Hvordan det går med Ella.

Fredag formiddag ble eldstejenta vår Ella operert. Hun hadde åpen livmorsbetennelse (pyometra). Så operasjonen gikk ut på kirurgisk fjerning av livmor og eggstokker (ovariehysterektomi), en kan si at det er samme prosedyre som ved sterilisering, hvor de går inn gjennom et snitt i bukveggen og fjerner.

Selve operasjonen var ikke det jeg gruet meg mest til, men narkose, det at Ella er kortsnutet (mops) og skulle ligge flere timer i narkose var det som var mest skremmende. Etter tre og en halv time var det gjennomført og jeg kunne hente henne igjen. Alt hadde gått bra.

Fredag var hun «helt borte vekk» stort sett hele tiden. Det samme på lørdag. Hun var ikledd en body, og hun gjorde ikke et eneste forsøk på å få av seg den, på tross over hvor mye hun hater å bli påkledd. Hun var rett og slett stein av medisinene. Stein som en marokkaner på fjelltur i Nepal.

I to døgn fikk hun to varianter smertestillende, og i går søndag fikk hun siste dose av den ene varianten. Da først begynte hun å kvikne til. Hun spist både frokost og middag, men det bekymret st hun ikke hadde drukket vann all den tid etter hun var kommet hjem. Plutselig i går kveld drakk hun vann. Hurra. Så ble bodyen fjernet, og vi tok vekk plasteret hennes på buken. Såret, eller arret, det så veldig fint ut.

I dag har hun gått en liten tur, det likte hun. Hun skal ha smertestillende en gang om dagen til og med torsdag, da skal vi på kontroll. Hun er nå mest bare glad og følger med om det vanker godbiter, hun er frempå hele tiden og vil kose. Hun logrer og engasjerer seg, setter opp sine nydeligste øyne når vi spiser middag. Så for hennes del er det bare velstand. Hun slikker seg enda veldig mye nedentil, noe som jeg har litt ambivalente følelser om. Har hun enda noen form for betennelse? Det gjenstår å se på torsdag hva veterinæren sier på kontroll.

Nå skal vi kose – klem fra oss 🥰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#ella #pyometra #ovariehysterektomi #operasjon #inngrep #narkose #veterinær #dyrelege #hund #mops #familie #drammen #bunny #bunnytrash

18 kommentarer

Siste innlegg