Whitney Houston (09.08.63-11.02.12)!

I dag er det morsdag. Overalt i sosiale media ser jeg at det gratuleres med dagen. Jeg har husket å gratulere mamma med dagen. Jeg har også observert de som har postet statuser til minne om deres mødre som har gått bort. Det er liksom enkelte ting, triggere, dager som dette, som får en til å tenke på livet, og dermed døden. Dermed ble tankene mine vridd inn på en stor sangerinne som var enormt populær i min oppvekst. Hun døde på denne dagen, i dag for nøyaktig 12 år siden. Så da tenkte jeg å vie et innlegg til å hylle denne damen, og den fantastiske artisten og kvinnen hun var.

Whitney Houston begynte som lita jente å synge i kirkekor der hun bodde. Allerede da hun var 15 år gammel var hun backingvokalist sammen med sin mor på Chaka Khan’s hit fra 1978, «I’m Every Woman». Hun fortsatte å være backingvokalist for kjente artister den gang, som Lou Rawls, Jermaine Jackson og sin egen mor Cissy Houston. Whitney jobbet også en kort stund som modell noe som ga henne forsiden av magasinet «Seventeen» tidlig på 80-tallet

Etterhvert begynte Whitney å jobbe som vokalist for et funk-band som kalte seg «Material» og det var slik hun tiltrakk seg oppmerksomhet og fikk platekontrakt med Arista i 1983 og som hun var en del av resten av sin karriere. Derfra gikk det bare oppover karrieremessig og i 1985 slo hun gjennom med sitt selvtitulerte debutalbum, Whitney Houston.

Hennes debutalbum inneholder blant annet hitsinglene «How Will I Know» som var låten som gjorde meg selv oppmerksom på henne, den var virkelig fengende og fresh. Hitballadene «Greatest Love of All» og «Saving All My Love for You» var også på dette albumet, og sistnevnte låt gjorde at hun vant Grammy i kategorien «Beste kvinnelige pop-vokal».

Selve albumet solgte 3 millioner eksemplarer i USA det første året, og senere 25 millioner eksemplarer på verdensbasis. Oppfølgeren Whitney kom i 1987, med hitlåter som «I Wanna Dance with Somebody», «Didn’t We Almost Have It All», «So Emotional» og «Where Do Broken Hearts Go» som alle kom på 1.-plass på Billboard Hot 100 i USA. Hun vant nok en Grammy i kategorien «Beste kvinnelige pop-vokal» med sangen «I Wanna Dance with Somebody».

Whitney spilte mot Kevin Costner i filmen «The Bodyguard» fra 1992. En film vi «alle» så og likte. Det var på soundtracket til denne filmen at hun sang «I Will Always Love You», en coverlåt som opprinnelig ble skrevet og fremført av Dolly Parton. Denne sangen ble så enormt populær at den solgte enorme 44 millioner eksemplarer verden over. Dette soundtracket til filmen «The Bodyguard» sørget for at Whitney Houston vant ytterligere tre Grammy-priser i 1994.

Suksessen fortsatte i 1998 og da sang Whitney duetten «When You Believe» med Mariah Carey til animasjonsfilmen «Prince of Egypt/Prinsen av Egypt». Denne sangen hadde hun med på sitt neste album «My Love Is Your Love».

Etter en stille periode gjorde Whitney comeback i 2009 med albumet «I Look to You». Albumet ble godt mottatt og solgte bra, men det hadde skjedd noe med Whitney, adferdsendringer, færre opptredener, og en svekket stemme.

Whitney spilte i flere suksessfilmer etter «The Bodyguard» Disse var «Waiting to Exhale», «The preachers wife» og siste filmen hennes som skuespiller var i filmen «Sparkle» (2012), som var en gjenskapning av filmen fra 1976 med samme navn. Denne filmen ble utgitt etter hennes død.

Whitney Houston giftet seg med Bobby Brown 18. juli 1992, og året etter ble deres datter Bobbi Kristina Houston Brown født. Etter at Whitney giftet seg kom det mer og mer frem at det var mye narkotika i livet hennes, at hun levde et liv preget av misbruk og vold. Hun mistet tenner og fikk satt inn proteser, mistet hår og brukte plagg og falsk hår for å skjule dette. Karrieren og salget av musikken hennes stagnerte og hennes image ble kraftig endret med hennes merkelige offentlige opptredener.

Whitney innrømmet selv at hun misbrukte kokain, marihuana og piller, og stemmen hennes ble raspete og hes. Hun ble skilt fra Brown 24. april 2007, og fikk foreldreretten til deres datter, hennes eneste barn, som døde 26. juli 2015 på «liknende» måte som henne selv. Den 31. januar 2015, tre år etter Whitney døde ble hennes datter funnet bevisstløs, også i et badekar, da i sitt eget hjem. Etter å ha vært i koma i nesten seks måneder, døde hun av lungebetennelse bare 22 gammel.

Whitney Houston ble 11.02.12 funnet død på The Beverly Hilton i Beverly Hills, California. Houstons død ble erklært som en utilsiktet drukning med medvirkende faktorer som hjertesykdom og kokainbruk. Hun ble funnet med ansiktet ned i badekaret. Dette ifølge en 42 sider lang rettsmedisiners rapport. Årsaken til at Whitney var på dette hotellet var at den årlige Grammy Awards-utdelingen var dagen etter. Bare få timer før hun ble funnet død hadde hun sagt ja til å delta på prisutdelingen.

Whitney Houstons kallenavn blant sine nærmeste var «Nibby», i musikkverdenen var hun kjent som «The Voice». Hun vil for alltid bli husket for den utrolige artisten hun var, og for sanger og opptredener som har påvirket mange av oss. Hvil i fred.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#whitneyhouston #bunnytrash #bunny

4 kommentarer
  1. Har der virkelig gått 12 år allerede… Hun var en stor stjerne med en stemme som ga meg gåsehud… Har ikke postet noe om morsdagen i dag. Ingen av mine mødre er i livet lenger, men jeg tenker jo på dem på en dag som denne 🥰

   1. Plutselig har det gått 12 år. Ja det skjer ting innimellom som bringer fram tanker, at dagen i dag kalles morsdag får nok mange til å tenke på sine mødre… 🐰

  2. Fikk tårer i øynene av dette…. tragedie på tragedie og så trist for denne vakre stemmen og damen, og hennes datter. Vakreste og sterkeste stemme ever.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg