Psykisk psyk blogger!

Ligger på sofaen og scroller på mobilen. Bare surfer gjennom masse greier mens jeg ligger her og hviler etter middagen. Vi har spist godt krydrede sommerkoteletter med stekt løk og potetmos.

Veldig enkelt, og veldig godt.

Etter min lille familie og jeg flyttet hit til Fjell her i Drammen har jeg funnet det rasende festlig å steike svinekoteletter og bacon. Bare la den deilige svinete lukten spre seg i oppgangen her. Fyfy, I’m bad 😂

Men jeg er jo psykisk psyk også da. Fordi jeg skriver blogg. Det er jo hva bloggere er, psykisk psyke. Jeg leste nettopp et blogginnlegg i bloggen (link:) Lenalykke.blogg.no.

Lenalykke skrev følgende: «For en stund siden var jeg på forelesning om psykiske lidelser, og fikk høre at blogging i seg selv kan være tegn på en psykisk sykdom. For bloggere har et «unormalt behov» for eksponering. Er dette sant? Velger jeg å tro på dette?
Det er jo et kjent fenomen at det er en stor andel folk med psykiske lidelser blant bloggere. Men er det fordi at blogging betyr at man har en form for psykisk ubalanse, eller fordi at vi får høre oftere om psykiske lidelser blant bloggerne fordi bloggerne selv er åpne om dette?
Jeg personlig var åpen om angsten min her på bloggen, men jeg mener ikke at det er en automatisk kobling mellom det å være blogger og det å ha en psykisk lidelse. Jeg blogger ikke mindre nå som jeg er angstfri, for å si det sånn. Derfor blir dette spørsmålet ubesvart for min del.
Hva tenker dere?»
Ja, dette var jo interessant. Jeg har jo selv vært åpen om at jeg over en treårsperiode gikk i terapi én til tre ganger i uken. Jeg hadde det veldig tøft lenge før. Det er vel rundt ti år siden jeg ble veldig syk, mistet håret mitt, fikk alvorlige smerter i munn og kjeve, begynte å sovne av på de mest utrolige plasser, fikk pustestopp og var døden nær, opplevde panikkangst og så videre. Jeg måtte slutte i jobben min som jeg elsket.
Det var da alt dette begynte at jeg startet en dagbok på internett, som etterhvert fadet over i blogging. Jeg trengte utløp, og å skrive hjalp meg mye.
Jeg forsøkte lenge å få profesjonell hjelp og forståelse. Jeg havnet på AAP i cirka 8 år før jeg ble godkjent uføre. Men systemet er så føcka at før jeg endelig fikk noen form for hjelp ble jeg psykisk utslitt. Leger, spesialister og to sykehus var enige om mine diagnoser og min uføre relativt raskt. Men NAV ønsket at jeg skulle knekkes psykisk i tillegg til somatiske smerter og flere diagnoser som jeg ikke engang hadde hørt om, før jeg selv fikk dem. NAV gjorde meg psykisk psyk!
Jeg ble frustrert, sint, deprimert. Følte at jeg holdt på «å klikke» til tider. Det var helt jævlig. Ved den minste mangel på forståelse så skjøv jeg vekk folk. Fuck the world! Men så kom jeg i kontakt med en fantastisk terapeut.
At det kort tid etter jeg startet i terapi ble startet en etterforskning i en overgrepssak hvor tilnærmet 40 andre barn, og jeg, var utsatt for «for hundre år siden» var «hell i uhell». Hadde jeg ikke allerede vært i terapi da plutselig politi og journalister begynte å kontakte meg, så vet jeg ikke hvordan jeg hadde taklet det. Det hadde nok blitt en lengre vei å komme til hvor jeg er i dag.
Jeg har det helt utmerket i dag. Uten å utbasunere så mye mer om veien for å komme hit. Men ingen terapi mer. Er kun hos vanlig fastlege en sjelden gang for å sjekke blodet mitt og sånn. Bank i bordet. Jeg har alltid vært en tøffing, så slik er det med det.
Det er i motbakke det går oppover. Av livet skal en lære. Det som ikke ødelegger deg, gjør deg sterkere. Men poenget var at det å skrive en blogg har fungert veldig som selvterapi, spesielt i de tider jeg gikk i uvisshet med masse smerter, pustestopp og uten hår og ikke fikk noen forklaring på noe som helst fra noen.
I dag er bloggen mer om samfunn og politikk enn om min helse og historie. Så hvis bloggere er psykisk syke, så er vel alle som skriver i media og på sosiale media psykisk psyke?
Så tilbake til Lenalykke og det hun skrev i innlegget jeg leste, hvor jeg kan sitere henne fordi jeg kunne skrevet hennes ord selv. Rett fra mitt hjerte og min lever:
«Jeg personlig var åpen om hva jeg gikk gjennom her på bloggen, men jeg mener ikke at det er en automatisk kobling mellom det å være blogger og ha en psykisk lidelse. Jeg blogger ikke mindre nå som jeg har lagt ting bak meg, for å si det sånn.
Hva tenker dere?»


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#helse #psykiskhelse #mentalhelse #psykiatri #nav #blogging #kamp #sykdom #somatiskhelse #jatillivet

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg