De ville kjøpe min kunst.

Mandager, tirsdager og onsdager er tre forskjellige grupper innom atelieret hvor jeg ukentlig tilbringer noen timer for å male bilder. I flere uker fikk vi i gruppene forespørsler på om vi ville stille ut bildene våre i kantinen på Åskollen BSS. Dette var et samarbeid innen kommunen for å sette fokus på mental helse. De som driver huset var veldig interesserte å få dette til, og etterhvert ble vi som bruker atelieret ganske gira på dette vi også.

Så torsdag uken før forrige ble 30-40 malerier kjørt fra atelieret til Åskollen. Blant disse var tre av mine bilder. Av de tre hadde jeg valgt å henge et ut for salg. Fire dager etter at bildene var sendt til å stilles ut tok jeg turen til Åskollen for å se selv. Jeg ble veldig skuffet da jeg så at det var bare ni bilder som var hengt til utstilling. Plassert på en måte som for meg var helt fjern. Tre bilder var plassert på en bærebjelke i kantina på vei inn til kjøkkenet. Tre bilder hang i en gang utenfor toalettet. Et bilde hang på en stor tom vegg i den delen som var «venterom» og helt innerst i kroken på samme vegg hang to av mine bilder. Helt inntil gardinene (bildet under).

Dette var langt fra hvordan vi som har laget bildene hadde blitt forespeilet det. Det så ikke ut som noen utstilling heller. Der var intet som antydet at dette var en utstilling. Jeg gikk i informasjonsskranken, gjorde meg litt dum og spurte om de bildene som hang her og der, om det var en utstilling, om der var flere bilder enn de ni jeg hadde funnet fram til, og om det var noe tema i forbindelse med bildene. Jeg fikk svar at de bildene jeg så var de som var, og mer visste ikke dama i informasjonen. Hun hadde ingen opplysninger om at dette var for å sette fokus på mental helse.

Jeg forklarte så at jeg var en av de som utstilte noen av bildene, og at der skulle være tre av mine bilder og jeg kunne bare se to. Jeg dro derfra med «skjegget» i postkassa. Jeg tenkte at det var en latterlig utstilling, og hva var vitsen når ingen fikk noe informasjon om det som skulle settes fokus på?!

Dagen etter var jeg på atelieret vårt og tok da kontakt med styrerne på huset for å si hva jeg mente og hvor skuffet jeg var. Styrerne var like skuffet. Jeg ble fortalt at de var blitt overkjørt av de på Åskollen som hadde valgt ut noen bilder og bedt om at resten ble sendt i retur. De hadde også bestemt hvor og hvordan bildene skulle stilles. Som om dem har bedre peiling enn oss som skaper bildene og lederne våre som jobber med dette. Så det var derfor at mitt tredje bilde, det jeg skulle selge, ikke var utstilt.

Det hadde også blitt forklart at de skulle stille ut bilder fra andre også, derfor måtte de sende mesteparten i retur. Det er bare tull, for jeg var der flere dager etter, og jeg møtte store tomme vegger.

Nye avgjørelser er blitt tatt, og vegger er blitt ryddet på huset hvor atelieret vårt er. Så fremover nå stilles bildene ut på huset, og interesserte kan droppe innom der. Det skal etterhvert også arrangeres en «åpen dag» på huset for å si fra til publikum at dette tilbudet eksisterer.

Så fremover nå kan alle komme å se på malerier i Energihuset, Nedre Storgate 24 rett ved Losjeplassen i Drammen. Det blir knallbra! Selvfølgelig vil den årlige utstillingen på Union Scene i oktober ikke utgå, den er fastsatt hvert år i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse.

En annen ting er at jeg ble kontaktet i dag av styrer på huset vårt. Hun var blitt oppringt fra Åskollen BSS fordi det var noen som ville kjøpe de to bildene mine som var blitt utstilt. Det på tross av at de hang helt inne i en krok inntil noen gardiner på et venterom og var de eneste to i lokalene som ikke var til salgs. Det var jo kjempehyggelig tilbakemelding å få, og så deilig å si «nei, de er ikke til salg. Jeg har videre planer for akkurat de to bildene, så det var jo synd for dem at de ikke ville stille ut det tredje bildet mitt, hehe.. jeg er ganske sikker på at det ville falt i smak det også».

Akkurat nå har jeg begynt på et nytt bilde. Jeg har holdt på med det noen få timer over to tirsdager, og i morgen skal jeg på atelieret igjen og fortsette med «mesterverket». Så for dere som er interesserte så er det bare å ta en tur innom å se. Mye flotte bilder på veggene i begge etasjer, og hyggelige folk som kan vise dere hvis det er noe dere lurer på 😜

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#kunst #malerier #utstilling #bilder #atelier #drammenkommune #nedrestorgate #energihuset #drammen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg