FALSKE NYHETER!

Stortinget ber regjeringen iverksette et systematisk og langsiktig nasjonalt arbeid mot falske nyheter og desinformasjon, for å utvikle nye løsninger og ny teknologi som kan benyttes i kampen mot falske nyheter, med oppstart i 2022.

For de fleste høres vel dette vel og bra ut, det hadde jo vært utrolig bra om vi alle kunne vite at enhver nyhet vi blir opplyst om gjennom medier er 100 prosent korrekt. Men er det mulig? Nei vil jeg påstå. Enhver nyhet som formidles er jo informasjon som videreformidles av mennesker, og ethvert menneske tenker og forstår forskjellig, tolker forskjellig, har forskjellig utgangspunkt de er påvirket av og så videre. Altså uansett hvordan en vrir og vender på det så vil nyheter formidles forskjellig ut fra hvem som leverer. Når noen da har et politisk standpunkt og en politisk agenda så vil selvfølgelig de nyheter som formidles bære preg av det, og det er hva som bekymrer meg med dette de jobber med nå på stortinget og i regjeringen.

Falsk nyhet, såkalte «fake news» er et omstridt begrep som etter den opprinnelige definisjonen retter seg mot nyhetsliknende opplysninger med uriktig, mangelfullt eller villedende innhold eller med falsk avsender som noen med vilje lager og sprer gjennom ulike nyhetskanaler og sosiale medier.

Informasjon som er laget for å påvirke, kan ha oppdiktet innhold, bruke sant innhold i feil sammenheng, utgi noe for å være noe annet enn det er, eller tilpasse, forandre og begrense et korrekt innhold, for eksempel et foto, slik at det villeder.

Falske nyheter bidrar til å undergrave troverdigheten til etablerte medier.

Falske nyheter, som har som mål å villede, skiller seg fra satire og parodi, som er ment humoristisk og til ettertanke. Noen forklarer falske nyheter som enhver «nyhet som ikke kan bekreftes av fakta», også selv om det ikke dreier seg om tilsiktet lureri.

Begrepet «fake news» handler i utgangspunktet om spredning av nyheter som avsenderen vet er faktisk feil, særlig som ledd i autoritære staters forsøk på å forstyrre demokratiske prosesser i andre land. I økende grad brukes begrepet også som et politisk motivert skjellsord og retorisk knep for å prøve å så tvil om nyheter man er uenig med og politiske meningsmotstanderes synspunkter.

Jeg uthevet lengre opp setningen «falske nyheter bidrar til å undergrave troverdigheten til etablerte medier», for det er hva som ligger i handlingsplanen når storting regjering vil iverksette et systematisk og langsiktig nasjonalt arbeid mot falske nyheter og desinformasjon. Og dét er bekymringsverdig.

Ta til eksempel HRS (Human Rights Service) som ble fratatt statsstøtte fordi nyhetene de formidlet ikke ble ansett som politisk korrekte. De formidler ikke falske nyheter, såkalte «fake news», men har fokus på nyheter som nødvendigvis ikke andre media tar opp. De har hverken mer eller mindre «fake news» enn NRK, VG, Dagbladet og TV2. Slik jeg personlig har sett det så har HRS mindre falske nyheter enn Dagbladet og NRK.

I forkant av at HRS mistet den statsstøtte de i flere år fikk så opplevde de å bli sterkt begrenset på Facebook når deres saker ble delt i sosiale media. De som styrer dette for Facebook er Faktisk.no som da er et samarbeide mellom, ja nettopp, de etablerte media, VG, Dagbladet, NRK og TV2.

Er ikke det besynderlig?

Et annet problem er at Faktisk.no har ved flere anledninger merket delte artikler fra alternative media som Fake News, og med det diskrediterer disse de respektive alternative media og deres journalister og villeder folk til å tro at en sak er usann, så viser det seg i ettertid at det ikke stemmer. På denne måten får de etablerte statsstøttede media kontroll over hva vi skal vite og ikke vite. De styrer våre meninger og manipulerer hva vi skal tro på. Og det er skummelt, da de etablerte medier er politiske blodrøde.

Visste dere til eksempel at over 40 prosent av journalister etc i de etablerte medier støtter og stemmer på partiet Rødt, MDG og SV?! Dette er nye tall som er avdekket i den årlige Medieundersøkelsen. Det hele toppes med alle som stemmer Arbeiderpartiet, og da sitter de rødgrønne igjen med over 70 prosent av stemmene fra aktørene innenfor de etablerte media.

Stortinget burde begynne med å rette søkelyset mot etablerte statsstøttede medias ensidige journalistikk i viktige samfunnsspørsmål som innvandring, Islam, rasisme i Norge, Woke, Metoo, barnevernssaker, klima, Covid19 og ikke minst amerikansk politikk, hvis det virkelig og helt ærlig er bekymring for Fake News de vil ha orden på.

Det som er bekymringsfullt og creepy med tilsynelatende «seriøse» media som NRK og deres forbundsfeller, er at de utgir seg for å være nyhetsformidlere som dekker to sider av en sak, men der hensikten er skjulte og villedende politiske motiver. Når det kommer til innvandring og islam ser jeg personlig dette hele tiden at de unnlater å skrive hvem og hvorfor, og lar leserne sitte å tro på en konstruert virkelighet. La meg ta et eksempel:

Snuppen min og jeg var på fest hos en venninne, plutselig brøt det ut et masseslagsmål utenfor. Der var to gjenger/fester, mellom 50-100 ungdommer, kun innvandrere og personer med innvandrerbakgrunn.

Da ei jente ble slått i hodet med ei glassflaske og gikk i bakken ble politiet oppringt, og snuppen min og venninna vår løp ut for å hjelpe jenta (helsearbeidere). Det ble meldt inn masseslagsmål. Politi og ambulanser kom og ungdommene løp i alle retninger. Jenta ble bragt til sykehuset. I media unnlot de å fortelle om masseslagsmålet, derimot stod det at «to jenter fra Oslo og Elverum røk uklare».

Hvilket innrykk sitter leserne igjen med da?

Her unnlot etablerte medier bevisst å fortelle om farlige og voldelige innvandrergjenger, de fremstilte jentene som «vanlig norsk ungdom», det var absurd å lese, rett og slett fordi det var så villedende og konstruert at de kunne like gjerne unnlatt å omtale saken. Eneste media som skrev om den faktiske hendelsen var det alternative Resett.

Det er ofte bevisst ensidige og skjevt vinklede saker der aviser og media ønsker å styre din oppfatning i en bestemt retning. Vanlige virkemidler er å spille på leserens følelser ved å fortelle sterke enkelthistorier, samtidig som journalistene underkommuniserer viktig informasjon som underminerer deres eget politiske ståsted. Bak nyhetsinformasjonsflyten kan vi skimte en bestemt ideologi som har et ønske om å styre meningsdannelsen i befolkningen.

Dette ser man hos alle media, så derfor tenker jeg at alternativ og fri media er like viktig, om ikke viktigere enn statsstøttet media hvis agenda virker veldig villedende og skremmende for de som faktisk har fått med seg hva de bedriver.

Takk for at du leste!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#falskenyheter #faktisk #dagbladet #nrk #tv2 #nrk #hrs #humanrightsservice #resett #medieundersøkelsen #bunny #bunnytrash

6 kommentarer
  1. Ein kan verta så eitrande forbanna på dei nazirottene.
   Det fyrste dei burde gjera, var å påby alle å lese Mein Kamf, og setja seg inn i kva nazisme er, og så samanlikna partiprogramma til H, AP, og SV, med Mein Kamf. Same shit, different wrapping.
   Når det gjeld fake news, burde dei iallefall starta med å leggja ned dei nazipropagandabloggane som verte kalla media. Me har NRK på topp, og så fylgjer resten av MSM etter.
   Altså, når gamalkommunisten Steigan, driftar, kanskje det mest reflekterte mediet/nyheitsformidlinga me har i Noreg, då er der jo noko som er riv ruskande galt.
   Faktisk.no, dei har vel bevist longt ut over ein kvar tvil, at dei kun er eitt propagandaverktyg, som er laga for å prøve å skjule sanninga, men likefullt trur majoriteten av det norske folk på dei.
   Det er så beyond patetisk, at det har passert grensa for tragisk for lenge siden.
   Dum, dummere, norsk.

    1. Ja, eg burde ha skrevet hinsides, men var litt stuck i haudet, og fekk ikkje fram ordet, så eg lånte ditt uttrykk 😊.
     Hadde akkurat lese ein del amerikansk nyheitsstoff, og hadde ikkje fått kopla om hjerna heilt 🤣.

  2. Min umiddelbare reaksjon, er (åpenbart) hvem faen har gitt deg/dere rett til å kontrollere noe av det som blir sagt i utgangspunktet!?? Denne ene setningen taler jo faktisk grunnloven midt i mot!!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg