Hjelp til og la leve!


Hei og god morgen alle der ute!!

Nå er snuppen min og jeg straks på vei ut på farten. Vi skal på tur til Hurumlandet og gå tur i skogen der. Vet ikke mer enn det da dette er forslag og plan av min kjære, jeg bare henger med. Vi skal kose oss, det er det viktigste. Med det sagt så har jeg en liten melding til dere her..

Om du ser et pinnsvin i din hage, vær så snill og sett ut litt VANN og kattemat. Ikke bruk robot gressklippere på kveld eller natt, de kan skade og drepe disse uskyldige stakkars søte små.

Ikke sett ut insektmiddel! Pinnsvin er ufarlige og vennlige dyr. De er også nyttige og gir din hage en sjanse fordi de livnærer seg på insekter som angriper planter og grønnsaker.

Bestanden av pinnsvin har alltid vært betegnet som livskraftig her i Norge, men det har vært en betydelig tilbakegang helt siden 1970-tallet.

Selv ser jeg disse sjeldnere og sjeldnere. Det er noen år siden sist. Da jeg flyttet til Drammen så jeg dem ofte på sommeren de første årene, men det er lenge siden. Desember 2019 flyttet vi litt lengre ut av sentrum, opp i høyden og mer skogsområde. Mellom husene her i fjor observerte snuppen min flere ganger pinnsvin, men jeg fikk aldri sett dem.

Det er tydelig nedgang i bestanden, arten dør.

Er det pinnsvin der du bor? Ser du dem ofte? Er det oftere eller sjeldnere nå enn før? Legg gjerne igjen noen ord i kommentarfeltet nedenfor her i bloggen og fortell. Settes pris på! Lik og del!!

Hjelp til å holde pinnsvinene våre levende! ❤


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#pinnsvin #piggsvin #norge

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg