Spiking Norge!

Jeg har vært i en rekke land og opplevd litt av hvert. I flere av disse har jeg besøkt sexklubber, med og uten min viten. Den store forskjellen fra det store utland og Norge er at her til lands påfører man hverandre skam når det kommer til sex, mens i en rekke andre land kan man gå inn på et «helt vanlig» utested, noe man tar for å være enten en pub eller en nattklubb, og plutselig står man der som vitne til heftige orgier.

Det er sexklubber i Norge også, men de er liksom på en måte skjult. Jeg har noen venner som frekventerer inn til Oslo på diverse slike klubber. Jeg har en kompis også som eide og drev en sexklubb i hovedstaden. En gang jeg var innom, satt i «resepsjonen» og prata med kompisen min, så ble der et fryktelig rabalder. En ung herremann kom løpende forbi naken med et håndkle rundt livet, løp ned trappene og ut i gaten. «Voldtekt, voldtekt», skrek han og opptrådte som gal.

Politiet kom, overvåkingen viste at der hadde ikke skjedd noe som var i nærheten av noen voldtekt eller forsøk på. Derimot kunne man se at denne herremannen som påsto seg utsatt for overgrep var ruset sanseløs. Nei, ingen hadde gitt han noe dop uten hans viten, det var ikke tilfellet her. Politiet ransaket garderobeskapet han brukte, og der var det GHB og litt av hvert annet. Så de tok han med seg.

I dag kom jeg over en side på nettet som heter «Spør først», og jeg klikket inn der og leste. Jeg ble litt perpleks, for lite visste jeg om hvor mange voksne mennesker som faktisk blir utsatt for å bli dopa og deretter overgrepet seksuelt. Dette da på sextreff og sexklubber. Noen kan mene at de kan skylde på seg selv som besøker slike steder, bedriver seksuell eksperimentering og har diverse fetisher. De som mener det, javel, jeg mener noe annet. Sex uten samtykke er ikke greit, uansett omstendigheter!

«Jeg sto på en sexklubb, klar for å ha sex med en gjeng karer. Plutselig går alt rundt for meg. Det var tilført et rusmiddel i glidemidlet». – Asgeir (46)

«Plutselig lå han bevisstløs i en GHB overdose og de andre ba meg ha sex med han. Det sa jeg ikke var greit». – Ole Martin (37)

«Rusvirkningen gjorde at jeg mistet bevisstheten. Da jeg kom jeg til meg selv fikk de meg til å sniffe et rusmiddel så jeg fikk blackout igjen». – Kim (36)

«Jeg våknet etter hvert til at flere av de andre kom innom og utførte oralsex på meg». – Iben (36)

«Første gang jeg fikk crystal metamfetamin i meg sa hen at det var MDMA jeg fikk opp i rumpa mi». – Inge (37)

«Jeg samtykket ikke» – Monica (34)

«Spiking» er når noen har sederende rusmidler, som GHB, ketamin eller valium og eller lignende, i drinken din eller i glidemidlet ditt, uten at du er klar over det. Hensikten med dette er å begå et seksuelt overgrep. I tillegg kan det være lett å bli forvirret og ikke kjenne igjen egen atferd om man prøver ut et nytt rusmiddel, noe som kan utnyttes av enkelte.

Noen overgripere spekulerer også i at ofret ikke anmelder voldtekten dersom ofret med viten og vilje deltok i en setting der alle blandet rus og sex. Eller bare fordi dette skjedde under omstendigheter som var ment som et sextreff, at en hadde intensjoner om å ha sex. At en var på en sexklubb.

At man har samtykket til å blande rus og sex, at en besøker en sexklubb betyr ikke at det er ok å gi noen et rusmiddel uten at de selv er klar over det. Om personen har samtykket til å innta rusmidlet er det heller ikke ok å dosere opp doser man antar, eller ikke vet, om den andre vil tåle. Spør først.

Et godt skadeforebyggende råd er alltid å ruse deg med noen du kjenner, hvert fall at du har minst en alliert på samme fest, slik at dere kan passe på hverandre. Ser du noe som gjør deg usikker på om det som foregår er greit, si fra. Spør vedkommende om vedkommende har det bra. Hør med andre til stede om det som foregår virkelig er greit. Et godt råd er å alltid ha med noen du kjenner så du ikke står i krevende situasjoner alene. Ikke alltid så lett da dette er tabulagt og en som oftest er alene i slike situasjoner, men vær uansett forsiktig med å ta imot drikke eller sådan fra andre.

Jeg selv var en kveld på byen i Playa Del Ingles på Grand Canaria. Alle utestedene hadde «innkastere». Et sted som het «Bailarinas» betalte jeg for å komme inn på, inngangsprisen inkluderte to enheter alkohol. Jeg gikk inn og fikk meg en flaske lokal øl, Tropical. Da den flasken var nesten tom så var den plutselig byttet ut med en ny full en. Nummer to tenkte jeg og drakk. Nærmet meg slutten på øl nummer to så begynte ting å forandre seg, og plutselig kom der flere sexarbeidere, prostituerte. Jeg skjønte jo at jeg hadde fått i meg GHB eller Ecstacy gjennom øl nummer to, jeg hadde prøvd dette selv før. Heldigvis kan jeg faktisk si, så da dro jeg derfra.

«Min» hendelse var ikke her i Norge, mange tror at det er mest i det store utland slike ting som dette skjer. Nei, faktisk ikke. I mange land er det mye mer åpenhet omkring sex, det er større aksept og ikke skambelagt og tabu. Det er det i Norge, skam, og overgrep og voldtekter skjer hele tiden. Overfallsvoldtekter er domenet til menn med bakgrunn fra mena-land, mens i bestemte miljøer som dette kan det være hvem som helst.

Mange mennesker som havner i farlige situasjoner, som voldtekt eller andre seksuelle overgrep, reagerer ved å gå inn i frysmodus. Enkelte rusmidler, eller store inntak av rusmidler, kan også forsterke stress reaksjoner, som angst, og bidra til frysreaksjon. Det betyr at selv om brukeren er bevisst har hen ingen mulighet til å si fra om hen samtykker eller ikke.

Vær klar over at fravær av et nei, IKKE er det samme som samtykke.

Jeg er ja til fri samtykkende sex mellom voksne mennesker, alt annet er uakseptabelt. Jeg har ingen problemer med at det eksisterer sexklubber heller, men da under ordnede forhold med tiltak hvor ulovlige rusmidler ikke skal medbringes, men slås hardt ned på. Jeg tenker at åpenhet om sex, aksept av forskjellige personers legninger og preferanser skaper trygghet.

Takk for at du leste, kom gjerne med innspill!!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#sex #rus #voldtekt #overgrep #spiking #sexklubb #preferanser #legning #bunny #bunnytrash

Foreningen Tryggere Ruspolitikk

8 kommentarer

Siste innlegg