Opposisjonens ønsker om smittevern.


En ny dag er startet, sola skinner og det er aldeles nydelig ute. Deilig frokost er fortært, og en liten luftetur med jentene er unnagjort.

Så var det en liten tur innom sosiale media for å se hva som er nytt i dag. Dette er vel ikke akkurat nytt. Men noe av det første som kom opp på min Facebook var et utspill fra leder av Sosialistisk Venstreparti (SV), pratmakeren Audun Lysbakken. Han hadde følgende på hjertet:

«God morgen! På vei til kontoret i Oslo, på bussen i rushtiden. Jeg følger selvsagt regjeringens råd, MEN: Hvis fellesskapet trenger at folk går med munnbind, så må det være enkelt tilgjengelig for alle. Priseksplosjon og spekulasjon for profitt er ikke greit. I områder hvor munnbind blir anbefalt må det innføres et pristak eller gjøres gratis. Enkelt og greit!»

Med innlegget hadde han lagt ut bilde av seg selv med en svart tøymaske/munnbind. Og det er jo greit nok. Det han skriver om at munnbind burde være tilgjengelig for alle og at priseksplosjon og spekulasjon for profitt ikke er greit, dét er jeg enig i, selv om jeg har skjønt at Lysbakken egentlig mest liker høre sin stemme og ytrer seg om alt mulig bare for ytringen i seg selv.

Føler liksom ikke at Audun Lysbakken har noen saker han brenner for, det blir bare prat, prat, prat og skriverier om det ene og det andre, så hopper han videre som frosken når den forlater dammen. Men samme det.. Det jeg reagerte mest på var uttalelsen om at han var på vei til Oslo, på bussen, i rushtiden.

Det jeg tenkte da var. Tar du virkelig buss i rushet? I disse dager hvor avstand er viktigst? Ville tro at de som ikke er avhengig av kollektiv var smarte nok til å benytte seg av alternative fremkomstmidler. I det minste av solidariske årsaker som å gi plass til de som benytte buss, tog og så videre. De som ikke har noe valg!

Her har vi altså en mann som visstnok er frisk og rask, ingen funksjonshemminger, kan sykle, kjøre bil, sitte på en fast nabo/venn, ha hjemmekontor og har fleksetid i jobben slik at han kan reise utenom rushet.

Tenker jeg helt feil her? Er det bare jeg som mener at dette er en type «showman» solidaritet? Et godt smitteverntiltak ville vel være å unngå å skape folkemengder? Ikke bevege seg i folkemengder når en ikke må?! Lysbakken må ikke, men han må likevel. Han prøver fremme et poeng, det nådde ikke frem til meg.

Lysbakken prøver å vise at han er «en av folket», men sannheten er at han har privilegier som mange av oss ikke har. Dette er tilfeller hvor han, og slike som han, burde benytte sine privilegier, for alles del! I går startet nye tiltak i Oslo, anbefalinger til munnbind, fordi smittetallene er gått opp.

Disse tiltakene (anbefalingene) er foreløpig to uker fremover for å se om tallene flater ut og går ned. Dag nummer to i denne prosessen legger Lysbakken ut dette.

Må nevnes at her jeg bor går det ikke å følge regjeringens råd om smitteverntiltak på busser i rushtiden, egentlig ikke utenom rushtiden heller, da er det mer enn tvilsomt at det fungerer på Lysbakkens rute. Når én meter avstand ikke går på busser til Fjell i Drammen, så går det ihvertfall ikke fra Holmlia til Oslo. Eller kanskje det er satt opp egen buss til Lysbakken?

Så var det Fremskrittspartiets (FrP) nestleder Sylvi Listhaug som også hadde noe på hjertet i dag. Følgende uttalelse kom hun med:

«Fremskrittspartiet advarte. Når man setter skjenkestopp til midnatt flyttes festene ut og hjem til folk. Folk flest plages av bråk og uro i nærmiljøet. Politiet skal bruke tiden sin på alvorlig kriminalitet, ikke fester. Da må regjeringen snu og åpne utestedene igjen. Der er det ansatte og vakter til å passe på. Hva mener du?»

Vel, vi ser jo at FrP fikk rett her. Festene har jo blitt flyttet ut og hjem til folk. Og nå snakker vi ikke bare vanlige fester, men det er blitt avdekket samlinger på rundt hundre mennesker sammen som fester og drikker. Der må jeg si at det er trist at det er dette politiet skal måtte bruke tid og ressurser på, i blant bilbranner, vold og unevnelig mye annet som foregår i vårt samfunn.

Politibetjenter og politiet skal jo ikke fungere som eller være «barnehagetanter», «barneskolelærere» og «sykesøstre» vel? Eller??

Så fyltes kommentarfeltet til Listhaug delvis med et hylekor som mener at utelivet skulle vært stengt tidligere, og delvis de som mener helt stengt, og delvis de som er helt enige med Listhaug. En salig blanding!

Noen skriver at utelivet skulle vært stengt klokken 23:00 i stedet for midnatt. Da undres jeg om dette viruset, covid-19, som vi prøver bekjempe er mindre smittefarlig før klokken 23:00 enn etter? Jeg har skrevet om politisk korrekt virus tidligere, er det slik at folk faktisk tror det er slik det fungerer? Og kan viruset klokken? Vet fru korona hvilken tid det er på døgnet?

Så er det de som mener at utelivet burde vært stengt helt. Argumentene er mange, noen moraliserer med at man burde kunne holde seg unna alkohol i noen måneder, et halvt år, et år og så videre. Greit nok, men vi ser jo allerede at dét ikke fungerer.

Jeg tenker, hva med å ikke argumentere frem ting vi allerede vet ikke fungerer?! Det er lett å være moraliserende og komme med pekefinger når en selv «ikke har noe liv», eller har helt andre behov og interesser enn det som diskuteres her.

Jeg ser flere mener at å stenge utelivet er bra fordi hjemmefester og lignende er mindre smittefarlig enn å holde utestedene åpne som normalt. Nå har vi jo fått erfare i det siste at dette ikke stemmer. Ser ut som en del mennesker bare rett og slett ikke ønsker at folk skal få leve??!

Jeg mener at vi skal leve, ikke bare overleve. Hvis man bare skal overleve, hva er poenget med å leve da? Vi skal være eksisterende, men som zombier, ikke ha noen form for frihet? Nei takk!

Disse menneskene som er i mot utelivet tror visst at man sitter som sild i tønne på byen. At hvert utested er som et vepsebol der man sitter skulder mot skulder i barene. Slik var det før ja, men ikke nå.

Jeg kan bruke her jeg bor som eksempel. Her har utelivsbransjen jobbet hardt og veldig bra for å forholde seg til og dermed sikre gode smitteverntiltak. Her er bord og stoler flyttet ut på torgene, det er gode avstander mellom, og områdene er inngjerdet. En får ikke krysse områdene med drikke. En får heller ikke gå til baren og handle selv. Betjeningen kommer til bordene. Det er desinfeksjon overalt, og en må desinfisere hender for å komme inn på stedet. Noen steder står en vakt med sprayflaske og ser til at alle desinfiserer. Det er gjort så masse tiltak at å stenge helt eller tidligere, som det er gjort nå, det har motsatt effekt!

Andre ting med hvordan det er med at alle uteplasser stenger samtidig er at det blir større folkemengder, flere står i kø samtidig for å ta taxi. Trikk, tog og spesielt busser blir stapp fulle!!

Det sier seg selv at løsninger med å stenge eller stenge tidligere får meget uheldige utslag og konsekvenser. Det er bedre kontroll på utesteder enn ved private storfester. Samlingene blir mindre da man har flere steder som stenger til forskjellige tider. Og folk drar hjem etterpå. Det er bare tull å stenge slik jeg ser det!

Og hva med utelivsbransjen i seg selv?

Hva når alle plassene er stengte, går konkurs, og forblir stengte? Hvordan blir det etterpå da? Mer arbeidsledighet, depresjon, fortvilelse, frustrasjon, rus, oppvigleri og andre negative reaksjoner vil jeg tro. Ingen steder å gå til mer, ikke gå på restaurant, ikke pub. Sosial kultur blir destruert. Vi kommer til å ødelegge det gode vi har i samfunnet. Det som var lyst kommer til å bli veldig mørkt. Det vil med tide få store konsekvenser for oss alle!


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#kollektivtrafikk #audunlysbakken #smittevern #lysbakken #showman #pratmaker #munnbind #sylvilisthag #uteliv #festing #listhaug #alkohol #utelivsbransjen #sjenkestopp #korona #restriksjoner #pub #restaurant #smitte #rushtid #buss #tog #trikk #covid19 #arbeidsledighet #solidaritet #konkurs #frp #sv #fremskrittspartiet #corona #sosialistiskvenstreparti #jatildemokrati #neitildiktatur #koronavirus #samfunn

 

2 kommentarer
    1. Det er jo ikke måte på hvordan vi sammen skal redde de hvis helse sannsynliggjør at en koronasmitte blir kritisk. – Og for all del! Selvsagt skal en ta hensyn til andres helsetilstand for etter beste evne å spare de for et mulig alvorlig sykdomsforløp.. Men, (- for (i mine øyne) er det faktisk et men) i løpet av den tiden som COVID-19 har eksistert, har det så vidt meg bekjent ikke vært et eneste hensynstagen til de helseskader som følger disse tiltakene! F.eks er isolasjon over 48 timer i utgangspunktet hva som tillates her i landet om ikke særskildte, tungtveiende grunner foreligger. I hele forrige uke, befant jeg meg plutselig i en verden hvor det var blitt innført totalforbud mot absolutt ALL sosial omgang utenom de tilhørende samme husstand, samt at en var tillatt å gå til anskaffelse av livsnødvendigheter på nærmeste utsalgssted under strengt vakthold.. Her er faktisk grensen for hva som faller inn under torturdefinisjonen overskredet med grei margin for samtlige enslige husstander! INGEN hensyn eller tiltak er gjort for å redde de mange hvis psyke ikke er i stand til å takle dette her! Det bare hyles om egoisme når noen sees foreta seg noe på tvers av de rådende tiltakene, -ingen har enda spurt seg om disse menneskene faktisk er i ferd med å bukke under, for deres fall er åpenbart uten betydning what so ever..

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg