Gutt 7 år, fastbundet med forbrenninger og ribbeinsbrudd!

Dette er en sak fra 2022 som er i media igjen da saken snart skal for retten. Ting tar tid i dette landet. Jeg leser at statsforvalteren har i ettertid av denne saken avdekket alvorlige mangler i barneverntjenestens praksis. Dette gjaldt blant annet mottak av bekymringsmelding, og undersøkelsene for å avklare omsorgssituasjonen til barnet innen rimelig tid, står det i tilsynsrapporten.

Det jeg reagerer på er at det blir fremstilt som noe nytt at det er alvorlige mangler i barnevernstjenestens praksis, for det er det jo ikke. Det er ikke noe nytt, barnevernstjenestens praksis har vært skammelig og lovbrytende i flere tiår. Barnevernet og staten Norge har flere titalls saker mot seg menneskerettsdomstolen i Strasbourg og har blir dømt igjen og igjen og igjen for brudd på menneskerettighetene.

Tilbake til akkurat denne saken. I august 2022 rykket politiet ut til en adresse i Bergen etter en bekymringsmelding fra barnevernet. Der fant de en sju år gammel gutt fastbundet i ei seng, med sår og skader over hele kroppen. Vi snakker om tredjegrads forbrenninger og flere ribbeinsbrudd. Gutten fikk ikke mat, spylt med kaldt vann og ble utsatt for en rekke umenneskelige handlinger.

Det er fremkommet at barnets far hadde bedt om hjelp fra barnevernet før mishandlingen ble oppdaget. Noen mener at mangel på hjelp gjorde at faren skadet sitt eget barn. Faren har hele tiden nektet straffskyld. Jeg personlig finner dette helt hårreisende og absurd. Involverte i saken sier at de aldri har sett så alvorlig grad av mishandling mot et barn før. Tiltalen legger til grunn at dersom gutten ikke hadde blitt funnet, kunne skadene vært livstruende. Oppå dette er det avklart at mannen er aggressiv og voldelig, han er tiltalt for vold og trusler mot flere andre personer.

Nå starter rettssaken mot den lille guttens far, som er tiltalt for å ha utsatt sønnen for grov mishandling i tidsrommet juli-august 2022.

Hvem denne farlig voldelige og grusomme barnefaren er vet jeg ikke. Dette er hendelser fra Bergen, bakgrunnen til far og barn sies lite om, men mannens forsvarer heter Ahmad Taha og er en av de få arabisk talende advokater i Norge. Han har kulturkompetanse til de fleste arabiske land, herunder Midtøsten og nord-afrikanske land. En dyktig advokat som ofte bruker i sine prosedyrer sine klienters bakgrunn og kultur for å få formildende straffer. Så får vi etterhvert hva han får til, og hvordan denne saken ender.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#bergen #barnevern #ahmadtaha #barnemishandling #vold #berikelse #norge #bunnytrash #bunny

7 kommentarer
  1. Nå har eg/me hatt engasjement for barnevernet i over 20 år, og fått sett litt av “baksida på medaljen”.
   Det er tragisk at slike saker skal ta så long tid. At deisse overgriperane skal i snillismens navn forsvarast opp og ned og i mente, er totalt bak mål.
   Ein kort tribunalhøyring, og rett i fengsel, er kva som skulle vore gjordt.
   Det snakkast så fint om menneskerettar og human handsaming av overgriparane, men kva med rettane til offera, og handsaminga av dei?

  2. Dette er så utrolig tragisk for dette barnet. Jeg skjønner ikke hvorfor denne pappaen ville ha familiegjenforening på sønnen til Norge, for så å mishandle han på det groveste? Han kan hevde han ikke er strafferetslig ansvarlig, men det kjøper jeg ikke!

   1. Jeg kjøper det heller ikke, men jeg ser ikke bort fra at det i denne saken blir pekt på mangler i barnevernets praksis samt at det blir mildere straff pga bakgrunn 🐰 gjerningspersoner blir altfor ofte stakkarsliggjort.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg