Marmorerte te-egg til lunsj!

Det er ikke så ofte en får servert te-egg noen steder, ihvertfall ikke hjemme hos folk her til lands. Men andre steder, slik som i Taiwan, Indionesia og Malaysia er dette ganske vanlig. Og i Kina selvfølgelig, da te-egg er en typisk og koselig liten kinesisk rett. Ikke bare en rett, men disse eggene selges også som snacks.

Man tar et kokt egg og «knekker» det litt for så og deretter koke det litt igjen i te og/eller krydder. Mange kaller det marmoregg fordi sprekkene i eggeskallet skaper mørke linjer med marmorlignende mønstre.

Duftende og smakfulle teegg er som nevnt en tradisjonell kinesisk matrett. I den originale oppskriften bruker man forskjellige krydder, soyasaus og svarte teblader. Et ofte brukt krydder for å smaksette te-egg er kinesisk femkrydderpulver, som inneholder malt kanel, stjerneanis, fennikelfrø, nellik og Sichuan pepper.

Egg med avokado, litt sitronsaft, paprikakrydder, Carolina Reaper og svarte sesamfrø.

Noen oppskrifter bruker ikke teblader, men de kalles fortsatt «te-egg». Originalt, altså i den tradisjonelle tilberedningsmetoden kokes egg til de når en herdet, kokt tilstand. De kokte eggene fjernes fra vannet, og hele skallet til hvert egg knekkes forsiktig rundt. Vannet fra kokingen får sive ut av eggene av seg selv.

Etter omtrent ti minutter er de sprukne eggene klare til å legges i den tilberedte krydret-tevæsken og småkoke på middels varme. Denne kokingen lar den krydrede væsken sive inn i sprekkene og marinere eggene i skallet. Etter omtrent tjue minutter overføres eggene og væsken til et glass med lokk for videre gjennomføring i kjøleskap. Best resultat får eggene når de har trukket sånn rundt 5-6 timer. Jo lenger de får trekke, jo rikere blir smaken. Det perfekte te-egg har en balanse mellom eggets naturlige smak og krydderet (teen).

Smaken avhenger av teen (type og styrke) og utvalg av krydder som brukes. Men som nevnt, femkrydderpulver er populært, og tilfører eggehviten en velsmakende, litt salt tone, og får samtidig frem eggeplommens smak.

Har du prøvd, eller lyst å prøve?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWe: Link!!

Følg Bunny på Facebook: Link!!

#teegg #marmoregg #marmorerteegg #snacks #frokost #brunsj #lunsj #kinesisk #mat #mattips #bunnytrash #bunny

11 kommentarer

Siste innlegg