Drammen PRIDE 17. august!!!

Det som en gang het LLH (Landsforeningen for lesbiske og homofile, bifile og transpersoner) hadde i flere år vært uten lokallag her i Buskerud. Så derfor samlet vi oss et gjeng og fikk igang et lokallag her, med base i Drammen på Folkets Hus. Jeg var nestleder, og jeg tok jobben seriøst. Veldig seriøst.

Vi opprettet saker og jobbet for et bedre vern mot diskriminering for alle minoriteter. Og vi jobbet for å bedre tiltakene politiet og rettsvesenet skal følge opp hatkriminalitet på.

Fortsatt i dag er LGBTQ-personer overrepresentert når det gjelder hets, trusler, mobbing og vold. Homo er det mest brukte skjellsordet i Norge. I mange samfunn er det forbudt å være skeiv og det straffes med livsvarig fengsel, tortur, steining og død.

Vi jobbet for å få folk til å forstå vår rett til å elske hvem vi vil som mennesker, også offentlig, man er ikke bare homo hjemme, men hele tiden. Man er den man er hele tiden. Vi ønsket alle at homo og pride-parader ikke skulle være nødvendige. Mennesker (hetrofile) burde være veldig glade for at de ikke trenger en parade, at de ikke opplever så mye stygt som skeive mennesker gjør. Parader trengs veldig!!

Vi jobbet også for å samles, det er når man står sammen en er sterkest. Så vi prøvde med treff én gang i måneden på et av Drammens utesteder. Men utestedene i Drammen var vanskelig å opprettholde et samarbeid med, så vi måtte hele tiden flytte på oss. Jeg skal ikke nevne disse stedene som først åpnet dørene for oss den ene måneden, for så å lukke den. Men jeg kan si at det var også stor årsak til at det ble vanskelig å holde noe gående her. Det ble aldri stabilt, og når det ikke er stabilt så uteblir folk. Det føles ikke trygt da.

Etter pluss minus tre år så var lokallaget igjen lagt ned. Når vi følte at vi endelig var kommet i gang, så var det over. Det å starte opp fra scratch tar sin tid, så det er veldig synd at ingen har fått det til i Buskerud og Drammen. Mye var også useriøsitet blant de som skal få dette til å fungere. I min tid som nestleder i LLH Buskerud så følte jeg ofte at jeg var den eneste som var «all inn». Noen styremedlemmer uteble ofte fra møter og andre hadde en annen agenda med å i det hele tatt være med. Så en forening for skeive har alltid endt med et uheldig resultat i Buskerud.

For noen uker siden begynte det å bli snakk om en PRIDE parade her i Drammen. Og etterhvert også en påfølgende fest. Nylig er dette blitt bekreftet og datoer er blitt satt.

I dag skrev Drammens Tidende (dt+) at det hele er bekreftet, og DT sitt kommentarfelt er åpent. Moderatorer har jobbet hardt med å følge med dette kommentarfeltet.. Mange mennesker skriver der at dem gleder seg, men det har også vært en hel del ignorante, dumme og ufyselige kommentarer. De kommentarene som er noenlunde saklige har fått stå, mens noen har blitt fjernet.. men alt i alt så understreker det hvor nødvendig denne paraden er i Drammen!

Folk trenger å bli litt opplyste om hva det handler om, for det er en hel del snerpete, sneversynte, uvitende, ignorante, fordomsfulle og hatefulle mennesker her. Altså jeg tenker, her er det snakk om en parade, et par timer, en gang, én dag i året.

Paraden handler om inkludering, likeverd, mangfold og kjærlighet. Så når folk er så kjipe som personer at de ikke unner andre dette, når folk er så kjipe som personer at de må være negative til dette, når folk er så kjipe som personer at de må harselere med dette – da MÅ denne paraden til Drammen!!

Og det som er én dag burde vi etterhvert få til å bli en PRIDE uke!!

Velkommen til PRIDE uke i Drammen!!!

❤️

Link: Drammens Tidende – PRIDE parade i Drammen!

Sjekk kommentarfeltet!

Link: Temagruppe Facebook: LLH Buskerud ønskes gjenoppstått!!

Takk for at dere leser!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#pride #parade #drammen #homoparade #llh #lhbtq #fri #homo #lesbisk #trans #transperson #bifil #hetero #mangfold #inkludering #likeverd #kjærlighet #norge

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg