In your face my «friends»!!

Noen ganger tenker jeg at folk heller burde skrive seg en blogg i stedet for å dele alle sine tanker og utblåsninger på sosiale medier som Facebook.

Joda, jeg er en forkjemper for ytringsfriheten, og folk må bare ytre seg så mye dem vil såfremt det ikke handler om hat og hets.

Jeg er islam og innvandringskritisk, men jeg driver ikke å trykker det i ansiktet på mine venner som er innvandrere, har innvandrerbakgrunn eller er født inn i islam. For det handler ikke om dem personlig, men det kan likevel såre og gjøre dem vondt. Og det er ikke hensikten.

Det som er med å legge ut slike ting på Facebook er at i mange tilfeller så kan ikke de en har i sin venneliste unngå å måtte se det. Man risikerer i verste fall å få det «trykket i trynet» med en gang en logger inn på Facebook.

Hvorfor skal en trykke i trynet på sine venner ting som en vet kommer til å såre, krenke, gjøre noen vondt eller sint? Hva er vitsen med det?

Nå bruker jeg meg selv som eksempel.. Hvis en ikke liker homofile eller homofili, hvis en ikke liker at mops er en fremavlet rase, hvis en ikke liker folk som stemmer FrP, hvis en har et problem med folk som er uføre, så hva er da vitsen med å sende venneforespørsel til personer som dette, personer som meg? Jeg er ufør, homofil, har mops og stemmer FrP. Hvorfor sende venneforespørsel til meg når du velger å henge ut og såre meg, hvem jeg er, min familie og hva som står mitt hjerte nært? Er det det venner gjør?

En kan ikke tenke på alt og alle i disse krenkelsestider, men er man en person som har behov for å ytre seg, ta opp ting, dele sine tanker, meninger og følelser, slik som meg, så vet man at det ikke faller i smak hos alle. Man kan gjøre andre virkelig vondt med bare noen få ord. Og en kan ofte tro at vedkommende la ut akkurat det temaet, akkurat den statusen, for å ramme nettopp deg.

Så hvorfor ikke skrive en blogg i stedet for? Da er temaet mer generelt, og det er ikke opplagt at bestemte personer skal måtte være tvunget til å lese det. En velger selv om en vil klikke seg inn på bloggen til noen for å lese. Og ut fra overskrift og ingress så vet man om det er et tema en vil klikke inn på eller ikke. Da har man i hvertfall vist litt hensyn for sin «venn», og ikke trykket det i trynet på noen. På sosiale medier som MeWe og Facebook har en ikke noe valg, der kommer det «in your face» enten en vil eller ikke, og det vet vi alle, du også!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#venner #vennelister #sosialemedia #facebook #mewe #følelser #krenking #blogg #blogging #bunnytrash

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg