Krim fra virkeligheten: Lady Domina!

Hei og god morgen. I gårdagens innlegg kunne dere lese om drapene som skjedde ombord på seilbåten ‘Apollonia’ i Karibia i 1981. Det dere skal få lese om i dag hendte for snart 10 år siden, vår tid egentlig..

Det var i april 2013 at den 75 fot store seilbåten «Lady Domina» med fem ombord, tre av dem nordmenn, la ut fra den tropiske øya St. Martin i Karibia med kurs for Asorene om Orknøyene til Norge. En av de norske, Anders Mosteid, hadde tatt turen før hadde estimert til venner og familie at turen ville ta cirka 14 dager. Skipperen hadde uttalt at overfarten var beregnet til å vare en måned. Turen over Atlanterhavet blir normalt gjennomført på 15 til 19 dager. Ingen hørte noensinne noe mer fra noen i besetningen etter de forlot St. Martin og la ut fra havnen i St. Lucia med mat for 6 måneder lastet ombord.

Om bord i seilbåten var nordmennene Stian Abrahamsen (29) fra Kristiansand, Anders Mosteid (27) fra Hurdal og skipperen (49). Danske Brian Fritzner (46) fra København og britiske Katie Lee (34) fra Stockport var også blant mannskapet.

15. mai 2013 ble søkene etter båten avsluttet uten resultater. De søkte i 2,5 måneder. Båten var ganske stor, men var kun utstyrt med VHF-radio, ikke nødpeilesender eller satelittelefon.

Myndighetene prøvde å finne ut så mye som mulig om båten, men det var ingen som klarte å finne ut hvor den var registrert. Skipperen hadde god seilerfaring og de skal ha brukt to uker på å gjøre båten seilklar, men da det hadde gått uker uten å ha hørt fra noen ombord begynte pårørende å bekymre seg, og bekymringen ble større av at ingen kunne si noe om, ingen så ut til å vite, hva slags sikkerhetsutstyr som var om bord.

Det var den danske redningssentralen, som etter en henvendelse fra en dansk pårørende, varslet sine norske kolleger. Meldingen om at båten med mannskap var savnet, kom til redningssentralen i Sør Norge 22. april 2013.

Portugisiske myndigheter startet så søk etter denne med militære fly, og det var de som koordinerte leteaksjonen. De gjorde også søk med andre båter i områdene. Ikke et eneste tegn kunne de finne. Såkalte «safety net»-meldinger ble også sendt ut for å gjøre andre båter i området oppmerksomme på at de lette etter seilbåten «Lady Domina». Ingen kom med opplysninger, ingen tilbakemeldinger.

I juni måned, altså etter tre måneder anså man at alt håp var ute og minnestunder ble arrangert for de bortkomne. Siste tegn fra noen ombord på «Lady Domina» var 31. mars 2013. Hva skjedde? Noen tanker? Noen klarsynte? Noen som vet noe som helst?

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Følg gjerne bloggen i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#ladydomina #stlucia #stmartin #karibia #asorene #orknøyene #portugal #danmark #norge #krim #historie #bunny #bunnytrash

13 kommentarer
  1. Veldig rart at ingen vet hvor det har blitt av dem. Pirater? Uvær? Uansett klarsyntes “innsyn” kan sikkert ingeting verifiseres.

   1. Hvis en klarsynt kan si hvor dem er og det letes der… proviant for et halvt år for en reise på under en måned vanligvis to uker pluss mm., ga meg bare en følelse at de ikke forliste under en storm..

         1. Det er slik det er her i bloggens verden. Jeg kan til eksempel samle inn 50000 til Kreftforeningen, og likevel er det at jeg mener ytringsfriheten skal være likt for alle, også disse folka i SIAN, som folk husker og snakker om. I dag blir jeg fremstilt som ABB-sympatisør og KKK-aktivist her på blogg. Gidder ikke lese engang, overskriftene sier sitt. Og de blodrøde aktivistene er de gode, jeg er den slemme 😂 det underbygger jo bare hva som er den røde tråden i bloggen her.

  2. Dette ga meg et kaldt gufs nedover ryggen, for en bekjent av meg og hans seilervenner kom aldri hjem da de skulle frakte seilbåten hjem fra Nice på slutten av 90 tallet. Hva som skjedde der har vel heller ingen klart å finne ut… Mye som kan skje ute på havet, alt fra pirater, kollisjon med andre båter eller havet selv som svelger båten. Det er jo noe som har skjedd i alle tider så lenge vi menneskene har ferdes på havet, og det skjer fortsatt. Tragisk og trist er der uansett når det skjer.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg