Fetakrem à la Bunny!

Fetakrem og nachos.

Ingredienser til en enkel skål fetakrem:

200 g feta

3-4 ss Creme fraiche

2 fedd hvitløk, finhakket

1 pinch (se bilde) Carolina Reaper

Grill først den finhakkede hvitløken i airfryer eller stekeovn, evt steke/frese i stekepanne. Bare litt. Så kjøres alle ingrediensene med stavmikser eller lignende, til alt er godt blandet. Husk bruk fersk feta, ikke feta i terninger fra glass. Ha kremen i en liten skål.

Carolina Reaper på bakenden av en teskje.

Noen blir gjerne inspirert og deler samme oppskrift som meg når jeg har postet noe her i bloggen. Da pyntes det gjerne med litt paprika på toppen, og det funker fint her også. Eller man kan bruke finhakket chili eller chiliflak, det er enda bedre. Bruk hva dere selv ønsker å pynte med. Gjerne urter. Som dere ser har jeg valgt å pynte med en edderkopp!!

Fetakrem passer fint til tapas, som tilbehør til grillmat, for eksempel grillede grønnsaker baconsurrede dadler, kyllinglår, til diverse typer brød da spesielt foccaccia. Passer også som dip til potetgull, spekemat og kjeks. Egentlig til det meste. Fetakrem er en nyoppdagelse for meg, og jeg synes det er helt genialt. Og med Carolina Reaper ble denne kremen helt kaninkonge!

Prøv dere også, og kos dere!!

🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWe: Link!!

Følg Bunny på Facebook: Link!!

#fetakrem #carolinareaper #bunnytrash #bunny

15 kommentarer
    1. Det skal prøves ja:) Og ja er ofte slik at det en blogger om, dukker opp hos andre og ofte på samme tid som om man plukker opp samme ideen samtidig. Og noen ganger blir man inspirert. Jeg ville nok hatt i en dasj sitron også for det har jeg i det meste 😄

      1. Når det kommer til tips iht matlaging så har jeg sett at andre bloggere både blir inspirert og rett og slett kopierer. Når det kommer til andre tema så ser jeg mye nedrakking, men da er det de samme som går igjen. Heldigvis virker disse til å være i en «snill fase» akkurat nå. Kan jo være all julesjokoladen i butinnkene som er årsak til det, haha.. man blir jo glad av sjokolade. Jeg liker også sitron, men velger å ikke ha denslags i fetakremen. Blir kanskje litt i drinken senere i kveld 😜🐰

        1. 😂😂får håpe de har mye sjokolade. Du får velge å tenke bra at du inspirerer, selv om kopiering tyder på at de selv har lite å komme med. Jeg bruker en del oppskrifter fra kokebøker, men da oppgir jeg kilde. Og blir jeg inspirert av andre, da legger jeg ved navn. Så godt jeg kan ihvertfall. Kanskje glipper det innimellom. Sur og grinete er jeg aldri for det går bare utover meg selv. 😀

          1. Jeg er ikke glad i kokebøker og matblogger, jeg lager selv utfra hva jeg har lært, og liker å eksperimentere litt. Heldig at du aldri blir sur og grinete, aldri møtt noen som ikke blir det 🐰

            1. Da skulle du møtt meg 🤣🤣jeg lager også mest selv men jeg tester innimellom kokebøker og da referer jeg til de. Kakeoppskrifter bruker jeg også oppskrifter til men jeg lager kun de samme gamle og de oppskriftene aner jeg ikke hvor de har kommet fra. Asiatiske sauser bruker jeg også oppskrift til og litt sånt. Jeg skriver bokomtaler og får derfor mange bøker fra forlagene. Nei, sur og grinete er bortkastet. Ja kan være irritert men da får jeg det ut og er stort sett ferdig med det. Er jeg sur og grinete ødelegger jeg dagen min og det gidder jeg ikke 😊

                1. Men ikke ved å øse det utover andre. Og ikke ved å la det vedvare i lange tider. Aksepter og kast som unyttig. Men ha vet, ikke like enkelt alltid, men jeg er ihvertfall blitt mye bedre til det. Og med det, har jeg det mye bedre selv. For den en forsurer mest for, er jo seg selv 😇

    2. God kveld, Bunny! Jeg har prøvd å lage feta krem tidliger, men uten hell. Med din oppskrift skjønner jeg hvorfor. Det er stor forskjell på fetaost med olje på glass og på fersk. Merkelig at det ikke har blitt spesifisert av de som legger ut oppskriften…..! Takk til deg som opplyser, for fetakrem er bare helt nyyyydelig. Håper kvelden din er nydelig 😉. God klem fra Birgitte

      1. Det funker ikke med feta på glass/marinert feta, den har «skorpe», er ikke fersk og lager en annen konsistens. Fetakremen min i kveld gikk unna 😜🐰 Halloweenparty!!

    3. Me har alltid en sånn stor boks m feta i kjøleskapet så denne skal absolutt testes! Tror den kan bli en hit her i huset! Feta er NICE altså! Ahaaa Vannmelon og feta er også ganske himmelsk 🙂

      1. Knallgod!! Dagen etter jeg skrev dette innlegget hadde vi eggerøre, hvitløksbrød og fetakrem til frokost. Feit mat, haha.. men knallgodt! Ut i uka skal jeg lage hjemmelaget pizza. Sliten vi har enda mer Creme fraîche igjen her skal jeg kjøpe en blokk feta og lage mer fetakrem til pizzaen, istedet for hvitløksdressing eller rømmedressing. Jeg får lett dilla på ting som lages med masse ost, det er såååå digg 😜🐰

      1. Feta er genialt, og fetakrem helt knallsupert, skal ha det til hjemmelaget pizza senere i uken, istedet for rømme/hvitløks/pizzadressing 😜🐰

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg