Bragerneskroa – stusselig!

Så kom dagen for å teste ut Bragerneskroa Familierestaurant i Nedre Strandgate 9 her i Drammen. De gamle lokalene til Dolly Dimples, og sist Mo’s Ember Grill og Vinhus.

Snuppen min og jeg skulle møte hans søster som kom fra Vestfold for å ta en lunsj sammen med oss. Så da besøkte vi Bragerneskroa for første gang. Der var veldig fint ute og inne, bra med plasser og god atmosfære i rommene. De ansatte var veldig blide og hyggelige, så her scoret de poeng.

Vi satte oss inne og fikk menyene. Ble litt forbauset over hvor enkle retter der var. Det absolutte enkleste en selv lager hjemme, det var hva de hadde på menyen. Det fikk bare være. Personlig trodde og håpet jeg at de hadde sin egen vri for å piffe opp disse rettene.

Menyen besto av omeletter, salater, egg og bacon, karbonade, pytt i panne og rundstykker med noe på. Samt baguetter og hamburgere. Til middag kunne en velge mellom retter som biffsnadder, løvbiff, laks og pasta. Men dette er ikke laget med hverken hjerte eller sjel. Pasta med bacon og ostesaus, ferdig snakka, enklere blir det ikke!

Jeg endte med å bestille meg Lasagne. Den het «Husets Lasagne». Hvis denne lasagnen skal representere «Huset», altså Bragerneskroa Familierestaurant, så burde i hvert fall denne ene retten ha litt «høyde». Selskapet mitt bestilte seg Cheeseburgere og chips. De uttrykte at disse enkle rettene er slikt man lager til kjapt hjemme, så da kunne de like gjerne bestille burgere når vi først hadde satt oss der. Jeg er veldig enig der!

Så kom maten. Alle rettene hadde salat ved siden av, bestående av kinakål, to tomatbåter, to tynne skiver agurk og en kraftig bit sitron. Sitron til Lasagne, synes ikke det var nødvendig jeg. Aldri sett det før, jeg ville heller ha dressing til salaten, men den måtte vi da altså be om etter maten var servert. Der var ikke engang dressing på/til Cheeseburgerne.

Hørt om «hamburgerdressing»??

Vi måtte altså be om dressing, da den kom begynte vi å spise. Lasagnen min var kjedelig rett og slett. Den besto av 7 lag (!!) pasta. Osten var ikke smeltet, den var det jeg kaller for «svett». Lasagne fra Toro er mye bedre. Når lasagnen består av så mye som 7 lag pasta, svett ost og er tam i smaken så kan man nesten ikke kalle det lasagne lengre. Den var blaut og lite smak. Skulle vært kalt «Kokte pastaplater med svett ost», ikke «Husets Lasagne», det er drøyt!

Cheeseburgerne besto av en ukrydret burger med ost på, dette var klemt mellom hamburgerbrød fra Kiwi eller Rema. Salaten var ved siden av og besto som beskrevet av kinakål, to tomatbåter, to tynne skiver agurk og en kraftig bit sitron. Og chips. Ikke noe dressing i burgeren eller på salaten, ikke noe løk, ikke noe sylteagurk. Veldig stusselig!

«Mo’s Ember» het restauranten som var i disse lokalene før. De hadde gode ordentlige burgere og god mat generelt, og de gikk konkurs. Bragerneskroa har visst ikke tenkt å heve standarden, men heller senke den. Jeg skjønner ikke tenkningen.

Da vi bestilte var prisene «greie nok», men etter å ha fått maten på bordet og spist, så var ikke dette verdt det. Dyrt for noe så enkelt, simpelt og mangelfullt. Å ikke spandere løk eller sylteagurk på hamburgere er drøyt!

Bragerneskroa må jeg si er overflødig for café og restaurantbransjen i Drammen. Et litt flaut kjøkken. Helt enkel mat får man på Lycke Café på Magasinet kjøpesenter til en rimeligere penge. Der får man faktisk ingrediensene som tilhører rettene også. Og litt smakDet ville også vært mye mer solidarisk å spise på Lycke Café som har vært en del av Drammen og bybildet i så mange år.

Hamburgere, baguetter, løvstek, biffsnadder får man på gatekjøkken og restauranter overalt i byen her. Da får man også gode retter med krydder, sauser og dressinger. En får riktige tilbehør, og i hvert fall ikke svett ost på en tam lasagne, eller burgere uten løk, sylteagurk og dressing, det er sjeldent i så fall. Det burde ihvertfall aldri skje på noen restauranter!

Det var ingenting som smakte vondt, men det var ingenting som smakte nam heller. Dette er ikke en restaurantopplevelse, men heller som en skolekantine. En svak treer på terningen fra meg. Men når det er lokale og hyggelig betjening som gir poengene så er det veldig trist. Det er jo først og fremst maten som skal være opplevelsen!

Vi hadde det veldig koselig uansett da, pratet om alt og ingenting og tuslet rundt i sentrum før vi avsluttet med kaffe hjemme hos oss 😊

«Husets Lasagne» – liten bit laget av 7 lag pastaplater med svett ost, tre tørre brødbiter og liksomsalat uten dressing: 175 kr.

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#bragerneskroa #familierestaurant #mosember #dollydimples #nedrestrandgate #bragernes #mat #spisested #drammen

2 kommentarer
    1. Me spiste der m kompisen min. Biffsnaddkjøtt godt men sausen som graut. Kantinemat ja, ingenting verdt over 100-lappen

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg