Madonna, Sylvi Listhaug, Märtha Louise.. folk elsker å hate!

Madonna sang litt surt og hørtes kanskje litt «off-key» ut som sangerinne da hun fremførte sine to låter «Like a prayer» og «Future» på Eurovision Song Contest 2019 i går kveld. Det har skjedd noen ganger i hennes karriere, noen ganger blir det ikke så bra som hun skulle ønsket, andre ganger blir det mye bedre enn forventet.

Kanskje var hun denne gangen nervøs og/eller sliten. Kanskje syk?

Madonna har tusenvis av ganger gledet og underholdt så mange med sine forestillinger og hun er virkelig og alltid «in tune» som en kunstner når hun bruker verdens virkeligheter i sine show og fremføringer. Hun har gitt og gitt og gitt, ikke noe å si på pågangsmot og styrke. Noe som burde beundres, ikke spyttes på!

Så hva hva er greia med å være så stygg mot henne for noen sure noter?

De reaksjonene som har kommet i etterkant av at hun brukte det israelske og palestinske flagget i hennes forestilling, synes jeg er betenkelig. For dette er jo det Madonna alltid har gjort.

Å være kontroversiell og trå litt over grensene er jo synonymt med Madonna. Dette behøver man ikke være noen fan av Madonna for å vite. Hun vet å skape reaksjoner, og det er det hun ønsker. Budskapet med disse flaggene, forent, burde blitt mottatt bedre. Hun tok ikke noens side, hverken Israel eller Palestina, men derimot siden til menneskerettigheter og fred. Madonna ønsker fred!

Utførelsen av «Like a Prayer» og «Future» med dansere som bærer gassmasker, og Madonna som formidlet følgende:
«We can light up the dark.
Everyone has a spark.
Don’t tell me to stop.
Cause you said so.
Your future is bright.
Just don’t turn off the light.
Tell the sun not to shine.
Cause you said so.
Not everyone is coming to the future.
Not everyone is learning from the past.
Not everyone can come into the future.
Not everyone that’s here is gonna last, gonna last..»
Kunst handler ikke om perfeksjon, men om å være modig, kreativ og levere et budskap: Hvis kunsten du opprettet, påvirker folket og får dem til å tenke, da har du nådd frem med poenget ditt – uansett hvor skjev linjen du pensler som maler, hvordan du improviserer med dine replikker som skuespiller, eller hvor klar og tydelig eller ikke lyden fra ditt instrument er som musiker.
I «min bok» gikk Madonna av med seier i Eurovision i går kveld sammen med Nederland og deres bidrag fra Duncan Laurence og hans låt «Arcade».
I «Arcade» synger Laurence:
«Giving us up didn’t take a lot.
I saw the end ‘fore it begun.
Still I carried, I carried, I carried on..»,
noe som også kan tolkes politisk, og relateres til Palestina og Israel. For kunst er til for å tolkes!
Ytringsfriheten verdsettes av de fleste, og alle mennesker har meninger som er forskjellig fra andres. Madonna er også et menneske, med sine egne sterke meninger. Og nå har jeg sett i hele dag at media og enkeltpersoner rett og slett gulper opp sitt verste gørr i hennes retning. For at hun sang litt surt under låt nummer én «Like a prayer»? For at hun brukte auto-tune under låt nummer to «Future» for at det skulle høres futuristisk ut? For at hun prøvde å gi et kort og enkelt politisk budskap om fred med å vise to små flagg hand i hand?
Budskapet er jo godt og velment. Et budskap gitt i medmenneskelighet, kjærlighet og omtanke. Men likevel kommer dette oppgulpet med gørr og guffe fra så mange mennesker som ser ut til å elske det å hate. Blant annet har jeg lest masse kommentarer fra mennesker som synes det er både stygt og ufint hvordan folk uttaler seg om Sylvi Listhaug. De skylder på Arbeiderpartiets politikere og støttespillere. De sier det er venstresiden som er verst i sin omtale av andre mennesker. Heksejakt er et ord som er blitt brukt mange ganger.
Så var det Märtha Louise da, Prinsesse Märtha Louise, barn av og søster til Deres kongelige høyheter. Kanskje er hun naiv, kanskje er hun litt hjernevasket, kanskje er hun høysensitiv. Altså ingen av oss vet jo sikkert hva som skjer inni Märtha Louise. Men vi vet, vi har aldri hørt om at Märtha er ondsinnet eller slem. Tvert imot så fremstår hun som et godhjertet og snillt menneske. Vi må jo få lov til å tenke og mene hva vi vil. Men hva med å gå litt inn i oss selv og tenke litt over hvem en selv er når en kan kalle vår egen prinsesse for «merr», «møkkakjerring» og det som verre er.
I dag har jeg vært innom en del profiler på Facebook og tittet. Profiler til folk som i dag har skrevet de styggeste ting om Madonna. Dette er foreldre og besteforeldre som faktisk ikke har noen hemninger hva de får seg til å skrive om andre mennesker. «Purke»,  «Avskum» og «Pengegriske hore» er blant uttalelsene om Madonna.
Ikke bare er det usant at Madonna tok seg godt betalt for opptredenen under ESC, fakta er at hun og den israelske milliardæren Sylvan Adams finansierte det hele. Istedet for å tjene penger på dette, så brukte Madonna penger!!
Det er så utrolig smålig og respektløst å kalle henne alt dette stygge, dømme henne nord og ned for alder, stemme, personlighet og så videre. Madonna har gledet mange millioner mennesker i over tre tiår. Hun har gjort så utrolig mye for så mange mennesker. Ikke bare alle disse fantastiske minnene vi har gjennom musikken hennes. Hun har bygd skoler og sykehjem. Hun har gitt tusenvis av barn utdannelse. Hun har stått i front mot undertrykkelse. Hun har vært en ambassadør i kampen mot homofobi, kreft og AIDS. Hun har reddet mange hundrevis av liv.
Hva har dere som legger ut alt dette hatet gjort?? Dere greier ikke engang være gode rollemodeller og forbilder for deres egne barn!!
Vegger har falt ned, og en bro av kommunikasjon er blitt åpnet – Madame X aka Madonna er en provokatør. Igjen viser hun oss sannheten, fred er en bedre vei å gå, men dere må starte med dere selv først!!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#madonna #eurovision #song #contest #madamex #likeaprayer #future #medellin #crave #irise #madamextour #theatretour #tour #humanity #love

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg