Til dere 15 000 idioter!

I går var snuppen min og jeg i bursdag hos ei venninne. Digg mat!! Blant annet geniale kjøttboller, fritert scampi og blekksprut, gresk salat og så videre, alt hjemmelaget. Og en samling gøyale mennesker. Antall: godt under smittevernrådene.

Det var veldig moro, vi koste oss og tiden bare fløy avgårde som pollen i vinden. Etter selskapet dro vi sammen med et vennepar hjem til dem for nattmat før vi avsluttet kvelden. Pakistansk indisk mat. Det var også veldig godt. Og sterkt, noe jeg digger. Men slik er det ofte i Pakistan. Så ja, våre venner er pakistanske. Han er født i Saudi Arabia, og de begge er oppvokst i Islamabad, Pakistan.

Snuppen min og jeg har venner fra hele verden. Vi har gode venner i og fra Pakistan, Hellas, Tyrkia, Spania, Italia, Iran, Kroatia, Nederland og så videre. Vi er begge tilflyttet Drammen, vi har kjøpt leilighet i bydelen Fjell der flertallet (over 50%) er ikke-norske.

Så make no mistake: å være innvandringskritisk er ikke rasisme, å være religionskritisk er ikke rasisme, å ta avstand til fanatiske ideologier er ikke rasisme, å være samfunnsbevisst er ikke rasisme, patriotisme er ikke rasisme, å lese Resett er ikke rasisme, å stemme Fremskrittspartiet er ikke rasisme. Å kalle en svart mann idiot er ikke rasisme. En idiot er en idiot uavhengig av hudfarge. Å omtale noen som svart, gul, brun eller hvit er ikke rasisme.

En spade er en spade, og vi sitter alle i hver våre båser. Å ha egne meninger er ikke rasisme, ytringsfrihet er ikke rasisme. Rasisme er hos veldig mange et misforstått begrep, ofte utnyttet i venstrevridd politisk propaganda for å kneble virkeligheten i et forsøk på å skape en usann konstruert virkelighet.

Med det sagt, så med ordets RIKTIGE mening, så selvsagt støtter jeg helhjertet opp om kampen mot rasisme. Rasisme er bare ikke greit, rasisme er uvitenhet, ignoranse, stupiditet, urettferdig, forkastelig og motbydelig!

I de siste dagene har rasisme vært et enormt tema, her i Norge er det mange mange ÅR siden vi har hatt et slik stort engasjement rundt rasisme. Dette på grunn av en svart mann som ble pågrepet og drept av politi i Amerika der disse politibetjentene ondskapsfullt demonstrerte sin makt som høyst sannsynlig var årsaken til at mannen døde. Jeg har sett hele videoen. Det var grusomme handlinger av politiet. Denne mannen skulle aldri blitt behandlet slik. Han skulle aldri endt sitt liv slik. MEN, det gjør ikke alle politi til rasister! Jeg har opplevd grusomheter fra politi. Jeg har bekjente som har blitt utsatt for overgrep av politiansatte. En venninne av meg ble banket opp av to politibetjenter da hun var 15-16 år gammel. Vi kan ikke skrike om rasisme. Vi har jo ikke mørk hud. Så da er det visstnok greit å bli behandlet slik? Når vi er hvite mener jeg?!

Uansett, denne svarte mannen som døde het George Floyd og var en kriminell gjenganger som har sittet over tid i fengsel mer enn fem ganger hovedsaklig for narkotikakriminalitet, og da snakker jeg hard drugs, ikke bare en joint med hasj eller marijuana, og han har også begått ran og han hadde på rullebladet sitt at han faktisk truet en gravid kvinne med pistol mot magen hennes. Vi hører ikke så mye om akkurat dét i media. Derimot er George Floyd blitt gjort til martyr, og hovedårsaken til store voldelige demonstrasjoner, ikke bare i Amerika, men rundt om i verden. Bedrifter og hus er satt i brann, folk har fått sine levebrød og hjem ødelagte. Og dette sitter folk, også her i Norge, og faktisk hyller. Jeg blir helt matt!!

Vi har faktisk en pandemi på gang. Covid-19, koronaviruset. Og her mener folk at å sette alle menneskers liv i fare, at å skape sykdom, tortur og død for andre skal rettferdiggjøre George Floyd sin grusomme død? For å bekjempe rasisme skal man øke smittespredningen blant uskyldige mennesker verden over? En demonstrasjon i rettferdighetens navn?! Det er jo patetisk latterlig idioti!! Det er som å spytte på alle oss som i flere måneder nå har kjempet mot viruset, sykdommen og masse urettferdig død!

Nei, for Norge er intet unntak, her har det også vært demonstrasjoner. I Oslo samlet over 15 000 idioter seg tett i tett i demonstrasjon. Midt i en pandemi hvor vi har fått strenge restriksjoner om å holde avstand, og i INGEN tilfeller skal grupper på over 50 mennesker samles!! Dette for å REDDE LIV, uansett farge!!

Men likevel, nå på det verst mulige tidspunkt de siste 100 år valgte idiotene å demonstrere MOT RASISME??!!! Da ER man idiot!! Altså, norsk offentlighet er enormt preget av demonstrasjonen mot den fatale pågripelsen av George Floyd i USA. Men ingen protesterte noen gang mot drapene på nordmennene Håvard Pedersen, Marie Skuland, Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen som ble voldtatte, torturerte og drepte på de mest bestialske og groteske vis. Også da disse ble drept kom en video fra dette på internettet. Jeg så ufrivillig noen sekunder av den videoen, og måtte stoppe, for jeg klarte ikke se videre, og jeg har TYKK hud. Det var unge hvite drept av svarte. Tror ikke ordet ‘rasisme’ ble nevnt engang. WTF??!! Da vi ikke hadde en pandemi på gang og risikerte andres liv og helse til et dødelig virus, da løftet ingen av disse 15 000 idiotene en eneste en finger engang! You suck guys!!

I forkant av George Floyd demonstrasjonen i Oslo advarte helseminister Bent Høie om at det kun var lov med 50 personer. Justisminister Monica Mæland sa tydelig fra om uforsvarligheten med en stor samling mennesker, og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sa at han fryktet såkalte superspredere. Men 15 000 idioter i Oslo brydde seg ikke et gram om det. De viste tydelig at de ikke bryr seg om menneskeliv, de er bare dumme og stilte opp for at andre folk skal TRO at de bryr seg. Slik jeg ser det så fikk det motsatt effekt, for mitt ord er: idioter!!

Vi har nå stått sammen i flere måneder i den nasjonale dugnaden mot koronaviruset. Mange har mistet jobben sin og har plutselig store økonomiske problemer, mange bedrifter står i fare for å gå konkurs. Folk har mistet sitt levebrød. Ufattelig mye trist og elendig har skjedd for å redde liv og samfunn og nå har disse 15 000 idiotene risikert at hele den nasjonale dugnaden vi har deltatt i de siste månedene kan ha vært forgjeves.

Folk har ofret alt – og ikke en gang kunnet ta farvel med sine kjære på dødsleie. Snuppen min mistet sin mamma under pandemien, før påske da restriksjonene var strengest og landet var helt stengt. Folk kunne ikke komme i begravelsen, man kunne ikke gi hverandre klemmer, kunne ikke trøste hverandre.

Jeg har familie som ble smittet av viruset, min tante og min onkel. Jeg har venner som har hatt så mye angst at de ble syke av det, jeg har en venninne som fikk kansellert en livsnødvendig operasjon, og hun måtte ta opp banklån for å få operasjonen gjennomført privat. Jeg har snuppen min, min nærmeste og kjæreste her i livet, som jobber i akuttmottaket og har vært i rød beredskap, tatt ekstravakter og vært ekstra utsatt for å kjempe i mot pandemien. Jeg var selv livredd en periode.

Alt dette tråkket og spyttet de 15 000 idiotene på og vi risikerer å måtte gå gjennom det hele på nytt.

Og hvor er handlekraften fra staten og regjeringen nå? Burde ikke disse idiotene settes i karantene og la de betale for det selv? Burde de ikke i tillegg straffes med kraftige bøter for å ha satt vårt samfunn og våre andres liv og helse i fare?

Jeg observerer at vår helseminister Bent Høie er mest opptatt av å vise forståelse for at folk møtte opp. Men hvordan kan han ha forståelse for at folk gir faen i andre menneskers liv og helse? Livene til våre nære og kjære?!!

Jeg synes det er ubegripelig at 15 000 mennesker møtte opp i en støttedemonstrasjon for den avdøde afroamerikaneren for å protestere mot politivold og rasisme. Og jeg UNDERSTREKER: I en tid som denne. Antallet idioter øker stadig i dette landet skjønner jeg!

Konserter, festivaler, sportsarrangementer og så videre er avlyst for at man ikke skal samles. Til og med Norges nasjonaldagsfeiring ble avlyst – da kan man trygt kalle disse 15 000 for idioter da de tydelig ikke har skjønt eller ikke bryr seg om hva som faktisk skjer og hva de har gjordt!!

Dette kan ikke gå ustraffet hen!!

Håper dere klikker inn på videoen her og ser videoen til en ung dame i Amerika som heter Candace Owens:

Confession: I DO NOT support George Floyd and I refuse to see him as a martyr. But I hope his family receives justice.

Posted by Candace Owens on Wednesday, June 3, 2020

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#covid19 #sars #corona #korona #pandemi #georgefloyd #politi #politivold #drap #mord #tortur #candaceowens #benthøie #monicamæland #håvardpedersen #marieskuland #marenueland #pandemic #koronavirus #superspredere #demonsrasjoner #virus #angst #redsel #idioti #frykt #amerika #oslo #norge

#alllifematters ❤️

136 kommentarer
  1. Jeg blir så eitranes forbanna på denne populistiske markeringen.

   Den 18. februar 2019 giftet jeg meg med min kjære, elskede thailandske kjæreste. Vi hadde da strevet i tre år, gjennom alle slags norske- taiwanske- og thailandske myndigheter og betalte astronomiske summer i gebyrer for å komme dit.

   Jeg forguder min kjære og kan gå i døden for henne. Hun er noe av det skjønneste som har hendt meg i hele mitt liv.

   Den 22. august 2019 fikk jeg en melding fra en av hennes bekjente i Thailand. Da hadde jeg ikke hørt fra min kone på to uker og gikk i konstant fortvilelse om hva som kunne ha skjedd. Hun hadde blitt akutt syk og var innlagt på ICU-avdeling på et sykehus i Bangkok. Hun ble innlagt med kraftig lungebetennelse med hull på en lunge. Nå lå hun i respirator og svevde mellom liv og død. Det var som et helt fjell raste nedover meg. Jeg bestilte flybillett, pakket kofferten og reiste nedover dagen etter. På sykehuset treffer jeg min kone på lukket smittevernavdeling, tilkoblet intravenøst for alt mulig, flere steder på kroppen, i tillegg til slange fra respirator og ned i lungene for hjelp til å puste, samt slange for flytende føde gjennom nesen og ned i magesekken. De som har opplevd dette på en eller annen måte, vet hva jeg snakker om…

   Legene visste at det var en bakterieinfeksjon, men strevet med å finne ut hvilken, så de jobbet febrilsk med å sette inn riktig kur. De visste ikke om hun ville overlve de nærmeste dagene hvis de ikke fant en kur. Hun lå fortsatt kun på intravenøs smertestillende.

   Jeg forlot sykehuset i bunnløs fortvilelse den første kvelden. Skulle jeg virkelig miste min kjære allerede nå? Det ble lange, søvnløse netter på hotellet. Og de fleste kan nok forestille seg hvordan det er å gråte seg i søvn, selv for en voksen mann som har opplevd det meste av elendighet i livet…?

   Det ble de tre verste døgn gjennom i hele mitt 66-årige liv. Jeg besøkte min kone hver eneste morgen og kveld på sykehuset. Tilstanden ble mer og mer kritisk. Men så fant legene endelig bakteriesynderen og satte inn riktig antibiotikakur, den 3. kvelden jeg besøkte henne. Et håp ble plantet.

   Blid som ei sol, med tårer i øynene og vinkende til meg (vi kunne ikke ta på hverandre på grunn av smittefaren og hun kunne ikke snakke på grunn av respiratorslangen) møtte vi hverandre igjen neste dag. Legen sa det var skjedd et mirakel over natten. Jeg ble så glad at jeg spurte helsepersonalet, i ren, spontan glede om jeg kunne skrive et personlig takkebrev til Thailands konge for at de hadde reddet min kones liv…

   Jeg ble hos min kone en hel måned mens hun lå på sykehuset. Var hjemme i Norge, kun på en ukes snartur på grunn av visumbestemmelsene, før jeg reiste ned igjen. Da ble hun utskrevet og vi leide en leilighet i Sumat Prakhan i en måned, for at hun skulle bli helt restituert med oppfølging fra sykehuset i Bangkok, før hun kunne reise til sitt hjemsted, 60 mil nord for Bangkok.

   Sykehusregning og opphold kom på ca 60.000 kroner. En “frisk” sum for meg som bare har uføretrygd. Men jeg klarte meg gjennom det, ved å selge både MC og båt i Norge for å redde min elskede kone. Vi er nå kommet frem til ca 15. november. Den dagen jeg reiste fra hennes hjemsted og tilbake til Norge. Min kone kunne ikke være med meg på visum da, fordi hun ikke kunne fly, på grunn av nylig restituering av punktert lunge. (Det må gå minst tre måneder før lungen er helt frisk for å tåle slike påkjenninger, gjennom store trykkforskjeller som oppstår i en flykabin.)

   Så her sitter jeg nå da. Vi er på terskelen til en ny herlig sommersesong og jeg har måttet ofre to av mine største lidenskaper som MC og båt i livet, men det å ha vært med på å redde et mennseke som jeg jelsker over alt på jord fra den sikre død, betyr så mye, mye mer… Og om du spør meg, min venn…: JA! Jeg ville gjort det samme igjen…

   Den 20. desember 2019 søkte vi om familiegjenforening gjennom UDI, slik at min kone kan komme og bo hos meg i Norge. En slik søknad koster 10.500 kroner hos UDI. Den 20. februar 2020, får vi brev fra UDI, om at søknaden fortsatt ikke er ferdigbehandlet. Så kommer total “lock down” av Norge på grunn av covid-19, den 12. mars 2020. Den 20. april 2020, får vi endelig svar på at søknad om familiegjenforening er innvilget. Til hvilken nytte? Norge har begrenset innreise fra 3.-land, men sesongarbeidere derfra, får visum og kan komme hit og jobbe, per 1. juni 2020. Jeg følte umiddelbart at jeg og min kone -og andre i samme situasjon- ble dypt diskriminert.

   Min kone gråter seg i søvn hver eneste kveld. Før denne idiotiske markeringen av 15.000 demonstranter foran Stortinget den 6. juni 2020, var det en mulighet til at jeg og min kone muligens kunne kommet sammen allerede tidligst i oktober 2020.
   Nå er jeg sterkt redd for at denne ene egoistmarkeringen kan ha forskjøvet denne muligheten flere måneder fremover i tid. Jeg lurer på hvor mange av dem som var med i demonstrasjonen som hadde brydd seg om mitt tilfelle hvis de på forhånd hadde hørt om den…? Ved nærmere refleksjoner omkring inngrodd naivisme, populisme og utpreget egoisme, hadde de nok spyttet meg midt i ansiktet. Det er i alle fall slik jeg føler det. Det er ingen rett å ta liv, men det er nok viktigere å statuere en martyr som har forårsaket så intenst mye jævelskap gjennom sin tungt belastede, kriminelle bakgrunn. Er det disse demonstrantene foran Strotinget den 6. juni 2020 jeg skal henvende meg til når familiegjenforeningsfristen utløper om åtte måneder på grunn av forlengelse av nedstengningen for deres tankeløshet og idioti…? Hvem er arrrangementsansvarlig for demonstrasjonen?

   1. Takk for et STERKT OG ÅPENHJERTIG INNLEGG. Noe av det beste jeg har lest på lang tid. Jeg ønsker deg og din kone all mulig lykke som finnes på denne planeten. Krysser fingrene for at dere atter kan forenes og nyte livet og kjærligheten sammen. Det vil i sannhet være så INDERLIG VEL FORTJENT

   2. Din kone og du forholder dere til reglementet, tar de hensyn som kreves, ja jeg ser forbitrelsen i dette innlegget – har sjøl vært i ”faresoner” og overlevd fordi mine kolleger og jeg har tatt respektive vaksiner, og forholdt oss etter helsemyndigheters veiledning som sjøfolk må i de land vi kom / kommer til world wide. Disse markeringer som har vært de siste dager har vist en handlingslammelse fra politi og styringsmyndigheter, men er det noen som skal stå til svar der? Den kampen din kone og du har hatt, både sykdom og byråkrati, er ikke unik, men det er en kamp disse hensynsløse tanketomme markeringsaktivister ikke har satt seg inn i. Elias – full respekt, og lykke til videre med kjærligheten du og din kjære har bestemt dere for å følge opp ❤🤞

   3. Innreiseforbudet ble i dag opphevet for alle som søker familiegjenforening. En uke etter demonstrasjonene.
    Jeg demonstrerte for det jeg tror på mens jeg holdt avstand til de rundt meg – fordi jeg ikke vil at kjæresten min skal oppleve rasisme i Norge eller andre steder.
    Dere er heldige som har fått innvilget søknaden. Vi venter enda.
    Ønsker dere alt det beste!

  2. Det faktum at Floyd var kriminell blir ikke vektlagt av media fordi det strengt tatt ikke har noe som helst med hendelsen å gjøre. Selv om han hadde vært kriminell på linje med ABB, så skulle den brutaliteten som fant sted, aldri funnet sted. Enkelt og greit. Som du selv sier, det skulle aldri ha skjedd, så hvorfor du trekker frem hans bakgrunn forstår jeg ikke, det svekker ditt eget argument. Spesielt når du unnlater å trekke frem politibjetentenes egne saker de har vært involvert i tidligere.

   Floyd har blitt et eksempel på noe som skjer gang på gang i USA. Flere ganger i måneden. Svarte, barn som voksne blir utsatt for politibrutalitet jevning, det gjennomsyrer hele politi- og rettsystemet i USA. Det finnes også utallige eksempler på dommere som dømmer svarte langt hardere enn hvite som begår akkurat samme kriminelle handlinger. Det er et enormt samfunnsproblem med dype røtter i en forstyrrende (slave)historie i USA. To av politibetjentene involvert har flere tidligere saker på seg som innebærer overdreven maktbruk mot mennesker som ikke er hvite. Det snakkes om rasisme fordi dette etter alle kunstens regler ser ut til å være nettopp det, rasisme!

   Når det gjelder Håvard og Marie så er det jo snakk om psykiske syke mennesker som begår uforståelige handlinger. Om vi skulle protestert mot noe da så burde det kanskje vært for psykiatrisk helsehjelp i samfunnet og blant asylsøkere, som vi vet er en utsatt gruppe.

   Når det kommer til Maren så er vel ekstremisme mer rett ord enn rasisme, og ekstremisme ble brukt, med rette. Man kan jo diskutere om vi burde demonstrert der også. Spesielt om dette var noe som gjennomstyret tilværelsen for hele den hvite befolkningen i Marokko. At turister gjentatte ganger ble voldtatt og drept… jeg vet ikke.

   Når det er sagt så er jeg helt enig i at alle som deltok i demonstrasjonen er noen idioter.

   1. Jeg tok med Floyds bakgrunn fordi han nå er gjort til martyr. Det hele er galskap. Denne mannen brukes som årsak til å risikere mange mange liv. Årsak til grusomme lidelser. Hadde han enda gjort noe bra for menneskeheten eller verden. Men nei.. Hadde det vært en person som feks Mandela eller Luther King kunne jeg vist et ørlite snev av forståelse. Men all denne dritten på grunn for et menneske som var truende til å ta liv med kaldt blod, og derfor skal man ødelegge mange mange mange uskyldige liv i tillegg. Disse demonstrasjonene kunne vært gjort annerledes, kampanje på nettet eller utsatt som alt annet, konserter og så videre. Men andres liv er ikke noe verdt for enkelte, og da demonstrere mot politivold og rasisme – ja idiotisk av et gjeng med idioter!

    Takk for ditt bidrag til saken.

   2. Kine: Trur du må ikke bare lese den ene siden av saken.
    Se gjerne filmen han har lagt ut. Ho har et meget godt poeng i det ho sir. Kanskje du også får opp øyan dine litt. For d virke som du vil gjøre en vanekriminell til en martyr spør du meg.

   3. Selvfølgelig har hans bakgrunn noe å si. Det har noe å si med hvordan politiet reagerer når de møter personen. Når man søker opp en person og han har et langt rulleblad, med tendenser til voldelig atferd, så vil man måtte reagere på en annen måte enn med en vanlig anstendig sivilist.

  3. Vær så snill og sjekk nyheter om hvordan strender var overfylt av folk som ikke fulgte smitte reglene i pinsehelgen. Kun for å soler seg , koser seg . Mange nordmenn begynte å gi blaffen i smittereglene før demonstrasjonen . Så i det minste demonstrantene tok risiko for en viktig sak spør du meg.

   1. Du kunne jo lagt ved noen linker. Helsedirektøren snakket om superspredning, fikk du med deg det? Er vesentlig forskjell på noen på en strand og 15000 tett i tett. Folk ligger ikke tett i tett på en strand, i hvertfall ikke med fremmede. Regner med du er anonym fordi du deltok i demonstrasjonen og ikke skjønner alvoret. Viktig sak i disse tider?? Bruk det som er mellom ørene.

   2. Ingen som er villige til å prate om det tydeligvis. Så fort det er litt plussgrader ute så samles en haug med nordmenn ute i både parker og strender med noe godt i glasset, og plutselig da betyr smittevern lite for vi kan for all del ikke ta fra mennesker den gleden av å kunne nyte en utepils. Dere skulle sett forrige helg, folk lå som sild i tønne på stranda og i parken. Folk demonstrerer for en sak som har vært relevant i flere hundre år, men det vil vel ikke oss hvite priviligerte mennesker vite noe om..

    1. Som sild i tønne på en strand i Norge? Må være de samme som var på demonstrasjonen i Oslo. For frem til nå har det vært meget uvanlig at folk i dette landet ligger tett i tett på strender, spesielt når man er fremmede for hverandre, ikke venner eller familie. Her til lands har man egentlig aldri vært særlig intime, så dette er nytt fenomen. Eller var det minst en meters avstand mellom folk, og en strand med cirka 50 stk? Kan det hende at du overdriver? Var du en av demonstrantene? Du sier at dere demonstrerer for en sak som har vært relevant i flere hundre år, men det vil vel ikke oss hvite priviligerte mennesker vite noe om.. for det første, «hvite priviligerte», really?? Og i løpet »flere hundre år» så fant man ut at man skulle samles og demonstrere under en pandemi.. her lyser intelligensen virkelig opp!!

   3. Det er vesentlig forskjell på 50 personer på en strand (lovlig) enn og samle 15.000 idioter som sild i tønne utenfor Stortinget. Skjønner at folk demonstrerer i USA. Men eg forstår ikke hvorfor vi skal gjøre det i Norge. Det er ikke en norsk politimann som har gjort dette. Skal dere demonstrere får dere dra dere til USA. Og ikke risikere menneskeliv i Norge, slik at vi som faktisk følger smittevernloven må gå igjennom hele greia på nytt. Nei chat, nå må vi ikke miste hodet. Personen som har skrevet innlegget her har faktisk et poeng…

   4. Altså, å sammenligne folk i små grupper som soler seg med 15.000 mennesker i en stor klynge midt i Oslo sentrum er ikke noe annet enn latterlig. Stor forskjell på både soling og med en utepils der personalet gjør alt de kan for å følge opp strenge smittevernregler. Jeg har lest mange dårlige sammenligninger som “unnskyldning” for at det var helt ok å demonstrerer midt i en pandemi. Ordet idioter er kanskje ikke så pent, men slike tåpelige unnskyldninger som dette er det i det minste lov til å kalle idioti. 15.000 mennesker er mange. Veldig mange. Noen sier idioter – jeg sier egoister.

   5. Så du vilt fremmede på strendene som omfavnet hverandre? Og gikk hånd i hånd? Ropte ut med ansiktene tett i tett. På strendene var det små grupper som var tette, vet ikke men går utifra at de var i sin vanlige omgangskrets. Synes det blir for dumt å sammenligne de to hendelsene. Var de 15 000som samler seg på strendene? Det er eldre som besøker sine kjære på eldresenteret, de får ikke holde hender engang. Muligens de skulle reist i en demonstrasjon. Da kunne de til og med holdt rundt hverandre, og da hadde de fått forståelse for det i og med at det var i en så viktig sak

  4. Og en ting til! Hvem i all verden har omtalt Floyd som en martyr? Han har jo ikke ofret seg. Han ble fratatt muligheten til å leve.

  5. “Snuppen min” … Det er den du har mellom beina. At du kan kommunisere med den er ok. Men er den brukandes til andre ting?

   1. Snoppen?

    Er det fritt frem å gjøre om på vokaler i ord, i så fall er det en del ord som betyr det samme; Hva ned lus/lås, hus/hes?

  6. Flott innlegg og sant. Jeg har filipinsk kone,. Er ingen rasist, men forbanna over at sånt får slippe igjennom. Alle som deltok burde straffes, kanskje sammenligne me fyllekjøring, da utsetter man folk for livsfare også. Gi bøter prosentvis etter inntekt, minimum 10000.
   Folk i styre og stell som har deltatt bør få sparken, man bør forvente at de følger samme regler som de ber andre gjøre.
   Jeg kunne ikke dra til min brors bisettelse pga disse regler da jeg er utenlands, måtte se på nett, da burde sånne tilstelni ger også kunne skje på nett.

  7. Takk. Jeg har ikke kunnet klemme mitt barnebarn på flere mnd og vært isolert hjemme fordi jeg vil mest sannsynlig dø om jeg får dette viruset, pga min nåværende sykdom. Jeg har vært/er livredd for å møte folk fordi det er så mange som denne gjengen, som driter i andre. Egoister!

  8. Veldig bra skrevet! Og den flotte unge kvinnen i videoen skulle jeg gjerne sett som president i USA en dag. Reflektert, intelligent og med beina godt plantet på bakken

  9. Veldig bra skrevet og så sant👍👍La oss holde sammen og bli kvitt denne dritten en gang for alle👍

  10. Mye suppa du har bala i hop. Har du fått med deg at pandemien er en bløff? At folk som uttaler seg ikkje er leger og at leger får betalt i hundretusenkronersklassen førr hvert eneste dødsfall som skjer, blir påført covid-19?

   Pandemoien e avslørt bløff førr lenge siden. Synd hjernevasken får fortsette. Se NRK og godta lobotomering med det samme. Folk som tror på all møkka de blir servert fortjener det som kommer.

   Ha en fin mandag 🙂

   1. Så utrolig lite du vet om meg, likevel skriver du om å «bale sammen suppe». Pandemien er ingen bløff, det ligger en plan bak. Les tidligere innlegg i bloggen her, og slutt og vas om NRK. De boikotta jeg i 1990.

  11. Fy søren så enig jeg er i hele innlegget ditt, jeg blir matt av hele saken, er så latterlig at folk skal gå “ustraffet” etter å ha møtt opp på demonstrasjonen i Oslo, personlig jobber jeg på Oslo sykehusene og har sett hvor alvorlig denne sykdommen er, og hvor kraftig hele greie har blitt blåst ut av proposjon, hele greien startet som en anti politi-vold sak, men har blitt gjort om til en BLM SAK, dette er noe BLM aktivistene har gjort bevist for å lage mer blest om saken, sånn som deg har jeg venner med flere opphav og ingen av dem deltok på demonstrasjonen og flere av dem sitter igjen med samme mening, takk for at faktisk skriver mot massen, var på tide med noen som gjorde det.

  12. Helt enig i absolutt alt du skriver! Jeg fikk ikke besøke min mann som svevde mellom liv og død i flere døgn, for så å bli lagt i koma (ikke corona) Det var helt grusomt for meg og mine barn og barnebarn. Vi kunne ikke være sammen og trøste hverandre heller. Heldigvis gikk det bya til slutt, men jeg unner ingen en slik opplevelse, noe det dessverre er fare for vil skje etter disse demonstrasjonene. Jeg synes også det er forkastelig at stortingspresidenten og andre på tinget deltok! De er ikke sitt ansvar bevisst og det burde Erna gjøre noe med!
   Ellers vil jeg takke deg for et flott innlegg, du burde sende det til stortinget og regjeringen!!

  13. Dette må være noe av det mest meningsløse jeg har lest. Det skinner godt gjennom at du har veldig lite kunnskap om dette temaet. Du bruker også hendelser fra livet ditt for å oppnå sympati. Trekker også paralleller som ikke gir mening. Du kommer nok til å få den støtten du trenger, så du er vel fornøyd i ekkokammeret ditt. Helt oppriktig bare trist å lese. Mangel på forståelse for andre er også et tegn på lav intelligens. Trøster meg på at det forvridde synet ditt på verden er et følge av dette. Skulle ønske personer som deg kunne blitt utfordret til en debatt, så man kan få avklart hvorfor man ikke burde lese å høre på meningsbærere som ytrer seg på blogg.no.

   1. Ironisk hvordan du beskriver deg selv Lavmål. Det er som jeg bruker si, det er grunner til at enkelte bruker pseudonymer og er anonyme. Ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Takk for ditt «bidrag», ha en fin dag 😜😂

    1. Enkelte er anonyme fordi de kanskje har andre roller/jobber enn å være meningsbærer på blogg.no 😉

      1. Mener du det er riktig å bruke de utenlandske vennene dine for å argumentere for DINE egne meninger? Litt av en venn du.

   2. Du trøster deg med det som etter din mening er andres dumhet? Saklig. Forresten dropper jeg selv å fortelle min mening, kall det hva du vil du som antagelig vet hva sånne som meg er, men ærlig talt. Du trenger ikke snakke så stygt du kan om folk fordi du vil bli forstått.

    1. Først av alt – for et fantastisk, godt skrevet innlegg! Jeg er så enig med deg, Bunnytrash!

     Når jeg leser kommentarene her, biter jeg meg mest fast i de negative og usaklige kommentarene. Hvordan kan man kritisere en persons meninger? Hvordan kan det være en saklig kritikk? Jeg tror at vi må tenke litt mer på holdningene våre ovenfor andre mennesker og deres meninger. Nei, man kan ikke være enig med alle. Overhodet ikke. Men betyr det at vi kan snakke, eller i dette tilfellet, skrive nedlatende til andre? Jeg tror ikke det.

     Innlegget om George Floyd og demonstrasjonen utenfor Stortinget traff meg og mine meninger, spot on! Jeg har selv tenkt akkurat det samme som skribent her. Selv om det er ekstremt mye rasisme i USA, betyr ikke det at det samme skjer i Norge. Jeg har lest side opp og side ned angående saken til George Floyd, jeg har sett videoklipp og prøver fortsatt å forstå hvorfor dette ble sett som rasisme? Er det automatisk rasisme fordi at han var svart og politimannen var hvit? Ja, jeg vet at det er en stor andel av befolkningen i USA som opplever vold og rasisme fra, blant annet, politiet. Men gjaldt dette George også? Jeg bare spør.

     En annen ting, en eller annen skrev om hvordan ett par av disse politimennene hadde oppført seg tidligere i karrieren, men disse rapportene fikk vi ikke vite om før hele denne saken ble stemplet som rasisme. Gjorde vi vel?

     Jeg tror at vi må prøve å roe oss helt ned hva gjelder dette med rasisme. Flertallet virker til å vike helt fra den egentlige betydningen av ordet. Har sett og lest om flere situasjoner hvor hvite mennesker har opplevd heftig vold, trakassering etc av blant annet politiet, men dette har aldri vært påpekt så heftig i mediene. Hvorfor det? Fordi at det ikke er av like stor betydning som en som er svart? Flere har påpekt at de har opplevd rasisme, fordi at ingen vil sitte med de på bussen, ikke vil de handle av de, ikke vil de snakke med de. Men vet du? Det har jeg også opplevd. Og jeg er 100% norsk. I mitt hodet kalles det for mobbing og utestenging, ikke rasisme. Noen ganger kan det føles som at det er vi nordmenn som blir utsatt for rasisme. Vi kan nesten ikke ytre våre meninger uten at det blir slått hardt ned på. Vi må være forsiktige med hva vi sier, vi må trå varsomt, behandle med respekt, akseptere, godta, «la det være» og finne oss i at i vårt eget land, hvor ytringsfrihet står så høyt, har du ikke lov å bruke den ytringsfriheten på slike ting, for da er man rasist.

  14. Bra du fjerner kommentarer som du ikke er enig i 😉 Dette fører til en saklig debatt. Bekrefter bare at ekkokammeret ditt finnes.

  15. Var en tur på Sørenga forrige helg… var minst like mye folk der samlet.
   Samme har jo vært i orker den siste tiden.

  16. er du ikke “venstrevridd” så er du rassist… opplest og vedtatt!!…… Jeg begynte å jobbe innen dagligvaresektoren i 74… og det var når haugetall av pakistanerne åpnet dagligvarebutikker i Norge….de fikk 90.000 i oppstartstøtte og momsfritak i 3 år (da de norske momsreglene var så kompliserte ble det sagt) etter 2 år og 9 mnd og en betydelig opparbeidet gjeld gikk “Ahmed konkurs” og forsvant…. uka etter åpnet “Mustafa” (onkel, eller bror eller annen slekt) Han hadde “kjøpt konkursboet”… nye 90.000 i støtte og nytt momsfritak…. og sånn fortsatte det….. På samme tid kom det mange kinesere som åpnet Kinarestaurater…. Vi leverte varer til begge typer bedrifter… til slutt måtte vi sette “pakkisbutikkene” på kontant betaling ved levering…. pga flere tap på disse “konkursene”…og da ble vi kalt rassister…. på Kinarestaurantene tapte vi aldri 5 øre…. det sier litt om kultur og tradisjoner….. !!!!!!……..

   1. Du er ikke rasist dersom du ikke er venstrevridd. Du er rasist dersom du klarer å lire av deg den suppa her. Skam deg.

  17. Wow, takk for bidraget til ennå mer splittelse 😍

   Må være deilig å brøle fra seg litt hæ? Selv om det er ca normale forhold igjen, skolene er åpne og folk er kludda sammen overalt.

   Å kalle de idioter får jo deg til å fremstå som en gubbe. Ja for all del vennligst oppfordre oss alle om å hviske bak gardinene når det er noe vi vil stå for…

   1. Må være deilig å brøle litt fra seg? 😳 Du og dine har da virkelig brølt. Jeg har vært stille og rolig, pratet med venner og skrevet noen ord på internett. Les hva du skriver. Cirka normale forhold igjen… og det er ikke bra mener du? Så derfor skal man få smittetallene opp igjen, ødelegge andres liv og helse?? Ja heller gubbe enn idiot!!!

  18. Takk for at du har hodet på rett plass og at du tør å si ifra. Jeg bor i California, og hadde nesten mistet troen på nordmenn etter at de så lett lar seg hjernevaske av media. Du beviser at det fortsatt finnes folk som kan tenke for seg selv og ikke bare tror på alt de leser i avisen og ser på tv.

  19. Jeg synes en del av punktene dine ikke henger på greip.
   1) Å ta med Floyds kriminelle bakgrunn er helt irrelevant iforhold til hva som hendte med politimennene. Det virker som om du tar det med for å svartmale han, ingen fortjener en slik behandling.
   2) Å sette forferdelige hendelser opp mot hverandre er egentlig en helt sinnsyk ting å gjøre! Selv om det blir demonstrasjoner av noe og ikke noe annet betyr ikke det at mennesker ikke synes begge ting er forferdelige. Det som skjedde i USA har skjedd så ufattelig mange ganger før og kommer mest sannsynlig til å skje igjen og er dermed et samfunnsproblem. Det er det som er hovedårsaken til demonstrasjonene rundt om i verden.
   3) Må bare ta med at jeg synes det er barnslig av deg å svare «demonstrant» til en som har en annen mening enn deg.

   1. Du er i din fulle rett til dine meninger.

    1). Jeg tenker at Floyd har svartmalt seg selv med sine handlinger. Ikke jeg. Det var han som utførte handlingene. Han var en farlig kriminell. Og satt i kontekst så er ikke hans bakgrunn irrelevant. Å gjøre en slik man til martyr blir for dumt. Jeg vet ikke hvor mange ganger i innlegget og her i kommentarfeltet jeg har skrevet at det politimennene gjorde var veldig veldig galt, forkastelig, ondskap, motbydelig og så videre. Det som skjedde skulle ikke skjedd!!

    2). Der du mener jeg setter opp mot hverandre er hensikten å vise at vi har hatt mange muligheter til å skape store protester mot rasisme. Å protestere mot rasisme er jeg veldig med på. Men poenget i innlegget er at dette er ikke rette tiden å lage slike demonstrasjoner. Men har man ikke skjønt det til nå, så er det ikke vits å prøve forklare dette igjen. Egoismen lenge leve. Ironisk å protestere mot en urett med å risikere andres liv og helse. Du kaller det jeg gjør sinnsykt og dermed kaller meg sinnsyk. WOW!!!

    3). Også kaller du meg barnslig attpåtil. Jaja, heller barnslig enn dum.

  20. Selvfølgelig dumt at disse demonstrasjonene sammenfaller med koronapandemien. Og det kan diskuteres til hvilken grad det var nødvendig med en demonstrasjon i Norge i det hele tatt. For øvrig er det ikke så enkelt at alt dette handler om, er *litt* rasisme blant politifolk, eller enkelthendelser. Det handler om det systematiske rasismen i politiet i USA. Og uansett hvor lite en skulle like demonstrasjonene/ødeleggelsene som finner sted, kan man ikke nekte for at dette stemmer. Tilbake til da politiet først ble dannet i USA, var det med den hensikt å kontrollere den “svarte befolkningen” blant dem slik at de – altså de hvite – kunne “leve trygt,” og denne kulturen lever fremdeles. Demonstrasjonene dreier seg også om å få en slutt på politibrutalitet, som i stor grad stammer fra opplæringen deres – bare se på videoer om såkalt “killology.” For mange ganger har den systematiske rasismen i USA blitt påpekt og demonstrert, men nærmest aldri er det blitt gjort noe med, med unntak av meningsløse formaliteter som har liten virkelig bytedning.
   Med kunnskap om historien om systematisk rasisme i USA, kan man jo forestille seg hvordan de føler seg. Det her dreier seg overhodet ikke om hvorvidt det er rasistisk eller ikke å si være skeptisk til religioner, innvandrere eller noe av det. Som du sier, det er ytringsfrihet, og alle burde ha nok kritisk tankegang til å klare gjøre opp sine egne meninger om ting gitt visse fakta.
   Jeg ser det er litt snakk i kommentarene om at man ikke skal høre på media. Det stemmer til en viss grad, i den form at man ikke skal stole blindt på media. Heldigvis er det ikke slik at journalister flest skriver uten kilder. Man burde alltid være kildekritisk når man leser artikler og sørge for at de opplysninger som kommer fram i en artikkel faktisk stemmer.
   Og helt til slutt: Det kan tenkes at de som deltok på demonstrasjonen i Norge var ansvarlige nok til å ha på maske og sørge for at de ikke setter eldre eller immunkompromitterte i fare (ved å ikke være ved dem) 1-2 ukers tid etter demonstrasjonen, og/eller ved at de visste at de ikke var syke.

   https://mappingpoliceviolence.org/unarmed?fbclid=IwAR01ZJr5ZuWgmxRuMZazpLwm5ZFXo6lcxt1RRhV9x7YVCo_pfSqn-w6_yrM

   1. Det var langt om rasisme. Rasisme er ikke greit. Det er veldig presisert i innlegget. Rasisme skal bekjempes. Det som er poenget her er måten og tidspunktet. Noen var «ansvarlige» og tok på maske, men de fleste misforstår bruken av den. Det lå en del strødd i Oslo sentrum. Og du skriver ‘ansvarlige til å ikke sette eldre i fare ved å ikke være ved dem 1-2 ukers tid etter demonstrasjonen’. Når 15000 mennesker samles på den måten under en pandemi i et land som har restriksjoner om maks 50 mennesker og minst 1 meters avstand, når de roper, skriker, danser og hopper, da har de bevist at den ansvarsfølelsen har de ikke. Og hva med de med underliggende sykdommer? Og de som ikke vet at de har underliggende sykdommer? Tror du disse 15000 drar hjem og holder seg selv i karantene i to uker? Var alle disse trygdede hjemmeværende? Hvorfor kunne de da ikke bare ha holdt seg hjemme og utsatt demonstrasjonen slik alt annet er avlyst og utsatt?! Hva er det folk ikke skjønner? Skjønner ikke du og dem HVORFOR vi har hatt en nasjonal dugnad? Skjønner ikke du og disse andre at dette utgjør en stor risiko for masseøkning i smitte? Skulle det være en unnskyldning at de ‘ikke visste’ at de var syke/smittsomme?? Som skrevet i innlegget: jeg blir matt!!

  21. Hei. Først vil jeg gjerne be deg om å lese deg litt opp, se litt fler dokumentarer, og bli litt mer opplyst om den strategiske rasismen som har preget store deler av verden, men spesielt USA fra slavetiden og frem til år 2020. Du er tydelig altfor ignorant til å kunne uttale deg om emnet. Du er vel kanskje en av dem som ikke tror på at det finnes rasisme i Norge? Rasisme finnes i stor grad i Norge, bare her blir vi ikke skutt eller drept av politiet, dem som skal beskytte samfunnet. Kan du noe som helst om antall drepte av politi i USA? Vet du at det kun trengs et 6 ukers kurs for å bli tjenestemann enkelte steder? Har du lest noe om bakgrunnen til mange av disse politibetjentene? Har du lest noe om noe som helst egentlig? Begynner å lure. Har du sett noe av videoene som har florert på Internett og sosiale medier i det siste, eller lever du i fornektelse? La oss snu på det. Hvis personer med utenlandsk opprinnelse utdanner seg til politi i Norge, og stadig vekk «havner» i situasjoner hvor de blir nødt til å skyte etnisk norske? Hva hadde du følt da? Og hvis dette hadde pågått over mange år? Har du reflektert litt over det? Men nok med det. Videre til et nytt poeng. Du snakker om smittehensyn. La meg først si at majoriteten av menneskene som deltok på denne demonstrasjonen var i aldersgruppen 15-30 år. Altså den yngre generasjon. Mitt inntrykk og mange andres, er at det stort sett er den yngre generasjon som har tatt hensyn til smittevernene. Stadig vekk har jeg observert eldre flokke seg i mengder i bybildet, med en litt sånn «jeg har levd mitt liv» holdning. Så ikke si at de unge driter i Corona. Noe sier meg at du kanskje er en av de som klaget fordi du ikke fikk lov til å dra på hytta di? La meg stille et spm: hvor mange har død av corona i Norge? Svar 239. I 2019 ble det drept over 1000 mennesker av Politi i USA? Dette i kun 2019!! Corona dødsfall i Norge blir en bagatell i forhold. Burde du ikke heller bli stolt over den norske ungdom som for en gangs skyld står opp for noe de tror på? Er ikke dette en sak som har rot i noe mye større? Eller har du ikke nok baller, eller hjerneceller til å forstå det? Siden du så gjerne kaster ordet idiot rundt omkring, så tar jeg meg retten til å kalle deg en idiot. Vi må jo kunne kalle en spade for en spade right?

   Mvh en etnisk norsk 20’ åring.

  22. Det er enkelt. Alle som deltok i denne demonstrasjonen må få bot og settes i karantene på deres egen regning. Samt må de straffes fra arbeidsgiveren deres for at de setter alle på deres arbeidssteder i fare. Dere brøt loven pga ………………dere aner ikke hvorfor egentlig. Rasisme er bare en unnskyldning for dere. Når skjedde sånn at kriminelle ble viktigere enn andre? Ja, bakgrunnen hans er viktig. Ingen av oss aner ikke hva som har skjedd og hva ble sagd under pågripelsen. Media aksentuerer bare over hans død og “glemmer” resten. Har dere hørt at det er hvite som har død på samme måte i samme land ikke så lenge? Nei, ikke sant?! Har dere sett demonstrasjoner etter deres død? Nei? Overraskende?! Ja, dere som har vært med på demonstrasjonen og dere som støtter deltakere i denne demonstrasjoner samt alle demonstrasjoner rundt verden pga denne saken, dere er idioter og jeg kan ikke si det mykere. Populister som vil vise seg foran andre at de “bryr seg” for noe som er populært. Når alt kommer til sist er dere bare interessert i popularitet og penger. Dere støtter ikke like saker på samme måte pga hudfarge. Dere er de egentlige rasistene.

   1. Det hele ble filmet, og det skulle aldri skjedd, ondskapsfullt og motbydelig – ellers er jeg mye enig i kommentaren din, at urettferdighet og mye elendighet skjer i verden rettferdiggjør ikke den risiko disse demonstrantene utgjør.

    1. Roger, han var høy på minst to stoff. Jeg har sett filmen og jeg er enig at fra filmen ser vi ikke noe som provoserte sånn type behandling. Hva har skjedd i den delen hvor ingen kunne ikke se eller høre vet vi ikke. Jeg vil ikke spekulere. Det er klart, politimennene må straffes, ingen kan ikke ta den døde bak, resten med demonstrasjoner, ødeleggelse, andre død må straffes også. Komedier som hans begravelse provoserer folk, resultatet skal være motstand. Sånn fungerer det bare. Venstre/høyre ekstremister provoserer venstre/høyre motstand. Nå er de liberale venstre idioter som støtter hele sirkuset og motstanden kommer fra den konservative og høyre delen av befolkningen.

  23. Så enig Roger Endre! Idioter er bare fornavnet. Og synes også du svarer godt under kommentarer her :0) Stå på!!

   1. Jo takk, begynner bli en del dumme kommentarer. De burde lese teksten sin tre ganger før de poster, motsier seg selv gjentatte ganger og nekter se idiotien. Men godt å se at vi har så mange oppegående også 👍🏾

  24. Så enig i mye her! Rasisme er ikke ok, finnes over alt og må bekjempes. Punktum finale der!

   … Men når vi er inne i en slik tid vi nå er er demonstrasjon på slike fysisk måt helt bak mål! Egoistisk og nesten et hån mot alle som har mistet mye på kort tid. Det finnes alternative markeringer som hadde vært mulig å gjøre fram til den største faren er over smittemessig og dette hadde vært helt innafor.

   I tillegg syns jeg det er fint at denne siden blir belyst også, da man ikke kan si noe annet en “enig” uten å bli stemplet som rasist for tiden! Man kan være mot rasisme uten å mene at denne demonstrasjonsbølgen er smart…

  25. Kjempebra skrevet.
   Men jeg synes det er dumt å skylde bare på demonstrantene. Jeg er eldre, og har lenge savnet litt aktivisme fra ungdommen.
   Nå reagerte de, men de satte andre liv i fare og de reagerte på en løgn framsatt av MSN. Det finnes ingen statistisk grunnlag for å påstå systematisk rasisme fra politiet i USA.

   1. Dette var ikke bare ungdommer, og det er lov å bruke hodet. Som du ser i enkelte kommentarer her så er det mye luft i mellom ørene. Men skjønner hva du mener, så takk for innspill.

  26. Jeg har tatt meg den friheten å dele ditt innlegg, kun fordi jeg synes det var så utrolig bra skrevet.
   Har selv vokst opp på Fjell i Drammen, flyttet dit i 1978 sammen med mine foreldre,
   og bodde der frem til jeg flyttet hjemmefra i 1994.
   Det var et fantastisk sted å vokse opp, min barndom kunne ikke vært bedre!
   Jeg hadde venner fra alle verdensdeler… noe jeg har også i dag.
   Når det gjelder ditt innlegg, må jeg si meg 100% enig i alt du skriver, det er derfor jeg har valgt å dele det.
   Det forøvrig svært mange som har delt det videre…

  27. Jeg mistenker at de som deltok i demonstrasjonen ikke blir satt i karantene fordi at hvis de skal bli satt i karantene så er det så ufattelig mange flere som også bør bli satt i karantene. Smittevernet brytes veldig mange steder i landet. Spesielt når det er fint vær, men de får ikke like mye oppmerksomhet i media.
   Jeg er enig med deg. Den demonstrasjonen burde ikke vært gjennomført på den måten den ble gjort. I arendal ble det også holdt demonstrasjon, men der holdt folk 1 meters avstand og jeg selv brukte munnbind.

   Grunnen til at hvite ikke skriker ut om rasisme er fordi at de er ikke en undertrykket rase som har blitt herjet med i århundrer av en annen rase. At det er mye forferdelig som skjer med hvite også er det ingen tvil om. Politi brutalitet og overformynderi er dessverre et problem det også.

   At Georg Floyd var kriminell er irrelevant i denne saken, spør du meg.

   En ting jeg tror vi kan være enige om. Verden er brutal og urettferdig. Sånn kommer den nok alltid til å forbli.

  28. Jeg ser flere og flere som synes det er veldig relevant å ta opp rullebladet til George Floyd, som om det betyr noe. Er det mer eller mindre greit å bli lynsjet på åpen gate om man har en kriminell fortid eller ikke? JEG synes ikke det.

   Rett skal väre rett, alle fakta skal på bordet, og med det er det naturlig å informere og vite om bakgrunnen til både gjerningsmann og offer. Men alle de som jeg ser ta opp rullebladet til George Floyd gjör det på en måte som antyder at det betyr noe for sammenhengen. Aldri direkte må vite, men på en måte som liksom oppfordrer leseren til å trekke disse linjene selv.

   For all del, du skal få ha dine meninger. Vi deler noen, om ikke alle, men om du önsker å opplyse om at George Floyd ikke var noen helgen, så burde du gjöre det klinkene klart om du mener at det rullebladet gjör det mer eller mindre greit at mannen ble henrettet på åpen gate. Som du formulerer deg så virker det som du mener at det ikke er like ille som hvis han hadde värt en eksemplarisk borger.

   Jeg er selv tilhenger av hardere strafferammer for mye av dagens kriminalitet i Norge, og jeg önsker uhell og ulykke i livene til voldtektsmenn og overgripere (bl.a.) men aldri i livet at jeg önsker et samfunn hvor det er greit å ta livet av folk på åpen gate uansett rulleblad.

   1. Veldig enig med deg, det med rullebladet er tatt med fordi det hører med at han var en farlig mann, ingen martyr. Det understrekes også at politiet gikk for langt, det var veldig galt, motbydelig og så videre.. ironisk at uansett hvor mye jeg skriver det, så er det enkelte som ikke får det med seg. Hvis personer ikke ønsker å forstå hva jeg skriver så er det bare å la være å diskutere, for da kommer man jo egentlig ingen vei. Er det ikke på tide nå å samle folk til demonstrasjon mot pandemien?

  29. Veldig bra skrevet. Jeg skulle bare ønske ordet «idioter» var byttet ut eller fjernet.
   Det mister mye saklighet og virker useriøst

  30. Endelig noen som sier ifra at vi er ikke rasister selv om vi har tatt avstand fra denne demonstrasjonen! Det er det stempelet vi har fått av flere av de som deltok..

   Leste innlegg til ei stor influencer der hun skrev at denne saken om rasisme va så mye viktigere for henne enn denne pandemien! Da tenker jeg “hvor er vettet?”

   Håper dette innlegget når langt ut🙌🏻👏🏻

  31. Første gangen jeg er innom bloggen din og amen for dette innlegget. Jeg er sterkt i mot rasisme, men er helt enig med deg om at folk kunne holdt seg hjemme og ikke samles på den måten som de gjorde da det var demestrasjon i Oslo og generelt i disse dager. De siste tre ukene har folk generelt brydd seg mindre og mindre om tiltakene og covid-19. Veldig bra innlegg og jeg syntes du fikk frem poenget dit veldig bra. Det er viktig å gå i mot rasisme, men å demonstrere kunne de gjort på en helt annerledes måte.

  32. Tror ikke du helt har fått med deg hva denne debatten faktisk handler om og som en akademiker blir jeg helt utmattet av både oppbyggingen av innlegget, argumentene og grammatikken.

   Kanskje det mest kritikkverdige med dette innlegget er det faktumet at du skjuler rasismen din bak et ønske om å stoppe smittespredningen i Norge. Den kritikken du kommer med når mennesker demonstrerer for en viktig sak var selvfølgelig ikke noe du kom med når strendene og bussene i Oslo var overfylt av mennesker. For da gikk det ikke i mot ditt rasistiske syn. Demonstrasjonene som har vært over hele verden er nødvendige for å redde menneskeliv og vise at man står opp mot urettferdighet i verden! Så det må være mulig å ha mer enn en tanke i hode samtidig.
   Håper du leser deg opp på tematikken og ikke står på feil side av historien!

  33. Alltid har en sak to sider. Det kan jeg si er det også ting som er bak disse sidene. Rasismen er dessverre noe som det finnes i verden og det gjelder alle farger og grupper eller minoriteter som dem blir utsatte for. Så det ikke er mot en spesifikk farge, nasjonalitet eller trossamfunn. Hat, vold eller ignoranse eller intoleranse mot hvem som helst kan bli tolket som rasisme. Historien er den beste referanse området for å først av alt forstå hva systematisk, personlige eller til og med lov-formet hat eller forfølgelse av noen grupperinger er. Og dermed å komme etterpå å diskutere disse som mange skriver det i kommentarfeltet. Dessverre noen ganger i gjentatte mål. Om vi vil snakke om denne saken her som det også gjelder tema for dagens hendelser i verden da kan vi bare nevne rasisme eller forfølgelsen som har vært rettet mot folk fra Afrika eller med Afrikanske bakgrunn. Dette er en lang historie fra begynnelsen av koloniseringen av lander i Afrika og bruk av ressurser og arbeidskraft i form av slave-handle og resten av historien som dagen i dag fortsettes med forskjellige diskriminering av Afrikanske folk eller di med Afrikanske opphav. Men som sagt det har vært forskjellige sider av denne saken også. Det har vært forfølgelse av di svart-hude folk utsette av di hvite og også di motsatte av dette aom det betyr hat og forfølgelse mot di hvite folka fra di svarte ! Selvfølgelig det er mer følelsesladet når rasismen rettes mot minoritet i samfunnet som for eks. det som kalles utlendinger i Norge. Slik som har det vært i USA ja det har vært mange episoder og hendelser. Dette faktum som det har vært urettferdighet og forskjell behandling av di svarte i USA er noe som ikke kan nektes. Det har vært mange debatter for å finne ut om dette i dagens sammfunn som faktisk det er snakk om likegyldighet, integrering og å unngå rasisme med å lære fra fortid og med å bruke moderne og siviliserte lover i samfunnet. Det har blitt tatt opp menge begrunnelser og det har blitt gitt mange tiltak og anbefalinger om dette som kan også diskuteres men det er ikke tidsrom for alt i det lille her. Men det som er bevist er at det finnes flere som i forskjellige grad har fortjenester og interesser i å splitte opp folket, også i dette temaet! Det som er litt trist er at igjen blir det mange sivile folk brukt som faktisk leke-dokker av noen bak scenen i denne saken som alle andre politiske sak. Noen ganger det er lurt å ikke bare følge bølgen og di som blir populære i en tids perioden bare for vi ønsker å gi vår støtte eller vi virkelig tror på det eller rett og slett blir vi hjernevasket. Kort oppsummert Floyds saken er en kamp for noen, dråpen som fikk det til å renne over for andre, politiske sak for flere, propaganda og reklame for noen og bruke eller å misbruke anledningen for noen også. Faktumene er at han hadde rulleblad fra før, et turbulent liv. Politiet overdrevet i arrestasjonen men måtte ta forhåndsregler som det er nødvendig i alle slike møter med voldlige kriminelle. Et liv som kunne berges. Urettferdig død. En tragedie til slutt. Men hvor er vi selv i alle denne mest politiske sirkuset som spredt seg til mange steder i verden? I historien har skjedd mange hendelser, kamper, bevegelser og forskjellige fronter i forskjellige form og grad. Denne skal ikke være den siste heller. Denne saken har vært kanskje litt unik i denne perioden med tanke på alt rundt seg men det er ikke den første og det skal ikke være den siste heller? Som sagt hvor er vi igjen i dette? Norges land, annerledes politiet, retts systemet, og regelverk. Den Største av alt Vi er i en PANDEMI periode. Var det virkelig helt nødvendig med en demonstrasjon i norge under smittevern regler?? Rett etter nasjonal dugnaden og mye forebyggende tiltak for å bekjempe viruset. Selvfølgelig er det bra å bekjempe ukultur og rasisme i verden. Det er bra å ha sine meninger og ytringsfrihet. MEN hvor mye effekt kan vi forvente for å avvikle rasisme i Norge og verden med denne demonstrasjonen MOT å risikere å spredde viruset og sette vår egne og andres liv i fare????? Og eventuelt kunne vi ikke gjøre noe annet for å støtte denne bevegelsene enn å bare samle 15000 tett i tett i oslos gater, en liten del av den store verden! Og risikere liv og helse for en BRA SAK??? Ja selvfølgelig er det en bra sak MEN kunne vi for eks. gjøre noe kulturelt arbeid, videosamtaler, signering kampanjer, samling av penger for støtte og you name it uten å ta denne risken med alt som det blir også gjort i dette landet for å redde liv???? Til slutt er det bare en eksempel på en uttalelse fra en svart politi sheriff i USA om at “ALL LIVES MATTER “! https://youtu.be/QRen8nI8_aM

  34. jeg sluttet å lese når lest floyd var kriminel, så for deg det var helt akseptabel hvordan han ble drept siden han var kriminel.

  35. Var drapet på Håvard Pedersen rasistisk motivert? Hvor har du sett det? Mordet på Marie Skuland var ikke rasistisk motivert. Hvorfor da blande dem inn her?
   George Floyd ble drept av ett systematisk rasistisk system.
   I Minneapolis, hvor Floyd ble drept, er det 7 ganger større sjanse for at politiet bruker makt på en svart person enn en hvit person.

   Det er mange som snakker om dette med at George Floyd har drevet med dop, men hvordan i all verden rettferdigjør det at politiet dreper ham?
   Man kan gjerne mene at det er feil å demonstrere i disse tider, men de andre billige poengne bloggen forsøker å få frem burde skribenten holde seg for god for.

   1. Du og dine er vel de som kommer med de fleste billige poeng som at folk er på badestrender og cafe. Så fordi ting skjer i Minneapolis så kan ikke dere ta avstand mot rasisme på en fornuftig måte under en pandemi? I det hele tatt argumentere FOR denslags oppførsel og fremferd burde alle holde seg for god for, og ikke engang diskutere det med en som tar avstand fra hele den idiotiske egoistiske og hensynsløse paraden deres. Direkte og indirekte drap er like avskyelig, noe slikt ville jeg aldri gjort meg medskyldig i. Skammelig!

  36. Når en hvit person arresteres, på voldelig vis eller ei, er det å oppfatte som opprettholdelse av lov og orden. Om en svart person møter samme skjebne trekkes rasismekortet med en gang.Som politimann må jo dette være vanskelig å forholde seg til.Det bringer en ekstra dimensjon inn i forholdet som er nødt til å forårsake ekstra ubehageligheter for den aktuelle tjenestemann.Var mistanken berettiget? Får for Guds skyld håpe det for politimannens skyld. Ble det brukt uforholdsvis mye vold ? Igjen, får håpe ikke for politimannens skyld.Selvølgelig skal man ikke ta livet av mistenkte, svarte eller hvite når man allerede har kontroll på dem slik som i denne motbydelige saken.Lurer også litt på hvor mange svarte politimenn som dreper hvite mistenkte i året i USA ? Og har de de samme yrkesmessige dilemmaene å ta hensyn til ?Det er nok ikke så interessant for de 15000 i Oslo er jeg redd.. All lives matter, som jeg leste på en do-dør et eller annet sted. Jeg sto og pisset ( jeg er ikke akademiker ) i en pisserenne på et utested i Bergen for noen år siden da en av våre nye landsmenn stilte seg opp ved siden av meg og spurte hvor mye klokken var. For de som aldri har pisset i en pisserenne ( akademikere? ) kan jeg fortelle at det er en tohånds øvelse.Man holder smekken med den ene hånden og « biskopen» i den andre. Ikke øyeblikket for å se på sitt venstre håndledd i øyehøyde for å si det slik. Tross det helt selvfølgelige i situasjonen forsøkte jeg å formidle dette til vedkommende men ble bryskt avbrutt med at jeg var en jævla rasist.Kan det kanskje være en av grunnene til at jeg ikke var i Oslo og demonstrerte som nr 15001 ?? Fordi jeg er rasist ?? Og ikke minst, ER jeg rasist fordi jeg ikke ville risikere å pisse ned meg selv og andre for å informere sette individet om hva klokken var ?? Jeg mener NEI .Men poenget er at det er så ymse og ulikt hva våre nye landsmenn mener er rasisme. Jeg hørte noen på radioen fortelle om hverdagsrasismen de stadig opplever i Norge. En sa at noen hadde spurt om hvor hun kommer fra. Ok, og ???? Selv kommer jeg fra Bergen. En annen sa at han var blitt tiltalt på engelsk ( !!! ). Jeg har også blitt tiltalt på engelsk ( I Norge) da vedkommende trodde jeg var polsk. Jeg ser polsk ut sa han. Jeg tenkte aldri på at jeg ble urettferdig behandlet for det. MEN, noen elsker å gjøre seg selv til ofre. Jeg vet at det er farlig å si, men det er hva JEG har opplevet. Så er det selvfølgelig slik at noen opplever utfordringer med at jobb søknader blir lagt til side pga utenlandsk klingende navn og andre ting men dette er i ferd med å snu. Flere butikk kjeder feks tar nå ansvar for integrering ved å velge å ansette ikke etnisk norske, og andre kommer etter. Innvandring er en forholdsvis ny greie i Norge i forhold til mange andre land. USA feks består av innvandrere fra hele verden. Skulle bare mangle at det ikke skaper noen utfordringer. Situasjonen for den svarte befolkningen i USA var i endring til det bedre fram til Trump gjorde sin entre med splitt og hersk. Tenkte bare jeg skulle nevne et par ting i kommentarfeltet men det ble visst en halv bok 😀

   1. Tusen takk for bidrag til kommentarfeltet. Ja en blir kalt for rasist for de mest utrolige ting. Jeg selv fikk høre av en ikke-norsk farget at jeg var rasist. Det var etter han først kom fra ingensteder og bort til meg og samboeren min og kalte oss for jævla homser og sopere. Jeg ba han pelle seg tilbake til landet han kom fra – og da begynte han å skrike rasist og skulle ta meg. Når man opplever det flere ganger så kan en bli veldig frustrert over innvandrings- og integreringspolitikken her i landet. Farge har intet å si, men en del trenger å skjønne at en del som er greit i midtøsten er ikke greit her i Norge.

  37. Jeg forstår ut av det du skriver at du ennå ikke har tenkt tanken at kanskje dette var meningen? Tusenvis av demonstranter ute i gatene, rundt i hele verden. Så klart dette genererer utbrudd nummer to. Det vet de som styrer, og kanskje det er nettopp det de ville skulle skje.

   Så blir det selvfølgelig tvungen vaksine på hele gjengen, skal du se. Bill Gates vaksine kommer ferdig med chip, så da slår de to fluer i en smekk.

   Etter 7 personer! døde av Corona, gikk hele Norge i lockdown. Dette har ført til massekonkurs av små og mellomstore firmaer. Og det var akkurat det som var planen. Nå kommer AI for fullt, og da er det ikke rom til oss trege mennesker.

   Som det står i FN’s agenda 2030, så er menneskelig arbeidskraft lite bærekraftig, så her vil de satse alle kort på AI.

   Dere som tror at dette viruset har kommet naturlig, må våkne opp fra dvalen.

   Ifjor døde det 1600 personer i influensasesongen. Hvorfor ble det ikke nedstenging da?

   Folk gidder ikke å sjekke hva eller hvorfor myndighetene gjør disse tiltakene, men stoler blindt på de som styrer samt media, som følger opp hele veien med fake news.

   Visste dere at vår statsminister har en stilling til, i tillegg til statsminister posten? Erna har påtatt seg ansvaret for å sørge for at FN’S agenda 2030 blir gjennomført på mest mulig bærekraftig måte.

   Det er mye som tyder på at dette er Erna’s hjertesak, siden pengestrømmen til FN, ser ut til aldri å stanse. For Erna er bare i Norge og setter opp skatt og avgifter, samt bygger enda flere bomringer.

  38. Her skurrer det kraftig: bloggeren påstår at om du leser Resett så er du iikke rasist – det er du! Om du oppsøker et rasistisk medie som Resett er regelmessig har du åpenbart glede av segregerende perspektiver. Da er du godt over normalt rasistisk holdningsplassert. Resten av innlegget ble for meg blablabla..jeg-er-er-tom-bøtte…blabla…

  39. Veldig bra skrevet: Er enig i det meste av disse fakta: Må bare si stakkars verden dersom disse hjerneløse skar regjere i fremtiden? Men de har jo støtte i media så det er vel media som styrer galskapen???

  40. Argumentet som brukes av politikerne for å forsvare denne idiotiske demonstrasjonen (skulle likt å se samme forsvar om FrP-ere hadde demonstrert for noe) var at man har ytringsfrihet i Norge og den skal ikke begrenses.

   Når begrenses ytringsfriheten i Norge? Hvem som helst kan stort sett ytre seg om hva som helst til enhver tid. Man kan skrive meningsytringer i aviser, starte blogg, lage Youtube-video. Skrive til politikere. Snakke på lokalradioen.

   Det er jo ikke sånn at demonstrasjon er den eneste måten å ytre seg på! Demonstrasjon er et virkemiddel man ideelt sett skal bruke etter at andre demokratiske kanaler er oppbrukt og demonstrasjon er det eneste man har igjen.

   I tillegg: I Norge har vi ikke et problem med politivold. Vi har heller ikke et rasistisk politi. Folk dør ikke i politiets forvaring med mystiske blåmerker på kroppen i Norge. Og nordmenn er ikke rasistiske heller. Det finnes ingen systemisk rasisme i Norge, det er ingen som helst som hindrer mørkhudede i å leve det livet de ønsker og følge drømmene sine. Vel, dette og i tillegg at 33% flere hvite enn svarte blir drept av politiet i USA hvert år, men la oss ikke snakke om det, det ville gå imot narrativet om at alle hvite er jævlige folk som bare er rasistiske hele tiden. Denne demonstrasjonen er bare fjas.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg