vanskelig å be, hehe..

Adressen er Øvre Torggate 6.


Vi kom inn og hyggelig betjening viste oss til bordet og kom med menyer. Vi bestilte begge biff, mørbradbiffer med potetchips og salat. Min kjære bestilte med bernaisesaus, jeg med peppersaus. Hver tallerken kostet kun 155 kroner. Det var veldig godt, helt klart. Biffen min kunne vært stekt bare litt mer, men det var min egen feil. Jeg bruker ønske medium pluss, denne gangen sa jeg bare medium.

Det har seg slik at jeg elsker mat, og jeg synes godt stekt biff er kjempegodt, og bare litt stekt er også godt, men det er et punkt mellom som jeg synes er aller best. Akkurat når kjøttet begynner å miste den siste rosafargen og det ikke renner for mye saft. Når man sier at en ønsker medium så steker de fleste biffen litt for kort, det gjorde de denne gangen, og da ble det slik. Men jeg klager ikke, biffen var veldig god den.


Potetchipsen var helt riktig stekt, og noen biter med skall. Salaten var rik og besto av flere grønnsaker, ikke bare to, tre eller fire. Dressingen var mild og fin, ikke Thousand Island. Mistenker at den var hjemmelaget.

Når jeg spiser mat som biff så er jeg veldig opptatt av sausen. Er man litt uheldig med et av de andre elementene i en rett, så kan en god saus redde hele retten. På Oscar & Stallen hadde de veldig god hjemmelaget peppersaus. Jeg lot ikke noe av den sausen være igjen på tallerkenen da jeg var ferdig.


Jeg smakte ikke på bearnaisesausen, men den så veldig fin og fyldig ut. Den var litt lys tenkte jeg, men det kan godt være et pluss, at de faktisk har laget sausen selv. For mange er bernaisesaus vanskelig å bli fornøyd med når en lager den selv, så veldig mange restauranter bruker faktisk poser fra butikk. Men snuppen min sa at også denne sausen var veldig god.

Lokalet til O&S er gammelt, på den måten at der er koselig og fin atmosfære. Stedet har sjel. Daglig leder er veldig hyggelig og kom bortom bordet for en prat da min sambo kjenner han. De andre ellers var veldig oppmerksomme og service-minded. Vi trengte ikke spørre etter noe, her kom alt til bordet av seg selv.


Denne plassen er like hyggelig på dagtid som restaurant, som på kvelden som utested. Vi brukte over en ganske lang periode faktisk å dra hit på lørdagskveldene, synes det var veldig hyggelig å ta noen øl eller Aperol Spritz i bakgården.

Eneste negative med dette stedet er at en av de faste securitas-vaktene de bruker på kveldstid ikke er så vennlig mot homofile, meget uspiselig fyr som ikke har skjønt at man skal være hyggelig mot alle gjester uansett etnisitet, legning, kjønn og slike ting. Han er i tillegg i slekt med daglig leder, og i deres kultur så sier man ikke opp familie, selv om.

Uansett, Vertshuset Oscar & Stallen er et bra sted. God mat, gode drinker, koselig atmosfære på dagtid, trivelig og tilrettelagt på lørdagskveldene. Her trives folk, og folk kommer gjerne tilbake. Jeg vipper mellom en sterk firer og en svak femmer på terningen, og jeg ender på femmeren. Anbefales!


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#oscar #stallen #vertshus #stallgården #mat #drikke #restaurant #service #utested #bragernes #drammen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg