BloggFlax Julekalender Luke 12

Heisann og hoppsann og mat gjør alle glad, for hver morgen denne måneden det er riktig bra. Heisann og hoppsann og mat gjør alle glad, for hver morgen denne måneden det er riktig bra 😜

Ja, nå er vi kommet til «luke» 12 på bakvendtkalenderen BloggFlax Julekalender her presentert av tidenes sjefskanin, nemlig moi, Bunny Trash.

Og i dag er det matbloggen «Spis og Spar» driftet av Katrine Stenhjem som innehar dagens plassering, nemlig plass 12 på Topplisten. Dette blir da første presentasjon av en matblogg her i julekalenderen da dette er en av Norges mest leste matblogger!

Denne bloggen startet med fokus på hvordan en kan lage god og billig mat fra bunnen av. Katrine «Spisogspar» Stenhjem har to barn, og et av barna ble diagnosert med diabetes type for cirka 5 år siden, etter det har det blitt mer fokus på karbohydrater og lavkarbo mat.

Katrine Stenhjem er utdannet vernepleier og tok et ernæringskurs for noen år siden og hun er tydelig opptatt av at mat ikke bare skal være smakfull og sunn, men også billig.

Tittelen på denne bloggen burde jo gjøre at denne matbloggen av alle skulle tiltale meg mest, da jeg selv er opptatt av det samme som Stenhjem her. Smakfull mat er det viktigste, at maten skal være sunn også, men det er en lett oppgave da det ikke er verre enn å holde seg unna verstingprodukter som for eksempel pølser, ferdigprodukter, halvfabrikater, kjøttdeig og hermetikk. Er kostholdet variert så går jo disse tingene sånn innimellom, for det aller viktigste i et sunt kosthold er et variert kosthold. Deretter huske å spe på med rikelig av grønnsaker og frukt, og gjerne ty til kylling og hvit fisk ofte.

Burde kanskje ha laget en en egen liten matblogg i bloggen selv da jeg faktisk er utdannet kokk og har jobbet i alt fra sykehuskantine og kjøkken til fancy restaurant. Kost og ernæring var et av fagene mine som dro opp snittkarakteren på skolen, sammen med Vinlære, haha..

Jeg har jo også i senere tid vært i samarbeid med Dagbladet og kostholdsekspert Tine Sundfør og deltatt i fastsatte møter iht kosthold, en sunnere livsstil, vektredusering og slanking. Nå har jeg fra høsten 2019 innhentet god erfaring med 5:2-dietten også.

Men nok om det, i tillegg til smakfull mat så har jeg også høyt fokus på at mat skal være billig, for her på berget er sannelig ikke mat billig, og utrolig mange matvarer har steget veldig mye under pandemiårene. Selv går jeg innom forskjellige butikker og handler litt. Det som er billigst der, handler jeg der. Det er ikke slik at jeg løper rundt fra butikk til butikk, men jeg stikker innom de gangene jeg passerer de respektive butikkene, eller tar en runde når jeg likevel må innom. Jeg sjekker alltid kjølen hvor de legger mat med nedsatte priser pga holdbarhetsdato, er det noe der som passer snuppen min og meg så tar jeg det hjem og fryser det.

Nå ble det altså mer om meg enn om «Spisogspar», men det har seg altså slik at jeg bryr meg nada om disse matbloggene. Det er ikke blogger jeg klikker innom, men jeg kan havne innom hvis jeg søker en spesiell oppskrift. Men ellers har jeg mine egne kokebøker, de beste kokebøkene, hvorav én av dem er uoverkommelig genial og velbrukt. Var med i en konkurranse om å vinne signert utgave av «Kokkejævel» sin siste bok, men han trakk ikke meg, så da uteblir den. Skal man ha billig mat så kjøper man ikke nye kokebøker, de er det nok av, feks på brukthandler. Kokebøker og matblogger er overflødige.

Dette er min personlige oppfatning, for som matblogg er nok «Spisogspar» en veldig fin utgave, og ukemenyen som ble lagt ut i dag likte jeg veldig godt.

Gratulerer Katrine «Spisogspar» Stenhjem med vellykket matblogg, og gratulerer som vinner av flaxlodd fra BloggFlax Julekalender. Og riktig god og smakfull jul!

Så går vi videre til neste vinner, for i dag er det igjen trekning av en helt random blogg(er) fra Topplisten på blogg.no. Og denne random ble den som ligger på plass 46 i dag, nemlig «Livet med Vesla».

Denne bloggen har jeg i nyere tid besøkt i perioder daglig, for så falle litt fra og komme tilbake. Jeg liker humoren her, samtidig som jeg synes denne dama er litt for forsiktig til nordlænning å være. Nordlænninger er et eget folkeslag, vær stolt av det og kjør på!

«Livet med Vesla» er driftet av en «småstresset» fembarnsmor med navnet Heidi Berg Nilsson. Hun påstår at hun har mye rart som rører seg i toppetasjen, det rare ser jeg ikke så mye til, derimot som nevnt ser jeg humoren og den deilige friheten i å ikke være selvhøytidelig. Vi har hatt, og har enda et nummer av bloggere som er så høye på seg selv at det frastøter meg. Har gjort noen oppdagelser nå under julekalenderens levetid.

Heidi er motsatt, jeg blir tiltrukket av personligheten hennes. Og jeg vil herved ønske henne og hennes flokk av avkom riktig god jul og riktig god BloggFlax 😜

Lytt til denne 👇🏾

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#spisogspar #katrinestenhjem #livetmedvesla #heidibergnilsson #humor #elmoandpatsy #grandmagotrunoverbyareindeer #kokkejævel #matblogg #mammablogg #kokebok #moro #julegøy #adventskalender #bloggflax #jul #flax #julekalender #blogg #blogger #bloggere #bunnytrash

26 kommentarer
    1. Så hyggelig å vite at du er både utdannet som kok og masse andre ting som Katrine. Jeg besøker også bloggen hennes. Jeg synes det er artig mye nye oppskrift.
      Skulle lese mer av andre bloggere, men tiden strekker ikke til.
      Ellers er du veldig snill som gjør dette:)

      1. Skal godt gjøres å lese alle blogger som er, og enhver har sine preferanser. Jeg prøver å ha forskjellige typer innlegg slik at her skal være noe for enhver, selv om enkelte ting går igjen i disse tider. Takk for at du stakk innom Happy, og ha en riktig fin tid fremover, det ønsker jeg for deg 🥰

    2. Sidan det var SpisogSpar som hadde flax i dag, så kan det kanskje passe med litt julelapskaus.
      Pass på å koke litt godt med poteter og grønnsaker, saus og andre remedier, til middagane i jule og nyårshelga.
      Skjær restene i passe biter, og frys dei.
      Når tida er inne, ta det opp av frysen, og kok lapskaus av det.
      Her puttes alt så nær som fisk oppi.
      Ribbe, pinnekjøt, kalkun, medisterkaker og pølser av ymse slag. Poteter, grønnsaker, kålstuing, surkål og sauser (ikkje appelsinsausen som er nytta til kalkun).
      Serveres med flatbrød, rørte tyttebær, ev sylta graskar, og 50/50 blanding av Solo og vørterøl. NB Fanta går ikkje. Det smaker lite godt.
      Me koker alltid ei stor gryte, og frys i porsjoner, slik at me har 5-6 middager i løpet av året.
      Bon apetitt.

      1. Godt tips, og her i huset går ingenting til spille. Er veldig flink til å lage akkurat det vi spiser. Og julematen på julaften får vi hjelp av venner 😜

        1. Me og er flinke til å laga passe mengde, men i jula lager me bevisst extra for å få julelapskaus. Det er greit å ha god og lettvint mat på lur, td når me skal på fjelltur, eller jobba med vedproduksjon 😊.

          1. Helt klart, jeg er veldig glad for at jeg elsker sjømat. Bare om å gjøre å være flink til å tilberede det hjemme også, hvilket minner meg om at jeg må huske å skrive ned julekveite og Drømmelett på handlelista 😜

    3. Takk for hederlig omtale og en koselig advents-overraskelse. Kanskje jeg definitivt kunne vært mye krassere, for jeg er EKTE nordlænning tross alt!

      Ja, så var det den tanken om å ikke ta helt av da.. men du har rett! Det kan definitivt være på sin plass å «ruse litt med motoren» om ikke annet. 😂

      1. Bare hyggelig, heldig med plasseringen i dag 😊 Nordlenninger skal ruse motor, hvis ikke så mister man den indre kulturen 😂 send over adr – den blir ikke offentliggjordt.

    4. Jeg leser begge disse bloggene 🙂 Fine jenter. SÅ koselig med disse flax-gevinstene som kalender. Men du JEG vant en Gryxen i dag jeg, det var stas 🙂 Og du…du MÅ lese dagens blogg om Lucia-toget mitt. Tror det er noe du vil like 😀

      1. Bra du tipset meg, kommer innom straks, føler jeg mister en del av innleggene dine for du har vært så av og på siste tiden og jeg ser ikke når du er på, men du ser meg snart 😜👍🏾

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg