Topp7Turen var heavy shit!!

For et tre dager siden fikk jeg en email fra NBBO og DNT Drammen og omegn med info om to turer som mange bruker gjennomføre i juni i regi av DNT. I år ble det avlyst og utsatt til nå i september, og i stedet for én bestemt dag så har en tyve dager å gjennomføre på.

En kan melde seg på hos DNT hvor en får startkort før en starter turen sin. Den ene turen heter Topp3Turen og den andre heter Topp7Turen, og da skal en innom de bestemte toppene og der befinner det seg en kode som en må fylle i startkortet sitt, enten fysisk (hentet i butikk) eller på app. Påmelding koster 100 kr pr person, og en kan vinne flotte premier.

Etter å ha vært ganske så aktiv denne våren og sommeren så tenkte jeg at det kunne vært moro å gjennomføre en slik tur, ta det som en utfordring og kanskje oppnå en god mestringsfølelse. Jeg snakket med snuppen min og han ville være med på dette, og vi valgte Topp7Turen.

Topp7Turen er 26 km lang og starter fra Bjørkedokk i Nedre Eiker, og over sju utvalgte topper før målgang i Drammen sentrum. Toppene er Knabben, Solbergvarden, Lokkeråsen, Hoggskollen, Tverråsutsikten, Skimten og Varden. Siden vi ikke har bil så blir turen noe lengre, først måtte vi til sentrum her i Drammen, for å ta bussen til Krogstad skole i Nedre Eiker og gå til Bjørkedokk som er startpunktet for turen. Kunne egentlig gått av bussen tre-fire stopp tidligere, men vi mottok feil info.

Denne turen bruker foregå på en bestemt dag i juni hvert år, da bruker hundrevis av mennesker delta, og det er bare å følge flokken. Men i år på grunn av koronaviruset så ble denne dagen avlyst og turen ble lagt opp slik at en kan gå en hvilken som helst dag mellom 01. og 20. September. Vi gikk da hele Topp7Turen i går, og det var det svært få eller ingen andre som gjorde.

Så der gikk vi, helt fremmed for både steder og løyper, og ingen å følge. Så i stedet for en tur på 26 km ble vår tur 38 km til sammen, alt i alt.

Nå snakker vi cirka 9 timer i bare vandring. Dette er i flere drøye stigninger, en må jo opp og ned og opp og ned av alle disse toppene i skog og terreng hvor den høyeste toppen er 607 meter over havet. Flere strekninger har store steiner og svære røtter, en må klatre, balansere over tømmer, gå i myr og litt gjørme, gjennom tett skog, over bergstein, noen bruer og mer til. Rundt halvveis begynte det å bli veldig smertefullt for beina.

Etter topp 6 (Skimten) er det lange nedoverbakker med masse steiner på størrelse med honningmeloner, der var helt grusomt å gå, hahaha.. Å gå på slikt terreng etter en såpass lang tur, det var vondt. Før vi kom til topp 7 som var den siste, var det begynt å bli mørkt ute, så vi gikk da i mørket nedover skogen i Bragernesåsen. Bragernes er målpunktet. Det var veldig ekkelt. Vi måtte være forsiktige, men greide såvidt å se foran oss eller løfte beina våre. Det gikk bra 😂

Nå kan vi «skryte» av å ha gjennomført Topp7Turen. Dette blir ikke ugjort, men tviler på at noen av oss kommer til å ta denne turen igjen. I hvert fall ikke i 2020. Og ikke før vi er mer trente enn vi er i dag. Vi endte på en tur på cirka 10 timer, 38 kilometer og 57000 skritt.

Ord kan ikke beskrive hvor tøff denne turen var. Jeg 5:2-fastet denne dagen og spiste kun 6 fiskekaker og en banan. Drakk 1 liter væske på turen, men burde hatt i hvert fall en halvliter til. Da vi kom hjem måtte jeg lufte jentene våre og gå en tur med dem, etter det var jeg helt ferdig og har ikke vært ute av leiligheten siden.

Så veldig moro ble ikke Topp7turen, men jeg er stolt over å ha gjennomført. Opp til Knabben og Solbergvarden som er de to første postene var det veldig fint, fantastiske utsiktstopper, og god trening. Etter det dukker det opp mange fine områder helt klart, men jo mer kroppen ble sliten desto mindre brydde en seg om omgivelsene. Vi ville bare i mål, så hurra for oss, det greide vi!!

Kanskje dere synes denne turen er helt fantastisk, det vet jeg noen som synes. Vi kjenner flere. Et vennepar som har gjennomført flere ganger skal ta turen nå i helga. Hvis ikke Topp7 er for dere, kanskje Topp3?

Topp3Turen har start fra Eiksetra turisthytte i Lier og følger samme trasee som Topp7Turen over de 3 siste toppene og ned til mål midt i Drammen sentrum. Total lengde ca 14 km. Hvis dere er interesserte så finner dere påmelding og info HER!


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#topptur #topp7 #topp7turen #startkort #krogstadelva #solbergfjellet #nedreeiker #bjørkedokk #solbergvarden #lokkeråsen #hoggskollen #tverråsutsikten #skimten #varden #smerte #skog #terreng #mestringsfølelse #stolt #glede #spiralen #bragernes #viken #dnt #drammen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg