Julebrunost eller Chilibrunost?!

I dag er snuppen min på julegaveshopping i Sandvika. I og med at det er et svært senter der, og at han maks tar turen dit én gang i året, så regnet jeg med at han vil bruke hele dagen der. Siden jeg fikk unnagjort veldig mye her i heimen i går, så tok jeg heller turen inn til sentrum for å kokkelure litt der i stedet for å bare vase her hjemme. Underveis til sentrum stakk jeg innom en Coop Extra butikk for å poste noen julekort. Samtidig fikk jeg sjekket ut om de hadde Chilibrunost.

Denne Chilibrunosten har jeg elsket fra den kom på markedet, men forrige gang jeg skulle kjøpe den var der tomt. Der var kommet rader med Julebrunost, og dermed var det ikke rom for Chilibrunost. Jeg kjøpte en pakke med Julebrunost og tenkte at jeg får kjøpe Chilibrunost ved en annen anledning.

Jeg skjønner ikke greia med den Julebrunosten. Jeg er ikke fornøyd. Den er god nok, men vanlig brunost er jo både billigere og bedre. Samtidig er denne Chilibrunosten enda bedre, myyye bedre, synes jeg. Men uansett hvor jeg har vært innom så har de ikke Chilibrunost. Jeg har spurt ansatte i butikkene, men de sier de ikke har hørt om den engang. Men hva kan jeg forvente?! Det er vel ingen av dem som spiser brunost, de har vel knapt hørt om vanlig brunost, selv om brunost, eller mysost, har vært laget i Norge i århundrer, med tidlige skriftlige omtaler fra 1646.

Nå skal det sies at den «moderne» varianten, Gudbrandsdalsosten, ble til rundt 1863 da budeia Anne Hov fra Solbråsetra begynte å tilsette fløte i mysen, noe som ga en rundere, mildere og fetere ost. Etter hvert ble også geitemelk en ingrediens, og i 1908 begynte meieriene å selge brunost. Med det sagt, bor man i Norge så burde man vite om brunost, ikke sant?!

Men uansett, tenke seg til at Drammen er østlandets nest største by, og det er kun én butikk her jeg finner Chilibrunost, mens samtlige bugner over av den oppskrytte overprisede julebrunosten, haha.. jeg kjøpte to pakker Chilibrunost i dag jeg. Skal lage vafler en dag snart, og da er det virkelig snadder med denne, jordbærsyltetøy og rømme på. Det blir som en dessert fra himmelen!!

Liker du chilibrunost? Hvilken foretrekker du? Julebrunost eller Chilibrunost?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#beunost #bunnytrash #bunny

12 kommentarer

    1. her i huset går det i vanlig gudbrandsdalsost, chilibrunost har jeg ikke hørt om, men jeg spiser så og si ikke brunost selv , kun en skjelden gang 🙂godt der finnes noe for enhver smak da

    2. ser de har det på Meny, og mener ei venninne kjøpte det hos Oda… men det var i høst så vet ikke om de er tomme nå. må teste den ut neste gang jeg ser den i butikken 👍

      1. Ja, kan være at de har på Meny.. de ligger ikke innenfor «mitt område». Her er det Rema, Spar, Kiwi, Europris, Coop ekstra.. og så er det en Joker på togstasjonen 🐰

    3. Chili brunost har eg faktisk ikkje høyrt om, men så eter eg heller ikkje brunost, med mindre det er ekte geitost, og det kjøper eg ikkje på budene, for å seia det slik.
      Eg har ein fast plass nedi Sogn eg handlar. Skikkeleg heimelaga geitost, og karameller av geitemjølk.
      Valget er enkelt, eg avstår frå brunost 😜.
      Kanskje eg kan høyra med dei eg handlar av, om dei kan laga ost med chili 🤔. Dei har jo karameller med chili, og dei er berre snadder ♥️.

      1. Jeg holder meg, inntil videre, til akkurat denne Chilibrunosten fra Tine. Perfekt oppskrift, det mener i hvert fall mine smakssanser, hahaha.. 🐰

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg