Har fått tømt analkjertlene.


Og med den overskrifta så er det praktisk talt garantert noen som tror at det er mine analkjertler det her er snakk om, men det er det altså ikke. Analkjertler er kjertler i endetarmsområdet hos virveldyr og insekter Hos noen arter lager analkjertlene sekret som lokker dyr av samme art, hos andre arter lukter sekretet sterkt og fungerer som forsvarsmiddel. Så med det sagt så er det lett og forstå at her dreier det seg om jentene mine, eller den ene av dem, Ella som ble ni år i vår.

Alle hunder har analkjertler, disse kalles også analsekker. Dette er to luktkjertler som er plassert på hver sin side av endetarmsåpningen. Disse kjertlene inneholder et luktsekret og skal tømme seg inn i endetarmen når hunden gjør fra seg.

Ariel (t.h.) Ella (t.v.)

Hos en del hunder tømmer ikke analkjertlene seg som de skal og kan da bli tette og eventuelt betente. Dette er forholdsvis vanlig på hund, de små rasene er oftere plaget enn de større. Noen hunder er født med trange utførselsganger fra analkjertlene. Dersom hunden har diaré kan det gjøre at analkjertlene ikke tømmer seg. Hunder som får lite mosjon er også mer utsatt.

Nå er det som nevnt at Ella faktisk er blitt 9,5 år. Hun er like pen, godt holdt og ved god helse, men hun er ikke like glad i lengre turer. Hun vil stort sett bare være hjemme og kose. Det er hva vi tror er årsaken til at hun for litt over et år siden måtte til dyrlege å få tømt analkjertlene sine, for de ser ikke ut til å ville gjøre det selv. Dette er vel tredje gangen hun har fått dette gjort «manuelt» hos dyrelege. Så det kan se ut til at det forblir noe vi må få gjort hver 4-5 måned. Vi ser at dette må gjøres når hun i tide og utide begynner å gnukke rompa si ned i bakken. Ser ut som om hun har en voldsom rompekløe.

Ella (t.h.) Ariel (t.v.)

Så det har vi gjort i dag. Vært hos dyrelegen. Jeg har også vært hos frisør for første gang siden før korona. Vi har også vært ute og spist kebab. Nå er vi vel hjemme igjen. Hele min lille familie ligger strak ut på sofaen. Det er veldig varmt i dag, men vi klager ikke. Leiligheten er sval og viftene er på, alle er så fornøyde, særlig Ella ❤️


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#analkjertler #mops #hund #bunnytrash

8 kommentarer
  1. Hei igjen 😊👍🏻🌺🇳🇴

   Ja,eg kjenner til problemet,hannhunden min Charlie var plaget med det i flere år,vi var til veterinær sånn ca en gang hver 4.mnd for å åpne opp igjen,heldigvis avtok problemet gradvis og nå har han ikke vært plaget på ca ett år.Han blei kastrert for ett år siden,det kan se ut som om kastreringen virker forebyggende på den type helseproblemer (hos hund).

   Ha en flott,varm dag 🌺 Hilsen synskepeggy.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg